נו, אתה מוכיח את הנקודה שלי. אסוגו קיבל פירורים, ומארסקה מלכתחילה אמרה שהטורניר נועד לסגל שהיה איתו במשך כל העונה, ושלשחקנים החדשים ייקח זמן להסתגל (למעט דלאפ, כי הוא מכיר את העקרונות של השיטה וכי אין אף אחד אחר). https://chelsea.news/2025/06/enzo-maresca-santos-no-starts-cwc/amp/
אני עדיין לא מבין איפה סאנטוס יכנס Week in week out בקבוצה שיש לה אוגרטה, ברונו, מאינו ומאונט במרכז (ואת קוניה, אמבואמו וזירקזי ב-10) ואין לה משחקים באירופה. זה בדיוק אותו עומס כמו בצ'לסי.
אתה לא מבין איפה הוא יכנס כי אתה פשוט לא עקבת אחרינו העונה. מאונט, בחודשיים היחידים שיהיה כשיר לעונה הבאה הוא יהיה שחקן שבא מהספסל ויפתח כ10 במשחק הראשון בגביע הליגה באוקטובר, 500-700 דק׳ לעונה. מאיינו בקושי גירד דק׳ חד ספרתיות כ-8 אצל אמורים. אמורים פשוט לא מאמין בו(ובצדק אגב) כשחקן בדאבל פיבוט. כששיחק שיחק 10 וגם שם היו לו מעט מאוד דקות טובות(היה טוב באירופאית). כרגע הוא נראה אתלטית כמו מישהו שהלך אחורה מהעונתת פריצה שלו. במועדון מנסים לסגור עדיין את החוזה שלו ככה שגם העתיד שלו בקבוצה עוד לא בטוח. אוגרטה- נחלש בחודשיים האחרונים, הוא 6 טוב מאוד אבל הוא דיסטרוייר. סאנטוס קשר אחורי שלם יותר. ראית שאוגרטה איבד את המקום שלו בהרכב בחודש האחרון ל....קאסמירו. מכאן שברור שקשר אחורי ברמה לוקח גם לו את המקום בהרכב אם היה וצריך. איפה אני מייצר לו דקות? ב-6 וב8 אצלינו. ברור שברונו לא ישחק רק 8 אלא גם המון הופעות הרכב כ10 ואז סאנטוס יהנה מה-8. עכשיו תגיד לי איי רגע. אם ברונו ישחק גם 10 מה זה אומר על אמבוומו וקוניה? ובכן, אחד מהם גם יכול לשחק חלוץ מדי פעם או חלילה...לנוח(ולאמבוומו יש אליפות אפריקה באמצע). שורה תחתונה, הוא יתחנן למנוחה אם יגיע אלינו. הבאסה הכי גדולה עבורו תהיה הרכב בשבת במשחק המוקדם אחרי שחזר ברביעי בלילה מטיסה ארוכה מדרום אמריקה. מהספסל של צ׳לסי הוא יראה את המשחקים של הסלסאו עם צעיף וחולצה של ניימאר מהסלון.
לא, שכנעת אותי. מאיינו ומייסון מאונט יקחו לו את הדקות. עדיף לו המצב בצ׳לסי שבו הוא הולך לייבש את לאביה, אסוגו ואנזו כשאין לי מה לדאוג, משה מוייסס קאייסדו בכלל ישחק מגן ימני העונה. הכל טוב.
לא, כי האחות החורגת של יונייטד, צ׳לסי ידועה כאחת שממש מצליחה לגדל שחקנים צעירים בשנים האחרונות. יש לי אפילו את פאלמר, ג׳קסון וקולוויל כדוגמאות בודדות מ250 שחקנים להסתמך עליהם. טארסט דה פרוסס.
נו ו? מה זה אומר? זה גם הסגל הכי יקר, עמוק, מנופח בפער וכאוטי בפער ניכר. היום אתה שוער ראשון בצ׳לסי ובעוד חלון מביאים לך עוד 3 שוערים.
כאוטי זה הסגל של יונייטד. הסגל של צ'לסי עם 11 יחסית יציבים, מחליף איכותי על כל עמדה, כמו כל קבוצה גדולה שמחפשת להאבק על תארים. סנטוס אמור להיות המחליף של אנזו. דיוסברי הול הוא זה שישלם את המחיר אם סנטוס ישאר. וברור שתהיה לו תחרות, ברור שהוא לא ישחק המון. ללכת לקבוצת תחתית יכול להיות פתרון נכון עבורו, אבל יהיו לו מספיק הזדמנויות להוכיח את עצמו בעונה הבאה בצ'לסי.
כן, בעולם מקביל יש אולי שחקן מחליף איכותי על כל עמדה בצ׳לסי ולא 5 על חלק לא קטן מהעמדות. ז׳ואאו פדרו שמגיע עכשיו אוהב לשחקן מתחת לחלוץ שזו בכלל העמדה של....אנזו פרננדס במערך שבו לאביה וקאייסדו פותחים מאחור. למרות שמארסקה ענה לשאלה של כתב שהוא מחשיב את סאנטוס כשחקן בעמדה של אנזו הוא 6/8 טבעי. ושיהיה לו בהצלחה לדוג דקות אצל מאמן שנראה שלא מאמין בו כשיש במקביל את לאביה, קאייסדו, אסוגו, אנזו, ודושברי הול(שעדיין פה ואפילו נראה טוב אתמול). בהצלחה עם זה. חולה על ההודעות האלה שלך ביוני- אוגוסט על הסגל היציב של צ׳לסי רק כדי לקלל כל שחקן שני בו במרץ-אפריל ולהתלונן שאין איכות. הלולאה האהובה עליי.
הסגל של צ'לסי כאוטי (למרות שההרכב כן יציב, והתפקיד של אנזו הוא לא ה-10 שהוא שיחק אתמול) אבל כך גם של יונייטד ולהמר עליה - המקום שבו אתה אמור להתחרות עם אגדת מועדון, עם שחקן בית צעיר שעד לפני רגע נחשב לדבר הבא והיום הוא סרח עודף, עם שחקן שהגיע לפני שנה תמורת 50-60M אירו ועם עוד אחד שהגיע לפני שנתיים ב-75M. ואלו רק המתחרים הישירים שלו - זו לא ממש הבחירה הנבונה עבור שחקן צעיר שמחפש ודאות. דוסברי-הול לא יסיים את הקיץ בצ'לסי והוא גם כך לא רלוונטי לסאנטוס. בדאבל פיבוט יש 5 שחקנים וכרגע סאנטוס רביעי בהיררכיה מאחורי שני באנקרים ואחד שכמעט לא שיחק שנתיים. אלא אם מארסקה בכלל לא רואה בו פוטנציאל לשחקן תורם, הוא יקבל את הדקות שלו בעונה ארוכה.
מצחיק. דוסברי הול בתפקיד לא רלוונטי לסאנטוס(למרות שהמאמן שלך אמר שלשום שהוא ישחק בתפקיד של אנזו) אבל מאונט ומאיינו, ששיחקו מעט מאוד ורק ב10, הם מאוד מאוד רלוונטיים לדקות של סאנטוס. שורה תחתונה לדיון המעייף מאוד איתך. החוסר ודאות לגבי הדקות שלו כשחקן הרכב משמעותי בצ׳לסי בעונה הקרובה(שהיא קריטית להמשך הקריירה שלו) גבוהה. ביונייטד, כמו בקבוצות אחרות, הוא שחקן הרכב בקלות. אני מרשה לעצמי להעריך שכל כשרון שיבוא לקישור שהוא מהסוג שמסוגל לשחר 6/8(ואנחנו מקושרים כבר לכמה) יהיה שחקן הרכב בשנה הקרובה. כן, לפני השחקן בית שהמאמן לא מנסה אותו דאבל פיבוט, קאסמירו ומייסון מאונט וה400 דק׳ כדורגל שהוא מסוגל לנפק בעונה. הסימן שאלה? אוגרטה. ופה זה תלוי כשרון. אם מגיע מישהו מוכשר כמו סאנטוס הוא יקח לו את הדקות, אם מגיע מישהו בן 18-19 שצריך עוד לבשל האורוגוואי ישחק לפניו.