דודי אמסלם ומירי רגב הם יבחושים. מי שבאמת מייצג את הכוח של הועדיסטים בליכוד זה חיים כץ. אבל כמעט כולם פוחדים מהדרעק הכוחני הזה.
עשו לך פה שואה ב-7 באוקטובר. נתנו לך 3 שנים לבצע את העבודה, מה עשית? לא גירשת את העזתים, לא בנית התיישבות בעזה, המשכת להכניס סיוע הומניטרי לחמאס ועכשיו אתה גם נמנע מלחסל מחבלים. היום לחמאס יש יותר חיילים מאשר לפני ה-7 באוקטובר, אם לא צה״ל שחוצץ בינו לבין תושבי העוטף היינו מקבלים טבח גדול יותר. אנשים צריכים להתגייס למילואים, לעזוב את העבודה, לעזוב את המשפחה, כדי לשמש מחסום בין הנאצים לתושבי העוטף במקום פאקינג לחסל/לגרש את הנאצים. ומה לגבי יהודה ושומרון? 60 אלף חמושים של הרשות הפלסטינית, למה אתה לא עושה שום דבר?! שם אפילו אין חיילים שישמשו בתור מחסום, בין קלקיליה לכפר סבא לא מפריד חייל אחד. ביבי הוא אחלה בתור מכבה שריפות, זה יאמר לזכותו, אבל אין לו שום ראייה לעתיד, הראייה לעתיד היחידה שלו זה מתי יהיה הביקור הבא אצל טראמפ.
כל הסקרים האלה מעצבי מציאות, לא משקפי מציאות. המפלגה של ארדן בקושי יום קיימת וכבר נמצאת בסקרים. לפייגלין יש בייס חזק ואפשר לראות את זה בתגובות בכל פוסט, סרטון, ציוץ ברשת ועדיין נמנעים מלהכניס אותו לסקרים. כשהבחירות לראשות הממשלה הם בין נתניהו לאייזנקוט, שני אחראים לא קטנים לשבעה באוקטובר, וכל הדיבור הוא על גיוס חרדים ועל מי יהיה ראש הממשלה, ואף אחד לא מדבר על איך למנוע את השבעה באוקטובר הבא, זה די ברור למה משני הצדדים מפחדים ממישהו שמציע משהו אחר. אגב, כמו לכל מפלגה שמפעילה סקרי עומק שעוזרים להם לבנות אסטרטגיה (כמו שאייזנקוט פתאום מדבר נגד גולן ובנט כי גילו שהם מבריחים מצביעים מהימין), גם זהות מפעילה סקרים, חלק גם עם הסוקר של 13. כששואלים את השאלות הנכונות, אפשר לקבל תשובות אחרות. זוכרים את הסקרים לגבי עסקאות חטופים? אז זה. בקיצור, סבלנות.
מאיפה בדיוק יגיעו ה-160 אלף פלוס לפייגלין? וזה כשהוא מתחרה על אותן קולות עם שתי מפלגות קיימות שנמצאות פחות או יותר באזור החיוג שלו. הבייס שלו זה אולי 60-70 אלף. לא מספיק בשביל לעבור אחוז חסימה לבד. לכן אני מקווה שיהיה נחוש וירוץ עד הסוף לבד.
את זה היא לא צריכה להסביר לאבא שלה, היא צריכה להסביר את זה ליו״ר המפלגה שלה https://www.facebook.com/share/r/1D9VkET5nk/?mibextid=wwXIfr
יש סיבה שמשתיקים אותו וגם תוקפים אותו בערוצים משני הצדדים. מייצרים מצג שווא שהוא לא מתמודד, או חלש, או שורף קולות ולא יודע מה כדי להמשיך להצביע לאותו דבר. לא יודע מה המספרים המדויקים, אבל יש להם יותר מאשר מה שמראים בטלוויזיה. אם סמוטריץ' ובן גביר היו מצטרפים אליו כשהוא עומד בראש המחנה, זה היה שובר את כל הכלים בבחירות האלה. אבל הם מסרבים. עוד הערוצים האלה יודעים שברגע שהוא מתחיל לעלות בסקרים, והקול שלו נשמע, כל המתלבטים עוברים אליו.
גם כשזהות הייתה "פופולרית" עם המון באז והייפ ואפילו סקרים שהראו שהיא עוברת, היא הייתה רחוקה מלעבור. אני אגב בעד הורדת אחוז החסימה למנדט/שתיים. טוב לכנסת אם כמה שיותר דעות ייכנסו ועדיפה ממשלת 61 עם איזה זליכה כלשון מאזניים מבחירות חוזרות.
אם עושים סקרי בחירות וכמעט אף אחד לא אומר שיצביע פייגלין, מה אמורים הסוקרים לעשות? ואם הוא כלום בסקרים, רחוק מאחוז החסימה, למה לתת לו במות תקשורתיות?
מה הסיבה שהוא יהיה זה שיעמוד בראש המחנה? זה מזכיר קצת את אייל ברקוביץ׳ שרוצה לאמן את הנבחרת אבל לא בזין שלו לצבור ניסיון במשרות אימון קצת פחות יוקרתיות.
חח למה שיצטרפו תחתיו? יש להם כוח פוליטי אמיתי בידיים, לא תיאורטי. וגם להם יש אגו גדול, פוליטיקאים אחרי הכל. אין לו שום לברג', במקרה הטוב אולי ישריינו לו ולבן ארי מקום כדי שלא ישרפו קולות ולנסות להשתמש בטריק לא משתיקים אותו, מתעלמים ממנו. מדובר בפוליטיקאי כושל בן 64 שנפוח ללא סיבה הגיונית מחשיבות עצמית, הרזומה שלו נטול כל הישגים מעשיים שיכולים להעיד שמדובר בחומר להנהגה. הוא יכול להופיע גם במיליון פודקאסטים, אף אחד לא יתאחד תחתיו ואחוז חסימה לבד הוא לא יעבור, ואם כן (זה לא יקרה, אבל נניח), זה יהיה חייב להיות על חשבון מישהו אחר באותו אזור חיוג (בן גביר, סמוטריץ' ואולי קצת שאריות מהליכוד).
ומה אם הסוקרים לא כוללים אותם בשאלה? פייגלין בעצמו שכר את הסוקר של 13 שלא כלל אותו בשאלת הסקר. בסקר הזה הוא כן עבר ובפער. מזכיר לי את הסקרים "בעד או נגד עסקת חטופים", אבל לא באילו תנאים. ברור שזה ישנה את הסקרים לחלוטין. סקרים מעצבים מציאות, לא משקפים אותה. הוא לא יעמוד בראש של סמוטריץ' ובן גביר, אבל אם זה היה קורה היו להם יותר מצביעים, כולל כאלה שנמנעים מלהצביע לשניים האלה.