על סמך מה אתה אומר את זה? איזה מידע מהימן יש לך שאתה קובע זאת בכזאת נחרצות?. יש לך מושג בכלל כמה קשה זה להגיע ל-160 אלף + מצביעים לבד? אתה חושב שזה קל? וזה לא שמדובר פה על מישהו עם איזו ביוגרפיה מפוארת של עשייה מרשימה או איזה פצצת כריזמה, אלא בטיפוס די מקריפ וחסר מודעות שיודע בעיקר להבטיח הבטחות פופוליסטיות תיאורטיות עם הנחות יסוד לא מבוססות. הוא מעולם לא החזיק בכוח אמיתי בידיים, כי הוא פשוט פוליטיקאי לא טוב מספיק. מהיציע זה הכי קל להבטיח הבטחות מרחיקות לכת שמכוונות לסנטימנט של שנאת ערבים/מוסלמים, לקרוא לכיבוש גירוש התיישבות זה קל, להגיע לעמדת כוח ולהצליח ליישם, הרבה פחות.
אתה יודע את זה? ומהיכן המידע על הסקר של פייגלין? בסוף, כל הפוליטיקאים בעלי מפלגות שנמצאות ברמת אזור אחוז החסימה ומטה - ויש רבים כל כך, רבים מדי, למרבה הצער - טוענים ומתעקשים שיעברו את אחוז החסימה. יש גם כל מיני ירון זליכה שחוזרים מערכת בחירות אחרי מערכת בחירות למרות שברור שהם לא בכיוון. המציאות היא שרובם לא יעברו את אחוז החסימה, ואולי אף אחד מהם לא.
כרגיל בשמאל, הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת, בדיוק כמו שחזיתי פה אגב https://x.com/n12news/status/2085412433238139347?s=46
כי ל"כושי" במקרה הזה - כלומר, צנגאוקר - היו מניעים פוליטיים בעת המחאות? ומה היה הבן שלה והמאבק על החזרתו, קישוט?
אתה לא טועה כשאתה כותב שסקרים מעצבים מציאות. אתה כן טועה כשאתה מאמין למה שפוליטיקאים אומרים לגבי הסיכויים שלהם לעבור את אחוז החסימה. אני מספיק מבוגר כדי לזכור שהוא טען שזהות מקבלת בין 12 ל15 מנדטים על פי הסקרים שהוא הזמין ב2019. אין לי יותר מידי סיבות להאמין שהוא שכר את הסוקר של 13 והסקר הזה בהכרח יותר אמין מהסקרים שמתפרסמים בערוץ 13 (שגם להם אני לא מאמין, אגב). הוא אומר כי הוא חייב. מה יגיד, אין לי סיכוי אם לא תתאחדו איתי? יגידו לו אז תפרוש. מה שפייגלין צריך לעשות זה להסתכל טוב טוב על בן גביר ולחקות כל מהלך שעשה ב4 השנים האחרונות. זה לא היה כזה מזמן שבן גביר היה אורגזמה של השמאל. הימין שמימין לימין ובסוף שורף קולות לימין. אז הוא הוריד קצת מהאגו, חיפש כרטיס כניסה לכנסת והקים יחד עם סמוטריץ׳ בלוק טכני כשהוא מס' 2, ועשה בהצלחה את החלק הכי חשוב: קיים מה שהבטיח לבוחרים שלו. עכשיו גם בסקרים הכי פחות מחמיאים יש לו בייס מוצק של 7 מנדטים. וסמוטריץ׳ הוא זה שנלחם עם אחוז החסימה. היה נחמד אם היה מבין את זה ב2019. עכשיו כנראה מאוחר מידי. בכל זאת מאחל לו לעבור.
https://www.instagram.com/reel/Dbs4cdbMvyx/?igsh=bWpvYmw3ZG81bHQ4 לא משנה איפה תזרוק יהודים, ג׳נין שכם או קלקיליה, ברגע שידעו שהם יהודים יעשו להם לינץ׳, לא משנה באיזה רחוב או באיזה שכונה, זה כמו לשים גדי בשמורה של נמרים, הנמרים ישר יקפצו עליו ויטרפו אותו כי זאת ברירת המחדל שלהם, ככה בדיוק ברירת המחדל של הערבים היא להרוג יהודים, ואנחנו משום מה נרמלנו את זה, כבר שכנענו את עצמנו שהבעיה היא לא בערבים אלא ביהודים שנכנסים לערים ערביות, זה מעוות לחלוטין.
אם אפילו ברוך מרזל מסתלבט עליך כנראה שאתה באמת טופ ליצנים. https://x.com/baruch_marzel/status/2085631835803922827?s=46
אני אשאל שאלה אחרת. כמה קל להשפיע על צופים להצביע לאייזנקוט רק בגלל שהוא כזה חמודי? אז כמה קל יהיה להשפיע על צופים להצביע לפייגלין רק מלשמוע את הדעות שלו? יש סיבה שאת גלעד ארדן, שביום שמקים מפלגה כבר מסקרים בלי בעיה, ודואג להזכיר שהוא "מפלגת ימין", למרות שידוע לכולם שפייגלין יותר ריאלי ממנו. אפילו יותר מזה, יש סיבה שבאופוזיציה ישמחו לקדם את ארדן כי הוא דווקא כן ישרוף קולות לימין (או לא יעבור אחוז חסימה או יצטרף לאופוזיציה), בניגוד לפייגלין שהוא באמת מסכן אותם. בינתיים, הנה פייגלין מכסח את גדי טאוב. אם רל"ביסטים, סתם אנטי ביבי ומתלבטים למינהם היו נחשפים אליו דרך הציוץ הזה, זה יכול להשפיע עליהם: משה פייגלין Moshe Feiglin on X: "כשיצאתי מראיון בערוץ טוב, פגשתי באקראי את ד"ר גדי טאוב מתווכח עם ההיסטוריון, פרופ' גיל ווייט, באשר לשאלה, האם נתניהו הצביע או לא הצביע בעד תוכנית ההתנתקות. "הייתי שם עמוק באירוע" - התערבתי לרגע בדיון - "בכל ההצבעות החשובות הצביע נתניהו 'בעד' ההתנתקות ורק בהצבעה האחרונה וחסרת" / X
לאיזנקוט יש ניים רקוגנישן, לאיזנקוט יש ניסיון מעשי. איזנקוט אשכרה עשה משהו בחיים. קריירה צבאית של 40 שנה, הגיע מגולני העממית עד לראש הפרמידה. עם כל הכבוד לפייגלין? מי הוא? שואל ברצינות, מה פייגלין עשה בחיים שלו שנותן לו הילה? אתה יכול למנות לי הישגים שלו? ברור שלבעלי הון יש את המשאבים לקנות/להקים ערוצי תקשורת ולהשפיע על התודעה. זה לא חדש וזה חלק מהמשחק. התקרבנות על זה והעלאת תרחישים היפוטתים מה היה קורה אילו התקשורת היחתה מחבקת אותו זאת לא תוכנית עבודה. ב2019 א' הוא קיבל המון זמן מסך ואפילו 7-8 מנדטים בסקרים. מה הוא עשה עם זה? הלך לתוכנית קרינג' הפלקות, התפיסה הסיקריקית שלו החלה להיחשף והליכוד שתה אותו בקשית. מי שרוצה להגיע לעמדת כוח חייב להכיר את חוקי המשחק. בן גביר, שכאמור אינני נמנה על אוהדיו בלשון המעטה, מכיר את המשחק. סמוטריץ' לא חזק במשחק התקשורתי כמו בן גביר, אבל הוא לפחות יכול לבוא עם קבלות לציבור שהוא מייצג (תושבי איו"ש). לפייגלין אין הישגים, אין כוח תקשורתי ואין כוח פוליטי. אתה רוצה להקים כלי תקשורת שירים לו? תעשה המון כסף ותקים או תקנה אחת במקום לבכות שמי שאתה תומך בו לא זוכה לכבוד מלכים. אתה צריך להבין משהו. זה שציוץ מסוים משכנע אותך לא אומר שהוא ישכנע המוני אנשים מגוש האופוזיציה כמו שאתה חושב. רוב אנשים לא נמצאים בביצה הזאת בכלל, מה שהכי חשוב להם לא בהכרח הכי חשוב לך, עם כל הכבוד לסיסמת "כיבוש-גירוש-התיישבות" זה לא מחזיק מים. איש נטול הישגים ממשים יכול לשחרר לחלל האוויר הבטחות מרחיקות לכת עד מחר, קודם כל צריך מודעות עצמית, להכיר בכוח שלך. וכמו שנאמר, ניכר שהוא לא למד כלום מבחירות 2019 א'. אם היה לומד, היה מסדר לעצמו שיריון כמו בן גביר בבחירות 2021. שנה וחצי מאוחר יותר לבן גביר כבר הייתה מפלגה של ממש. ניצל את ההזדמנות שלו.
המפלגה של ארדן זה כזה מהלך טיפשי שהוא נראה יותר כמו משחק שחמט של ביבי מאשר רעיון עצמאי. כלומר אם ביבי הבטיח להם משהו כדי שאלה יגרדו עוד קולות ׳צפים׳ מאייזנקוט החוצה אל פח הקולות - זו גאונות. אם גלעד ארדן בעצמו חושב שיש לו סיכוי לבד - הוא חתיכת טיפש.
לא נראה לי שאדלשטיין היה משתף פעולה עם תרגיל של ביבי. אני מניח שארדן והוא מקווים שהסקרים יתנו להם מספיק (גם אם לא ברמה של מעבר אחוזה החסימה) כדי שמפלגה אחרת שתעזור להם לעבור תיקח אותם כדי לקבל כמה קולות של מאוכזבי ליכוד. נו, כן, איזנקוט כאלה. מה שכן, הגוש של איזנקוט צריך להיזהר מקליטת סוסים טרויאנים שיכולים בכל שלב לקחת את המנדטים ולברוח חזרה לגוש ביבי. מהבחינה הזו, אני לא מתלהב מההצטרפות של אילוז לליברמן. יפה שהוא נאבק נגד הניסיון של הממשלה להכשיר את ההשתמטות של החרדים, אבל הוא זרם איתה על הרבה מאוד חרא בשנים האחרונות. אם סהר חזר לזרועות ביבי אחרי כל מה שאמר עליו בשנים האחרונות, כל אחד יכול לחזור.