אמסטל פשוט בוקר אחד נמחקה מפני האדמה במדינתנו. מישהו יודע למה? לפי כמות השלטים בצ'מפיונס ליג הבירה עדיין קיימת. בקס בירה מאוד קלה. אם מזמינים מהחבית לא פעם יצא לי ממש דליל, אני צריך להיות ממש להיות במצב רוח לא לבירה כבדה כדי להזמין אותה.
ה"טלטיה", או איך שלא קוראים לה היא פשוט מדהימה. טעמתץי אותה לאחרונה באנגליה לפני כשבועיים (את הלא מוגזת) וזה היה פשוט מדהים.
אתמול נישנשתי במבה יחד עם בירה (קרלסברג) והיה נהדר. בתוספת כדורגל איכותי (היה באותו הזמן משחק יבש בליגה הארגנטינית) זה עשוי להיות עוד יותר משובח.
במבה ובירה זה שילוב די הזוי. בירה הולך הכי טובה עם נצ'וס, צ'יפס, זיתים או בייגלה. הכי טוב זה שילוב בין זיתים לבייגלה.
1) לא מכיר מספיק את כולם , אבל גינס נראית הכי מיוחד (אפילו אם זה נראה מגעיל http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx ) ממש בצבע זפת. 2) אוברטייד - קורונה אקסטרה בלי שום ספק , בירה טובה אבל בטח לא בשביל 25 שקל לבקבוק בכל פאב בסביבה . 3) אנדרייטד - המממ אולי לף? אבל ממה שאני מכיר גולדסטר זו בירה טובה שדי מזלזלים בה... 4) קרלסברג אני חושב , בירה תוצרת חוץ שמיוצרת בארץ בגלל זה אנחנו מקבלים עליה מחיר של תוצרת בארץ , בירה טובה. 5) אני אוהב קרסלברג בדרך כלל , אני איש של בהירות יותר , בכהות אני אוהב את גולדסטאר ושונא מכבי! אחלה דיון.
מה לדעתכם הבירה הכי טובה? בקס -איזו בירה הכי מיוחדת? הוגנבנד הזתי לא זוכר בדיוק תשם -איזו בירה היא אוברייטד? היניקן -איזו בירה היא אנדרייטד מילר -לאיזה בירה יש יחס מחיר\איכות הטוב ביותר? קרלסברג -איזו בירה אתם שותים? בקס
רגע, יש ספק בכלל?! הבירה במקור היה מהחבית, וכל האפקט של הטעם מגיע מהחבית. בירה בבקבוק מתאים לשנים המודרניות, ובכך בירה הפכה לסוג של קולה יום יומי. אני לא נגד הנוחיות, אבל אם שואלים מה עדיף, אז אין תחרות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/icon_thumright.Xxx
סתם ככה בשביל לעמוד על ההבדל בין הבירה מהחבית לבירה שנמכרת בבקבוק או בפחית. כל בירה עוברת פיסטור לפני שהיא מגיעה למדף או לחילופין לבר בתור חבית. חבית בירה עוברת פיסטור של כ-30 שניות עד 45 שניות ובכך היא זוכה לאורך חיים של כחודשיים (כשהחבית עדיין סגורה ולא נעשה בה שום שימוש) , אחרי שפתחנו את החבית, תוך שבועיים בערך יש לסיים את החבית לפני שהבירה תתקלקל. לרוב כשאתם רואים מבצעים על בירה מהחבית יש סיכוי שזו חבית שעומד לפוג תוקפה והנהלת הבר רוצה לסיים אותה לפני שיפוג תוקפה והיא תתקלקל. כמובן שבירה מהחבית היא הרבה יותר איכותית בטעמה ובטריותה בגלל זמן הפיסטור הקצר שכמעט ואינו פוגם בניחוחותיה המקוריים של הבירה. בירה בבקבוק - בירה זו עוברת פיסטור של חצי שעה ואף יותר וזאת בכדי להקנות לבירה חיי מדף ארוכים (כשנה). כמובן שבירה בבקבוק תהיה איכותית משמעותית בטעמה ובטריותה מבירה מהחבית בגלל תהליך הפיסטור הארוך שפוגם בטעם ובניחוחות של הבירה. ותיקון קטן לדר קייזר - בניגוד ליין , ויסקי , קוניאק ועוד.. הטעם של בירת חבית אינו מגיע מהחבית. בניגוד למשקאות שציינתי , בירת חבית אינה מגיעה בחבית עץ אלא בחבית מתכת שרק נועדה לשמור על הלחץ המתאים של הבירה. במשקאות שציינתי אכן הטעם מושפע מאוד מהחבית ומסוג העץ של החבית ומאורך היישון. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/drunk.Xxx