אני רואה שהפסדנו 40% מהמשחקים שלנו מאז שהודחנו מהאלופות בעונה שעברה. אם זה נכון זה פסיכי לחלוטין. מדברים על השינויים הגדולים בסגל ועל חיסרון\יכולת של שחקן כזה או אחר, אבל הבעיות הרבה הרבה הרבה יותר גדולות מזה. זה לא משבר אלא התרסקות מוחלטת מבחינה מקצועית. אני חושב שאי אפשר להמשיך התעלם מהמצב ולסלוט יש a lot to answer. לא רוצה שיזיין לי במח על מצבים נייחים או כדורים ארוכים, צריך להיות עיוור בשביל לא לראות שהקבוצה אבודה לגמרי על הדשא.
Liverpool U18, U19 and U21 and the Liverpool first-team (twice) all played this week - all of which Rio Ngumoha is eligible for. 0 minutes לא רק בבוגרים רקוב. השחקן הזה לא יכול לקבל קצת דקות של כדורגל בשום מקום?
אני לא מוצא שום הגיון לשחק עם ריו באנדר 18 או אנדר 19. זה לא באמת קורה בשום מצב אחרי שעלית לבוגרים והתחלת לשחק שם. במקס׳ שולחים לאנדר 21 אבל גם זה לא קריטי. זה לא שהכדורגל והקצב שם יעזור לו במשהו על פני נניח, אימון מלא נוסף עם הבוגרים.
בשבוע האחרון צצה לה ידיעה שקונאטה קיבל הצעת חוזה חדשה ואחרונה מצידנו. שלוותה בגלגל ענק של דיווחים מצד התקשורת הספרדית. ריאל יורדים ממנו, ריאל מחכים לו, ריאל הולכים על אופמקאנו, המעבר כמעט סגור. הוא התראיין בצרפת ביומיים האחרונים, אמר שזה לא נכון שהוא קיבל הצעה חדשה, אמר שהסוכן שלו עדיין בדיונים מולנו ושהוא מחכה שדברים יתקדמו כדי שהוא יוכל להתקדם עם החלטה ולהכריז מה יהיה איתו, בראיון אחר אמר גם שהוא רואה הרבה דברים בתקשורת שהם לא נכונים ושזה מעמיד אותו בסיטואציה לא טובה מול האוהדים. במקביל גם יש עליה בשמועות שאנחנו שוקלים ללכת על גאהיי בינואר ולא לחכות לקיץ. גם בגזרת חוזים אחרים יש דיווחים על מו״מ מול סובו וממוקירת קצת פחות אמינים גם מול פראחנברח. שגם החוזה של רובו עלה לכותרות, לא בהקשר של מו״מ אלא האם המועדון צריך להציע לו חוזה. גם מול סאלח ונבחרת מצרים כרגע מתקיימים דיונים בנוגע למתי סאלח יצטרף לנבחרת, האם לקראת הטורניר עצמו או שייקח חלק במחנה האימון של נבחרת מצרים כבר מתחילת דצמבר. וגם שוב דיבורים על סמניו בינואר. —— אוקס התראיין גם במהלך הפגרה, לא חידש איזה משהו מעניין. אבל רק מספר גם הוא על רמת האינטנסיביות תחת יורגן, וכמה כל אימון היה אינטנסיבי כמו משחק. על כמה קלופ גרם לו ולנוספים ״לשנות פאזה״ בכל החלק שקשור לתרומה ההגנתית. חוץ מלאשש את כל עניין הברכיים הגמורות שהובילה לירידה ביכולת של רוב השחקנים המובילים, זה גם שם בספוטלייט את החוסר אינטנסיביות של הקבוצה הנוכחית ומעלה שאלה מה מתוך זה קשור לאופי של שחקן אל מול משהו שמתחיל באימונים. לינדרס בספרו הידוע לשמצה אמר משפט אחד שהיה נכון רוב העונות תחת קלופ our intensity is our identity, כמובן שלמרבה האירוניה העונה היחידה שזה לא היה קיים בה הייתה העונה שבה יצא הספר הזה, עם הקישור הגמור. אבל כמה שזה קלישאתי, כרגע אנחנו בהחלט נראים כמו קבוצה בלי זהות. קלופ בנה רעיון וסגנון על הבסיס של האינטנסיביות (כל העונה הראשונה התרכזה בזה, כל השינויים הטקטיים הרציניים הגיעו בעונה שלאחר מכן, כמו מילנר מגן שמאל פירמינו 9 מזוייף, שלישייה בקישור וכו..) כרגע זה נראה שאנחנו מנסים לבנות משהו ״מתקדם״ על יסודות שלא קיימים בלי לתת לשחקנים משהו בסיסי להישען עליו. מה שכמובן מורגש יותר כשיש גם 5 שחקני שדה חדשים, לא מעט עזיבות וסיפור טראגי משמעותי שכן מוסיף נטל לפחות על חלק מהשחקנים. אני מקווה שסלוט יצליח לעשות את זה, למצוא את הבסיס המאוזן (לא חייב להיות בהכרח אינטנסיביות רצחנית כמו קלופ) ושעליו ינסה לבנות את הרעיון שלו, בין אם זה הרעיון הנוכחי (שאני לא מתחבר אליו, כי אני לא מבין מה הוא, רק יכול לשער) או משהו אחר.
קונאטה זה פאמבל של ההנהלה בדיוק כמו טרנט. בשלב זה אני כבר מאוד אופתע אם הוא יחתום. הלוואי וגהיי באמת יגיע בינואר, אנחנו צועקים לבלם. פציעה אחת לואן דייק/קונאטה ואנחנו גמורים. וזה בלי להזכיר שהצרפתי בעצמו בעונת מכירות לכל דורש. לגבי הזהות של הקבוצה - הורגש שבעונה שעברה יש שיפט קטן מהסגנון של יורגן במיוחד עם הכדור, משהו קצת יותר controlled, להשקיע פחות מאמץ באינטנסיביות מתוך יותר החזקה בכדור ושליטה בקצב של המשחק. העונה אין ספק שהתחלנו חסרי זהות לגמרי. שום דבר לא תקתק, השינויים הטקטיים נראו מאולצים, שחקנים נראים מבולבלים גם עם הכדור וגם בלעדיו, מרחקים גדולים מדי בין השחקנים. נגד וילה וריאל ראיתי חזרה לעקרונות של העונה שעברה בעיקר בלי הכדור אבל גם עם הכדור. נגד סיטי התחלנו באותה גישה אבל ברגע שחטפנו (ובמיוחד אחרי השער שלנו שנפסל) ראו ממש את הרוח יוצאת מהמפרשים של השחקנים, זה לא רק עניין טקטי אלא גם מנטלי. האם השניים קשורים אחד בשני? ברור, אבל יש מצבים שהתוכנית הטקטית המקורית היא לא רעה והשבירה המנטלית מגיעה כביכול בלי קשר. אני מבין את הדגש על הזהות אבל אני חושב שעמידות מנטלית היא לא רק תלויה בזה אלא גם ביכולת של המאמן להרים את השחקנים ולייצר מהם תלכיד עמיד יותר, וכרגע סלוט נכשל בזה. אני עדיין לא שרפתי אותו כמו שאמרתי כמה פעמים, אבל אנחנו נהיה חייבים להשתפר בזה, אחרת גם עם טקטיקה מושלמת אנחנו ניפול ברגע שנחטוף גול או שהמשחק יילך נגדנו. וככה לא לוקחים תארים.
קונאטה זה פאמבל של ההנהלה אין ספק. אבל בניגוד לטרנט (שאין מה להיכנס לדיון כמה זמן מראש הוא החליט שהוא רוצה לעזוב לריאל) שהצדיק חוזה גדול מאוד, קונאטה לא ממש יציב מבחינת כשירות וגם לא מבחינת יכולת (21/22 עבר עונת פתיחה טובה יחסית, 22/23 הפסיד חצי עונה עם איזה 4 פציעות שונות, 23/24 היה בעונה לא טובה ואיבד את המקום בצדק לקוונאסה אחרי שלא חזר טוב מפציעה, 24/25 הייתה הכי טובה בפער, והעונה הוא רע כמו כל הקבוצה) כנראה שהסחבת היא יותר פיננסית מאשר משהו אחר, עם ההצעת לואו בול רצינית מאיתנו. אבל אני יכול להבין חשש להביא לו חוזה של טופ משתכרים בקבוצה (למרות שברגע שהתקרה הזאת נפרצה הקיץ אי אפשר לחזור אחורה) ולמרות זאת אני חושב שזה משדר משהו מבחינת גיוס שחקנים גם לצפר שחקנים מובילים בקבוצה. (כמובן שזה לא מקום ויפול עליו, אם לצורך העניין הוא יעזוב, אבל סובו ופראחנברח יחדשו חוזים בסכומים שמגיעים להם, שם המבחן האמיתי יהיה אם הלקח נלמד או לא) אני מסכים איתך לגביי העונה שעברה, אני חושב שהעקרונות של קלופ שסלוט ירש עם הסגל נתנו לו להנות משני העולמות, אבל אין ספק שזה גם הלך ודעך ככל שהעונה התקדמה, עד אזור פברואר מרץ שם האנרגיות נעלמו קליל הרבה בגלל שחיקה, אולי הירידה באינטנסיביות באימונים גם גרמה לירידה בכושר הזה. קשה להצביע על משהו. העונה זה פשוט בולט מאוד. מסכים איתך לגביי ריאל ווילה, חזרנו לעקרונות של העונה שעברה. אני חושב שמה שהכי בלט שם זה האינטנסיביות שחזרה בעיקר מקדימה. מול סיטי לא ראיתי את המשחק בזמן אמת (פעם ראשונה שפספסתי משחק מאז התקופה שאחרי השביעי באוקטובר) הרושם שלי היה דווקא שזה לא רק השבירה המנטלית. אני חושב שהגישה הייתה לא נכונה (״שמשחקים מולנו כדורגל ולא לואו בלוק עם כדורים ארוכים אז אנחנו טובים מאוד״) בנוסף לזה שהשחקנים היו פשוט גמורים פיזית, אותו הרכב שלוש פעמים בשבוע באינטנסיביות גבוהה מאוד. לא היו לנו רגליים לעשות מה שעשינו שני המשחקים הקודמים. האם זה קשור לאינטנסיביות באימונים ושחקנים לא בכושר ל3 פעמים בשבוע למשחק תובעני? אולי. אבל התשישות בלי ההבנה שאנחנו אנדרדוג ואנחנו צריכים לעשות התאמות כדי לבטל את סיטי במקום לשחק ״ראש בראש״ מולם, די הובילה להופעה המזעזעת במיוחד במחצית הראשונה, שם פשוט נדרסנו, מה שאני חושב שאם סיטי לא כובשת את השני ממש קרוב לסיום המחצית אז גם הם היו לטרוף גם במחצית השנייה, במקום לשחק רגוע. איך שאני רואה את זה כרגע. לסחוט יש שבועיים שלושה בלי סאלח (מקווה שיותר אם יצא למחנה המוקדם, אני חושב שגם סאלח צריך להתרחק וגם הקבוצה צריכה שהוא יתרחק) אם הייתי צריך לשים את האצבע על תקופת מפתח לסלוט זה שם. אם יצליח להציג בתקופה הזאת קבוצה שונה, עם שילוב נכון של וירץ-איזק-אקיטקה. גם מבחינת שטף ושילוב וגם מבחינת אנרגיות. הוא יכול להגיע לקבל הרבה שקט פעולה עד הקיץ לפחות. כל עוד הוא יראה שם שיש פוטנציאל, יש עם מה לעבוד ושהוא יכול להוביל את זה
בסוף עם קונאטה, כמו עם טרנט, השאלה היא מה הערך שלו למועדון לעומת הערך שלו בחוץ. שחקן שיודע שיכול להביא 300k בחוץ לא יחתום על 100k אצלנו. אני בכוונה מקצין את המספרים אבל זה מה שעומד בבסיס הדיון על הארכות חוזים. אם לא חושבים אצלנו שקונאטה שווה את מה שהוא רוצה, ויודעים כבר שנה פלוס מינוס שזה המצב, אז בקיץ היה צריך להתחיל להיערך לזה. אם גהיי היה חותם כבר בקיץ הסיטואציה כבר הרבה פחות גרועה מבחינתנו. היה זמן לעוד בלם להתאקלם, ונניח שבנו על לאוני גם כן שיהיה פקטור, זה סביר. אבל בהינתן שויתרת על גהיי בקיץ ולקחת את הסיכון שאולי לא תקבל אותו בכלל - זה לא מאוד חכם להישאר במצב הזה. אתה גם עם פחות leverage מול השחקן, גם אתה לוקח סיכון שהוא באופן מודע או לא מודע ישמור על הרגליים שלו, וגם מערער אולי את היחסים שלו עם שאר השחקנים. לכן אני קורא לזה פאמבל. מבחינת ההערכה שלי כלפיו, אני חושב שהוא בלם שני טוב ולעיתים טוב מאוד. אני לא רואה בו כשחקן שיכול לנהל הגנה ביום שאחרי ואן דייק כמו שאולי חשבנו כשהוא הגיע. במצב אופטימלי של רוטציית בלמים, הייתי רוצה בלם בכיר אחד, עוד שני בלמים בסטייל של קונאטה ברוטציה לפי יכולת, ועוד בלם צעיר ומבטיח כמו לאוני. זה נכון לגבי הקיץ האחרון. במצב שאנחנו נמצאים בו עכשיו, ובהתחשב בגיל של ואן דייק, יש מצב שהייתי מחפש להשתדרג על קונאטה בכל מקרה כדי להביא בלם שיכול באמת לרשת את ואן דייק כשהוא גומר עניין. אבל בכל מקרה זה דבר שעושים כשיש לך כוח ולא כששחקן עומד לסיים חוזה. חבל.
אף אחד לא יודע אני מעריך באזור הסכום הזה, אולי קצת יותר אפילו לאזור. אני אופתע אם חצינו עד עכשיו את רף ה180 בהצעה שלנו. אם מסתכלים רק לפי היכולת בשנה שעברה, שווה לגמרי. היכולת העונה לא משקפת כי כל הקבוצה נראת רע, ואין לו ממש סיוע הגנתי. מבחינתי האישו היחידי פה זה רקורד הפציעות. אם היה לנו בלם נוסף ברמה גבוה שכשיר והיה רוטציות בינהם. זה לגמרי היה מתקבל על הדעת גם לתת לו חוזה כזה עם הרקורד פציעות שלו. אבל שהירידה באיכות היא דרסטית בינו לבין הבא בתור אחריו. זה בעיה
אני מתייחס לכל השמועות שהיו בשנה האחרונה והן נסובו סביב ה200 אלף פאונד בשבוע. שכר שמרוויחים המון בלמים בצמרת הליגה. אם דה ליכט, מגוויר, סטונס(יותר) וגבארדיול מרוויחים את המשכורת הזאת למה שקונאטה של העונה האחרונה יבקש לירה פחות? משער שגם ריאל מדריד לא תחצה את הסכום הזה איתו. אתם פשוט מתנהלים בצורה מזעזעת והאוהדים שלכם(חלק הארי) עיוור. אם בגג דיברתם איתו על 180k כשהוא רוצה 200 אלף בשבוע זה אפילו עוד יותר מזעזע ממה שחשבתי. מקווה בשבילכם שזה לא נכון. כמו לא להציע על גואהי בקיץ את העוד 3 מליון פאונד ולסגור עסקה פשוטה של בלם שהיה מת להגיע אליכם.