מכבי חיפה - עונת 2024/25. התרסקות מפוארת. בכר ואלברמן מפוטרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י alexshw, ‏16/7/24.

1. oranfu Member

דרור שמשון שוחרר?
    העבירו אותו אחראי להיות על הכושר במחלקת הנוער, לא?

אין שום סיבה שמשהו ישתנה, הם לא באמת רוצים לפתור את הבעיות ולקדם את המועדון, יותר חשוב להם להמשיך להעסיק את המקורבים.

2. alexshw Member

כשבכר חזר כמות פצועים ישר זינקה, גם בחסות פגרת אירן בו הקבוצה לא באמת התאמנה ברצינות בניגוד לכמה קבוצות אחרות. אצל לפלורס שבנושא כושר בהחלט עשה עבודה טובה. זה הדבר החיובי היחיד שהיה אצלו.
    לא חושב שדרור שמשון בעיה עיקרית כבר. זה לא נוגד את הטענה שצריך דף חלק לגמרי בתחום, אבל צריך בכלל דף חלק במועדון כולו.

3. oranfu Member

להתרשמותי יש נון סטופ פציעות כבר שניפ, גם כשבכר לא היה.
    ולהבנתי את אותו החרא ראו גם בקבוצות קודמות שדרור שמשון עבד בהן.

זה לא רק הפציעות, זה גם זה שכל שחקן שנפצע, והוא בכלל לא מתאמן, הפציעות שלו כל הזמן מסתבכות, ואם הוא חוזר לאימונים ישר הוא נפצע שוב ומחמיר את הבעיה. כמה פעמים בשנים האחרונות שמענו על פציעה של שחקן ולאחר זמן מסויים שמענו שההחלמה מתעכבת\מסתבכת? אין לזה שום קשר לבכר.
    זה הרבה מעבר למאמן כזה או אחר, זה ממש כל נושא הטיפול בפציעות וכשירות של שחקנים במועדון.

4. G.B7 ירוק עולה

אני פיזיותרפיסט בערך שלוש שנים, אמנם אני לא עובד כמעט בכלל עם ספורטאים (פה ושם מעט) אבל קשה לי להבין איך, כמה, למה.
    המצב שלנו נראה ככה כבר כמה עונות (גם בעונה שעברה לא היה אירופה).

בעונה של בלבול עם ניל קלארק, מעבר לכמות פציעות מאוד נמוכה, גם הכושר היה מטורף, השחקנים בדקה 70 היו נראים כאילו הם רק התחילו את המשחק. יש לציין שזו הייתה עונה ללא אירופה.

זמני שיקום ארוכים מידי, פציעות מרובות ושונות - לא מצליח להבין מה עושים במכבי חיפה שונה מאשר קבוצות אחרות.
    ההכשרה של הפיזיותרפיסטים היא אחידה, בנוסף לזה מאמין שדרור שמשון פועל בדיוק כמו כל שאר מאמני הכושר ולא ממציא את הגלגל.

המחשבה היחידה שלי היא סגנון האימון והמשחק והדרישות של ברק בכר שמובילים לפציעות הרבות.
    מעבר לזה אני מסתכל רק על מכבי חיפה, אבל המצב בקבוצות אחרות שונה? ואם כן בכמה... זה 2 שאלות שמאוד חשוב לענות עליהם.

עוד משהו שאני יודע בגלל ההכשרה שלי, הכדורגל בעשור האחרון עם אותם מרחקי ריצה כמו בעשור שלפני, אבל האינטסיביות עלתה בצורה משמעותית (לפחות במחקרים שהתבצעו במדינות אחרות, אני מאמין שגם בישראל) וזה יכול להסביר למה נפצעים הרבה יותר מפעם.
    תוסיפו לזה גם עומס משחקים יותר גדול מלפני עשור +.

מעבר לעונה של בלבול שהייתה יוצאת דופן, גם ערן שדו (מאמן כושר של הנבחרת) הצליח לפני 20 שנה להעמיד את הכושר הגופני של מכבי הרצליה (אז בליגת העל+גמר גביע) לרמה יוצאת דופן.

בשורה התחתונה- החשד העיקרי שלי זה סגנון המשחק של בכר, לא ברור לי כמה המצב חמור ביחס לקבוצות אחרות במדינה שלנו (זה שאלת המפתח). ואם אכן המצב שלנו חמור בהרבה משאר הקבוצות, לא רואה איך הפיזיותרפיסט (התחלפו כמה במהלך השנים), מאמן הכושר (שגם התחלף עכשיו) אשמים במצב.

5. alexshw Member

בודאי שזה קשור לכך + משחקים כל 3-4 ימים. הקבוצה לא התכוננה כראוי וקיבלנו 14 פצועים בתום העונה ורבים מהם מפספסים את תקופת ההכנה.
    כרגיל מכבי חיפה אוהבת לגרום לעצמה נזקים ארוכי טווח ואפילו לא מקבלת תמורת זה דבר.
    לסיים מחוץ לאירופה יכלנו גם עם פלורס או רוצ'ט.
    בכר גם משמיד פה שחקני עתיד של המועדון. בסוף הוא ממילא יפוטר כי לא באמת רוצים אותו.

6. G.B7 ירוק עולה

בוודאי שזה (מה זה?, זה), אם סגנון המשחק של בכר, אז אנחנו מסכימים.
    במחנה אימונים כל 3-4 ימים משחק, זה לא הדבר הרגיל? תקנו אותי אם אני טועה.

ושוב על פניו המצב נראה רע, אבל בהאשמות האלה, מישהו רגע בדק מה קורה אצל קבוצות כדורגל אחרות בארץ או בעולם?
    להגיד "מחבל הכושר" או כמה שהצוות הפיזיולוגי גרוע, זה נשמע נכון שרואים את הכמות, אבל בפועל בלי ביסוס זה אמירה שצריך להתייחס אלייה בערבון מוגבל (גם אם היא נכונה).

7. alexshw Member

כן התכוונתי לסגנון. משחקים כל 3-4 ימים אחרי פגרת אירן. בפגרה עצמה ההכנה הייתה עלובה. זה היה חוג.

המומחים לכדורגל

נראה כמו ספר תעמולה. במרבית השנים האלה הייתי אוהד. הישראלים באו הרבה בזכות הקרטל, אחוזי הצלחה בזרים היו לא גבוהים, לא מעט בגלל הקשר לפיני זהבי. יעקובו זה פוקס גדול.
    איפה הגאונות של המועדון כאן? בדיוק כניסת גאיידמק ב 2005 מוכיחה את דעתי.

8. oranfu Member

שוב אני אשאל - איך סגנון האימון של בכר קשור לזה שכל כך הרבה שחקנים מסתבכים בתהליך ההחלמה שלהם מפציעות?
    אתם לא רואים שכל מה שקשור לבריאות ופיזיולוגיה במועדון הזה מחורבן?
    גם אם סגנון האימון של בכר בעייתי, זה מסביר רק חלק מהבעיה.
    האם סגנון האימון של בכר יכול להשפיע על ההחלמה וההסתבכות בטיפול בכל כך הרבה פציעות? לא.
    האם החובבנות\שרלטנות\רשלנות של המערך הפיזיולוגי יכולה להשפיעה על כמות הפציעות וחומרתן? כן.

9. alexshw Member

הסגנון משפיע על כמויות פצועים. חוץ מזה הוא עצמו פוגע תהליך החלמה בכך שנוהג להחזיר שחקנים לפני הזמן. הוא דפק את פדראו ככה לחלוטין, כי הפציעה השנייה והקשה יותר שלו נגרמה עקב כך.
    שוב, ברור שכל מערך הפיזיולוגיה פה היה עלוב. המועדון מלמל משהו שיעשו שינויים. הטענה שלי שאצל בכר בכל מקרה לא נראה שינוי.

10. oranfu Member

אני לא יודע להגיד בוודאות שבכר אשם כי גם דברים שהם לא תחת נגיעה שלו בהיבט הזה - מחורבנים אצלנו.
    המערך הרפואי\פיזיולוגי בוודאות מחורבן, אין שום צל של ספק.
    ובניגוד לבכר, שמלבד כשירות השחקנים יש לו גם אחריות על איך שהקבוצה נראית על הדשא, למערך הרפואי\פיזיולוגי אין שום חשיבות מלבד כשירות השחקנים. אם הם גרועים בזה אז מה יש לדבר בכלל? זה כל התפקיד שלהם. תפרק את כל המערך הזה ותבנה מחדש.

אין כמעט שום שחקן שנפצע אצלנו והפציעה\החלמה שלו לא מסתבכת. זה הכל בכר? די נו.

אתה טוען שתחת בכר לא יהיה שום שינוי? אולי, לא יודע. אבל שינוי במערך הזה חייב להיות כי רק להחליף את בכר בוודאי שלא יפתור את הבעיות.

טענו שעושים שינוי גדול במערך הזה ובפועל לא עשו כלום חוץ מלהביא איזה אחד חדש. אני לא יודע מה הוא שווה אבל כמו שאני מכיר את המועדון בשקט בשקט מאחורי הקלעים שוב שמשון יקבע הכל וידחפו את החדש החוצה, כמו שעשו לקלארק.

11. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מה שאלכס מתכוון זה שכשיטת המשחק היא לחץ קבוע וגם אימונים בעצימות גבוהה, ברגע שאין ניטור נכון של העומס על השחקנים, אז יהיו המון פציעות. וכמובן שעם המערך שלנו הן יימשכו להמון זמן.
    לדוגמא, אם היה כאן מערך ראוי ואחד שמנטר כמו בתקופת בלבול, אז הוא היה בא לבכר ואומר לו "השרירים של שחקן X מאוד קרובים לקצה גבול היכולת ולכן צריך לתת לו מנוחה X זמן". אז אם אין מי שיגיד לבכר אז הוא יפעיל אותו וייפצע.
    אם היה מאמן שדורש פחות או רמת האינטנסטיביות היתה יותר קטנה, ייתכן שהשחקנים היו מגיעים פחות "לקצה". זאת כמובן לא אשמתו של בכר אבל זאת התוצאה של הדרישות שלו.

12. oranfu Member

אני מבין למה אלכס מתכוון.
    אבל יש עם זה 2 בעיות לדעתי:
    1 - איכשהו, למרות הדרישות של בכר, הקבוצה נראית כמו קבוצה של עגלות. זה לא רק שנפצעים הרבה, זה שגם לא נראים כאילו מסוגלים לשחק בכלל בעצימות גבוהה. מילא היינו רואים עצימות גבוהה והיא זו שמובילה לפציעות. גם זה, כמובן, תחת האחריות של מאמני הכושר.
    2 - זה לא מסביר למה כל כך הרבה שחקנים מסתבכים בתהליך ההחלמה שלהם מפציעות. זה לא עניין של בכר והשיטות שלו, ככל שיהיו בעייתיות.

הגישה של בכר מובילה לפציעות? אולי. זה לא מסביר את הבעיות האחרות שיש בהיבטים האלה בקבוצה. אבל העבודה המחורבנת של המחלקה הזאת כן יכולה להסביר את הפציעות ואולי זאת לא באמת אשמת בכר.

13. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

כמובן.
    לא אמרתי שזה על בכר. אמרתי שהדרישות שלו מדגישות עוד יותר את הצורך במערך טוב ותקין.

זה כמו מנעול של דלת שהוא לא מסתובב טוב. אם אתה פעם ביום תפתח ופעם ביום תסגור, אוקי זה יעבוד עוד איכשהו (אולי ייתקע מידי פעם) אבל תצליח לסגור בסוף. אם אתה כל שעתיים תפתח ותסגור אותו אתה מהר מאוד תראה שבסוף המפתח נתקע לך ואתה צריך להחליף למנעול חדש וטוב.

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מפתיע: השחקן שקיבל הודעת שיחרור ממכבי חיפה - ערוץ הספורט

1) מעניין מי יהיה המגן השמאלי הפותח שלנו. רוצה לנחש, דניאל גולאני...
    2) לא אופתע אם בסוף גם חזיזה ישאר בגלל ש"הוא משאיר רושם נהדר באימונים" או משהו כזה.
    3) היתה לי הרגשה טובה לגבי סטויארט עד שבכר חזר והוא העדיף את מלמד בחוד. לדעתי הג'מייקני לא היה כזה גרוע.

G.B7 ו-EsheD אוהבים את זה.
  15. EsheD משתמשים של כבוד היכל התהילה