למה אסור? תגיד מה שאתה רוצה, מי מונע ממך? לא אתה ולא החברים מנסים לדבר בהיגיון. הסיפור פה מאוד פשוט, אתם רוצים ששוב הממשלה תשיג 61, אני לא רוצה. אני חושב שהממשלה גרועה, אתם חושבים שממשלה שהיא לא "ימין מלא מלא" תהיה יותר גרועה. לא אתם ולא אני נצליח לשכנע את השני ודי ברור שאפילו אין רצון, כי מראש אתה מניח עליי שאני בכת, ואני לא חושב ממש אחרת עליך.
איך אתה יכול לטעון את זה כשאין לך שום מידע בנושא? אולי זה הדרג הביטחוני דחף והמליץ?אולי נתניהו? לפי מה שאמרת אנחנו כאזרחים לא יכולים לדון כמעט על כלום. אתה ליטרלי טענת שתצביע לאייזנקוט כדי לעשות דווקא לדרוריקו. משהו כזה. אתה תצביע לאייזנקוט כי הוא רק לא ביבי. זה בדיוק מה שטענתי. אם תגיד לי שאתה מצביע אייזנקוט בגלל אי אילו נושאים חשובים אז אתה תצא שקרן. למה?כי אייזנקוט לא אומר כלום. אני עד עכשיו מנסה להבין מה הדעות הפוליטיות שלו. זה יאיר לפיד גנרל.
אני אכן לא מחריג את עצמי מהציבור. יש לי הרבה טיעונים רציונלים למה אני חושב ששלטון ממושך הוא דבר רע ושהממשלה הזאת עושה יותר נשק מתועלת, אבל גם אצלי יש אפקט רגשי בהצבעה, בהחלט. עדיין הטענה שלך הייתה חלשה ולא מחזיקה מים. גם הקטע על הקטנת הצבא שמתעלמת מועדת לוקר והחלטת הממשלה זה טיעון מגוחך.
זכותך לחשוב שהטענה שלי חלשה אבל אל תמציא שקרים שאני מדקלם דף מסרים. אלה הדעות שלי, אתה יכול לאהוב אותם ויכול שלא, אבל אל תגיד שאני מעתיק ממישהו אחר. אגב כשצריך אני גם חובט בנתניהו(למשל עם הרשות הפלסטינית)
אני אגיד מה שבא לי, בדיוק כמו שאתה מרשה לעצמך לקרוא לי זבל עופות. לדעתי אתה דף מסרים מהלך. דעתי לא תשתנה לא משנה כמה תקלל אותי.
אני לא אמרתי שאזרחים לא יכולים לדון. הם יכולים לדון על הכל, גם על האם כדור הארץ שטוח או לא. אבל אני יכול לזלזל במה שהם אומרים אם זה מטומטם, בדיוק כמו שאתה מזלזל בי במהלך הדיון הזה. זה בסדר וזה בסדר. יש דברים שאני יודע. אני יודע שנתניהו החליט ולקח אחריות בקולו על ההחלטה להעביר כסף לחמאס מקטאר, אני יודע שהאסטרטגיה שלו הייתה לעשות הפרד ומשול בין הרשות וחמאס כי חמאס ברמה הבינלאומית הוא נכס. והוא אפילו תיאר כמה שנים קודם לכן תרחיש בלהות של תקיפה שדומה בצורה מחרידה ל-7 באוקטובר (מינוס תרחיד המנהרות, שכבר קיבלנו טעימה שלו בניסיון החדירה הכושל בצוק איתן) כל האסטרטגיה הזאת התרסקה ב-7 באוקטובר. וכמעט 4 שנים לאחר מכן, אני לא חושב שמצבנו טוב יותר. פנימית, בינלאומית וגם ביטחונית אני לא בטוח. אתה יכול להגיד שאני מדבר שטויות, שאני בכת, אין לי בעיה. אני לא נעלב כמו דרוריקו. עם כל הכבוד אני בוחר ממי להיעלב ההחלטה להצביע לאייזנקוט התגבשה אצלי כבר לפני שנה. קראתי את תפיסת הביטחון שלו, את הביוגרפיה שלו, שמעתי אותו. גיליתי אדם שקול, די משעמם ונטול פאתוס שמדבר באופן ענייני ולא עסוק בהפרד ומשול. שמעתי כמה ביקורות עליו, חלק קיבלתי חלק פחות, אבל אין אדם מושלם. ברור לי שהוא לא איש ימין, ואני גם לא מחפש איש ימין. אני מחפש דמות משעממת ונטולת פאתוס, שתרגיע את השיח הציבורי ואולי אז יהיה אפשר לנהל פה בצורה סבירה משהו ונתרחק מהדיונים הפרסונלים. אני לא חושב שהוא משיח ואם יהיה ראש ממשלה אשפוט אותו על פי המעשים והתוצאות ולא על פי כמה הוא אחלה גבר.
טוב סיימתי לקרוא. בעקרון המסמך הזה הוא בליל של סיסמאות שבאופן סמלי מאששות את הטענה המרכזית נגד איזנקוט-שהוא אומר הרבה מבלי להגיד כלום. ובכל זאת אני אתייחס לפרק על שיטת ההפעלה. איזנקוט מביא את 2 הגישות לשיטת ההפעלה:גישת ההכרעה וגישת המניעה. הוא מפרט על כל אחת מהגישות מבלי לציין איזה מהן הוא מעדיף למרות שברור שהוא העדיף שיטת המניעה כי לשם הוא דחף כרמטכ״ל(המסמך נכתב בזמן שירותו בתפקיד) שיטת המניעה כידועה נכשלה כשלון טוטאלי. המב״ם שהיה הבייבי של איזנקוט לא מנע מחיזבאללה להגיע ל-150 אלף רקטות כולל אלפי טילים מדוייקים, ולא מנע מכח רדואן להיות בעל יכולת לכבוש את הגליל. ומילא הזירה הצפונית, בזירה הדרומית איזנקוט גילה אימפוטנטית מוחלטת וזאת למרות המהומות על הגדר שהיו בתקופתו. תחת איזנקוט היו אפס מבצעים בעזה, לא היו אפילו מבצעים למראית עין כמו אצל כוכבי וגנץ, כלום, כאילו ישראל גובלת בשוויץ.
אחי אתה רוצה לשכנע את עצמך רגע לפני בחירות שאיזנקוט הוא האדם הכי מסוכן בעולם ושבכל דבר הוא גרוע ונכשל, לך על זה. הטיעונים שלך מאולצים, לא אותנטים, לא משכנעים, סלקטיבים ונובעים נטו מאיזה פחד פוליטי שבטי שאחרי הבחירות הקרובות לא יהיה יותר "ימין מלא מלא". בתור אחד שמתעקש כל פעם לשתף בכותרות בלי לקרוא אפילו את התוכן שהוא משתף אתה כבר הוכחת שעומק וטיעונים רציניים לא נקבל ממך, כמובן שהשטחת לחלוטין את הטקסט ואני לא מאמין לך שבאמת קראת אותו ולא רפרפרת. אבל כמו שאמרתי תמשיך, אם אתה חושב שזה יעזור להעביר פה מישהו מאיזנקוט לבן גביר/ליכוד(לא שיהיה לזה באמת השפעה על התוצאות) אז שיהיה בהצלחה. ההפחדות האלה עליי לא עובדות.
שמע אתה דפקט ברמות שלא ראיתי בחיים שלי. לא קראתי את הטקסט? הרגע נתתי פה סקירה מלאה על אחד הפרקים שלו. נראה לי אתה זה שלא קרא את הטקסט, רק ראית שאיזנקוט הוציא מסמך בשם ״אסטרטגיה״ וזה קנה אותך
חחח סקירה מלאה עלק. אם זה הכי טוב שלך זה באמת אומר הכל. כבר הוכחת שאתה מלא פעמים משתף דברים מבלי לקרוא מעבר לכותרת, אז אתה חושב שהפוזות האלה עושות עליי רושם? קורע כמה אתה לוקח ברצינות את השטויות שאתה כותב ואיך אתה נכנס במהירות לטנטרום מדיון וירטואלי. אני בניגוד אליך לא מנסה לשנות לך את התודעה, מעוותת ככל שתהיה. אתה לעומת זאת כל הזמן מפמפם פה תעמולה מתוך מטרה לא ממש ברורה.