אני כנראה שתמיד אגור בישראל וגם מעולם לא חשבתי להוציא את הילדים שלי מכאן, אבל צריך להגיד את האמת. ב 3 שנים האחרונות יש הרבה מאוד אנשים שעושים מילואים בכמות שהורסת להם את החיים. מפטרים אותם מהעבודה הקיימת, לא קולטים אותם לחדשות. אני רואה גם אצלי וגם אצל חברים איך כל מילואים כבר גורם לסכסוכים בין הבני זוגות שלא להגיד גירושים. אין לי ספק שאי אפשר להמשיך עם המצב הזה. אפשר להמשיך ולעצום עיניים לא משנה מי יהיה ראש הממשלה ואיזו קואליציה תהיה סביבו, אבל בסוף זאת האמת המרה שלא נשמעת מספיק.
להיות במדינה שהיא ג'אנקית של זכויות אדם - עולה ביוקר. זה לא בא בחינם. אם ישראל תהיה מוכנה לעשות את הדברים שצריכים להיעשות - תקופות מילואים נרחבות כבר לא יהיו פה. אבל לא מוכנים. אז למי באים בטענות?
אחד הדברים שצריך להבין הוא שלא משנה מה יקרה - אנשים יעזבו. איך שאני רואה את הדברים אנחנו בצומת. ולא משנה מה נבחר - יהיו כאלו שלא יכולים לחיות פה עם הבחירה הזו, ויעזבו... בכל מקרה. אם ישראל תבחר בחוסר ציות לתכתבי המערב ותפסיק להיות מדינה שהיא ג'אנקית של זכויות אדם: אנשים יעזבו. מעבר למחיר הכלכלי והמסחרי: יהיו אנשים שלא מוכנים לגור במדינה שהיא לא בעלת מוסר מערבי. ולא מוכנים לגור במדינה שלא מקבלת את תכתיבי המערב. -והם יעזבו. מאידך, אם ישראל תבחר להיכנע שוב ושוב לתכתבי המערב, שכופים עליה חוסר יכולת לנצח וחוסר יכולת להכריע, טכנית עובדתית פשוט חוסר יכולת להתמודד ולמחוק איומים מהלוח: אז גם אנשים יעזבו. כי כמה אפשר מילואים וכמה אפשר סבבים וכמה אפשר התמגנות והכלה? וכמה אפשר להסתכן בשביל שבמערב יהיו מרוצים שאין הסלמה? וכמה אפשר למות בשביל כלום? בשביל עוד סבב ללא הכרעה, שמחר ניכנס אליו ממילא שוב פעם? -השאלה היחידה היא מי הם האנשים שאנחנו רוצים שיעזבו, ומי הם האנשים שאנחנו מעוניינים שיישארו? אם נבחר בדרך X אז קבוצה א' תישאר אבל קבוצה ב' תעזוב. אם נבחר בדרך Y אז קבוצה א' תעזוב אבל קבוצה ב' תישאר.
ספר לנו טל - מי הם האנשים האלה שאתה רוצה שישארו ? במה הם עובדים? איך הם ישמרו על המדינה? איך נייצר נשק? איך בדיוק המדינה תנצל?
אני חושב שפרוגרסיבים הם בדיוק כמו חרדים. מדינה כמו שהם חולמים עליה - לא יכולה להתקיים פה במרחב הזה. אבל, מה זה משנה מה אני חושב ומה אני רוצה..? בהודעה שלי תראה רק ניתוח יבש של המצב. והסבר מדוע הוא כזה. לא ציינתי את העדפתי. היא איננה משנה גם יותר מידי.
בקשר לייצור נשק כבר כתבתי 40 פעמים אבל בשבילך אני מוכן לכתוב בפעם ה 41, במלחמה קונבנציונלית - כל עוד מדובר במלחמה נגד עמים - לא תשיג דבר. אלא אם עוברים לקמפיין קרטיס לה מיי. ולא נראה לי שנעבור. היא לכך ובהתאם לזאת, המרתף ברחובות שווה לנו 300 מטוסים ו-30 דיביזיות. השאלה היחידה היא רק איך לא משאירים עקבות. וגם זו שאלה משנית מעיני.
אתמול בערוץ 14 אשת ראש הממשלה הטילה ספק בלחימתו של יאיר גולן בשבעה באוקטובר. שלא נאמר ליבתה תאוריות קונספירציה. מעבר למטומטמים שמאמינים לזה, מעניין אם דרוריקו רואה ערך עיתונאי בראיון הזה. אחרי זה תבלבלו במוח שהימין הסוציאליסטי לא מפיץ שנאה, כן?
לא צפיתי לא בראיון של שרה ולא בראיון של בעלה, לא מעניין אותי ראיונות מגויסות. אני מקווה שהרל"ביסטים חושבים את אותו הדבר על ה"ראיון" של בנט למעיין אדם