חדשות חוץ

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by Der Kaiser, Nov 10, 2009.

  1. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,557
    Likes Received:
    14,961
    Gender:
    Male
    https://rotter.net/forum/scoops1/903143.shtml

    משפחת ארדואן לא אוהבת אותנו אבל גם את איראן הם לא ממש מסמפטים. נתתי בזמנו מאמר של אהוד יערי שמפרט את כל הסכסוכים בין שתי המדינות, ויש לא מעט כאלה, המוכר שבהם הוא כמובן סוריה.
     
  2. YYY El sabio de Hortaleza היכל התהילה

    Joined:
    May 13, 2004
    Messages:
    12,350
    Likes Received:
    1,444
  3. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,557
    Likes Received:
    14,961
    Gender:
    Male
    בעקבות המלחמה באיראן התחלתי ״לצלול לעומק״ לתוך הרפובליקה, וגיליתי כל מיני דברים מעניינים. קודם כל בתקשורת מדברים כל הזמן על כמה שאיראן זאת מדינה ענקית אבל למעשה רובה לא מיושב בכלל. למעשה כל הערים שאתם שומעים עליהן בחדשות מרוכזות במערב המדינה. מזרח המדינה הוא ברובו מדבר ובקצה הדרום-מזרחי שלו יש את בלוצ׳יסטן, חבל ארץ די עויין את הממסד, קצת כמו הבאסקים בספרד, והוא למעשה חלק מחבל ארץ שנפרש גם לפקיסטן ואפגניסטן. באיראן גם יש לא מעט כורדים שהם שונים לגמרי מהכורדים בסוריה ומאד עויינים את ישראל. למשל כארמנשאה שנורו ממנה טילים על ישראל זאת עיר כורדית. תבריז שגם מוזכרת הרבה בהקשר של טילים זאת עיר של אזרים, קצת פחות חביבים מהאזרים שאנחנו פוגשים בבאקו.
     
    YYY likes this.
  4. Lebron Member

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    4,490
    Likes Received:
    2,972
    חמינאי עצמו ממוצא אזרי.
     
    DRORIKO likes this.
  5. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,427
    Likes Received:
    7,285
    @alexshw מה אומרים בתקשורת הרוסית על המלחמה באיראן? מדקלמים את הפייק של האייתוללות?
     
  6. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    79,971
    Likes Received:
    26,968
    Gender:
    Male
    אני לא עוקב אחרי התקשורת הרוסית הממלכתית. זה כמו לעקוב אחרי התקשורת האירנית.
    אני עוקב אחרי בלוגרים גולים ביוטיוב והם עוקבים אחרי חשבונות טלגרם מובילים של תומכי הפלישה לאוקראינה. חלקם מתפאלים מביצועי צה"ל ומודים שאירן מפסידה.
     
    VAR likes this.