1. לאחר 25 שנות פעילות, פורום אייסוקר צפוי להיסגר ב־15.11.2026. למידע נוסף ולהודעת הסגירה המלאה, היכנסו לדיון שפורסם אוף טופיק 》》 לחצו כאן לקריאת הודעת הסגירה המלאה

אוף טופיק

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by ראול, Oct 22, 2004.

  1. LFC ROCKS Member

    Joined:
    Nov 30, 2005
    Messages:
    295
    Likes Received:
    0
    לכל המעשנים, היזהרו: סיגריות גורמות לעישון

    http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx
     
  2. Hristo Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    294
    Likes Received:
    0
    מעולם לא פקפקתי בכך שזה גורם נזק, אני טוען על חוסר המידתיות וההנחה הבסיסית כי זה יביא להשפעות מידיות ובלתי הפיכות. אני מכיר אנשים שחולים באסטמה ואת ההשפעות של חדר אפוף עשן עליהם, טענתי היא דווקא כלפי הכפייה על בעלי העסקים.
    כפי שציינה שירן ( כן, קוראים לי דני) , הנקודה שבה חלוקות דעותינ, מיכאל, היא בדיוק עניין המסעדה מקום ציבורי. מסעדה היא בשום פנים ואופן לא מקום ציבורי, אלא היא מקום שמקים בעלים פרטי במטרה לייצר רווח לכיסו הפרטי. הוא יכול לעשות זאת בכל דרך, ואם הוא מוצא לנכון לאפשר עישון בשטחו זה לגיטימי בעיניי. באוכלוסיה בה כ-80 אחוזים אינם מעשנים, כוח המעשנים אמור להיות שולי. אני באמת מאמין ומקווה שהלא מעשנים יחרימו מסעדות שמתירות עישון ובכך יביאו קץ לעידן העישון במסעדות. לעומת זאת, אני לא חושב שהמדינה צריכה לכפות זאת על בעל מסעדה , כאשר מבחינתי עסקו הוא כביתו והוא הקובע בשטחו.

    על פי הנחה זאת זכאית המדינה גם להגביל כל אזרח ואזרח את צריכת המאכלים הלא בריאים שהוא אוכל, המשקאות הלא בריאים שהוא לוגם וכמות הזמן שהוא מסתובב בערים מזוהמות. ישנם דברים רבים שהינם מסוכנים, אך אין זכות למדינה להגביל חופש קניין וצרכנות של כל אדם ואדם. המדינה לא תתחיל להגביל הרי מחייה באזור מפרץ חיפה רק כי אחוז הסרטן שם הוא גבוה בכ-30% משאר הארץ, נכון? היא רשאית להגביל את זיהום האוויר של המפעלים כי לאוכלוסיה אין ברירה מלבד לנשום את האוויר המזיק, אבל כל צרכן יש אפשרות לא להיכנס למסעדה בה מעשנים!
     
    Last edited: Jan 30, 2007
  3. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Messages:
    13,886
    Likes Received:
    0
    מאכלים ומשקאות לא בריאים משפיעים רק על האדם שצורך אותם, לא אלה שיושבים מסביב. אין מחלות פאסיביות מהמבורגר עם בירה. המדינה לא תגביל צרכנות של אדם כל עוד היא לא יכולה לגרום נזק לסובבים. עישון כן גורם לנזק כזה והמדינה מנסה להגביל את זה למעגל הפרטי של המעשן שזכות הבחירה שלו גדולה יותר בכך שהוא יכול לנסות להשפיע על המעשן לפחות בטווח הקצר (לבקש לכבות או לצאת למרפסת למשל).

    "אבל כל צרכן יש אפשרות לא להיכנס למסעדה בה מעשנים!"

    לכל מעשן יש גם אפשרות לא לעשן במקום סגור.

    ולגבי הגדרת המסעדה כמקום פרטי - אז אתה תבין אסירת עישון ברחוב? הרי הסיבה המרכזית שרוצים לאסור או אוסרים עישון במסעדות זה לא כי זה מקום ציבורי, אלא כי החשיפה שם תהיה גדולה יותר מאשר אם תעבור דרך ענן של המעשן התורן ברחוב.
     
    Last edited: Jan 30, 2007
  4. Engel Del Madrid Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    4,185
    Likes Received:
    0
  5. NLevi Member

    Joined:
    Jun 22, 2005
    Messages:
    216
    Likes Received:
    0
    חח אלפי ועשרות אלפי?
    תהיה בטוח שאם תמשיך זה יגיע למאות אלפי..

    נראה לי שפה הביאו את המחשבון הזה שמחשב כמה כסף בזבזת על סיגריות עד עכשיו
    חישבתי על אבא שלי יצא לו 200 אלף בערך.

    ולא יודע כמה זמן אתה מעשן, אבל בשנים הראשונות למעשן זה לא כזה קשה להפסיק, אפילו קל..
    ההתמכרות בשנים הראשונות לא קרובה אפילו להתמכרות לאנשים שמעשנים 10 שנים ומעלה.
    זה סתם הרגל כזה בהתחלה.
     
    Last edited: Jan 30, 2007
  6. Hristo Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    294
    Likes Received:
    0
    חירויות הפרט מיסודן הן חירויות שאסור לפגוע בהן אלא אם אין ברירה לפגוע בהן. אני מתנצל, אבל מסעדה או פאב הוא לא מקום חובה תרבותי או חברתי שבו צריכה מדינה להגביל אנשים מעשנים כדי לאפשר לאנשים לא מעשנים לסעוד או לבלות שם. אם אדם רוצה - שיקים פאב ללא עישון, שיישב באזור הלא מעשנים, שיודיע בתקיפות לבעלים על אי כוונתו לשלם ומבחינתי שיקים צעקה ציבורית רמה כנגד המקום. בשום פנים ואופן אני לא אקבל אתזה שלמדינה יש זכות להתערב.
    שנית, גוללת בפניי כי יש למנוע את העישון בשל הנזקים הבריאותיים, ואני מניח שאתה אומר בכך שרק נזקים בריאותיים עשויים להביא להגבלות הפרט. האם היית רוצה שאנשים יוציאו את איברי מיניהם ולעסות אותם ליד השולחן, יתחילו לירוק, לגרגר ולצחצח שיניים ליד השולחן? אין בכך כל פגיעה בריאותית בך או בסובבים אותם וזכותם המלאה לעשות זאת, האם זאת היית מאשר?

    "לכל מעשן יש גם אפשרות לא לעשן במקום סגור."
    יש לו את האפשרות הזאת, הוא לא חייב לציית לה. כל עוד עישון סיגריות הוא חוקי לחלוטין, זכותו של האזרח לעשות בשטח פרטי דברים חוקיים על דעתו של בעל הנכס. מאותה סיבה אני גם מאמין בסלקציה על פי גיל בכל פאב ומועדון על דעת הבעלים.

    אני לא אבין איסור עישון ברחוב, משום שבאוויר הפתוח העשן מתפזר די מהר, ואין כל השפעה בריאותית על הציבור. לעומת זאת, בכל מבנה ציבורי סגור אחר (אפילו קניונים) אני בהחלט מכיר באיסור העישון ומכבד אותו.
     
  7. בית"רי מלידה Member

    Joined:
    Jan 3, 2004
    Messages:
    9,190
    Likes Received:
    1
    דני,

    חבל שאתה נלחם על משהו שהוא בפירוש קטלני.

    אני יודע מה זה לעשן, כי עישנתי המון שנים. לפני שהפסקתי, עישנתי מיקטרת, עם טבק של קפטן בלאק זהב, וזה באמת כיף גדול אחרי ארוחה, ומה לא.

    בקשר למקומות ציבוריים וכדומה: בטרמינל של בריטיש איירווייס ב JFK ישנו חדר עישון סגור, וככה לא יוצאים החוצה בקור המקפיא. זה הפיתרון שאני מציע לכל מסעדה או פאב: לסגור עם ויטרינות, ולדאוג לאיוורור נאות. זה פיתרון זול מאוד, וניתן ליישום בקלות ובמהירות.
     
  8. Engel Del Madrid Member

    Joined:
    Feb 18, 2005
    Messages:
    4,185
    Likes Received:
    0
    אני מעשן מסוף כיתה ט' זה יוצא בערך 4 שנים..הכי קשה יהיה בצבא עם הסיגריות האלה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx
     
  9. Hristo Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    294
    Likes Received:
    0
    אני יודע שסיגריות זה קטלני, מבין את הסיכון ובוחר לעשן. אני לא נלחם על הסיגריות וזכותי לעשן אותן בכלליות, אלא על זכותי לעשן אותן במוסדות פרטיים ולא תרבותיים שלא לרווחת הציבור הכללי.( תאטראות, בתי קולנוע, קניונים וכדומה כמובן לא נכללים).

    מבחינתי עדיף שלא תהיינה פינות העישון הללו, ושפשוט תתאפשר במקומות הללו יציאה קטנה החוצה במקום החדרים הנוראים הללו שתמיד מזכירים לי כלא מסריח. אם אדם רוצה לעשן במקום ציבורי, שייצא החוצה ויעשה זאת. אם לא , שיתאפק (בעיקר מעצבנים אותי המסדרונות המסריחים בבתי חולים!).
     
  10. בית"רי מלידה Member

    Joined:
    Jan 3, 2004
    Messages:
    9,190
    Likes Received:
    1
    דני:

    לצאת מטרמינל החוצה זה לצאת למקפיא,לפעמים גם לגשם ולשלג, ואחר כך צריך לעבור מחדש את כל הביטחון. עדיף לעשן בכלוב מזכוכית, עם כסאות מעור, ולראות בזמן הזה טלוויזיה...

     
  11. Barcik Member

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    6,708
    Likes Received:
    0
    מיכאל, המטרה של בעל המקום היא לעשות כסף. המטרה של הלקוח היא ללכת למקום ממנו יהיה מרוצה (שזה שקלול של איכות, שירות, אווירה, מחיר ושאר ירקות). אם בעל העסק יראה שלשים קירות סביב המעשנים יכניס לו כסף, הוא יעשה זאת בצדק. אם זה המצב אבל הוא לא רואה את זה, הרי שהוא טיפש ויש להביא לו כאפה. one way or another, אף אחד לא שלח את הלקוחות ללכת למקומות בהם הם לא מרוצים. באותה מידה את יכול להכנס לדאנג'ן בזמן פעילות, לחטוף הצלפת שוט אקראית, ולהתלונן שאתה לא מרוצה. זה המקום, ואתה אמור לדעת את זה מראש (או לפחות לאחר שתלך לשם פעם).
     
  12. Hristo Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    294
    Likes Received:
    0
    האם זה מנסיון אישי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx
     
  13. Hotspur משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jan 3, 2004
    Messages:
    19,692
    Likes Received:
    0
    עוד משהו עם סיגריות, הוא שגם אם יוכח בדרך נסית כלשהי שאקט העישון אינו פוגע בבריאות בשום אופן (נגיד יוכיחו שאפילו האסתמטי הכבד, ולא סתם אזרח תמים ששונא עשן וסירחון, הוא בעצם קורבן של תופעה פסיכו-סומטית) , עדיין זה אקט שנחשב בעיניי פלח לא קטן של האוכלוסיה כמטריד. העשן, הסירחון... איכס.
     
  14. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Mar 1, 2004
    Messages:
    13,886
    Likes Received:
    0
    דני ובוריס, האם מעשן חייב לעשן במסעדה בשביל לאכול בה? אני אמנם לא מומחה בנושא, אבל נראה לי שהאישו שהכי מעניין אותי לגבי מסעדות, בין אם אני מעשן או לא, זה איך האוכל והמחירים שם, אם אפשר לעשן או לא זה כבר שדרוג קטן כמו שירותים נקיים.

    ולמה להתחכם דני? אם אני אומר שצריך לשלול מאדם לעשות משהו שמזיק לסביבה, זה לא אומר שאני בעד לאשר את כל שאר הפעולות האפשריות.
     
  15. Hristo Member

    Joined:
    Jul 27, 2006
    Messages:
    294
    Likes Received:
    0
    אבל אם הסביבה מודעת לסיכון ובוחרת להתעלם ממנו ולשבת במסעדה שמעשנים בה, זאת הבעיה של הסביבה.

    שוב, אין לי בעיה עם איסור על העישון ע"י הבעלים לפחות במסעדות, ובתקווה שלא בפאבים. גם אני שונא את הריח כשהוא משתלב עם אוכל טוב במקום לא מאוורר, אבל זה לא תפקידה של המדינה להגן על האזרח במקרה זה. החוק צריך לחייב את הבעלים לקבוע חד משמעית כן או לא לעישון, אזור עישון או כל הצעה אחרת, ובמידה שאחד הלקוחות לא יציית להוראות בעל העסק, יוכל בעל העסק לרשום קנס למעשן הסורר.