1. לאחר 25 שנות פעילות, פורום אייסוקר צפוי להיסגר ב־15.11.2026. למידע נוסף ולהודעת הסגירה המלאה, היכנסו לדיון שפורסם אוף טופיק 》》 לחצו כאן לקריאת הודעת הסגירה המלאה

אוף טופיק

Discussion in 'פורום אוף טופיק' started by ראול, Oct 22, 2004.

  1. uri מנהלים

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    17,597
    Likes Received:
    4,109
    Gender:
    Male
    אגב, אם אנחנו כבר מנהלים את הדיון הזה, מישהו יכול לומר לי למה באמת אני צריך ללכת עוד כמה מאות מטרים לסופר כדי לקנות בירה... כלומר, מה יש היום ש...
    (רק מהר כי מתחיל המשחק של אינטר)
     
    Last edited by a moderator: Aug 10, 2008
  2. T0XiN Member

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    3,339
    Likes Received:
    0
    חורבן בית המקדש,צום תשעה באב
     
  3. spurs229 Member

    Joined:
    Apr 19, 2006
    Messages:
    5,840
    Likes Received:
    0
    ט' באב, יום חורבן ביהמ"ק השני בשנת 70 ואחד מימי המלחמה בירושלים ב-586 לפנה"ס (לפי המסורת זה גם היום בו נחרב הבית הראשון אבל זה כנראה לא מדוייק, כמו רוב המסורת).
     
  4. uri מנהלים

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    17,597
    Likes Received:
    4,109
    Gender:
    Male
    יא אללה. לפני כמה מאות שנים הרסו איזה בניין אז אסור לאכול היום ולקנות בירה...
     
  5. A. Arshavin Member

    Joined:
    Apr 26, 2007
    Messages:
    4,938
    Likes Received:
    0
    זאת הבעיה של הנוער לדעתי....חשוב שנדע את המסורת והמורשת שלנו, בעיקר עם כמונו.
     
  6. פרנקו בארזי Member

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    0
    "איזה בניין"... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

    ד"א אני נגד הצום כי אני חושב שבמקום להתאבל על חורבן בית המקדש צריך לבנות אותו מחדש (למשל, שבכל שנה בתשעה באב במקום לצום ולנהוג מנהגי אבלות, שיארגנו הפגנה נגד המסגד בהר הבית. זה הרבה יותר יתרום לבניין בית המקדש מאשר לשבת ולהתאבל ולחכות שבית המקדש השלישי יצנח אלינו משמיים), אבל מאחר שאבא ואמא שלי צמים גם אני צם.
     
  7. W.Rooney Member

    Joined:
    Apr 16, 2006
    Messages:
    4,521
    Likes Received:
    0
    אוריטוטי,

    אתה מנסה להפגין את הסלידה שלך מהחוק במדינה, ותוך כדי כך מזלזל בדברים שאין לך מושג בהם (ואפילו לא התביישת להסתיר את העובדה הזו).

    לא נוח לך, תתלונן, אבל אל תפגין זלזול בצורה כ"כ מכוערת.
     
  8. cazzo Il Capocuoco היכל התהילה

    Joined:
    Aug 28, 2004
    Messages:
    13,085
    Likes Received:
    827
    זאת התוצאה של החינוך הסובייטי, אני לא מתפלא. לא שהחינוך הישראלי עדיף {יותר גרוע בהרבה}, אבל בברית המועצות לא היה חופש פולחן לכן המון יהודים לא ידעו מה זה להיות יהודים. לכן כועסים עליהם המהגרים הוותיקים יותר.
     
  9. uri מנהלים

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    17,597
    Likes Received:
    4,109
    Gender:
    Male
    בהחלט! אני סולד לחוקים טיפשיים ואידיוטיים, אי רציונליים וחסרי כל אמת והגיון.

    הסבר את עצמך, במה בדיוק אין לי מושג...

    זה בדיוק מה שעשיתי בהודעות האחרונות שלי כאן, התלוננתי. זה מכוער לדעתך, לדעתי מה שעושים לי כאזרח במדינה הזו מכוער הרבה יותר.
     
  10. uri מנהלים

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    17,597
    Likes Received:
    4,109
    Gender:
    Male
    או נו יואב. ראשית הגעתי לכאן בגיל נורא צעיר, כך שפרט לגן הילדים לא קיבלתי שום חינוך סובייטי. יהודי בתחת שלי. אני בן אדם, חיי את חיי בעולם של כולנו. חיי במדינת ישראל שאני אחד מאזרחיה וממלא את חובותי. אלוהים, בניינים מוזהבים, חתול שחור והשישי ה-13 זה שטויות שכל אחד רשאי להאמין בהם, אני רשאי לחיות את חיי בלי להאמין להמצאות האלו. זו זכותי כאזרח במדינה. אני מוחא על כך שאני לא מקבל את הזכות הזו. אין פה שום קשר, לחינוך סובייטי או ישראלי, אלא לכך שאני אדם רציונלי.
     
  11. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Oct 11, 2004
    Messages:
    10,333
    Likes Received:
    2,037
    אורי וסרג'יניו - יכול להיות שבאמת מוגזם שנכפה עלבעלי הקיוסקים לסגור את העסק שלהם, אבל זה לא העניין. מפריע לי שאתם מאשימים רק את החוק, כשהעובדה שאתם נתקעתם עכשיו בלי בירה, נובעת גם מבעיה אצלכם. רוצים לזלזל? זכותכם. אבל אל תאשימו את החוק או את המדינה אם הזלזול שלכם, גורם לחוסר המודעות שלכם, שגורם למחסור בבירה שלכם. מדינה דפוקה? בהחלט. לשחק אותה ראש קטן ואז לבכות? לא מתאים.
     
  12. T0XiN Member

    Joined:
    Jul 1, 2007
    Messages:
    3,339
    Likes Received:
    0
    לכל בוס,יש בוס.
    הבוס שלך במקרה הזה הוא אותו כח עליון בלתי מוסבר שעל פי היהדות מכונה "אלוהים".
    אתה יכול לבחור לא להאמין בו ואתה יכול לבחור כן להאמין בו.

    אבל אתה חי במדינת ישראל שמנסה לשמור על הצביון היהודי שלה. היהודים הם הרוב פה והם לא מתכוונים ללכת בזמן הקרוב. מה שהופך אותך ל"מיעוט". לכן כל שעליך לעשות זה להקדיש שלושה ימים בשנה ולתת למדינה הזאת שמגנה עליך לבצע את הצום שלה בשקט.
     
    Last edited: Aug 10, 2008
  13. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

    Joined:
    Jul 6, 2006
    Messages:
    9,523
    Likes Received:
    1,876
    למה? כדי להרוס את המסגד הזה, ואולי גם למוסלמים יהיה צום ב9 לאב?
     
  14. Number 8 Member

    Joined:
    Feb 19, 2007
    Messages:
    9,977
    Likes Received:
    1
    "איזה בניין"... אלוהים ישמור.
     
  15. xavi6 Member

    Joined:
    Aug 16, 2006
    Messages:
    7,893
    Likes Received:
    0
    טוקסין, רגע, בוא תסביר לי-מי מגן עלי? מגנים עלי חיילים, לא אנשי דת. דווקא הרבה מאנשי דת לא משרתים כי הדת לא מרשה להם. נכון נכון הרבה דתיים משרתים, אבל גם הרבה לא. אז אל תציג את זה כאילו הוא מזלזל באותם אנשים שמגנים אליו ובכל המדינה, הוא מזלזל במסורת הזאת לצום בגלל חורבן בית המקדש. לא יודע אם נאי מסכים או לא, אני אף פעם לא צם כי אינני מאמין בסיפורים האלה. אני גם לא משכנע אנשים, שיעשו מה שהם רוצים.

    יש הרבה חילוניים ודווקא לדעתי הרוב הוא לא דתי, מהאנשים שאני מכיר-הרוב בכלל לא צם. לא יודע, אולי זה בגלל שרוב החברים שלי הם רוסים, סובייטים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx (שאגב הם דווקא מכבדים את הדת מאוד...)

    בכל אופן-מי שרוצה לצום שיצום, מי שלא לא. אל תרצו לבן אדם שאומר מה שהוא חושב, ואל תסתמו לו את הפה. אני לא סותם את הפה לאותם אנשים שמרצים לי על הדת וכמה שהיא נפלאה ושהם מעבירים שטיפת מוח לחברים לשי בכל חור, שיגידו מה שהם רוצים, זאת זכותם-בידיור כמו שהזכות שלנו להגיד שלא בא לנו לצום בגלל שבניין נהרס. הרבה מדברים על הזלזול של האדם החילוני בדת, אבל אתם שוכחים דבר אחד-הדת אף פעם לא כיבדה את כולם, אותם אנשי דת אף פעם לא מכבדים אותי, אין שום סיבה שבעולם שאני אכבד מישהו שלא מכבד אותי, או משהו שאני לא מאמין בו ואני מוצא פה דברים גזעניים.

    נ.ב
    טוקסין, לאוירטוטי, בידיוק כמו לי-אין בוס. גם לא אלוהים, למה? כי אנחנו לא מאמינים בו, הוא לא קיים מבחינתנו.
     
    Last edited: Aug 10, 2008