דיון התקשורת לעונת 2015/16

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by שי, Jul 16, 2015.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. עידן444 Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    18,193
    Likes Received:
    6,579
    כי זה לא מביא רייטינג. בערך כמו שתוכניות תעודה סופר מעניינות לא מביאות רייטינג כמו הישרדות והאח הגדול.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    80,071
    Likes Received:
    26,980
    Gender:
    Male
    בהחלט אולי זה המצב המצער אבל צריך לבדוק איך פרשנות של קרא כן מביאה באנגליה.

    והנה מגיע עוד מראיין(הפינה של איתי שגב) ושואל בעלים למה אתה נשאר בענף הרי אתה לא מרוויח מזה. סבבה.
     
    Last edited: Feb 13, 2016
  3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    24,217
    Likes Received:
    6,259
    אנחנו גולשים פה מעבר לספורט, אבל אני לא בטוח שהמשפט הזה נכון. הוא בעיקר מביע את הזלזול שבערוץ 2 חשים כלפי הקהל שלהם ("מסעודה משדרות"). עובדה שהתוכנית הכי מדוברת בשנה האחרונה הייתה "מגש הכסף", ועובדה שכשאילנה דיין או רביב דרוקר עושים תחקיר מוצלח מדברים על זה המון, ועובדה שכשמשתחלת לפריים טיים סדרת דרמה מוצלחת כמו "כפולים" או קומדיה מתוחכמת כמו "הפרלמנט" זה מצליח ברייטינג ובבאזז לא פחות מאף ריאליטי. כן, הציבור אוהב גם את הזבל, אבל לא רק.

    מפה אפשר לחזור לספורט ולהגיד שגם שם הקהל מוכן לקבל רמה יותר גבוהה. עובדה שמודי בר און כל כך פופולרי בקרב אוהדי הספורט, למרות ש"על הנייר" מנחה אשכנזי-מתנשא עם הומור אנין לא אמור לעבור אצלם, ועובדה שערוץ הספורט של עד 2005, שהקפיד על רמה גבוהה, היה ערוץ אהוד כמעט על כולם. אי אפשר לדעת אם לא מנסים.
     
  4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,459
    Likes Received:
    4,703
    MNF זו תוכנית שמביאה חידושים טכנולוגיים, עשויה היטב ויקרה מאוד. ככה הם עושים את זה, ואי אפשר ליצור משהו דומה בישראל. חוץ מזה באנגליה יש הרבה יותר אנשים שבאמת אוהבים כדורגל.

    בארץ צריך ואפשר ליצור תוכניות בנוסח אולפן ליגת האלופות של פעם (ואפילו הגרסה הנוכחית שהיא סבבה, רק לליגת העל), שגם בלי ניתוחים מקצועיים מעמיקים מביאות בשורה תרבותית ומספקת הנאה אמיתית ואיכותית שמביאה רייטינג.
     
  5. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,865
    Likes Received:
    14,996
    Gender:
    Male

    הגולש משה פרימו-ציון 3 העלה פעם פוסט עם צילום מסך של ספורט 5 שבו רואים בצד את ההפניות לטורים,ומתחת לכל הפניה את כמות הטוקבקים באותו זמן. הפניה אחת היתה של עמרי אפק ומתחת איזה 40 תגובות, והפניה מעליה היתה של פרימו שמתחתיה 500. זה בעצם מסביר לך בצילום מסך אחד למה ערוץ הספורט מעדיפים לפנות למכנה המשותף הנמוך ביותר. ושאלוהים יעזור לי, אני ממש ממש ממש לא מחזיק מעמרי אפק, אבל הבנת את העיקרון.
     
    Last edited: Feb 13, 2016
  6. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    80,071
    Likes Received:
    26,980
    Gender:
    Male
    אני זוכר כשמודי הגיש את תוכנית סיכום המחזור בערוץ הספורט עם הכתבות צבע ששולבו הייתה הנאה גדולה. הגיע זמן להפסיק עם פרימואים, קופמנים, ברקוביצ'ים ושליימה.
    איך התוכנית תראה זה גם תלוי בעורך שלה.
     
    oranfu and danielone like this.
  7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    24,217
    Likes Received:
    6,259
    גם באנגליה יש הרבה תקשורת ביבים ופרשנים עלובים (רובי סבאג' למשל) שמקבלים מיקרופון כי הם עושים פרובוקציות, אבל כמו שיש אותם יש את סקיי והסיקור האיכותי שלהם, ועיתונים יומיים איכותיים לצד הצהובונים, ומגזינים, ובלוגים, למי שמחפש משהו יותר גבוה. בארץ, למי שמחפש איכות יש כמה בלוגים טובים, אבל במיינסטרים יש שממה.

    הטעות הכי גדולה של ערוץ הספורט, אי שם לפני בערך עשור, הייתה שהם החליטו להתחרות באופירה ובוואן. זה הפסד כפול-גם כי אופירה עדיין מנצחת אותם, וגם כי במקום לרדת לרמה שלה, הם היו יכולים להמשיך ולמצב את עצמם כאלטרנטיבה האיכותית.
     
  8. עידן444 Member

    Joined:
    May 26, 2012
    Messages:
    18,193
    Likes Received:
    6,579
    מסכים שיש תחושה שגם אם ישימו היום בערוץ 2 בפריים טיים ׳חי בסרט׳ עם אבי ביטר זה יביא 30% רייטינג וזה לא המדד. לגבי מגש הכסף- לא חושב שעל הנייר תוכנית כזו מסוגלת לייצר רייטינג והיא הצליחה מפה לאוזן. סתם הערת אגב- לא הגעתי לפרק השלישי שם...(יצא לי החשק די כי אמרו לי שבפרק השלישי מתחיל לעלות ריח קצת לא טוב לגבי המניעים...).
    ואם נחזור לכדורגל- לראות ניתוחים טקטיים של אורי קופר לדעתי זה משהו שיעניין קהל מאוד מצומצם. לגבי היבטים מסביב לכדורגל- לדעתי יכול להיות מרתק ומושך ובערוץ הספורט יודעים לעשות את זה מצויין- בעיקר בליגת האלופות.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. alexshw Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    80,071
    Likes Received:
    26,980
    Gender:
    Male
    אבל יש פינות של ניתוח טקטי רק שזה מוגש ע"י בוני שעושה את זה יותר בשביל פרסום עצמי ופרסום של נותן החסות.
     
    oranfu likes this.
  10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,459
    Likes Received:
    4,703
    אתה צודק, אבל הרבה יותר קל ונוח להיות רדוד, וגם יותר מושך את הקהל הישראלי שתרבות ספורט רחוקה ממנו.
    רואים גם גרף יורד ברמת התכנים בערוץ הספורט מאז שעבר ידיים. את צעדיו הראשונים עשה תחת ידיו של מיילן טנזר שראה ספורט בצורה מאוד אמריקאית (למרות תרבות הצריכה והמסחור של הכל, יש לספורט מעין קדושה עבור אמריקאים), ולעומת זאת מאז ש-RGE השתלטו על העסק הערוץ מסחרי לחלוטין וחושב כמו ערוץ 10.
     
  11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    24,217
    Likes Received:
    6,259
    אני לא בטוח. דווקא לערוץ ספורט יש יתרון שאין לערוץ 2-והוא שיש לו את הקהל פחות או יותר שבוי, כי אף אחד לא יוותר על צפייה בליגת האלופות כי האולפן לא לרוחו, מה שמושך את הקהל זה קודם כל האירוע עצמו. לכן, מסביב למשחק אתה יכול לטפטף לו דברים איכותיים, והוא לא יברח, ואולי אפילו יאהב את זה, ויישאר לדברים אחרים.
     
  12. DRORIKO Member

    Joined:
    May 3, 2015
    Messages:
    69,865
    Likes Received:
    14,996
    Gender:
    Male
    אני אגיד משהו שהוא לא פוליטיקל קורקט אבל יש לנו עם מטומטם. ערוץ טלוויזיה זקוק למזומן מהיר כדי לשרוד, אין לו זמן לחנך את העם ואני גם לא חושב שהעם רוצה שיחנכו אותו.

    אני אמנם חובב כדורגל,אבל חובב מוזיקה לא פחות. יצרו בשנים האחרונות לא מעט תכניות טלויזיה טובות. כל התכניות של קוטנר למשל, או תכנית ראיונות נהדרת שהיתה עם לירון תאני, או כל הדוקו-רוק בערוץ 8. הרייטינג של התכניות האלה ברצפה אחי, הם לא מעניינים לאף אחד פה את התחת. ולעומת זאת אתה מסתכל על הרייטינג של כוכב נולד או של אייל גולן קורא לך למצוץ לו ואתה מבין מה רמת האיקיו של העם הזה.
     
    Turgi likes this.
  13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,459
    Likes Received:
    4,703
    הטלוויזיה זה רק חלק מהעניין, אתה מתעלם מהאינטרנט שהוא נתח לא פחות גדול מהשוק.
    צהוב ורכילות מושכים את הקהל יותר, זה הכי בולט באתרים השונים. כאשר זה נוח וקל יותר ליצור תוכן כזה, וכאשר הוא מושך יותר את הקהל, אפשר להבין למה מעדיפים לוותר על האלטרנטיבה האיכותית.
     
  14. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

    Joined:
    Apr 1, 2005
    Messages:
    24,217
    Likes Received:
    6,259
    שוב, זאת חשיבה של אנשים כמו אלכס גלעדי, דן שילון וארז טל שהמציאו את ערוץ 2 מתוך ההתנשאות הזאת. יש בציבור אנשים מטומטמים שאוהבים את האשפה, יש בציבור אנשים אניני טעם, ובאמצע יש אוכלוסיה גדולה של אנשים שבאים אחרי יום עבודה, ורואים את מה שיש. אם יש האח הגדול הם רואים את זה, ואם יש משהו ברמה יותר גבוהה אז הם רואים אותו, והם יהיו בתוך זה. יש לזה גבול כמובן, אתה לא יכול לשדר בפריים טיים דיון על הגותו של ניטשה או בלט קלאסי, אבל אתה יכול לשדר את הפרלמנט, או פולישוק, או גב האומה, או בטיפול, או כפולים, או החמישייה הקאמרית בזמנו, וזה יעבור בסדר גמור הן מבחינת רייטינג והן מבחינת שיח ציבורי.
     
    oranfu and alexshw like this.
  15. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

    Joined:
    Apr 24, 2013
    Messages:
    16,459
    Likes Received:
    4,703
    אם שופטים טלוויזיונית, אין ספק, אבל זה קל יותר להושיב באולפן כמה בהמות שיצעקו שטויות וידברו על פיפי וקקי. משקיעים פחות ומקבלים נתונים דומים.
    תוסיף לזה את האינטרנט והנוקאאוט של הרכילות, ותבין את האינטרס.

    לא מצדיק את זה, אבל זה מובן.
     
Thread Status:
Not open for further replies.