ברצלונה 2021/22: החיים בלי מסי

Discussion in 'פורום כדורגל ספרדי' started by Raulito, Sep 1, 2021.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Ever Banega Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    2,833
    Likes Received:
    435
    לא מסכים איתך, הסגל של צ'לסי בשנה שעברה היה פחות או יותר ברמה של מה שיש לבארסה.
     
  2. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,668
    Likes Received:
    3,525
    Gender:
    Male
    נו באמת אתה מגזים. זה לא מספיק לעבור למערך של שלושה בלמים. הקישור של ברצלונה באמצע די מרגרינה ובטח ביחס למפלצות שהיו לצ'לסי שהביכו את השלישייה של ריאל מדריד. איזה שחקנים יכולים לרדת בגליץ' אצל ברצלונה ונמצאים בשיא הקריירה שלהם ברמה הפיזית? בארסה הזו הייתה מתה גם לאחד כמו קובאצ'יץ'. לצ'לסי גם היה מספיק כישרון ומהירות בהתקפה. ורנר היה עושה פעולה אחרונה נוראית אבל הוא סילון ושחקן מחוייב יותר מדמבלה, זה קצב משחק אחר לגמרי. לברצלונה שאין לה היום את מסי - יש את מייסון מאונט? הסגל של ברצלונה קטסטרופה.
     
  3. Ever Banega Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    2,833
    Likes Received:
    435
    אני לא חושב שהקישור של צ'לסי יותר טוב. אני לוקח את בוסקטס על ז' ורז'יניו בכל יום. במיוחד בעונה שעברה שלז' ורז'יניו הייתה עונה מאוד פושרת (כמובן כולם הספיקו לשכוח את זה אחרי יורו מדהים שלו, אבל לפני היורו כולם סימנו אותו כחולייה הפחות טובה). בעיני בוסקטס-דה יונג-ריקי זו שלישיה לא פחות טובה ואפילו יותר טובה מזו של צ'לסי. בהתקפה אין על מה לדבר בכלל, חוץ ממואנט כולם היו בעונה מחרידה, וורנר והאברץ היו חלשים כמעט בכל המשחקים פשוט ככה. לצ'לסי יש יתרון בבלמים סבבה, אבל הסגל שלה ובודאי ההרכב לא יותר חזק (וגם אם כן בנקודות ספורות). אתה יודע מה אגיד את זה אחרת, גם אם חלק מהשחקנים שלה מצוינים זה פחות רלוונטי כי בפועל הם היו חלשים, כלומר אולי על הנייר האברץ וורנר וזייש שחקנים טובים (אישית הייתי מוסיף את ז'ורז'יניו שלדעתי גם היה מתחת ליכולת הרגילה שלו), זה לא רלוונטי כי התרומה שלהם הייתה אפסית.

    על שינוי מערך לא דיברתי בכלל אז לא הבנתי מה ניסית להגיד שם.
     
  4. riquelme1 Member

    Joined:
    Oct 20, 2004
    Messages:
    10,093
    Likes Received:
    343
    מצחיק, שאתה טוען לעונה פושרת מגורגיניו, שבובקטס כבר כמה שנים בירידה מתמדת, בכל הפרמטרים. למעשה, בוסקטס הוא נקודת תורפה כיום בבארסה, עם אין ספור איבודי כדור, ואיטיות מחרידה, שלא נדבר שאין לוצערך מוסף מקדימה שהוא לא תורם כלום, לעומת קשרים אחרים, קאסמירו למשל.

    פדרי בוסר עוד, ודה יונג בעיקר אוברייטד מאז שהגיע.

    קאנטה לבד טוב מהקישור של בארסה.
     
  5. RubberSoul Member

    Joined:
    Sep 5, 2007
    Messages:
    4,202
    Likes Received:
    704
    לזכותו של צ'אבי ייאמר שיש לו הפעם גב נורמלי. יש סיבה שהוא סירב בכל תוקף להגיע תחת ברתומאו. צ'אבי בעיקר צריך זמן, קסמים לא יקרו ברגע. רק צריך כוונות ודרך, אפילו לא תוצאות.
     
  6. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,023
    Likes Received:
    4,650
    הדמיון לצ'לסי הוא נכון בעיקר בכך שבקבוצה בלי זהות ברורה כל שחקן יכול ללכת לאיבוד.
    טוכל נכנס והרים שם קבוצה בצורה כל כך מהירה שזה מפחיד. פתאום רודיגר נראה כמו אחד הבלמים הטובים בעולם.

    שחקן כמו פרנקי דה יונג אמור להיות הרבה יותר משפיע בקבוצה, אבל נראה שלא ברור לאף אחד מה התפקיד שלו ואיך הוא צריך לשחק.
    בוסקטס הפך משחקן עבר בחזרה לקשר על ברגע שהורידו ממנו את האחריות ההגנתית כשהוסיפו עוד בלם.

    כרגע ברצלונה היא שוב קבוצה בלי רעיון וזה גורר את כולם למטה. ככה זה היה גם בתחילת העונה שעברה. מישהו שיכנס ויעשה סדר מההתחלה יכול להקפיץ כמה שחקנים מיידית כמו בצ'לסי.
     
    Last edited: Sep 25, 2021
  7. Ever Banega Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    2,833
    Likes Received:
    435
    לא ציפיתי שיסכימו איתי לגבי ז'ורז'יניו, אני יודע שעפים עליו. לדעתי בצ'לסי הוא היה פחות טוב בעונה שעברה. בעיני בוסקטס טוב ממנו אבל זה באמת לא כזה משנה שחקן כזה או אחר, בסופו של דבר הסגל שלהם באותו סדר גודל של בארסה.
    ברור לי שהסיכוי שיבוא טוכל כזה ויהפוך את הקבוצה לאימפריה קטן, אבל במקרה הממש טוב זה אפשרי ובמקרה הטוב קצת פחות בהחלט אפשר להחזיר את בארסה למאבק האליפות.

    אגב מסכים איתך שדה יונג אוברייטד (למרות שבאמצע העונה שעברה השתפר משמעותית) אבל לדעתי גם קאנטה אבל זה כבר דיון אחר.
     
  8. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,668
    Likes Received:
    3,525
    Gender:
    Male
    איזו הגזמה פרועה, ועוד עליי אמרו שאני מנותק. אז "הקסם" של קומאן היה מעבר לשלושה בלמים והקבוצה השתפרה וניצחה בקלות אבל גם זה לא עבד נגד יריבות נורמליות. קאנטה היה כבר לפרקים הקשר האחורי הטוב בעולם, גם ז'ורז'יניו היה שחקן בולט וההשוואה הנכונה לקאנטה שעושה המון הגנה היא אולי בוסקטס שכבר כמה שנים דועך ומהווה נטל בפן המקצועי, הקבוצה פשוט תקועה איתו. וזה לא שמישהו היה חותם מראש על צ'לסי כאלופת אירופה. בברצלונה מדובר בשחקנים צעירים שכולם בגדר פוטנציאל. דה יונג רחוק פיזית גם מהרמה הנדרשת, הוא לא פדה ואלוורדה.

    לגבי צ'אבי, העניין הוא שיש הרבה באמצע בין ברצלונה לקטאר. עליו לעזוב את אל סעד להרפתקה הבאה, אולי קבוצה אחרת בספרד שתשמש כחזרה הגנרלית עבורו. אני לא חושב שמישהו אמר שהוא טעה שלא רצה לקחת את ברצלונה הקיץ הזה. אבל כשהאיצו בו לעשות זאת ב-2019/20 המצב על פניו היה נראה טוב יותר - הבעיות הכלכליות העצומות לא היו ידועות וחשופות, ליאו מסי וברצלונה היו עובדות מוגמרת, הקבוצה הייתה במאבק האליפות, סוארס היה על אדי הדלק האחרונים וכן הלאה. נראה שגם בקיץ הנוכחי זה לא נכון להגיע לברצלונה.
     
  9. Ever Banega Member

    Joined:
    Sep 29, 2011
    Messages:
    2,833
    Likes Received:
    435
    מבחינת עמדות יותר נכון להשוות את בוסקטס לז'ורז'יניו ואת דה יונג לקאנטה.
    לגבי מערך שוב לא דיברתי על זה אז אני לא יודע איך זה רלוונטי לדיון.
     
  10. Raulito Madridista

    Joined:
    Nov 22, 2005
    Messages:
    39,668
    Likes Received:
    3,525
    Gender:
    Male
    https://phantom-marca.unidadeditorial.es/f391e33e8fd1a123cc1004fb6e990491/resize/1320/f/Xxx/assets/multimedia/imagenes/2021/10/02/16331755273754.Xxx

    יישאר מאמן ברצלונה גם אחרי פגרת הנבחרות? ז'ואן לאפורטה: "רונאלד קומאן ימשיך ולא משנה מה תהיה התוצאה (נגד אתלטיקו מדריד הערב)". עוד אמר: "הוא 'קולה'. צריך לתת לו ביטחון. הוא אגדה במועדון ולקח את הקבוצה בזמן קשה מאוד בפן המקצועי והכלכלי. השחקנים הפצועים שלנו הולכים להתאושש בקרוב מהפציעות וזה יהיה אחרת". על כך שיש ביניהם מערכת יחסים קרה, אמר: "מערכת היחסים טובה וכנה. קומאן אדם טוב והוא חושב עליי את אותו הדבר. כולנו מנסים לשפר את המצב של ברצלונה".
     
  11. סיונרה Member

    Joined:
    Feb 20, 2016
    Messages:
    13,141
    Likes Received:
    5,896
    Gender:
    Male
    אין לי בעיה שברצלונה עושים את זה, אבל גישת האיש-מת-מהלך לא תתרום לשום דבר מלבד למאזן השערים של היריבות של ברצלונה.
     
  12. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,411
    Likes Received:
    7,271
    אם הקטע הזה של פיצויי הפיטורים/אי הארכת חוזה הוא נכון, אז זו חבלה במתכוון של ברתומאו. החתים אותו על חוזה כזה בידיעה שהקבוצה במצב כלכלי נוראי ולמעשה לא תוכל לפטר אותו בשום מצב.

    לאפורטה אמר שאם ייבחר קומאן לא יישאר ועכשיו הוא מחפש תירוצים למה לא לפטר אותו ולהפרד מעוד 14 מיליון יורו. זה לגמרי מרגיש שברתומאו עשה את זה בכוונה.

    אין מצב שברצלונה יכולה לפנות לבין דין לענייני עבודה בבקשה לבטל את הסעיף הזה בחוזה בגלל חוסר תום לב או לפחות לבקש להפחית את סכום הפיצויים?
     
  13. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,023
    Likes Received:
    4,650
    יש לך גיבוי למה שאתה טוען שלאפורטה אמר?
    לא זוכר דבר כזה, וזה ממש לא הסטייל שלו.

    הדבר הכי קרוב שזכור לי זה "בברצלונה יש להפסדים משמעות" וזה כבר אחרי שנבחר.

    עדכון: מיד לאחר שנבחר:

    Joan Laporta to Ronald Koeman: “You already know you have the confidence of this new board of directors
     
    Last edited: Oct 2, 2021
  14. VAR Member

    Joined:
    Dec 4, 2011
    Messages:
    15,411
    Likes Received:
    7,271
    לא, אין לי. קראתי בזמנו אבל לא משהו שאני יכול למצוא מחיפוש בגוגל. אולי מקור לא אמין, אולי אתר ישראלי שנתן לתלמיד תיכון לתרגם כתבה. אולי ראוליטו חלם על זה ודיווח למערכת ספורט1. לא יודע.
     
  15. סמואל אטו Member

    Joined:
    Sep 27, 2004
    Messages:
    15,023
    Likes Received:
    4,650
    תרגום גרוע זה בהחלט הגיוני.
    דבר כזה היה מעורר הדים שלא היה אפשר לשכוח.
     
Thread Status:
Not open for further replies.