זוכרים את אורן סולומון שפתח דברים והודח מצה"ל באי אילו תירוצים? אז החקירה בעניינו והתיק נגדו נסגר אבל המשימה הושלמה. הוא כבר לא חלק מצוות החקירה.
נו אז מה אתה רוצה ממני? אני שר החינוך שלהם? ומה ישראל עשתה בדיוק? אנחנו אלה שכיבדנו את ההודנה, ולא רק שכיבדנו את ההודנה גם הכנסנו לפה עשרות אלפי פועלים מעזה. זה חמאס שהתחיל את המלחמה, כרגיל
@אמיר ע יש יותר מסיפור אחד, חלקם אני מכיר אישית דרך צד ג׳(לא יותר מצד ג׳ ככה שיודע שזה אמיתי) מאומתים, על עזתים שהגיעו לפה ורופאים הצילו להם את הילדים בחינם, על אנשים שהיו בקשר עם אזרחים מקיבוצי העוטף והקימו יחד תערוכות למען השלום, על אנשים שהתהדרו בקשרי חברות אמיצים. בכל הסיפורים האלה האנשים מהצד השני של הגדר, אנשים תמימים, אזרחים חפים מפשע, לא ירו רקטה מעולם ולא אנסו גם - אבל הכווינו את חמאס, השתתפו במודיעין, יש אפילו סיפור על אותו חבר קרוב שהתקשר לוודא שחברתו ׳בסדר׳ כשהיא בממד תוך שהוא שואל אותה כמה כוחות צה״ל יש מסביבה. לא יהיה תיקון אם לא נבין, ואם הם לא יבינו, שהטרור והאלימות הן חינוך שלהם שלא קשור בנו. כל שכל הגיוני שיסתכל על העולם הערבי כולו ויראה את היקפי האלימות והטרור שאינם קשורים בכלל לישראל יכול להבין שאין אנחנו הבעיה. מה עם הטיהור האתני בניגריה? מה עם מלחמת האזרחים בסוריה? אל קעידה הפילה את התאומים בגלל כיבוש פלסטין? מה עם דאעש? אין לזה סוף, אך הדפוס זהה. כסף וחיים טובים לא ימנעו טרור ממי שהתחנך על הג׳יהאד.
בטיקטוק יש קטע של דייר באח הגדול בשם חן קראוניק שמספר שאבא שלו היה הרבשץ של בארי וחמאס הגיעו לנשקיה עוד לפניו. הוא לא הזכיר את זה בקטע אבל ברור איך הם הצליחו להגיע לנשקיה כל כך מהר.
https://rotter.net/forum/scoops1/917350.shtml צריך להגיד את האמת, אם דבר כזה היה קורה בתל אביב כל הימין היה על הרגליים והיו קוראים להכניס את כל קפלן למרתפי השב״כ. בגלל שזה החרדים זה יעבור בשקט
מה זה "מחכנת"? -זו היא הדת שלהם. אין צורך לחנך. יהודים הם בני הקופים והחזירים. וגם אם לא היה מדובר ביהודים - אין דבר כזה מדינה עצמאית וריבונית לאף מיעוט. -לאף מיעוט אחר גם. ממרוקו ועד פקיסטן. המושג "מחנך" מדבר על ליצור משהו. אבל אין פה מה ליצור. זה כבר כאן. מלכתחילה. זה כמו שתגיד שפה בישראל מחנכים לעשות ברית מילה לילד. או לשים מזוזה.
https://x.com/OhadNoy/status/1976076644982161906 קפלן זה כמו הפלסטינים, ממציאים מציאות אלטרנטיבית כדי להצדיק את המאבק שלהם
בשנת 1992 (לא תגידו היום בעידן של רשתות חבריות וג'יהאד בכל פינה) ממשלת דנמרק אישרה הגירה של כ-300 "פליטים" פלסטינים לתוך דנמרק. מדינה שכידוע היא גן עדן, נטול בעיות, ועמוסה באפשרויות לעתיד ולחיים טובים. להלן התוצאות: מה קרה כאשר דנמרק החליטה על קליטת פליטים פלסטיניים - YouTube
זה בדיוק הבעיה עם הרעיון של הגירה מרצון, שאף אחד לא רוצה את הפלסטינים, אפילו לא מדינות ערב. הם נחשבים לזבל שבזבל, בטח העזתים שאפילו ערבי יהודה ושומרון מתייחסים אליהם כאל נחותים(לא נכנס לזה עכשיו). כמובן שאצל מדינות ערב יש גם האינטרס שהפלסטינים ימשיכו להציק לנו.
https://www.ynet.co.il/news/article/hkuptsitxe אז אחרי שמקבלים את החטופים בשני אפשר לחזור ללחימה? מה עם איראן? בחיי שהאירופאים לפעמים מתאימים לפלסטינים בטמטום שלהם.
לא טמטום אלא פשוט תועבה מוסרית. כל המהות של הפרס הזה. לא מבין למה הוא היה אובססיבי כל כך ששמו יהיה באותה הרשימה עם יאסר ערפאת וברק אובמה. כאילו שהכסף מהפרס ישנה לו משהו. בכל מקרה, צפוי לחלוטין. שנה הבאה גרטה תזכה.
הממשלה הנוכחית שברה שיאים לא רק בזה שהיא מינתה הכי הרבה מינויים פוליטיים למשרות ציבוריות, אלא גם מינתה הכי הרבה אנשים שהוועדה אמרה שהם לא עוברים את תנאי הסף כדי למלא את התפקיד. כאילו זה שממנים את החברים זה כבר ברור, אבל אפילו מאלה לא יכלו לבחור משהו ראוי? אגב, "תתפלאו" לשמוע שמי שמינה הכי הרבה כאלו היא מירי רגב למשרד התחבורה.
כל הרעיון שטראמפ הולך לקבל נובל על עסקה שאפילו עדיין לא יושמה, וזאת כשזהות מקבל או במקרה זה מקבלת הפרס נקבעה כנראה כבר לפני שבועות, היה די מטורלל. אני מבין שהיו כאלה שפנטזו שהוועדה תחליט להמציא מחדש את נהלי העבודה שלה ופשוט לתת לטראמפ כי זה נושא לוהט, אבל זה לא רציני. ואל תצעקו "אובמה". זה שעשו טעות פעם אחת לא אומר שצריך להפוך את למנהג. לפרס נובל בכל זאת יש ערך וכבוד (ולהזכיר - יש סדרה של פרסים בתחומים שונים, לרבות ספרות ומדעים שונים).