דיון לגיונרים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י alexshw, ‏20/5/18.

1. cheddar Member

זה יותר מה הם לא רואים מסביב, פעם היה לך תיירי הנרי מועמד לברצלונה היום זה גורדון

2. k_700 Member

אבל ראשפורד ב24 מליון פאונד יקר להם.
    מועדון מטומטם. רק תתן להם אופציה לקנות איזה פראן טורס אנגלי תורן ב85 מליון פאונד והם קופצים ראש לתוך הסחלה.

3. oranfu Member

גם הם וגם באיירן חמים עליו, ברצלונה משלמים 70 מיליון פאונד פלוס בונוסים.
    אולי, רק אולי, הוא דווקא כן שחקן טוב?

4. k_700 Member

אולי רק אולי אני מכיר אותו ממש טוב ואחרי חצי עשור של קריירה יודע מה הוא מסוגל לתת ומה לא?
    יהיה סוג של פראן טורס.
    נדה מאס.

אגב, הבן אדם כמעט שנה שלמה היה בלי שער. מה18.1 2025 עד לתחילת דצמבר.
    עכשיו תדמיין שחקן התקפה שעולה לשחק מול 90 אלף אוהדים שרגילים לנצח כל משחק בליגה לא כובש שער אחד שנה. כמה מהר מגיעים הקליפים שלך מולבש על הגוף של יוביץ׳ או איזה נכה אחר שזכה לשחק בליגה הזאת?

הוא גם לא הולך לקחת פנדלים. לא בברצלונה ולא בבאיירן(שבחיים לא תשלם את הסכום הזה עליו) אז מה-6 שערי ליגה בעונה שלו, תוריד 35-40 אחוז.

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/26
  5. oranfu Member

כנראה שאתה יודע הרבה יותר טוב מאנשי המקצוע בניוקאסל, ברצלונה ובאיירן מינכן.
    משום מה ברצלונה מעדיפים ללכת בגדול על גורדון ולא להישאר עם ראשפורד אחרי שראו אותו הכי מקרוב במשך שנה.

הוא מהיר, הוא אגרסיבי, הוא רץ בלי הפסקה והוא יחסית ורסטילי.

זה לא יהיה יוביץ' או לא יודע מי ואני מעריך שהוא יהיה הצלחה גדולה יותר מראשפורד. ראשפורד שחקן עם היילייטס יותר מרשימים בגלל שיש לו בעיטה עוצמתית אבל שבוע אחרי שבוע הם יוציאו יותר ערך מגורדון לדעתי.
    סוג של פראן טורס? אולי, לא יודע. אבל אני רואה שפראן טורס נתן בממוצע גול כל משחק שני העונה אז זה לא כזה רע.

ולפני שזה ישמש לניגוח עתידי - גורדון זה לא שחקן שהייתי רוצה שהמועדון שלי יישפוך עליו סכומים. לא כי הוא לא טוב, כי זה לא סגנון שאני משתגע עליו.

Sir Alex ו-alexshw אוהבים את זה.
  6. k_700 Member

איפה באיירן? ראית אותם מסכמים איתו תנאים או באמת מציעים עליו סכום שמדגדג את מה שברצלונה הציעה?
    תפסיק להתרגש מתרגיל של הסוכן שלו כדי להראות שיש לו שוק. כשבאיירן רוצה לסגור אותך ולשלם עליך הרבה היא עושה את זה בלי למצמץ. תשאל את הסוכנים של הארי קיין ולואיס דיאז.

אפשר לחשוב שברצלונה לא חתומה על העברות הזויות. בטח ב-5-6 שנים האחרונות.
    אבל יש שם אנשי מקצוע שמרוויחים מליונים....

הוא מהיר, הוא אגרסיבי, הוא גם צוללן אבל אתה יודע מה הוא יותר מהכל? בינוני.
    חד גוני במשחק שלו ובעיקר הוא משהו שלא מדברים עליו הרבה? שחקן של תקופות.
    הוא סגר כמעט שנה שלמה בלי שער(וזה שחקן שאפילו זכה לשחק חלוץ שם). הוא לקח את הפנדלים בניוקאסל וסיים עם 6 שערי ליגה.
    בהצלחה עם הקטבק הזה על הגב כשאתה בברצלונה.

אני לא משתגע מראשפורד בשנתיים האחרונות. לטעמי בירידה גדולה ועדיין היה להם סעיף של 25 מליון פאונד כדי לקנות שחקן שתרם להם, לרוב מהספסל, 14 שערים ו14 בישולים בכל המסגרות.

כשהם קנו את ראפיניה לא היה לי ספק שיצליח שם.
    ראפיניה היה וורלד קלאס משוגע גם בפריימרליג וגם כשראיתי אותו בפורטוגל ואחכ בצרפת.
    שחקן של טריקים, ערמומיות, לא מוגבל לצד אחד. שחקן שאתה יודע שירים את המספרים שלו לשמיים בקבוצה איכותית.

מגורדון אני יודע מה אפשר לקבל.
    מישהי חושבת שהדבר הבינוני הזה שווה 80 מליון אירו ועוד בונוסים ואחוזים מקניה עתידית. אותי זה מצחיק.
    אבל סחטיין על ניוקאסל, אחרי הצינור שאכלו בכל דקה בערך בחלון קיץ הקודם הם מצליחים לצמצם פערים.
    זה בטח הרגיש ככה אתמול:
    https://x.com/thomashammond__/status/2059679408223322337

7. alexshw Member

גורדון רכש יותר מבטיח של ברצלונה מאשר היה הנרי ב - 2007. זה כבר לא היה הנרי של 2002.

8. k_700 Member

גם יותר מרונאלדיניו.

טוב אם הוא יותר מבטיח ממה שהיה הנרי ב2007 רשמתי לעצמי ביומן שהוא חייב להיות המנטור הברור של לאמין יאמל ומי שיהיה הגרוש שחסר ללירה בריצה שתסתיים בהנפת צ'מפיונס ליג בעונה הקרובה.
    מקווה שלא נצטרך לחזור לפה במרץ ולתחקר איך הם עפו בשמינית.

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/26
  9. oranfu Member

למה לזרוק את השם של באיירן כמתעניינת במקום של מועדון אנגלי? אני מניח שהעניין של באיירן היה אמיתי, גם אם לא היו מוכנים לעלות למחיר כמו ברצלונה.

ברצלונה חתומה על העברות הזויות (פחות בזמן האחרון) אבל יש ספק בכלל שכמה מהמועדונים הכי חזקים בעולם התעניינו\רצו את גורדון בעונות האחרונות והיו מוכנים לשלם עליו הרבה כסף?
    זה נראה שיש תמימות דעים בקרב המועדונים הגדולים שהוא שחקן טוב ששווה עשרות רבות של מיליונים.
    צוללן? ברור אבל מה זה רלוונטי?
    חד גוני? כן, וראשפורד לא? גורדון פחות טוב עם הכדור והרבה יותר טוב בלעדיו. וזאת לא ביקורת על ראשפורד. אני מניח שבברצלונה חושבים שהם מסודרים מבחינת שחקני התקפה מאוד טכניים שהם ברמה הכי גבוהה שיש עם הכדור ברגל והם רוצים גיוון ליכולות של הקבוצה עם שחקן מהיר שעושה תנועה טובה לשטח בלי כדור ורץ בלי הפסקה. אני ממש לא אתפלא, ההיפך, אם יהיו לו אחלה מספרים בקבוצה התקפית עם איכויות כמו שיש בברצלונה.

אני לא חושב שהוא שווה את הסכום הזה ואני לא הייתי רוצה אותו אצלי (אלא אם היה מגיע במחיר נמוך משמעותית) אבל הוא שחקן טוב ואני מעריך שיהיה אחלה עבור ברצלונה.

10. k_700 Member

את ראשפורד הם הביאו בהשאלה. ועם כל הכבוד לקריירה של גורדון, אין לו רבע מההשגים שראשפורד הגיע אליהם לפני הקיץ האחרון.
    גם כשחקן נבחרת וגם כשחקן במועדון גדול עם לחץ.

אני לא רואה תמימות דעים שהוא שווה עשרות מליונים בעונות האחרונות.
    היו קצת קשקושים שאתם תרצו אותו(אף פעם לא היה רציני), היה פעם את צ׳לסי ב40 מליון כשעוד היה באברטון ואז ברצלונה.

לא ראיתי אף דיווח רציני שבאיירן מתכוונת ללכת עליו ואין גם כל הגיון מבחינתם לשלם עליו סכומים כאלה כשהשלישיה שלה בעונת שיא היסטורית(כן עם לואיס דיאז שהרבה, הרבה, הרבה ,הרבה יותר טוב ממנו כמו שהיה ברור לכל בן אדם עם הבנה גם לפני העונה הזאת).
    ושוב, כשבאיירן רוצה אותך, גם אם אתה במועדון גדול, היא קונה אותך. גם אם צריך להוציא אותך מריאל מדריד או ליברפול.

ברצלונה משחקת פה על אמוריטיזציה לקראת העברה גדולה של חוליאן אלברז.
    לוקחת אותו ב80 מליון, תסגור איתו חוזה של 6-7 שנים עם משכורת נמוכה מה-3 שנים שהיה לוקח ראשפורד.
    אחלה, כמו בצ׳לסי, מקבלים דוז פוואה מהcpa שלהם. אני בחיים לא אצליח להבין איך אפשר לשלם 80 מליון אירו על גוש בינוניות וכאילו אין משמעות למחיר הזה כשמנסים להפתר משחקן כושל אחר כך.

ושוב, יש לו את הטיקט הזה על הגב שהוא ממש שחקן של תקופות, גם בקבוצות קטנות.
    עכשיו תנסה לדמיין שחקן שעלה 80 מליון אירו, אנגלי(שזה כבר משקולת לסחוב בספרד) נכנס לתקופה שבה שנה אף כדור לא נכנס לו לרשת.
    הוא לא יקבל את הליטוף של הפרשנים האנגלים במדיה.
    מהר מאוד אתה הופך שם לבדיחה עם רקורד כזה.

11. alexshw Member

הכי חשוב שרשפורד לא צולל

12. oranfu Member

צ'לסי רצו אותו בעשרות מיליונים לפני ניוקאסל, ניוקאסל שילמו עליו משהו כמו 50, באיירן לפי כל הדעות רוצים אותו עכשיו (וכנראה גם היו קונים אותו אם לא ברצלונה) וכמובן ברצלונה ששמה עליו עכשיו 70 מיליון פאונד.
    אין שום ספק שכמה וכמה מהמועדונים הגדולים והעשירים בעולם חושבים שהוא שווה עשרות מיליונים.

לראשפורד יותר הישגים? אולי, אבל ראשפורד גדל במועדון גדול, לא כמו גורדון שאחרי ששוחרר מהאקדמיה של ליברפול היה צריך לבנות את עצמו באברטון...

ולהגיד שברצלונה קונה אותו ב-70 מיליון פאונד כי זה טוב לה מבחינת אמורטיזציה זה משעשע. יודע מה יותר טוב להם מבחינת אמורטיזציה? לא לקנות שחקן בסכומים כאלה סתם ככה אם הם לא חושבים שהוא שווה את הכסף.

תהיה לו תקופה של שנה בלי כדור ברשת? לא נראה לי, אבל אולי.

13. k_700 Member

באיירן מקושרת ללפחות חמישה ווינגרים בחודשים האחרונים.
    היא בטוח לא מעריכה אותו ב80 מליון אירו+ בונוסים ועל חוזה ארוך כמו שנותנים לו בברצלונה.
    אם הייתה מעוניינת היא פשוט הייתה מציעה.
    ראית שכשהיא באמת רוצה ומעריכה שחקן בסכומים האלה היא לא מתביישת לסגור אותו מוקדם מאוד(למשל קיין או דיאז).

צ׳לסי רצו אותו לפני 3-4 שנים? צ׳לסי רוצה בכל חלון 400 שחקנים ומתוכם היא מציעה על 280 לפחות. אם אני לא טועה הם לא רצו להציע עליו יותר מ40 מליון אז.

גורדון מקבל הייפ לא פרופורציונלי מגיל 20-21 בערך. תראה את התגובות של אוהדי אברטון ששנים לא מבינים על מה ההייפ, כולל בזמן אמת כשמנכר בסוף לניוקאסל.
    אם היה כזה טוב היה מוצא את עצמו כבר לפני כמה שנים במועדון גדול. הוא פשוט מעולם לא הגיע לגבהים של ראשפורד(בוא, ראשפורד לא נשאר כמעט קריירה שלמה ביונייטד עם חוזים גבוהים רק בגלל העיניים היפות שלו. הוא נתן מספרים שגורדון בחיים לא ידגדג ולא משנה באיזה ליגת דיגים תתן לו לשחק).

לברצלונה אין הרבה בעיות של מזומן. יש לה בעיות של להעביר חוזים גדולים והיא צריכה לתכנן את הקיץ שלה לקראת חוליאן.
    הם בוודאות מעריכים מאוד את גורדון אם הם מיהרו לסגור אותו ביומיים במאי, בלי שום רעש.
    אבל אני בטוח שדקו ולפורטה קפצו שם ראש לבריכה בגלל האופציה לזרוק לו 200 אלך פאונד לשבוע על חוזה של 6 שנים.

לא מחזיק ממנו בשיט. לא רואה אותו בחיים מגיע לגבהים של ראפיניה(שהוא אגב לדעתי השחקן הטוב ביותר בברצלונה).
    אולי שחקן ספסל יקר.

14. Sturridge Member

צ׳לסי רצו גם את גרנאצ’ו. וגיטנס. וצ’אבי פאקינג סימונס.
    ומכל הרשימה המופלאה הזאת את גורדון העריכו בהכי פחות.

אין ספק שגורדון יכול לשפר מספרים בספרד ועוד בקבוצה הכי(?) התקפית בליגה, זה עדיין סכום הזוי לחלוטין.

15. oranfu Member

מי טען שיגיע לגבהים של ראפיניה?

הטענה היא שהוא שחקן טוב ולא האפס שחלק מנסים לעשות ממנו.
    שווה את הכסף? לדעתי ממש לא.