הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוא אעשה טיפה סדר בתוצאות...
    ליגת אלופות:
    מארסיי - אייאקס 0-4
    לברקוזן - פ.ס.וו 1-1

ליגה אירופאית
    פיינורד - אסטון וילה 2-0
    בראן ברגן - אוטרכט 1-0
    פנתינאייקוס - גן אהד איגלס 2-1

ליגה קונפדרציות
    לרנקה - א.ז 0-4

* ניצחון היסטורי לאיגלס. ניצחון חוץ ראשון באירופה!
    * AZ כבר שיחקה החל מהדקה השלישית בעשרה שחקנים אחרי שהבלם פנטה הורחק. בדקות הסיום הקבוצה מאלקמאר נשארה בתשעה שחקנים אחרי שכבר החליפו חמישה שחקנים לפני שפטאצ'י נפצע ולא יכול היה לסיים את המשחק.

2. alexshw Member

אני מבין שבטלחראף מדווחים על הרצון להחזיר את טן האח. לדעתי רעיון גרוע.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@alexshw
    אם טן האח יכול למנוע את ההדרדרות הזאת אז אני אומר ברוכים השבים.

גלוך מציל אותנו מעוד הפסד מביך אחרי שספרטה כבר מוליכה 3-1. הקבוצה שבורה ועם הייטינחה לא נראה שינוי.

חצי ראשון חלש, אבל בגלל מהלך כדורגל אחד מצוין אנחנו עולים ליתרון. לצערי חוקי היד הדיבילים בשנת 2025 נותנים למארחת מתנה ואחרי פנדל מוצלח אנחנו יורדים להפסקה בשיוויון.

בחצי השני ספרטה מתחילה לשחק כדורגל והאיש שהיה כבר במחצית הראשונה בעיה הופך למעשה לבד את הקערה. מיצ'ל ואן ברחן מעלה את ספרטה ליתרון ואחר כך תורם בשער השלישי בשביל המארחת. אנחנו פשוט עומדים על הדשא הרטוב עם המכנסיים למטה.

להייטינחה כבר אין מושג ומחליף את כל הבא ליד. גם גלוך נכנס. בדקה ה-73 הישראלי מבשל לווחהורסט את שערו השני במשחק. עד לשניות הסיום אייאקס רודפת אחרי היריבה, אבל שוב זה אוסקר שמציל אותנו לקראת סיום. בסוף המשחק יש לקשר הישראלי שער ובישול.

אייאקס? אחרי פגרת הנבחרת אני מצפה לראות מאמן חדש על הקווים כי AZ באה לאמסטרדם. קרוס החזיר אותנו שנתיים אחורה בזמן ובימים שפאריולי מוביל את פורטו לפתיחת עונה מצוינת הכעס אצלי רק מתגבר. לי ברור שהנזק כבר נעשה, אבל אם לקרוס יש עכשיו טיפת ביצים הוא יעזוב ביחד עם הייטינחה.

4. Ajax Amsterdam Member

השמדה עצמית רק בגלל שמקשיבים לעיתונאים שמנים מהטלחרף

Don Joan Roman ו-Cup of Tea אוהבים את זה.
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הטלחרף, עיתונאים אחרים ושחקני עבר (סניידר, ואן באסטן, ואן דר וארט) היו אלה שבמשך שנה הובילו קמפיין מלוכלך נגד פאריולי. האיש הוציא מים מן הסלע, אבל ברגע שהוא וקבוצתו איבדו 9 נקודות הפרש בכמה משחקים גם חלק מהאוהדים שכחו שאייאקס אולי איבדה את האליפות בצורה שלומיאלית, אבל זה כן קרה עם קבוצה מוגבלת ביותר. חלק מהאוהדים שמחו שפאריולי עזב וסביר להניח שחלק מהם אולי עכשיו בוכים שהאיטלקי עושה אחלה פתיחת עונה בפורטוגל.

אין לי שום הוכחות שאם קרוס היה רוצה פאריולי היה נשאר, אבל ברור לי שהמנהל הטכני גם לא נלחם על המאמן שנתן לנו תקווה מחודשת לצאת מהבור העמוק שנכנסנו אליו. אני קורא עכשיו יותר ויותר אוהדים שנמאס להם לשמוע מהמושג "ד.נ.א של אייאקס", אבל אותי מעניין אם אותם אוהדים גם רצו לשלוח את פאריולי הביתה כשאיבדנו את האליפות?

לי ברור שלפחות כרגע אייאקס חזרה שנתיים אחורה בזמן. לא רק שהכדורגל רע התוצאות גם נעלמו. תחת פאריולי גם לא תמיד נהנו, אבל לאור מצב הקבוצה זאת היתה הדרך. דרך שגם היום היינו אמורים לראות, אבל לצערי הייטינחה חושב שעם קלאסן, ברחהאוס ושני מגינים חלשים אנחנו יכולים לחזור לכדורגל המאפיין שלנו. כשאני רואה איך בשער השלישי קיצוני די בינוני כמו מיצ'ל ואן ברחן עושה צחוק מסוטאלו אני רק יכול לכעוס על קרוס שעשה במהלך הקיץ ככל הנראה טעות קריטית. אגב, זה לא רק סוטאלו. בחצי הראשון מוקיו ראה מספיק את הגב של ואן ברחן. איפה טיילור של עונת פאריולי? עד כמה שזה מצחיק השחקן היחיד שאיכשהו עושה כותרות חיוביות הוא שחקן "ציוני"...מצחיק לראות שגלוך אולי היחיד בקבוצה שמקבל מחמאות. זה במציאות כה קשה בשביל מדינת ישראל, אזרחיה ויהודים רבים בעולם.

גלוך הציל היום ככל הנראה את הייטינחה מפיטורים, וזה הדבר הכי אירוני שקרה ברוטרדם. לא יודע מה יהיה, אבל לדעתי הייטינחה מתנדנד. לפחות קלאסן עדיין איתו וברור גם למה...

הרצליה עד המוות, Ajax Amsterdam ו-AFCA אוהבים את זה.
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכום מחזור 8:
    פיינורד ממשיכה לנצח למרות שזה לא הלך בקלות. בדרום רוטרדם המארחת כבר עלתה ליתרון שני שערים, אבל אוטרכט הצליחה להשוות. מובילת הטבלה הצליחה בסוף לקחת את כל הקופה אחרי עוד שער של מלך השערים, אואדה. 3-2 בסיום.

פ.ס.וו גם מנצחת, האלופה מביסה בחוץ 4-0 את פק זוולה. אייאקס עדיין במקום השלישי, אבל מפגרת בשש נקודות אחרי המוליכה אחרי 3-3 דרמטי מול ספרטה ברוטרדם. גלוך כובש בדקה ה-97 כדי להציל ככל הנראה את התחת של הייטינחה.

AZ לא מרשימה בבית, אבל מנצחת בבית 2-1 את טלסטאר. הקבוצה מאלקמאר תתארח במחזור הבא בעוד שבועיים באמסטרדם. הפער בין שתי הקבוצות כרגע רק נקודה.

- כרונינגן מנצחת בחוץ את נאק ברדה 2-1.
    - נק ניימייכן חוזרת הביתה עם נקודה מדייבנטר אחרי שהאיגלס כובשים בתוספת זמן. 1-1 בסיום.
    - טוונטה ממשיכה בהתאוששות שלה. הקבוצה מאנסחדה מנצחת 2-1 את היריבה הקשה מאלמלו. הראקלס ממשיכה להיות שקועה במקום האחרון.

- אקסלסיור מפסידה בחוץ 2-1 להיירנביין וממשיכה להיות תקועה בתחתית.
    - פורטונה סיטארד מנצחת 1-0 את וולנדהם.

צמרת הטבלה:
    1. פיינורד 22 נק'
    2. פ.ס.וו 19 נק'
    3 אייאקס 16 נק'
    4. א.ז אלקמאר 15 נק'

מלך שערים
    1. אואדה (פיינורד) 8
    2. ווחהורסט (אייאקס)
    -. ווילומסון (כרונינגן) 5
    3. 5 שחקנים עם 4

Cup of Tea ו-הרצליה עד המוות אוהבים את זה.
  7. Ajax Amsterdam Member

פרד גרים מונה להיות עוזר המאמן הנוסף של הייטנחה, באמת שכל החלטה יותר שערורייתית מהשנייה. זה לנסות לרפא סרטן עם פלסטרים. לא רוצים לשלם פיצויים אז ישלמו יותר בהמשך בחייאת רבאק. המועדון הזה בלי עתיד בכלל

de Middenweg ו-AFCA אוהבים את זה.
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

המסע למונדיאל מתקרב לרגע השיא. אוראנייה היתה חלשה, קיבלה שני פנדלים, אבל ניצחה 4-0. במשך דקות רבות זה נראה כמו משחק אימון, אבל כרגע נראה שרק תסריט לא הגיוני ימנע מאיתנו להיות באליפות העולם.

גקפו עם שני פנדלים מוצלחים, ריינדרס וממפיס בדקה האחרונה כבשו. במשחק נוסף הצליחה פינלנד לנצח בבית את ליטא 2-1, אבל זה הלך מאד קשה. ביום ראשון יכולה הולנד להרחיק את פינלנד מאיזה חלום רטוב.

משחק חלש, אבל התוצאה חשובה. נותרו עוד 3 משחקים. פינלנד (בית), פולין (חוץ), ליטא (בית). חשוב לציין שמה שקובע זה הפרש שערים. כרגע המצב לטובתנו +15 מול +4. אם אוראנייה לא מצליחה לעלות למונדיאל אנחנו באמת לט שווים לעלות...

נערך לאחרונה ב: ‏10/10/25
    הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מאלן, ואן דייק, ממפיס (פנדל) וגקפו כבשו לזכות הולנד במשחק מול פינלנד. הנבחרת שבדרך למונדיאל בהחלט שיחקה טוב. במשחק נוסף ניצחה פולין את ליטא 2-0. שתי הנבחרות המנצחות ייפגשו בחודש הבא בפולין למשחק על המקום הראשון.

הרצליה עד המוות ו-AFCA אוהבים את זה.
  10. AFCA Member

גלוך כ-10, מוקיו כ-6, קלאסן בספסל. סוף סוף. נראה שאנחנו תקועים עם הייטינחה לזמן הקרוב, בואו נקווה שההרכב הזה שעל הנייר הוא הכי הגיוני שעלה העונה, יספק את הסחורה.

11. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

נכנס הביתה, מדליק את הטלוויזיה והנה פטאצ'י כובש...שניות לפני זה השדר ההולנדי אומר שלאייאקס יש העונה בעיות עם קרנות...

קרוס יכול להגיד שהייטינחה נשאר, התוצאות בסוף יעיפו גם את המאמן וגם המנהל הטכני.

עריכה
    2-0 לאורחת בהפסקה. אם נפסיד אני כבר מקווה שהחבר'ה של AZ יכבשו עוד כמה פעמים. לא כי הם משחקים כדורגל טוב (הם פשוט יעילים) אבל הייטינחה וקרוס צריכים לעזוב. מה שפאריולי בנה בעונה אחת הצמד הזה פשוט לגמרי הרסו.

נערך לאחרונה ב: ‏18/10/25
  12. alexshw Member

בינתיים גרים לא עוזר -)

13. Ajax Amsterdam Member

יהיה יותר קל להתחיל בליגה ג, שקרוס והייטנחה יפסיקו לבלבל את השכל ולגנוב דעת

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

תסכול אחד גדול. אין לי הרבה מה להיות אופטימי. AZ במשחק לא מרשים, אבל מאד שקט ויעיל מנצחת בקלות. הדבר שאולי הכי מרגיז אותי מכל שכולם ידעו שהייטינחה לא מאמן לקבוצה שלנו. זה היה ברור מהיום הראשון. עזיבת פאריולי גרמה לנזק רציני ביותר. אותי כרגע גם מאד מכעיס מה קרה בין ווחהורסט לחוס, אבל בסופו של דבר יש דברים הרבה יותר חשובים לכעוס עליהם.

מקצועית אין הרבה מה לנתח את מה שראיתי. כמו שאמרתי, פתחתי את הטלוויזיה רק בשער של פטאצ'י, אבל אפילו אם יש לנו סגל בינוני, הייטינחה לא יכול להמשיך. גלוך במשחק לא משהו, אבל הוא עוד היה אחד השחקנים הבודדים עם טיפת יכולת. זה שהמאמן מוציא אותו כבר הצית הרבה כעס ברשת.

שום דבר הולך ואם כבר מבקיעים ווחהורסט נותן לשחקן הכי מלוכלך בליגה (חוס כבר רב בין השאר עם שחקני האיגלס ופיינורד. הוא צובט בין השאר שחקני יריב בסתר) פרס על ההתנהגות שלו. מבחינתי זה פשוט אדום לחלוץ, אבל איך בחור בן 30 מצליח להכנס למלכודות של בלם בן 19 שרק מחפש פרובוקציות? למרות שחשבתי שחוס מתנהג היום לתפארת אני מאמין שהוא התגרה בווחהורסט. מה שקרה בסוף כל כך אופייני למצב הכללי שלנו.

קרוס יכול לזיין את המוח עד מחר. העובדה שהוא אמר בשבוע האחרון שאנחנו ב"תהליך" ושהוא לא יפטר סתם ככה את המאמן אומר דרשני. לדעתי זאת תהיה הפתעה אם הייטינחה יפוטר עכשיו, אבל צ'לסי וטוונטה כבר מוכנים לסיים את הקריירה של הייטינחה וקרוס באייאקס.

נערך לאחרונה ב: ‏19/10/25
    AFCA ו-Ajax Amsterdam אוהבים את זה.
  15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

סיכום מחזור 9
    פיינורד ממשיכה בשקט לאסוף נקודות. הראקלס ירדה אחרי השפלה מכר הדשא ללא נקודות. מלך השערים, אואדה, כבש שלושער ופיינורד מביסה את יריבתה בחוץ ללא רחמים. 7-0 בסיום.

פ.ס.וו מנצחת בבית את האיגלס 2-1, והיא כרגע היחידה שמאיימת על המקום הראשון. בשבוע הבא קרב רציני כשמקום ראשון מארח את השני...

AZ עולה למקום השלישי אחרי הניצחון שלהם באמסטרדם. אייאקס כבר לא ניצחה את הקבוצה מאלקמאר מאז 2021...

כרונינגן יכלה לעבור את אייאקס בטבלה, אבל הפסידה בבית 2-0 לספרטה.

במשחקים אחרים:
    - נק ניימייכן וטוונטה נפרדו בתיקו 3.
    - אוטרכט מנצחת בבית את וולנדהם. 3-1.
    - היירנביין מנצחת בחוץ את טלסטאר 3-2.
    - נאק ברדה ופק זוולה נפרדות בברדה בתיקו 2.
    - אקסלסיור מנצחת בבית 1-0 את פורטונה סיטארד

הטבלה:
    1- פיינורד 25 נקודות
    2- פ.ס.וו 22
    3- א.ז אלקמאר 18
    4- אייאקס 16

מלך שערים:
    1- אואדה (פיינורד) 11
    2- 5 שחקנים עם 5

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.