הליגה ההולנדית 24/25 - יוצאים לדרך. פ.ס.וו שוב פייבוריטית, פיינורד ואייאקס עם מאמנים חדשים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י de Middenweg, ‏8/8/15.

1. alexshw Member

אוברמרס כבר הראה לכולם את מה שרצה להראות -)

2. Ajax Amsterdam Member

בכל מקרה אני לא חושב שיש מישהו בכל המועדון שראוי לקבל החלטות, קרוס לא יכול לבחור מאמן אם הוא לא ממשיך והוא צריך ללכת בלי קשר רק על הטעות העצומה עם פריולי.

מייאש

AFCA ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  3. alexshw Member

תעברו לשחק בירוק.

de Middenweg אוהב/ת את זה.
  4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

@alexshw
    לפעמים אני באמת מרגיש כאילו יעקב שחר גם עובד במסדרונות היוהאן קרויף ארינה :lol:

"פוטבל אינטרנסיונל" הגיעו היום עם כתבה מפורטת עד כמה הבלאגן חוגג אצלנו באמסטרדם. כמו בחיפה יותר מדי אנשים מתערבים בחלק המקצועי. מדהים לקרוא שאחרי עזיבת פאריולי לא היה למעשה פרופיל של המאמן הבא. כן, הוא צריך שיהיה לו "ד.נ.א של אייאקס". מה זה אומר? אף אחד לא ידע...בסופו של דבר הגיעו להייטינחה ומרסל קייזר כעוזר. עזוב שלצמד לא היה שום קרדיט כי לכולם היה ברור שהם לא מספיק טובים בשביל לחזור לאמן אותנו. שני האנשים כבר עבדו באייאקס בעבר כמאמן וזה לא עבד. שם הבלאגן התחיל אבל הבעיות המשיכו כשכבר בתחילת הדרך הבינו שאין איזון בסגל. אחרי עזיבת הנדרסון היה צריך להביא שחקן עם ניסיון בעמדה הזאת. מי שהגיע הוא קשר צעיר ולא מנוסה מליברפול שהגיע בהשאלה. בחור שהייטינחה מכיר מהמערכת בליברפול. הסקאוטינג שעבד שעות נוספות כדי להביא שחקן בפרופיל של הנדרסון פשוט נשכח. הדבר הכי אירוני, הוא קיבל בקושי דקות תחת המאמן המפוטר...

דני בלינד התפטר מתפקידו בדירקטוריון אחרי כל השטויות האלו כי בנוסף גם לא הסכים עם החתמת הייטינחה וצירוף החלוץ קספר דולברג שמאז שהגיע בעצם רק פצוע (דבר שבשנים האחרונות גם קרה לו הרבה). בלינד שישב בדירקטוריון כמשגיח על הקטע המקצועי קיבל לפני יומיים לשמוע מסוכנו של הייטינחה שהוא האשם הראשי בכישלון הקבוצה.

ממה שקראתי התמונה פשוט עגומה. יותר מדי אנשים שמתערבים בדברים המקצועיים במועדון. מדברים על גיס חמישי...לדעתי חלק מהם גם אנשי הטלחראף ושחקני עבר כמו ואן באסטן, סניידר ורפאל ואן דר וארט שבתקשורת פשט מדברים יותר מדי. השלישייה האחרונה עוד בסדר לעומת צמד העיתונאים מעיתון הטלחראף, וולנטיין דריסן ומייק וורווי. אלה שני ליצנים שפשוט גורמים להרס רציני במועדון.
    הם מצליחים בכל פעם לשלהב את דעת הקהל כנגד אנשים שלדעתם לא מתאימים להיות באייאקס. זה לא משנה אם אלה אנשים מניהול הקבוצה או שחקנים, דריסן ומייק וורוויי פשוט תככנים בצורה הכי גועלית שיש.

לצערי יש באייאקס תמיד אווירה כזאת עם יותר מדי פוליטיקה ואגו. כשהתוצאות על משטח הדשא לא טובות כל הזבל יוצא החוצה. אני כבר רגיל לזה, אבל לדעתי לאור ההצלחה היחסי של פאריולי אני מרגיש יותר ויותר שיש אוהדים שמבינים שצריכים ללכת עם הזמן. אפשר תמיד לרצות כדורגל "סקסי", אבל ברגע שאין לך את השחקנים האלה אז זאת התאבדות. את זה ראינו לפני שנתיים ולצערי זה שוב המצב...

אני מחכה לימים יותר טובים. הם תמיד יגיעו, אבל כרגע שוב הפכנו למטרה קלה של לעג בקרב אוהדי הכדורגל שלא אוהבים אותנו. מחר יום חדש...

נערך לאחרונה ב: ‏12/11/25
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חדשות מעניינות בזמן פגרת הנבחרת. אייאקס רוצה קודם כל להציג מנהל טכני חדש לפני שתחשוב על מאמן. בטלחראף כבר דיווחו על שני מועמדים: ג'ורדי קרויף ומקסוול.

שמות מעניינים...

Ajax Amsterdam אוהב/ת את זה.
  6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

במשחק חלש נפרדות פולין והולנד בתיקו אחת דבר שלמעשה אומר שהולנד תעלה מהמקום הראשון למונדיאל. פולין תנסה להעפיל דרך הפלייאוף.

יש לנו עוד חצי שנה עד לפתיחת הטורניר, אבל אני נהנה כרגע יותר מסורינאם וקורסאו. שני האיים האנטיליים יכולות בימים הקרובים לעלות לטורניר הראשי. הולנד פשוט נבחרת בינונית ועם מאמן שאני מקווה שיעזוב אחרי המונדיאל.

ערב ארוך הגיע לסיומו...

הרצליה עד המוות אוהב/ת את זה.
  7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

המזל שבאמת הולנד קיבלה בית נוח. בבתים אחרים כלל לא בטוח שהיינו מעפילים.

כן, כבר התפרסמו כתבות בעברית שראיתי על "שלוש נבחרות הולנדיות במונדיאל". על סורינאם ידעתי, על קורסאו היה מעניין לשמוע.

פיפ"א בעיניי מוזילה את הטורניר הזה בהגדלה שלו ל48 קבוצות. זה פשוט מטורף. ועוד עלייה כזאת ענקית מ32 נבחרות למספר כזה. מספיק לראות את טורניר המוקדמות המביך בדרום אמריקה - 7 מתוך 10 נבחרות עולות.
    פשוט העלו יבשת שלמה.

נו טוב, זה לדיון אחר.

AFCA ו-de Middenweg אוהבים את זה.
  8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

הולנד מנצחת בקלות 4-0 בבית את ליטא ומעפילה למונדיאל. ריינדרס, גקפו (פנדל), סימונס ומאלן כבשו.

@הרצליה עד המוות
    הייתי רוצה לנתח טיפה את הקמפיין הזה. ללא ספק ששיחקנו בבית קל, אולי הכי קל שהיה. בגלל זה אני מאוכזב מזה שלא ניצחנו פעמיים את פולין. לדעתי לא היו יותר מדי רגעים שלא חששתי מאי העפלה, אבל בסופו של דבר הקמפיין הזה היה חלש.

למה?
    האם זה בגלל המאמן? לדעתי חלק מזה כן. קומאן פשוט צריך להוציא יותר מהסגל הזה. ללא ספק חסר לו חלוץ מרכזי וקשר התקפי ברמה הנחוצה, אבל לצערי ההגנה נראתה לפעמים גם כחובבנית. אם אני מסתכל על הסיכויים שלנו בקיץ הבא אני חושב שעוד הרבה מים יכולים לעבור באמסטל...אנחנו חיים עכשיו בנובמבר ואם אנתח את המצב אז בוא נראה מה קורה.

שוער
    בארט וורברוחן הוא השוער הראשון. אני מצפה מקומאן להמשיך עם השוער של ברייטון. הוא לא סופרסטאר, אבל אני לא רואה עכשיו מחליף ראוי.

הגנה
    הנבחרת שיחקה בשני המשחקים האחרונים נגד פולין וליטא. לדעתי האיש הכי טוב בקו האחורי הוא דאמפריס. בשני המשחקים האחרונים הוא היה פצוע וקומאן ניסה שני מגינים אחרים. בפולין המאמן ניסה את חיירטרוידה ובעיניי זה היה כישלון. לא תמך מספיק בהתקפה ובהגנה לא הרשים. היום מול הליטאים החלשים זה היה יוריאן טימבר שאולי הרגיש בבית ביוהאן קרויף ארינה. היה בין המצטיינים הערב, אבל אם הוא רוצה להיות המחליף של דומפריס אז הייתי רוצה לראות נגד יריבה יותר טובה.

בעמדת הבלם ווירג'יל ואן דייק הוא באנקר ואני לא מסכים עם זה. בנבחרת הבחור איכשהו נוטה לעשות מדי פעם שטויות. בכל מקרה ברור לי שאם יהיה בריא הוא יפתח במונדיאל. לצידו נראה לדעתי בחצי השנה הקרובה תחרות רצינית. היום פתח דה ליכט והיה בסדר (ליטא כבר אמרתי לא...?). מול פולין זה היה ואן הייקה שבעיניי שחקן מאד לא יציב. לא אוהד שלו. יוריאן טימבר ונתן אקיי גם עוד אופצייה. אחרי המונדיאל לא פוסל שנראה את חברנו וואוט חוס מ-AZ נכנס לתמונה, אבל כרגע זה מוקדם מדי.

בצד שמאל של ההגנה אני מעריך שקומאן יתן עדיפות למיקי ואן דר וון. שחקנה של הספרס נראה כרגע שמועמד המוביל של קומאן. למרות שהוא נפצע לא פוסל שהמאמן הלאומי ינסה לראות אם קווילינדסי הארטמן של ברנלי. הוא היה להיות בימים אלה בסגל. אם זה לא יסתדר אז נתן אקיי גם עוד אופצייה. ג'רול האטו מחפש את עצמו בצ'לסי כך שאין לי מושג מה יקרה איתו בחודשים הקרובים. כרגע הוא לא אופצייה בשביל המאמן הלאומי.

קישור
    לדעתי בחלק הזה יש את רב האיכות, אבל חסר לי בעיקר שחקן אחד, קשר התקפי א-לה סניידר. ריינדרס, חראפנברח ופרנקי דה יונג הם שלישייה שמשחקים ברמה הכי גבוהה באירופה, אבל אתה לא מקבל מהם מספיק שערים. היום שיחק לראשונה קשר פיינורד, לוסיאנו וולנטה באוראנייה, ולדעתי אם הוא ממשיך להתקדם עד לקיץ אנחנו נראה אותו במונדיאל. אולי לא כשחקן הרכב, אבל כן כמחליף. הוא בהחלט שחקן עם כישורים התקפיים שלדעתי הנבחרת צריכה. צ'אבי סימונס גם עדיין באזור למרות שאני רק יכול לקוות שקומאן לא ישים אותו יותר כקיצוני. זה ממש לא עובד.

התקפה
    ועכשיו מתחילים הבעיות....
    חוץ מגקפו אין לנו שום איכות נורמלית. ממפיס דפאיי עולה על העצבים של כולם, אבל אין לנו היום חלוץ נורמלי. אפילו לא אחד בינוני, זו בעיה קשה מאד. אז אם בצד ימין יש בעיה לא פשוטה, בעמדה מספר 9 זה פשוט אסון. ווחהורסט אחלה בשביל להיות פינץ היטר, אבל לא יותר. את זה כבר רואים מצוין באייאקס...לאור פציעת החלוץ של אייאקס, המאמן הזמין את עמנואל אמגה. הבחור שמשחק בשטרסבורג יעבור בקיץ לצ'לסי, אבל ברור לי שאם יצטיין בחצי העונה הקרובה הוא יהיה במונדיאל. בשני המשחקים האחרונים הוא נכנס כמחליף, אבל לא בלט. יש לו אחלה נתונים כמו להרבה צעירים עם אבא מטוגו ואימא מניגריה. אגב, אמגה הוא שם משפחתו מצד אימא. את אביו הוא למעשה לא מכיר. לעמנואל בן ה-23 היתה גם אפשרות לשחק בשביל טוגו או ניגריה, אבל הבחור רק רצה לשחק בשביל הולנד. לטענתו הוא אסיר תודה למדינה שבה הוא יכול היה לגדול.

אני חושב שעל ברובי אין טעם כרגע להרחיב הרבה. שחקני כנף ברמה רצינית אני גם מתקשה כרגע להזכיר. ברחהאוס? לא רציני...נואה לנג? גם לא הצלחה אדירה באיטליה. בקיצור, יש עד לקיץ המון עבודה....

סיכום כללי
    בעיניי מקום ברבע גמר תהיה הצלחה גדולה. ברור לי שבמונדיאל, כמו ביורו, הכל עניין של מומנטום והגרלה טובה. אני באמת מקווה שנוכל להגיע למשחקים עם סגל כמה שיותר בריא. מבחינתי ללא גקפו, פרנקי דה יונג, דאמפריס, ואולי גם חראפנברח וריינדרס אפשר גם עכשיו לוותר על צפייה באמצע הלילה. בכל מקרה אפילו אם יהיו בריאים לקומאן יש בעיה קשה בחלק הקדמי, אבל יש עוד חצי עונה בשביל שכמה שחקנים יעשו צעדים קדימה...

הולנד תהיה במונדיאל, בקטע הזה עשינו את המינימום. יותר מזה אני באמת כרגע לא יודע. מבחינתי יהיה כיף אם סורינאם וקורסאו גם יעפילו כי זה יהיה נחמד. אגב כף ורדה כבר העפילה ולה יש מספר שחקנים שמשחקים בהולנד. ברוטרדם יש קהילה גדולה שלהם ועדיף שהם יגיעו רחוק מאשר מרוקו וטורקיה שחלק מהאוהדים שלהם פשוט חוליגנים.

AFCA אוהב/ת את זה.
  9. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קורסאו הצליחה לעלות למונדיאל אחרי תיקו אפס בחוץ בג'מייקה. הצלחה אדירה לאי עם עבר הולנדי שחיים בה לא יותר ממאתיים אלף אנשים. למרות השמחה הגדולה אני מעריך שזו העפלה היסטורית שלא תחזור כי צריך לזכור שמקסיקו, ארה"ב וקנדה מארחות את הטורניר ויצטרכו בפעם הבא שום לעבור מוקדמות. השלישייה הזאת כמובן הרבה יותר חזקה מקורסאו והאייטי שגם הצליחה להעפיל.

סורינאם הפסידה אתמול בגוואטמלה ותצטרך לעבור עוד מספר נבחרות כדי להגיע למטרה הנכספת.

על ההפסד של הולנד הצעירה לנבחרת המקבילה של ישראל אין הרבה מה להוסיף. תוצאה די משפילה, אבל כשרואים עד כמה הנבחרת הזאת בינונית אז זו לא הפתעה.

10. Sturridge Member

אז כל מה שישראל צריכה כדי להעפיל למונדיאל זה מונדיאל ב- 15~ מדינות באירופה.

להפסיד לגיא לוזון זה תמיד הפתעה, מורה ספורט עם שני ניצחונות ב- 17 משחקים אחרונים עד אתמול. מקווה שזה לא רמז לעתיד של הולנד.

11. alexshw Member

לבנזמה גם יצא להפסיד לנבחרת הצעירה של ישראל. לא נורא.

12. Sturridge Member

הרבה שחקנים הפסידו לנבחרת ישראל. מעט מאוד שחקנים הפסידו לנבחרת ישראל של גיא לוזון.

13. alexshw Member

בסדר קח את ג'ורדן הנדרסון

14. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בנתיים הודיע הבוקר פרד חרים שהוא ישאר מאמן אייאקס עד פגרת החורף הקצרה. שחקן העבר, דני לנדזאט יצטרף לצוות.

אייאקס תשחק במוצאי שבת בבית מול אקסלסיור. קספר דולברג יקבל ככל הנראה דקות. החלוץ הדני שהיה פצוע כבר ערך השבוע אימונים מלאים עם השחקנים שלא נסעו למשימות של הנבחרות השונות. גם ווחהורסט כשיר. וויינדל ורוסה בספק, ברחהאוס עדיין לא כשיר.

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

פ.ס.וו מנצחת במשחק חלש את נאק ברדה 1-0, ואז באה אקסלסיור הקטנה והצנועה ומנצחת לראשונה בהיסטוריה את אייאקס באמסטרדם. לוח התוצאה מראה בסיום 2-1 לאורחת והמועדון הגדול בהולנד ממשיך לשקוע לשיאים חדשים.

אפשר לנתח את מה שקורה באייאקס, אבל לדעתי אנחנו אומרים כבר את אותם הדברים בכל שבוע. הסגל הזה בינוני ביותר, כולל גלןך שבעיניי לא שווה את ההשקעה. בטח עם שחקנים כאלה מסביבו. הישראלי גם חסר אונים למשבר הקשה ששוב פוקד אותנו.

אנחנו עוד לא בחצי הליגה, אבל בצורה הזאת אפילו ההעפלה לאירופה יחשב להישג. זה כבר לא להפסיד בחוץ לאוטרכט או לחברים שלנו מאלקמאר שכבר שנים מררים לנו את החיים. לא, עכשיו גם מפסידים לקבוצה קטנה שמנצחת היום לראשונה בהיסטוריה אצלנו בבית.

זה מביך, כואב, מרתיח, מה לא. זאת כרגע המציאות שלנו וכדור השלג ממשיך לגדול לכיוון התהום. איפה זה יסתיים? אני ממש לא יודע. בנפיקה בעוד כמה ימים ואחרי זה כרונינגן. שני המשחקים בבית.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 0)

1. de Middenweg