הפועל באר שבע 2025/26 : המטרה: תיקון. קוזוך וב״ש רוצים אליפות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י italiano, ‏27/7/24.

1. Melikson24 Member

למרות המאמן זה מצחיק. כל ניצחון כמעט הוא אך ורק בזכות המאמן, את הקבוצה הנוכחית רק הוא יכול להביא לגבהים האלו.
    שטפנו את הדשא אתמול. מזל שלא שילמנו על ההחמצות, עם איך שהמשחק התפתח זה הזכיר לי את ההצגה מול בית"ר בטדי ב2018, כשאריק סאבו נעץ לנו שער בוולה בדקה 95 במשחק שהיה צריך להיגמר 6-1.

hbs7, italiano ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בדיוק מה שהרגשתי כשהכדור הגיע ברחבה למוזי בתוספת הזמן, דז'ה וו רציני לאותו משחק.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממש לא אותו דבר, הייתי במשחק ההוא, היו לנו 0 מצבים, לא חיברנו התקפה אחת בכל המשחק.
    כבשנו מבעיטה של הייסטר מרחוק(מצב נייח) ועוד 2 חופשית של פריירה, גם הגול של סאבו לא היה בדיוק מצב, הרמה גרועה של דילמוני, הרחקה גרועה של הבלם שלכם וזונדה שהתלבשה משום מקום לסאבו. בצד השני הייתם צריכים לכבוש 9 שערים ואני לא מגזים.

אתמול ב"ש הייתה עדיפה בחצי הראשון אבל גם בדקות הטובות ממש שלהן שמוגדרות כבוגרים נגד ילדים עד השער היו לנו 4 מצבי הבקעה ומנגד מכל ההדיפות של סילבה אני יכול לציין אולי 2-3 שהן באמת הצלה של מצב ודאי שאחת מהן היא סתם בישול של גיל כהן לקנגאווה. ובדקות הטובות שלנו בעשרים הדקות האחרונות הגענו לכמות מצבים שבערב אחר/נגד כל קבוצה אחרת זה נגמר בשני כדורים לפחות ברשת.

4. zivmay Member

כל אחד רואה מה שהוא רוצה- מבחינת הנתונים 2.42-0.79 בשערים צפויים לטובת באר שבע.
    לביתר היו כמה הבזקים של מתרפצות מסוכנות עד הדקה ה75-80. לאחר מכן הם השתלטו על המשחק.
    אם נהיה מספיק פיזים לאורך 90 דקות, אולי נצליח לברוח לליגה מתישהו.

5. italiano Member

נדבר על התופעה שנקראת אור בלוריאן?
    שנה שעברה הפועל תל אביב לא רצתה לרכוש אותו במיליון שקל. קוז'וך הפך אותו לבלם הישראלי הטוב בליגה.

זה כבר ברמה שאני אישית לא מדמיין את ההרכב שלנו בלעדיו. עד כדי כך.

zivmay אוהב/ת את זה.
  6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

עושה עבודה נהדרת.

חייב לשים פה הערה לגבי כל הבנונייאדה שפורחת פה - זה נטו בגלל השיטה של המאמן. בסופו של יום אינטליגנציה קשה לפתח תוך כדי תנועה, שחקני ההגנה שלנו- כל אחד מהם - בכל יום נתון יכול למכור אותנו. ברגע שקבוצות יגיעו מולנו, חולשת ההגנה תבלוט. הסוד שלנו וסיפור ההצלחה הוא הרעיון של קוזוך פשוט לדאוג שאנחנו מחזיקים בכדור ולוחצים בחצי השני של היריבה. אין לנו שחקני הגנה אינטליגנטיים שמאפשרים לנו "לחנות" אוטובוס או לשחק מבוקר. ברגע שנעשה את זה - נאכל אותה וכנראה נחטוף. בלי קשר לזה שהמאמן שלנו לא מכיר באפשרות הזאת בכלל, אין לנו שחקני הגנה שידעו לשחק על תוצאה. זה או קרקס התקפי מרשים- או כלום.

בקיצור- השיטה מוציאה משחקני ההגנה את המיטב, כי כמעט ולא תוקפים אותנו - בטח לא ביחס לכמויות ההתקפה שלנו. הרבה יותר קל לשחקן הגנה לא יציב- להיות חלק ממכונה שלוחצת קדימה על קו האמצע ולא נותנת ליריבה לגעת בכדור (וכמובן שחקנים כמו ונטורה, קינגס ופרץ ששומרים עליך נאמנה), מאשר לשחק נמוך ולהזמין התקפות.

יכול להיות שאני מחמיר מאוד עם שחקני ההגנה שלנו, אבל זה הכיוון. אני די בטוח שעם כל מאמן גנרי אחר בליגה - ברדה, אבוקסיס, רוני לוי ושות' - הסגל הזה נמצא כרגע באיזור המקום הרביעי-חמישי.

7. yedidel Member

דיופ עוד מוקדם לשפוט.
    איזה שחקני הגנה אתה מגדיר כבינוניים יחסית לליגה פה? ובאיזה ישראלים היית מחליף אותם?

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אוהב אותם אחד אחד לא הייתי מחליף אף אחד. הנקודה שלי היא אחרת - שים במקום בלוריאן/בלטקסה/מזרחי/לופז בגרסא ההגנתית שלו את רז שלמה, עידן נחמיאס, גיל כהן, אורי דהן, שי בן דוד, אלון אזוגי, שחר פיבן, חסן חילו, שון גולדברג, ליסאב עיסאת, סייף וכו' .... אני די משוכנע שלא היינו רואים תוצאות שונות באופן מהותי לבין מה שאנחנו רואים בשנה וקצת האחרונות. כל השמות שציינתי, כולל השחקנים שלנו (כולל מיגל ויטור בתצורתו הנוכחית)- אלו שחקנים ברמה מוגדרת כאשר ילחצו אותם יטעו ולא ידעו להתמודד עם היריבה (ויטור בגלל הרגליים שלו, לא בגלל אינטליגנציית משחק כמו השאר) . זה לא מקרי שאת הנקודות שאיבדנו בשנה שעברה מול הגדולות - איבדנו בגלל איבודי כדור רשלניים מאוד שנבעו מלחץ כזה או אחר של היריבה עלינו (ויטור, לופז, אליאסי).
    אני משוכנע במיליון אחוז שאם לא שיטת המשחק- שאונסת את היריבה להישאר רוב הזמן בחצי המגרש שלה- היינו רואים את בלוריאן/בלטקסה/ויטור/לופז וכמובן מזרחי שהוא החולייה החלשה באמת - מאבדים כדורים על ימין ועל שמאל סטייל גיל כהן במשחק האחרון נגדנו.

בלוריאן נראה נהדר והוא מזכיר את גלזר שהגיע לפה עם דיעות קדומות (מוצדקות), רזומה של פאשלות וטעויות מגוחכות ופתאום פה מראה יכולות באמת ברמה גבוהה.
    אני פשוט מזכיר לכולם שוב ושוב שאם לפני שנה היינו אומרים לכל אחד מאיתנו - שההגנה שלנו תתבסס על בלוריאן, בלטקסה, מזרחי - אני בטוח מה היה עובר בראש של רוב האוהדים שלנו, שזה קרבות תחתית מאתגרות ותחושה של אבל שהלכה הקבוצה.
    שחקנים כן יכולים להשתפר פלאים - אולי אולי במקרה של בלוריאן זה באמת כך - אבל כמו שכבר הרחבתי - שים אותם בקבוצה אחרת- אני די בטוח שאף אחד מהם לא מרים את הרמה של ההגנה בסגנון משחק של רוב קבוצות הליגה - ושים אצלנו כל מאמן אחר - אנחנו ניזכר טוב מאוד למה לא חלמנו להתבסס על השחקנים האלו לפני שנה ו 3 חודשים.

לגבי דיופ, מסכים.

hbs7 אוהב/ת את זה.
  9. yakov_y YNWA

גם אני ליד ונטורה ייראה טוב, אני רואה את עזיז אוטורה שהוא טופ זרים שהיו במכבי נתניה ב-20 השנים האחרונות משפר את כל שחקני ההגנה הרעים של מכבי נתניה לצידו.
    בלרואין ירד ליגה עם מכבי פ"ת והפועל ת"א, נזרק מכל מקום וראינו בנבחרת למה, עשה לי סיוטים עם ההופעות שלו, הייתי משעה אותה לצמיתות מהנבחרת.

אני מחזיק מאוד מאיגור זלטאנוביץ', פנדליסט ממש טוב, לוחץ מעולה, שחקן קבוצתי ולא אנוכי והכי חשוב סקורר, יש לו לא מעט חיסרונות, בעיני שובר שיווין בליגה הזאת אבל גורם במכבי נתניה סיפר לי שבנתניה הרוויח 150 אלף דולר לעונה ובב"ש 600 אלף דולר לעונה בגלל המיסוי, רק ויטור ודן ביטון למעשה מרוויחים יותר.

לא אוהב את הזילזול באבוקסיס ורוני לוי בדיון הזה כל פעם מחדש,
    רוני לוי היה 6 נק' ממקום 1 כשפוטר, אבוקסיס עשה בגביע ובאירופה דברים טובים ובליגה לא לשכוח שהיה לו תקציב הכי נמוך בעשור האחרון כי אלונה הייתה בדרך החוצה.
    לדעתי אבוקסיס ורוני לוי המאמנים הכי טובים שהיו במכבי נתניה מאז לותר מתיאוס מ-2009.
    הקנציה בב"ש לא קובעת יותר מידי,
    יש לאבוקסיס ורוני לוי הצלחות בלא מעט קבוצות בליגה והזילזול בהם שגוי, הם מהמאמנים הטובים בליגה.

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/25
  10. hbs7 Member

איגור זלטאנוביץ' אכן משתכר די בכיר אצלנו, משהו כמו 300 אלף אחרי מיסוי.
    זה גם מה שקיבל גריטה בערך, וגריטה הוא גולם מוחלט לעומת איגור.

כרגע הוא מחמיצן, ממש לא גולר. אבל כנראה שזה עניין של ביטחון.
    בשאר הוא מבחינתי ציון 10. היכולת לשחק בנגיעה ולעשות תנועה נכונה היא אנדרייטד, הנגיעה הראשונה שלו היא ברמה סופר גבוהה לליגת העל והאחרים נהנים ממנו.

ראינו מול בית"ר איך ברגע שהוא יצא, ונכנסו שחקנים כבדים כמו אלמוג ותורג'מן שבקושי הצלחנו לצאת מהחצי שלנו או להחזיר כדור. עם איגור זה לא היה קורה בווליום הזה.
    הוא לא ישחק בשבת ואז אנשים יעריכו אותו יותר.

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אני אדייק את כוונתי.
    אבוקסיס ורוני לוי בהחלט היו יכולים להוביל אותנו למקום גבוה, אבל בכדורגל שרחוק מלהיות מהנה, ראינו את זה וחווינו את זה . רוני לוי היה לא מעט במקום הראשון - בשום שלב לא הרגשנו שאנחנו קשורים לשם, היכולת הייתה אפורה, היה ברור שזה פיקציה ואנחנו לא באמת שייכים . כנ"ל המקום השני של ברדה- לא באמת היינו שם, גם אם כביכול היינו קרובים- אין שום קשר בין הכדורגל שלהם לבין הדומיננטיות שרן קוזוך מצליח לייצר. מבלי לפגוע ובלי לזלזל באף אחד. שלושת המאמנים שציינתי (ברדה, אבוקסיס, רוני לוי) - ברמת התוצאות ניתן לומר שדי הצליחו ומגיע להם כבוד על כך. אבל שלושתם, כל אחד בשלב כזה או אחר- הציגו כדורגל ברמה מחפירה עד המשעממת להחריד וברוב המשחקים לא הצליחו לייצר עליונות בשום שלב על יריבות נחותות.
    אז כן, גם אם הצליחו ברמת התוצאות- הנאה מכדורגל לא הייתה שם לרוב. (וגם שהצליחו בליגה- זה היה ברור שאנחנו לא באמת שם. בניגוד גמור לעונה שעברה שברמה העובדתית לקחנו הכי הרבה נקודות בליגה על הדשא)

לגבי זלטאנוביץ, מסכים עם כל מה שנאמר פה לטובתו. קודם כל הגול בטדי הוא 100 אחוז עליו. רואים בכל נגיעה שלו בכדור שהוא בחור אינטליגנט שיודע לגעת בכדור, יודע לאן למסור ולאן לרוץ. הסיומת שלו כרגע על הפנים ואין ספק שנגד ק"ש למשל אם היה חד היינו מנצחים. לא הולך לו כרגע ונחזיק אצבעות שזה יקרה, חייבים את המספרים שלו, בלי זה לא נצליח לשרוד במקום הגבוה שאנחנו נמצאים בו.

12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מגיע קרדיט ענק גם למיגל ויטור, שבלוריאן כמעט כמו כל בלם ישראלי ששיחק כאן מדבר על כל מה שלומד ממנו ואיך מיגל כל הזמן מדבר איתו על איך ללחוץ ומתי ומשדרג אותו המון.
    אני באמת חושב שמבחינת החבילה הכוללת, לא רק איכויות במגרש אלא גם הבנת המשחק והנהגה של הבלמים שנמצאים איתו בקבוצה, ויטור הוא הבלם הכי גדול ששיחק בישראל.
    כבר הפסקתי לספור את הבלמים שאחרי שהתאמנו לידו ושיחקו לידו ולמדו ממנו הגיעו מבלם שאף אחד לא רוצה או סופר לבלמי נבחרת.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

זלאטונביץ תורם הרבה במשחק הלחץ, והוא טוב מאוד בבילד אפ, במשחק עם הגב, בשחרור לצדדים, אבל הוא לא גולר והבעיה שכרגע הוא גם לא חד מספיק ברחבה.
    נעזוב רגע את ההחמצה שלו שהיא החמצה שאסור לחלוץ ברמה הזאת להחמיץ, היה עוד כדור עומק ששלחו לו שהוא לא ראה ולא הרגיש ולכן לא הלך עליו וביזבז כדור שחלוץ חד מגיע ממנו לעוד הזדמנות טובה והיה עוד דאבל פס שדן ניסה לעשות איתו ושוב הוא לא היה קילר לא היה חד וביזבז את הדאבל פס.
    אין לנו כרגע כלום בספסל, גם כי אלמוג רע וגם כי תורג'מן לא באמת נספר השנה ולכן די ברור שאיגור באנקר. עם זאת, יהיה לנו קשה מאוד להמשיך ולהתבסס רק על דן שיתן מספרים קבועים בהתקפה, בטח כשקינגס עכשיו נוסע לאליפות אפריקה והוא שחקן שגם אם לא חד לאחרונה כן מייצר המון ובועט המון ומגיע להמון הזדמנויות.
    2 שערים וגם הם במשחק שפירקנו ב-9 מחזורים לחלוץ הפותח שלנו זה פשוט לא מספיק, ובהמשך העונה כשדן יהיה פחות חד ובכושר פחות טוב או חלילה פצוע אנחנו גם יכולים לשלם על זה מחיר כמו ששילמנו מול קריית שמונה שגם שם איגוד החטיא הזדמנות לבד בתוך הרחבה ודן לא היה טוב ולא היה לנו מי שיכבוש.
    אנחנו נצטרך למצוא עוד מישהו שיתן מספרים בהתקפה, ואם זה לא יהיה איגור, לא פוסל בינואר מהלך שבמסגרתו נוותר על אלמוג ונביא חלוץ זר נוסף אבל בסגנון שונה, יותר קילר, כי חסר לנו עוד שחקן התקפה שיתן מספרים כשמסתכלים לטווח הארוך.

14. italiano Member

הממשלה הקצתה תקציב להגדלת איצטדיון טרנר ל25 אלף מקומות.
    נקווה שיצא לפועל כי אם נמשיך עם טרנר בגודלו הנוכחי הפערים התקציביים מול המכביות רק יוגדלו ובקצב מסחרר.

15. zivmay Member