חדשות חוץ

הנושא בפורום 'פורום אוף טופיק' פורסם ע"י Der Kaiser, ‏10/11/09.

1. DRORIKO Member

כן אבל את הפרוקסי של טורקיה, אם וכאשר, אתה לא צריך להשוות לאסד אלא לחיזבאללה, ואני אסביר. אם המורדים משתלטים על סוריה זה אומר שנגמר נתיב האספקה לחיזבאללה, שזה אומר שחיזבאללה גמר את הסיפור שלו. כלומר הבחירה שלך היא בין פרוקסי חזק של טורקיה בסוריה לבין פרוקסי של חזק של איראן בלבנון. לא בטוח שהראשון גרוע יותר, לכל היותר גרוע כמו השני.

ודבר נוסף, להבדיל מאיראן שמנודה על ידי המערב לטורקיה יש קשרים טובים עם ארה"ב ועם אירופה, וכאמור גם חברה בנאטו. כלומר אם תחליט לפתוח במלחמת פרוקסי נגד ישראל יהיה לה הרבה יותר מה להפסיד מזה מאשר איראן. כלומר בכלל לא בטוח שטורקיה תעשה משהו. מבחינת העולם המערבי יש הבדל בין לפתוח במלחמה נגד מדינה מנודה כמו סוריה מאשר לפתוח במלחמה נגד מדינה שהיא חברה של המערב כמו ישראל.

והכורדים והארמנים זה לא ישראל

2. Lebron Member

היא לא צריכה לעשות שום דבר גלוי, היא יכולה לבנות בשקט.
    ישראל מפציצה בסוריה שנים מאז התחילה מלחמת האזרחים שם ללא תגובה.

3. DRORIKO Member

כן אבל אם תפעיל את הפרוקסי שלה נגדינו הקשר שלה לזה יחשף מהר, בדיוק כמו עם איראן, זה לא משהו שאפשר להסתיר אותו.

4. alexshw Member

כנראה זה לא בדיוק כרגע מתקפה בשביל להוריד את אסד מהשלטון.

5. DRORIKO Member

6. DRORIKO Member

ועכשיו מדווח שהמורדים השתלטו על מחסן נשק של החיזבאללה. אם הם ימשיכו להתקדם זה לא יהיה המחסן נשק האחרון של החיזבאללה וגם לא הלפני אחרון. אני אגיד את זה בחצי ברצינות חצי בצחוק, אבל אולי יש אמת בדבריו של אסד שישראל עומדת מאחורי זה. אולי דאגנו שאחרי שנסיים את המלחמה יהיה מישהו אחר שימנע מחיזבאללה להתחמש מחדש. האמת שאין לי באמת מושג אבל תנו לקוות :)

7. DRORIKO Member

8. DRORIKO Member

וזה ממשיך

https://x.com/kaisos1987/status/1862429093368631419

9. DRORIKO Member

עוד משהו מעניין שגיליתי זה שהלוחמים של המיליציות הפרו-טורקיות הם למעשה טורקמנים שזה ״הבני דודים״ של הטורקים. מסתבר שזה מיליציות של שכירי חרב שארדואן משתמש בהן בעוד מדינות, כמו לוב למשל. למה ארדואן שלח אותם? לאף אחד אין באמת מושג. גם הטיעון ש @Lebron העלה שארדואן רוצה להחזיר את האימפריה העותמנית לא נשמע הגיוני. אם הוא היה רוצה לספח את סוריה אליו הוא היה שולח את הצבא הטורקי, לא משתף פעולה עם ארגונים ג׳יאדיסטים שבעצמם רוצים את המלוכה. ולא רק שהוא משתף פעולה איתם, הוא גם משתף פעולה עם הכורדים. לא יודע כל העסק שם נראה מוזר לאללה, אבל מי אני שאתלונן.

10. italiano Member

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  11. DRORIKO Member

חחחחחח עכשיו המורדים והכורדים התחילו לריב ביניהם. איך סבתא שלי אמרה פעם על הערבים-תגיד תודה שאלה האוייבים שלך, לי היה עסק עם היטלר

12. RubberSoul Member

נערך לאחרונה ב: ‏30/11/24
  13. Butragueño מנהלים

לא הבנתי, המורדים בסוריה הם פרוקסי טורקי? מה לטורקיה להסתכסך עם איראן (שבנתה שם פרוקסי משלה)?

והתזמון, אוי התזמון.

14. LFC-Gerrard1 Member

חלק מהמורדים הם פרוקסי של טורקיה. חלק הם ג'באת אל נוסרה (אל קעידה). חלק הם דעא"ש. ויש עוד הרבה קבוצות מעורבות.
    טורקיה מעורבת במלחמת האזרחים בסוריה כמעט מההתחלה ודי מהר עברה ממעורבות פוליטית למעורבות צבאית. היא מאמנת ותומכת ב"צבא סוריה החופשי" מאז 2011 ולמעשה מעורבת בהקמתו. מאז 2016 טורקיה גם מחזיקה בטריטוריה בצפון סוריה, כביכול בכסות המלחמה בדאע"ש. צריך לזכור גם שב-2012 סוריה הפילה מטוס קרב טורקי. אני לא לגמרי מבין את כל הגיאופוליטיקה של הסיפור הזה. שמעתי שהאינטרס הטורקי במבצע הנוכחי הוא להכשיר אזור שיהיה ניתן לגרש אליו את הפליטים הסוריים בטורקיה. כלומר אזור שיהיה ביציבות, אך לא בשליטת אסד. אבל זה נשמע לי מוזר מידי, ובכל מקרה לא מסביר את "תכנית העל" של טורקיה לאזור.
    אבל אני בהחלט מניח שזה קשור בשרירים מול איראן. ארדואן רוצה להיות הביג-דוג של העולם המוסלמי.

השאלה הבאמת מסקרנת שהעלית כאן בעיניי הוא התזמון. למה דווקא עכשיו ולא תוך כדי שישראל תוקפת את חיזבאללה? הרי זה היה מקל עליהם (פיצול המיקוד של חיזבאללה). האם הם חיכו כדי לוודא שנעשה את המקסימום נזק לחיזבאללה לפני שהם תוקפים בעצמם? האם הם חששו שיקשרו אותם לציונים אם המלחמה בחיזבאללה תתבצע בו זמנית? אני נוטה להאמין שהתשובות הרבה יותר מסובכות מזה, ושהמון דברים קורים בחדרים חשוכים ובסתר. מסקרן.

נערך לאחרונה ב: ‏30/11/24
    Lebron ו-DRORIKO אוהבים את זה.
  15. DRORIKO Member

באיזשהוא שלב ישראל תצטרך לקבל החלטות וביבי כמו ביבי יחליט שלא להחליט