משחק טוב מאוד. הגנתית מושלם, בראדלי עצום, רוברטסון טוב מאוד על אף שלא ניצב מול איום אמיתי. בקישור גראבנברח שקט יחסית, סובו נפלא כרגיל ומקאליסטר עם שער שאולי יחזיר אותו לחיים. סלאח עם כמה פעולות טובות וכמה פחות, לחלוטין נראה שאיבד מהחדות ומאיכות הביצוע שלו. וירץ היה טוב מאוד, לחץ, זז למקומות הנכונים והיה צריך לסיים עם בישול לסובו (אלמלא הצורר קורטואה). אקיטיקה היה פעלתן אבל ניסה יותר מדי דריבלים חסרי סיכוי. לגמרי נראה שסלוט מנסה לחזור למקורות ובינתיים זה עובד. הפנים לאיתיחאד. אה, והקבלת פנים לטרנט תענוג. בכללי אווירה מחשמלת.
איזה יופי של הופעה. לא יכלו לתת לי כזאת לפני שבועיים מול יונייטד? אני חושב שקרו כמה דברים במקביל בזמן הזה ששינו את התמונה עד כה השבוע. הראשון שבהם הוא ההכנה הטקטית. אני בתחושה חזקה שסלוט בא עם רעיונות מסוימים לעונה הזאת, רעיונות אולי מסובכים מדי או לא מתאימים לרוב השחקנים, וזה גרר גם פגיעה בביטחון שלהם על המגרש. ב2 המשחקים האחרונים אני ממש רואה את ליברפול של העונה שעברה מבחינה טקטית. המגנים לא רצים למרכז הקישור או לרחבה, הקשר ההתקפי לוחץ גבוה את הבלמים, חראפנברח לא מטייל בחופשיות יתרה קדימה ומאק אליסטר לא מוצא את עצמו מתמקם על הבלמים של היריבה. באק טו בייסיקס ואין סיבה שזה לא יעבוד כי עדיין יש פה פרסונל ברמה מאוד גבוהה שלקח אליפות רק בעונה שעברה עם אותו כדורגל. השיפור המנטלי שקרה גם בעקבות וגם במקביל לשינויים הטקטיים כמובן לא פחות חשוב. האגרסיביות שם, הלחץ פתאום נראה מפחיד ולא נרפה... שחקנים שנראו לא קשורים לרמה הזאת עד כה העונה נכנסים לתאקלים וצוברים ככה ביטחון. כיף לראות. מילה על קונור בראדלי שאני כנראה מהראשונים ששרף אותו העונה, איזה הצגה אלוהים. צריך לבדוק מתי ויניסיוס אכל ככה חרא ממגן בפעם האחרונה כי לדעתי זה היה מזמן. נוקאאוט כזה לשחקן ברמה הזאת לא ראיתי אצלנו מאז... מאז שבראדלי עצמו קירקס את אמבפה בעונה שעברה. אולי עוד יוכיח שטעיתי לגביו. וטרנט... חחחחחחחח. ילד קקה.
לדעתי אפשר למצוא לא מעט משחקים באלופות שריאל מדריד ווניסיוס נראו ככה: אנמיים, הגנתיים, חסרי רעיונות. בכדורגל של אלונסו לוקחים פחות סיכונים אז אין את הקטע הזה שבסוף בניגוד למשחק התחת והשיפוט מצילים אותם אבל זה דז׳ה וו להמון הופעות שלהם שכבר ראינו. גם ההעלמויות האלה של אמבפה למרות שבין לבין מול האלצ׳ות הוא יכבוש 59 שערים זה כבר לא משהו שלא ראיתי לפני. לגבי קורטואה, בנינו זה הרבה יותר החמצה מזעזעת של סובו מהצלה של השוער. הוא ניגש מפוחד לכדור הזה וסיים בבעיטה על הגוף של השוער. תשנו את השם של המחטיא לאיסק או נונייז ואף אחד לא היה מדבר על ההצלה של קורטואה.
מאיפה להתחיל? ניצחון חשוב וההופעה הכי טובה מאז המשחק נגד טוטנהאם בעונה שעברה. לפני הניצחון הזה, אם יש משהו שהכי שמחתי לראות היום זה שינוי. זה קצת מעבר מלחזור לתבנית של שנה שעברה, או מה שראינו מול וילה, השינוי העיקרי היה התפקוד של וירץ משמאל, מעבר לעבודה הקשה והלחץ (רץ יותר מסובו!) הוא היה פשוט בכל מקום, זז לאמצע, זז לימין, למרכז המגרש, היה פשוט בכל מקום עם הכדור או בלעדיו. זה לא האגפים המובהקים של תחילת העונה או של שנה שעברה לצורך העניין. המגנים היו על הקו ולא באמצע, חראפנברח קצת יותר קרוב לבלמים, מקאליסטר קצת יותר באמצע מניע את המשחק קדימה ולא גבוה מידי שהמגנים מניעים את המשחק מהאמצע. ובאופן כללי משחק הרבה יותר מסודר ומאורגן (ובסיסי) מאשר כל מה שראינו העונה. אני מאוד שמחתי לראות את זה, מאוד שמח לראות שסלוט לא מקובע על מה שלא עבד העונה, לא מתקבע על לחזור למה שעבד שנה שעברה, אלא מנסה למצוא את האיזון בין לבין. ביקרתי אותו המון בשבועיים האחרונים, היום הוא ראוי לשבחים בצדק. הכנה מעולה של הקבוצה ביחד עם שינויים קטנים שעשו הבדל גדול. מקווה שזה ימשך כך והוא יגרום לי להראות כמו מישהו שלא מבין כלום. ומבחינת יכולת אינדיבידואלית, וירץ במשחק טוב מאוד, מקאליסטר עם המשחק הכי טוב שלו העונה בפער גדול, סוף סוף נראה כמו אלכסיס שאני זוכר ולא הגרסה הדהויה שראינו עד כה העונה. סאלח במגמת שיפור, לא היה וואו, אבל יותר טוב ממה שראינו עד עכשיו. רוברטסון גם בהופעה טובה. סובו במשחק אדיר כהרגלו העונה ופראחנברח שמר על הרמה הגבוה שהרגיל אותנו אליה, גם אם היה קצת פחות דומיננטי עם הכדור היום. אבל מעל כולם, קונור בראדלי, במשחק סנציוני היום, לא פחות. פשוט נעל את האגף שלו הגנתית והעלים את וינסיוס בנוסף להצטרפויות טובות קדימה על הקו. ריאל כבשה בכל משחק העונה, לא רק שהם לא כבשו היום, היו להם 2 בעיטות למסגרת, אף אחת מהן לא הייתה במחצית השנייה. אמבפה שבכושר שיא פשוט לא הורגש. הרבה גם בגלל העבודה הקשה של כל השחקנים (איזה הבדל בתרומה ללחץ בין גאקפו לוירץ, מאוד מורגשת) האינטנסיביות שלנו הייתה מאוד מורגשת בכל המגרש. אבל, כמו נגד וילה גם היום ריאל לא שיחקה על החולשות שלנו במיוחד. ההופעה הטובה היום צריכה להיות מתורגמת גם למשחקים מול קבוצות שכן ינסו לשחק על כדורים ארוכים וישבו נמוך מאוד. כמו פורסט אחרי הפגרה. היה לנו היום גם ניצנים של משחק צירופים, הגענו למצבים טובים אבל קורטואה בן זונה גדול, היה יכול להיגמר בשקט 3-0, בקיצור יש הרבה דברים חיוביים לקחת מההופעה הזאת הלאה. אלונסו דרך אגב העמיד את ריאל היום ממש לא טוב, שיחק לנו לידיים עם הדרך שניסה לשחק בה. באתי פסימי מאוד למשחק, יצאתי מעודד
מילה טובה לרוברטסון. עם כל הביקורות עליו ועם הירידה. אהבתי מאוד מה שהוא אמר אחרי ברנטפורד. העונה כל דקה שלו על המגרש הייתה לפחות בסדר גמור מבחינתי. הוא נלחם ומכניס טירוף אבל גם חכמה, בולט שיש לו ניסיון ושכל, במיוחד כשמשווים לקרקז. בשבילי קנה כרגע את המקום שלו כמגן ראשון עד שקרקז יוכיח אחרת. שמח שהוא לא הלך בקיץ. הוא אישיות.
לפעמים בעולם הכדורגל המודרני לא מעריכים מספיק ניסיון ומנטליות. כל הקיץ קיוויתי שהוא יישאר בגדול, והשבוע הוא מוכיח למה. הוא לא היה ענק בשום שלב, אבל סולידי, מוסר את המסירות הנכונות, לוקח החלטות נכונות. אתמול היה שם מהלך אחד גבולי וזה קורה לו שהוא מאבד את הראש אחרי שעוברים אותו, אבל בגדול אחלה משחק. בהחלט נראה יותר טוב מקרקז כרגע. יחד עם זאת צריך להגיד שגם טקטית אנחנו לא משחקים ב2 המשחקים האלה כמו ששיחקנו עם קרקז. יש מצב שאחרי פעמיים 90 דקות בראשון יהיה כן עדיף לפתוח עם ההונגרי, אבל אם אנדי כשיר לעוד לפחות 70-75 דקות אני לגמרי ממשיך איתו. וירץ בעיניי גם קנה את המקום שלו בהרכב לאתיחאד. חתיכת משמרת הוא נתן, 11.37 ק״מ, מעורבות עם הכדור, מסירה אחת מושלמת לסובוסלאי... באמת יופי של משחק.
צריך להזכיר שרוברטסון לא פגש יריב אתמול עד שרודריגו עלה. קמאבינגה לא באמת תקף אותו בשום שלב. ועדיין אני מסכים שהניסיון שלו חשוב במצב הנוכחי של הקבוצה וכל עוד קרקז לא מתאקלם. צריך להמשיך עם אותו הרכב באיתיחאד.
Liverpool striker Alexander Isak has been called up for Sweden's upcoming fixtures with Switzerland and Slovenia. הזוי בחיי.
על סמך מה אתה אומר את זה? משחקים בודדים אחרי שבקושי התאמן ובקבוצה לא מתפקדת? קצת אורך רוח לא יזיק פה.
לי מפריע בעיקר שהוא לא נכנס לכושר ומצבו הפיזי רעוע ועכשיו ישחק נגד שוויץ וסלובניה ועוד ייפצע שוב. שחקן שלא חזר לפתוח בקבוצה שלו לפני פגרת הנבחרת לא צריך לחזור לנבחרת כדי לפתוח שם בהרכב. במקרה האופטימלי הוא בכלל יגיע לספסל נגד סיטי.