אני משוכנע שגם אם נחליף את סלוט באיזה ישראלי גנרי כמו שרון מימר זה לא ייראה גרוע יותר. אין כבר מלים לאיזה עבודה גרועה הוא עושה בכל פרמטר, באמת. בעסה גדולה על אקיטיקה, גם אני ישר חשבתי שהלך לו האכילס איך שהוא נפל. לא רק שזה קרוב לשנה בחוץ, מי יודע איך יחזור מדבר כזה. כמובן שגם לקבוצה זאת עוד מכה אדירה לעונה הבאה.
והנה, בשניה נגמרה לה הסאגה על הטעות בללכת על שני חלוצים דומים. אקיטיקה ואיסק. תם הטקס ונשארנו עם אחד. הוגו סיים את הקריירה. אי אפשר לחזור מהדבר הזה. לא לרמות האלה זה בטוח. איזה מסכן, כמה נורא. מודה שכבר הייתי כבר מעדיף שזה יקרה לאיסק אבל כשאתה נידונת מהשמיים לאכול חרא אז אתה תאכל את הצינור לגרון עד הסוף. זה מה יש.
הייתי מעדיף שאף שחקן שלנו לא יעבור פציעה כזאת, אבל אולי זה רק אני. כל מה שקשור למועדון הזה דיכאון (שמתם לב שהתדרוכים לתקשורת כבר עברו לזה שאפילו אם לא נסיים טופ5 אין כוונה להחליף את סלוט?) אבל ראיתי שאזה עבר פציעה דומה לפני 5 שנים וחזר אחרי חצי שנה וסה"כ לא נראה שממש פגע בו, אז אולי יש סיכוי שזה פחות אסון ממה שחשבנו?
הכוונה היתה שאולי זה לא בהכרח מכה אנושה לקריירה, לא שזאת לא פציעה קשה מאוד שעשויה לגמור קריירה (ברמות הגבוהות).
זה לא בהכרח מכה אנושה אבל אפשר לקרוא על המקרים, זאת יכולה להיות מכה אנושה. אוהדי ניוקאסל מתים מצחוק, מה שקרה מאז הקיץ עם אקיטיקה ואיזאק. איזאק עד שכשיר משחקים עליו כאילו הוא הסקי, אני די בטוח שיש לו ספקות רציניים לגבי סלוט.
עוד ועוד תדרוכים שאין שום כוונה להחליף את סלוט בקיץ. לפי בן ג'ייקובס ואלקס קרוק (אין מה לזלזל, הם קרובים ליוז) יוז לא מתכנן לעזוב בקיץ, בניגוד לשמועות מסעודיה. התכנון הוא להביא 3-4 שחקנים ברמת הרכב בקיץ וגם יהיה צורך למכור שחקנים לא זניחים מהסגל. יחד עם זאת, זה שסלוט, יוז ואדווארדס מסיימים חוזה עוד שנה מסבך דברים מבחינת תכנון הסגל והיכולת למכור\לרכוש שחקנים מתוך ראייה ארוכת טווח (התחלנו עם התירוצים, ואת מי זה משרת\אשמת מי זה שכל השלושה מסיימים חוזה עוד שנה?). אורנסטין אומר שעד כמה שהוא שומע, בניגוד לשמועות, גורדון לא אופציה בקיץ הזה גם אחרי הפציעה של אקיטיקה. אגב, לא יודע כמה זה אמין אבל שוב עדויות של אוהדים שראו היום את סלוט בלונדון (וגם את סובוסלאי). באמת, אין צורך להתאמן, הכל פיקס...
"It's hard, maybe even unfair... but I'm grateful this is happening to me here, among you. I'm not alone," Ekitike wrote to Liverpool fans on social media. "Your strength and your love will be my driving force. See you again soon, Anfield." איזה עצוב זה. וגם מדובר בשחקן בן 23 שרק התחיל את הפריצה העונה,התחיל להפציץ בפריימר ליג ,באלופות,וגם התחיל לשחק קבוע בנבחרת. באמת כואב לי הלב,על הזין שלי שזה שחקן ליברפול אפילו. אני בטוח שלא היה לי אכפת אם זה היה איזאק שהוא זבל.
https://sports.yahoo.com/articles/alex-manninger-former-arsenal-liverpool-132852727.html עצוב. זוכר אותו בתחילת הדרך של קלופ אצלנו כשוער שלישי אצלנו בעונת פרישה.
סלוט שבר פה את כולם, אני לא זוכר את הדיון הזה כל-כך שקט כבר המון זמן. מאז המשחק נגד פריז, הוא המשיך באפס מודעות בראיונות אסון שלו. טען בין היתר שהעונה שלנו נראת ככה בגלל השערים המאוחרים, וטען שזה מזל. טען שזה חוסר מזל עם xG. אבל טוען בפה מלא שיש שחקנים שאנחנו נצטרך למכור ולהחתים חדשים ושבכללי אנחנו מועדון שצריך למכור בשביל החתמות. אבל ציטוט אחד שבאמת חרה לי, למרות שאני לא יודע כמה הציטוט היה מדוייק. זה שאם לא נחתים הרבה שחקנים, לא יהיה סיבה להרבה אימונים. (לא מצאתי את הוידאו של זה, חלק מהציטוטים רושמים trading, חלק רושמים trainin, אז אני לוקח את הציטוט הסופר מטומטם הזה בעירבון מוגבל). וכמובן שגם לפני הדרבי היום היה בחופשה של איזה יומיים. ואמר שיש הרבה סיבות להיות אופטימים, כי נגד פריז בבית שיחקנו טוב או איזה שטות כזאת או אחרת (חצי שעה מתוך 180 דקות, שבחצי שעה הזאת פריז הייתה ביתרון מצטבר של 3-0) בחיי שספורט חמש צריך לגייס את סלוט ולצרף אותו כצלע שלישית לתוכנית של רז זהבי וצנציפר, אלוף העולם בגניבת דעת יש קולות שמתחילים לדבר על עזיבה אפשרית של אליסון ליובה. המקורבים של יוז טוענים שהוא נשאר, הקולות סביב הכתבלבים שוב שינו טונציה ואמרו שגם במידה ולא נעפיל לצמפיונס הוא יישאר ויקבל גיבוי מלא מיוז אדווארדס וההנהלה. לי קצת לא ברור למה אם החליטו שהוא מוגבה וסומכים עליו אז למה ״בלמו״ את ההחזרה של הייטינחה שסלוט רצה אחרי שעזב את טוטנהאם, ולמה לא קיבל תמיכה בינואר.. עוד 6 מחזורים אנחנו נגלה מה בדיוק האמת. עכשיו זה מרגיש יותר כמו סערת PR, יותר ממשהו שאפשר לסמוך עליו.
סלוט גמר אותנו, מה עוד יש להגיד? אתמול היינו צריכים לקוות שיונייטד ינצחו את צ'לסי בשביל להשאיר לנו סיכוי לסיים במקום החמישי. החזיר אותנו 15 שנה אחורה. כל פעם שהוא פותח את הפה הוא פשוט משלשל משם. לא ראיתי דבר כזה. אפילו לא ציינת את הדברים הכי גרועים שאמר (לדעתי): כמו שציינת זה כרגיל חוסר מזל, XG ודברים כאלה. אבל הוא גם אמר שאין לו שליטה על זה אם שחקן שלנו נמוך יותר משחקנים של היריבות ואז הוא מפסיד להם כדורי גובה (סוג של תירוץ למה מפסידים, כנראה). גם אמר שהיו לנו 20 דקות מצויינות מול סיטי ולא נותנים לזה מספיק יחס (או משהו כזה) ושבמשחק מול פסז' כולם ציפו שהם יידרסו אותנו אבל זה לא קרה. הוסיף שברור שיש שיפור גדול בקבוצה ובשחקני הרכש עכשיו לעומת איך שנראו בתחילת העונה (הפסדנו 4 מ-5 המשחקים האחרונים ורק לפני איזה חודש כל קבוצות התחתית חגגו לנו על התחת...). זה לא רק שאנחנו נראים אשפה, זה שהוא כאילו לא מבין בכלל מה הבעיה. מה הוא מזיין לי במח על גובה של שחקנים??? והשקר הזה שלו כאילו אנחנו מייצרים XG גבוה... מי שלא רואה את המשחקים יכול אולי לאכול את השקר הזה, בגלל זה סטטיסטיקה חייבים לבחון ביחס למראה עיניים ולא בפני עצמה. אנחנו מייצרים מעט מאוד מצבים רציניים, ה-XG שלנו נבנה בעיקר מהרבה נסיונות עם הסתברות נמוכה שבסוף מצטברות ל-XG כאילו טוב. אבל זה שגאקפו\סלאח בועטים 15 פעמים במשחק על השומר שלהם מזווית לא נוחה מ-20 מטר אלה לא מצבים טובים. אני כבר ממזמן בתחושה שאליסון יעזוב בקיץ. באיטליה הם נראים דיי בטוחים בעצמם אבל אני לא יודע כמה המקורות האלה אמינים. כבר איזה שבועיים שיש כל הזמן תדרוכים שלא משנה מה, סלוט ימשיך בקיץ גם אם לא נסיים טופ5. מצד אחד זה נשמע הזוי לחלוטין, לא יכול להיות שהם עד כדי כך חסרי מושג ומנותקים שהם לא רואים כמה שאנחנו גרועים. ואז כאילו יש הגיון לנסות לתת לו כמה שיותר גיבוי תקשורתי בשביל שנצליח לזחול למקום החמישי. מצד שני אלה הרבה תדרוכים, נשמע לי מוזר שהם יתדרכו את זה שוב ושוב רק בשביל לעשות ההיפך עוד חודש. איך אפשר לראות איך הקבוצה נראית ולשמוע את התירוצים שלו ולחשוב שהוא צריך להמשיך? זה נראה שהם פשוט זורקים לפח גם את העונה הבאה. אדווארדס ויוז לא צפויים להמשיך, אז הם לא ימנו מאמן רק בשביל שהצוות המקצועי עוד שנה יחליט שלא מתאים לו (ואולי מאמן רציני גם לא יגיע אם הוא לא יודע איזה צוות ניהולי יש מעליו). הם מעדיפים את זה על לשלם פיצויי פיטורים ומקווים שיצליחו איכשהו כן להשיג ליגת האלופות בעונה הבאה. השרלטן הזה עולה רק עם 8 שחקנים בספסל כששניים מתוכם שוערים. בסדר, המצב של הסגל לא טוב, אבל מה זה החרא הזה עם 2 שוערים בספסל? שים איזה ילד מהנוער שם, אפילו רק בשביל ההרגשה שלהם. מה כבר יקרה?
עוד יותר גרוע מהרגיל - דרבי ראשון שלהם באצטדיון החדש והם גם יכולים לסיים מעלינו בטבלה. יידרסו אותנו. צפוי. אני מניח שנברר בקרוב אם באמת הוא יישאר גם אם לא יסיים טופ5, כי הקבוצה הזאת לא תסיים טופ5.
התדרוכים המאסיביים האלה מעוררים הרבה תהיות, וגם התדירות של השינויים, בהתחלה זה החשיבות של המפגש מול סיטי, ואז אחרי ביזיון שם זה לא משנה, ואז כנ״ל מול פסז. ואז חשיבות של צמפיונס ליג. וגם פתאום זה לא משנה. מנסים לשדר עסקים כרגיל אבל זה בדיוק ההפך מזה. אולי זה סתם בשביל להראות שהכל תחת שליטה ואין פה טעויות פטאליות של חוסר ניהול כי הכל היה ״צפוי״, ואולי זה מתוך משחקי מו״מ משחק נוראי שלנו גם היום בעיניי למרות התוצאה. מרחיב על הנקודה של אורן בדיון המשחק, באיזק אנחנו לא יודעים להשתמש, והוא גם ממש לא אותו סוג של חלוץ כמו הוגו. כנ״ל לגביי וירץ. במידה וסלוט נשאר, עדיף כבר לחפש אקטיבית מכירה של שניהם. זה בברור שתחתיו לא יצא מהם כלום, הוא לא יודע איך להשתמש ולנצל אותם. שיביאו כמה שחקנים אפורים שרק ירצו ויכסו שטחים בשביל לפחות לצמצם את החוסר סדר והמערכתיות שלנו, ושידעו רק להעיף כדורים לאקיטקה כשיחזור ולריו שיעשו משהו על יכולת אישית וזהו. אה-לה-סוארז תחת רודגרס. חבל על וירץ ואיזק, שחקנים מאוד מוכשרים אבל זה לא יעבוד להם תחת הראש ביצה. התוצאה אתמול של צ׳לסי נתנה לנו בוסט במאבק על טופ 5. אבל עדיין יש לנו רצף של שלושה משחקים מול יונייטד (ח) -צ׳לסי (ב)- וילה (ח) שאנחנו יכולים עוד להפסיד את שלושתם ולסבך את עצמנו יפה יפה במידה וצ׳לסי כן ינצחו את המשחקים המקבילים שלהם ואותנו. עוד חודש וקצת וסיימנו עם העונה הזין הזאת.
לא חגגתי שער מאז פתיחת העונה, זאת הייתה הפעם ה1 וזה היה כיף, התגעגעתי. מקווה שסגרנו את האלופות עם השער הזה. 7 פער זה מבטיח, לא בטוח בכלל שניקח 8 אבל לאחרות גם יהיה קשה מאוד לקחת 11+