ליברפול 2025/26: FSG סוף סוף פותחים את הכיס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י owen11111, ‏2/8/22.

1. Ori8 Member

איט נורי? די בחייאת, תפסיק. אתה לא מאמין לעצמך הרי עם השמות שאתה זורק לי.

כמו עם קלהר שהתחלת לתת לי פה שמות של שוערים מליגה ב׳ שההורים שלהם לא יודעים שהם כדורגלנים.

כל השחקנים של ארסנל הם חד משמעית בלמים. זה שארטטה מתחרמן כשהוא מזיז בלם שמאלה זה עניין אחר. לואיס סקלי מילא אבל זה כמו שלא תספור לי את סטונס כמגן ימני. זה לא רציני.

רוברטסון כגיבוי לא יכריע אם אני בינוני או לא. לתפיסתי יש עוד אלף נקודות לפניו שיכריעו את הכף, והמגן המחליף שלי בעונה הבאה הוא ככל הנראה צימיקאס. את זה אני שופט. אני לא משחק פה מנג׳ר ומחליף סגל כל קיץ.

אני ממש לא חושב שהוא נראה כמו שחקן בן 37. אני לא שופט אף שחקן על סמך העונה הנוראית הזאת ובטח לא אחד שאני רואה כבר עשור ויודע מה הוא נותן לי.

2. k_700 Member

אתה מפספס את הנקודה.
    כל השמות שנתתי הם שחקנים שמסוגלים לרוץ, לשמור קיצוניים מהירים במשך משחק שלם ועומדים בדרישות האתלטיות של הרמה הגבוהה בליגה.
    רוברטסון של השנתיים האחרונות? לא חד משמעית ומשחק אחד מצוין מ190 רעים לא אמור לשנות את הדיעה עליו.

יש ספק היום שאיט נורי כמחליף זה מגן הרבה יותר טוב מרוברטסון? די נו.
    אי אפשר להתעלם מהקילומטראז׳ של רוברטסון ברמות הגבוהות והצניחה בכל האספקטים הפיזיוליגים שהגיעה בבת אחת היא לא הפתעה, היא דבר טבעי.
    בסוף אתה לא משחק מנג׳ר, אתה בחיים עצמם.
    אתה רוצה להשאיר את רוברטסון? תתן לו חוזה חדש לשנתיים ותגדיר אותו כשחקן הרכב. אתה לוקח את זה?

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. oranfu Member

האם רוברטסון מגן שמאלי מחליף היא אחת הבעיות הדחופות שלנו? לא.
    האם הוא בירידה גדולה וכבר לא שווה מקום בסגל? לדעתי חד משמעית.
    אבל שוב, זה לא שמוכרים אותו, הוא מסיים חוזה (לא עוד שנה אלא עכשיו). ואני לא חושב שהוא שווה חוזה חדש והדיבור הוא שהוא רוצה לשחק ולא לשבת על הספסל אז לצורך העניין גם אם היינו מציעים לו חוזה חדש זה לא ממש יעזור (אולי אם יתנו לו משכורת לא נורמלית\התחייבויות מסויימות).

4. Esomech Member

רוברטסון רוצה לעזוב כי הוא רוצה לשחק, לא דחפו אותו החוצה.
    האם יש לו מקום כשחקן סגל מבחינת איכות זה לא רלוונטי שהשחקן בעצמו לא מעוניין להיות אחד כזה.

האם צימיקאס שבעונה שעברה היה טוב יותר ממנו ואחרי עונת בלהות ברומא יהיה גיבוי סולידי כמו רוברטסון העונה? כנראה שלא. אבל ככל הנראה הוא יהיה המגן המחליף.
    וכן רוברטסון העונה היה גיבוי סולידי בשמאל בתוך כל הבלאגן. לא החור המהלך שהיה שנה שעברה. אף אחד לא מבטיח שזה גם מה שיהיה שנה הבאה.
    אבל צריך לדעת להגיד תודה ולהיפרד. אגדה עצומה, הנוכחות שלו תיהיה חסרה.

אני זוכר כמה זלזלתי בהחתמה שלו. בלחץ שלו על כל המגרש ב4-3 מול סיטי כבר התאהבתי, ובעונה שאחרי כבר היה המגן השמאלי הטוב בעולם.

סיכוי גדול מאוד שבעונה הבאה וירגיל היה השריד האחרון בסגל מאותה קבוצה אימתנית.
    סאלח, אנדי וסיכוי גדול מאוד גם אליסון וגומז יעזבו את הקבוצה בקיץ. כמובן שגם ג׳ונס כנראה בדרך החוצה. אבל לא היה בורג מרכזי כמו השאר.
    איזה בלם גומז היה יכול להיות אם לא הפציעות, מאז הפציעה שלו בנבחרת אנגליה ב20/21. הוא כבר לא הציג אפילו לא רבע מאותה יכולת שהייתה לו ב2 העונות שקדמו לכך. למרות שהייתה לו ריצה מאוד טובה כמגן שמאל בעונה האחרונה של קלופ.

סוף עידן. באמת סוף עידן.
    אפשר רק לקוות שכל הסיפור עם סלוט והגיבוי הוא מצג שווא והצדדים ייפרדו בקיץ. לא מאמין בו שלא ידרדר את הקבוצה עוד ועוד.
    זאת תקווה חסרת סיכוי, כי הוא יישאר ב99.9% ככל הנראה, אבל צריך להאחז במשהו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. k_700 Member

6. Scouser Member

גול עצום שלו אתמול.

דיווח גם שהפציעה של סלאח לא חמורה והוא ישחק שוב העונה. לפחות יזכה לפרידה שהוא ראוי לה.

7. oranfu Member

בכלל היתה הופעה מצויינת של דיאז, בניגוד גמור למשחקים מול ריאל.

8. הווארד ווב Member

מצחיק שהיה לכם כבר את דיאז והייתם יכולים לחפף את הערבוש לסעודיה ובכסף הזה להביא את אוליסה ולהישאר עם עודף.

9. k_700 Member

רק נזכיר שבהופעות שלו מול ריאל מדריד הוא כבש בשני המשחקים.

השער אתמול לדעתי זה השער הכי יפה(וקשה) שראיתי בקריירה שלו.
    בפיק של הפיק של עצמו.

בכלל מזמן לא ראיתי משחק כל כך איכותי שמסתיים בתוצאה כזאת.
    גם לא זוכר שראיתי אי פעם את נונו מנדש אוכל קש כמעט משחק שלם מאוליסה, ההוא שאין לו מהירות.

10. oranfu Member

היה גרוע מול ריאל ועלה להם ביותר שערים. כל זה מול ההוא שלא עושה הגנה אפילו בכאילו.

אוליסה שחקן ענק אבל העקיצה מביכה. באיירן יושבת על יריבות והוא יכול להביא את היכולות שלו (כשיש להם מהירות מהצד השני ושחקנים שרוצים כדור לשטח ולא רק לרגל).
    מה לזה ולליברפול? אנחנו קבוצה איטית להחריד ואנחנו לא מסוגלים "לשבת" על יריבות ברמה. אצלנו הוא ייראה את הכדור על קו החצי כשאין לפניו תנועה וכל ההגנה ממול מסודרת כי אנחנו משחקים סלוטבול.
    הוא יהיה טוב גם בליברפול, אבל זה פחות מה שאנחנו צריכים (לדעתי). אם זה הוא פלוס שחקן אגף מטוס לאגף שמאל זה כבר משהו אחר.

אגב, שלא יובן לא נכון הייתי מאוד מאוד מאוד שמח אם היינו מביאים את אוליסה. זאת לא הנקודה.

Roma ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  11. הווארד ווב Member

יש לו טכניקה טובה טובה בשטחים צפופים.
    מה שאף פעם לא היה לההוא שהיום מחמם את הספסל בבארסה.
    ושנינו יודעים מי יקח את מי בספרינט.
    מהירות זה לא (תמיד) הכל אצל שחקן כנף.

12. Esomech Member

ג׳ויס זורק את השמות של בארקולה ושל דיומונדה. כאופציות במקום סאלח.
    אחד עוד ילד, השני משחק בצד שמאל בעיקר. שניהם ימניים ברגל ושניהם יעלו 100 מיליון וצפונה.
    אחלה שחקנים שהייתי שמח לראות אצלנו, אבל. מבחינת האופרציה שלנו כרגע, אני לא חושב שסימון שלהם כמטרות הוא לא יותר רכיבה על השחקן עם הייפ התורן.
    100 מיליון + כמחליף לסאלח על שחקן שמשחק בכלל בעיקר בצד שמאל או על שחקן עם 30 הופעות בונדסליגה, שאומנם נראה נהדר שם, אבל לא עושה משהו יוצא דופן ששחקנים צעירים אחרים בבונדסליגה לא עשו לפני, ונעלמו בעונה שאחרי.

גם השם של וורטון שלא מפסיק לעלות, אפס התאמה, מקסימום עלות. בלי להשאיר כסף לטפל בבעיות העיקריות של הקבוצה הזאת.
    הוא ב80+ אחד הקיצוניים שהוזכרו באזור ה100+.
    וזה לא שיש נכסים למכור כמו בעונה שעברה, אז בוודאות גם את החורים הקיימים שיש לנו כרגע לא נסגור. אנחנו הולכים להיות רכים יותר ודלילים יותר בעונה הבאה פי כמה מאשר בעונה הזאת.
    ועוד עם המאמן שיש לו יחסי אנוש של שרה נתניהו, אגו של ערן זהבי, וניהול משחק של בני בן זקן.

הנזק ששלושת הליצנים ישאירו אחריהם אחרי שהם יסיימו עם הקבוצה הזאת, יהיה שפל גדול יותר ממה שהיה פה בניינטיז.

13. k_700 Member

הבאת שני חלוצי 9 מאותו סגנון ב220 מליון פאונד, למה שלא תביא שני קיצוניים לשני הצדדים ב200 מליון פאונד?

לגבי דיאמונדה זה נראה אתם או באיירן, אבל נשאלת השאלה למה באיירן צריכה בכלל לשלם 100 מליון פאונד על ילד בן 19 כשיש לה את הקיצוני הימני הכי טוב בעולם ובצד השני משחק אצלה קיצוני שמוריד בערך 50 שערים ובישולים בעונה?

מסתדר מצוין שהוא ינחת אצלכם.
    בארקולה הוא הג׳וקר של הקיץ לדעתי.
    וורלד קלאס שעוד לא פגש את השיא וצריך לראות את עצמו נמצא בעיקר על הספסל כי בשמאל משחק הקיצוני השמאלי הכי טוב בעולם לפניו. נשמע לי כמו סיבה מספיק טובה לעבור קבוצה בקיץ.
    הלוואי ואנחנו היינו יכולים ללכת עליו.

צריך לזכור גם שאתה חוסך את החוזה של סלאח שזה ארגז ולכן שניהם באמורטיזציה יכולים להסגר על סכום נמוך פר עונה.

על שמועות לגבי וורטון בשלב הזה אין מה להגיב.
    יש 3-4 קבוצות גדולות שנראה שיריבו עליו וכרגע זה מתיישר נהדר עם האינטרס של הסוכן שלו להקפיץ את המחיר. מתאים לנו לסיים איתו במחיר גבוה ב20 אחוז לפחות מהמחיר מדף שלו(ועם התאמה גרועה מאוד כמובן).

14. oranfu Member

לא חושב שהדברים מדוייקים.

ראשית - אני חושב שזה שיש שמות שנזרקים עכשיו לא בהכרח אומר שאלה המטרות העיקריות. אני בטח בספק שיש כוונה להביא 2 שחקני אגף יקרים, כלומר זה לא יהיה דיומנדה ובארקולה (אם בכלל, אבל הלוואי).

אבל לגבי השחקנים עצמם - בארקולה משחק גם באגף ימין (וגם דיומנדה).
    הם ורסטילים במובן הזה.
    האם הם השחקנים שצריכים? האם הם שווים את הכסף? לא יודע. אבל לפחות לפי מה שאני רואה ההערכות הן יותר לאזור ה-80 מיליון יורו ולא 100 מיליון.

אני גם לא חושב שצריך להתייחס לזה כמחליף לסלאח. אין ציפייה ששחקן האגף שיביאו יהיה מכונת מספרים כזאת, בשביל זה הלכו על סקורר כמו איזק ופליימייקר כמו וירץ, הכוונה שהמספרים יתחלקו בין כמה שחקנים ושחקני האגף יהוו פונקציה של שחקנים מהירים שרצים עם הכדור ופחות מסיימים מצבים ברחבה כמו שסלאח היה.

אם הרציונאל הוא באמת שחקני אגף מהירים מאוד שמצטיינים בדריבל אז צריך לשאול מי האופציות הכי טובות בשוק. מניח ששני אלה גבוה מבחינת האיכויות האלה.
    אני מעדיף שיביאו את האופציות הכי טובות שיש ולא יתחילו להתחשבן לי איך מחלקים את התקציב על כל ה-80 עמדות שאנחנו צריכים.

לגבי וורטון, נראה לי שיש יותר בסיס לקישור הזה.
    כבר כתבתי על זה לא מזמן אבל אני כן חושב שהוא עוזר לנו לפתור בעיה אדירה שיש לנו וזה היכולת להניע את הכדור מהחלק האחורי לקדמי. הוא עושה את זה ברמה גבוהה מאוד, מניע את הכדור מהר עם מעט מאוד נגיעות בכדור, גם כדורים לאגפים וגם מסירות עומק בין קווי הגנה. אין לנו שום יכולת כזאת מאז שההוא עזב לריאל וזה קריטי.
    לדעתי אנחנו מאוד מאוד מאוד צריכים שחקן עם איכויות כאלה.
    אבל הוא לא פותר לנו את הבעיה שהקישור שלנו לא מספיק אתלטי, וזאת בעיה גדולה (בטח כשמשחק הלחץ שלנו לא קיים\פתאטי).

לא חושב שזה יקרה, אבל נגיד ובקיץ יגיעו בארקולה, וורטון, דיומנדה, מגן ימני (טוב) ואולי עוד קשר (שוב, מישהו טוב גם אם לא מדהים) ולדעתי יהיה סגל חזק מאוד. לא מושלם אבל חזק מאוד ומאמן נורמלי ירוץ איתו חזק.
    ככה שאני לא חושב שצריך להתלונן אם יגיעו בארקולה ודיומנדה. וורטון יותר תלוי באיך בדיוק הקבוצה תתפקד טקטית כי בלי הכדור חייבים להיות יותר קומפקטיים על מנת לפצות על המחסור באתלטיות באמצע אבל אני כן חושב שהוא שחקן שיכול להיות טוב מאוד אם נדע לכפות על החסרון שלו.
    בשורה התחתונה - אם הקבוצה תהיה מאומנת בצורה טובה זה רכש פגז. אם הקבוצה תהיה "מאומנת" כמו השנה אז אין שום רכש שיעזור לנו (אבל השחקנים שהוזכרו יהיו בסיס מצויין למאמן הבא).

אני ממש ממש חושב שהסגל שלנו טוב מאוד, למרות הבעיות שלו. הטענות ליוז\אדווארדס צריכות להיות על זה שסלוט עדיין בתפקיד ולא על הרכש שהיה בקיץ האחרון. הסגל הזה אשכרה סוחב את סלוט למקום בטופ5 למרות עבודה מזעזעת שלו ולמרות שאיזק היה פצוע כמעט כל העונה וסלאח בקריסה.

15. Esomech Member

לפי ההבנה שלי זה לא שניהם. אלא אחד מהם.
    וזה פשוט לזרוק עליהם את התגית של מחליף של סאלח. מה שהם לא יהיו. ולא צריכים להיות.
    ולהביא ילד בן 19 במאה מיליון, או להביא ווינגר שמאל בשביל שישחק בצד ימין בסכום גבוה יותר. זה להוסיף שמן למדורה.
    ואני חושב ששניהם שחקנים טובים שיכולים לתרום לנו שלא ישתמע אחרת. אני פשוט לא חושב שהם מטורגטים אצלנו מהסיבות הנכונות, לא חושב שהם אופיינו לפי סט יכולות וכישורים, ואיך הכישורים שלהם יתאימו לכיוון שהקבוצה כביכול צועדת בו.
    אני באמת ובתמים משוכנע שרוצים אותם כי יש להם הייפ, והם רוצים החתמה של הייפ וכל השאר על הזין.

וורטון מקושר אלינו שנה פלוס כבר.
    אני מאוד מקווה שזה משחקי סוכן. כי אני כן רואה אותנו מנסים ללכת עליו חזק. וזה מטורף בעיניי.
    שוב, גם פה לא חושב שמדובר בשחקן לא טוב. אבל בקישור הנוכחי המאוד רך שלנו, אין שום סיכוי שזה יעבוד כמו שצריך. צריך מישהו אנרגטי והגנתי. שיכול להשלים את סובו/גראבנברח טוב יותר.
    גם אם לא 6 קלאסי, מישהו בפרופיל הרבה יותר דומה לאליוט אנדרסון או ברונו גיימארש.

ואני לא יודע איך לראות את אקיטקה העונה, ולחשוב שהוא ואיזק שחקנים בפרופיל דומה.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 0)

1. Scouser Tommy