ליברפול 2025/26: FSG סוף סוף פותחים את הכיס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י owen11111, ‏2/8/22.

1. k_700 Member

לא ראיתי שום דיווח על דיאמונדה שהוא יעלה 80 מליון אירו.
    מינואר אומרים שהווליו שלו זה לפחות 100 מליון אירו בטח כשהסוכן שלך מקשר אותך לבאיירן ומנצ׳סטר יונייטד.
    אני גם לא מאמין שבארקולה יעלה 80 מליון אירו. הוא וורד קלאס, בפיק של הקריירה. קלאסי שלהם להעביר אותו באותו סכום.
    לא יודע אם אתם מעוניינים להביא את שניהם ביחד אבל אני לא אפול מהכסא אם כן.
    גם בתחילת הקיץ הקודם זה היה נראה הזייה שתביאו שני חלוצים ב230 מליון ועוד קשר התקפי ב120 מליון וקטע...זה קרה.

מאמין שבארקולה זו אופציה שיכול להיות שתקרה אחרי המונדיאל אם השחקן ידחוף לעבור ואז יקפצו כל הקבוצות שצריכות קיצוני איכותי ויקר. אין הרבה כאלה.
    אולי ארסנל גם בעניין כי שם תמיד מביאים שחקן התקפה יקר ואחרי העונה של סאקה ומרטינלי קשה להאמין שהם לא יחפשו להביא קיצוני בלבל הזה אם הוא זמין.

אני לא ראיתי את אקטיקה ואיזק רק העונה(בניגוד למישהו פה שבשנה שעברה ראה רק את הנתוני xg של אחד מהם).
    על סמך מה שראיתי משניהם בשתי עונות אין לי ספק שזה שחקנים דומים.
    רק שאקטיקה פשוט יותר טוב והגוף שלו יותר מתאים לכדורגל של קבוצות ברמות הגבוהות.
    שניהם בגדול חלוצים אתלטים שאמורים להיות הרגל האחרונה, להרוויח כדורים ישירים, להסתובב על המגן, להיות חזקים באוויר.
    איזק בעונה חלשה מאוד אבל לא נולדנו שלשום. כולנו ראינו את הגירסה האחרת של איזק מניוקאסל.

2. Esomech Member

איזה קומבינציה של 2 מתוך גראבנבאח/וורטון/סובו יכולה לעבוד כמו שצריך ולא להיות רכה כמו חמאה? וזה בלי קשר למשחק לחץ פח וחוסר אנרגיות של הקבוצה באופן כללי.
    מילא אם תביא מגן ימני הגנתי מאוד שיהיה חצי בלם. שיצמצם את המרווחים ויעזור בסגירה מאחורה.
    אבל ככה? מי בדיוק אמור לרוץ שם? מי בדיוק אמור ללחוץ?

זה כאילו אמור להיות עקיצה כי הודתי שלא ראיתי יותר מידי את אקיטקה ולא עפתי על הצורה שבה הוא מסיים ויחסתי את זה זה גם לxG שלו? אני אמור להיות מובך כאילו?
    אתה זה שקראת לו בייבי איזק לא? אני לא רואה את הדמיון בין השניים בכלל. וכמובן שאני משווה לגרסה של איזק מניוקאסל.
    אקיטקה אוהב להחזיק הרבה יותר בכדור, המשחק שלו הרבה יותר מבוסס על הדריבל שלו, שגם אותו הוא נוטה להתחיל באזורים הרבה יותר נמוכים במגרש ולרוחבו.
    ובכללי כל המרחב פעולה ותזוזה של איזק הרבה יותר מצומצם משל אקיטקה.
    לאיזק אין דריבל קרוב לזה של אקיטקה, הוא הרבה יותר ישיר מאקיטקה בפעולות שלו. ואוהב להחזיק בכדור פחות מאקיטיקה. איזק הרבה יותר חלוץ מרכזי ואקיטקה הרבה יותר חלוץ שני.ממה שאני ראיתי מאקיטיקה העונה, אין כמעט שום דמיון עם איזק.

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. k_700 Member

איזק של ניוקאסל היה משחק בצורה דומה מאוד לאיך שאקטיקה שיחק אצלכם.
    אפשר סתם ללכת ולראות את ההאיילייטס של הפעולות הגדולות שלו מהשתי העונות האחרונות שלו בניקואסל כדי לקבל הבזקים של דמיון מטריד מאוד לאקטיקה.
    ההבדל ביניהם? שהאחד יותר אתלטי ולא פוחד מהבמה הגדולה והשני מראה שמה שטוב לסוסיאדד או ניוקאסל לא מתקרב ללהיות מספיק טוב לליברפול. בייבי איזק? אני רק אזכיר שוב שהחלוץ שהכי החזקתי ממנו בקיץ הקודם היה אקטיקה. לא היה שום חלוץ שרציתי יותר ממנו.

יש עוד שחקנים בניוקאסל שלדעתי לא יעשו את קפיצת המדרגה הזאת.
    שם טרי כזה הוא טונאלי שיעלה 100 מליון פאונד. לא מתקרב אפילו למה שקישור אחורי ברמות הכי גבוהות באנגליה צריך.
    אבל בניוקאסל זה מלהיב.

4. Esomech Member

ראיתי משחקים רבים שלו בניוקאסל. לא מזהה שום דבר דומה.
    בהיילייטס יש דמיון? אולי. אבל כובד וצורת המשחק שלהם לא דומה בעיניי.

איזק לא הראה כלום אצלנו העונה. אפילו לא רבע מהדברים שהראה בסוסיאדד או ניוקאסל בשביל להגיד שזה הסטנדרט שלו. לצערו של איזק ולצערנו העונה שלנו נדפקה מאוד מהר ומאוד חזק.
    הקיץ הלקוי שהיה לו מבחינת אימונים, שיחק קצת בלי כושר משחק בקבוצה שהפסיקה לתפקד, נפצע, חזר שיחק חודש, ושבר את הרגל. לאורך כל התקופה שהוא שיחק בלטו כמה דברים, הוא לא בכושר, יש בינו לבין שאר השחקנים אפס כימיה ותיאום ואנחנו לא יודעים איך לנצל אותו בכלל.
    וזה מבלי בכלל להתחשב בכל הבעיות האחרות בקבוצה מלבדו, האגו על המגרש ומחוץ לו, הבעיות הטקטיות והסדק שהלך וגדל בין השחקנים למאמן.

ובכל הדברים האלה צריך להתחשב שמסתכלים על העונה שלו ומנתחים אותו כאילו היא באמת מעידה על האיכות שלו והאם הוא מתאים לרמה.
    בעונה הבאה כבר לא תיהיה לו תקופת חסד (בדיוק כמו לוירץ) אם לא יתחיל להראות הרבה יותר טוב בשלב מאוד מוקדם של העונה, הביקורות יגיעו בהמוניהן ובצדק. בין אם זה מנטליות, שבירות, איכות, התאמה או כל דבר אחר.
    עלה המון כסף זה נכון. האם יצדיק אותו אי פעם? סביר להניח שלא. כי זה סכום שרק בודדים בהיסטוריה של המשחק יוכלו להצדיק, אבל זה לא אומר שהוא לא יכול או אין לו את האיכויות להיות שחקן חשוב בשנים הבאות שלנו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. oranfu Member

אני ראיתי דיווחים שדיומנדה יהיה בסוף באזור ה-80.
    לא משנה, לא רלוונטי כרגע.

בארקולה בפיק הקריירה? הוא שחקן ספסל שרואה בעיקר פירורי דקות.
    אולי הוא יעלה הרבה, אבל הוא לא בפיק הקריירה.

מה אנחנו רוצים? לא יודע, אבל אנחנו צריכים 2 שחקני אגף.
    על הנייר בעונה הבאה יש לנו טוטאל של 2 שחקני אגף בסגל, שניהם מעדיפים לשחק בשמאל (גאקפו יכול לשחק רק בשמאל) ואחד מהם ילד שסלוט ממש לא רצה לתת לו דקות העונה. יש גם חשש\חשד שגאקפו ישחק הרבה כחלוץ בעונה הבאה.
    אז אני לא יודע אם יש כוונה להביא 2, בטח לא 2 בפרופיל גבוה, אבל אנחנו חד משמעית חייבים לפחות 2 שחקני אגף חדשים שיגיעו בקיץ.

שוב אני אגיד שאני חושב שלהסתכל על שחקן האגף שיגיע כיורש של סלאח זאת טעות. אין שחקן כמוהו והם כנראה לא מחפשים שחקן כמוהו. אני דיי בטוח שמה שמחפשים זה שחקן אגף מהיר מאוד עם יכולת דריבל\הובלת כדור ברמה גבוהה.

דיומנדה שיחק הרבה יותר משחקים באגף ימין מאשר באגף שמאל.
    בארקולה יכול לשחק בשני האגפים וגם שיחק לא מעט (יחסית) כחלוץ ואולי זה גם משהו שמסתכלים עליו בעקבות הפציעה של אקיטיקה.
    מה בסט היכולות שלהם לא מתאים?
    מהירים מאוד, דריבל טוב\מצוין, ורסטילים. לי זה נראה שהם בדיוק מה שאנחנו צריכים לטרגט (לא יודע אם הם כאלה טובים\שווים את הכסף, אני מדבר נטו מבחינת סגנון ויכולות).

לגבי וורטון, אני לא חושב שאלה דיבורי סוכן (למרות שיכול להיות).
    יש לי חששות רציניים לגבי האתלטיות שלו וכמה שהוא ישאיר את הקישור שלנו איטי, אבל הוא לא שחקן רך.
    איך זה יעבוד עם הקשרים שיש לנו? לא יודע, לא להיט אני מניח. בלי הכדור נישאר פגיעים מאוד (למרות שמאמן טוב יכול אולי להסתדר עם זה) אבל עם הכדור לדעתי הוא יעזור המון, בין אם זה עם סובוסלאי ובין אם זה עם גראבנבראח. חוסר היכולת שלנו להניע כדור מהחלק האחורי לקדמי פוגעת בנו קשה מאוד ווורטון נראה לי כמו אחת האופציות הכי טובות לפתור את הבעיה. גם סובוסלאי וגם גראבנבראח פשוט לא טובים בקטע הזה של לקבל כדור מההגנה ולנהל שם את המשחק, למסור אותו קדימה תחת לחץ. חושב שיכול לעזור גם להם אם הם יתחילו לקבל את הכדור מעבר לקו הלחץ של היריבות, לשחק כ-"8" ולא כ-"6".

אנדרסון אולי טוב (בכלל לא בטוח שהוא 6 גם, אגב) אבל גימארייש? הוא אגרסיבי אבל איטי, לא חושב שהוא יעזור לנו יותר מוורטון לצורך העניין (הוא שחקן מצויין אבל הייתי מאוד חושש לשחים עליו את כמה שהוא יעלה, גם כי יש לו אופי דפוק).

איזק ואקיטיקה מזכירים אחד את השני אבל גם שונים. אקיטיקה יותר נייד ומסתמך הרבה יותר על היכולת שלו עם הכדור, איזק הוא סקורר באופי. אחד מביא את היכולות שלו לידי ביטוי בהובלת הכדור ויצירת מצבים לקבוצה, השני מביא את היכולות שלו לידי ביטוי באיום על השער.

היו הרבה טייקים גרועים פה בפורום לאורך השנים, אבל ההתייחסות לאיזק כאילו זה איזה קווין פיליפס הוא אחד הגרועים שבהם.
    עונה כושלת ביותר, אבל בחייאת הוא היה פצוע כמעט כל העונה וגם כששיחק זה בקבוצה לא מתפקדת לחלוטין. על סמך זה לקבוע שהוא לא מתאים לרמות הגבוהות?
    הוא הראה בערך כל מה שרוצים לראות מחלוץ בניוקאסל - חזק באוויר, טוב על שטח קטן עם הכדור, פינישר מצוין בימין ובשמאל, יודע לנצל ערבובייה ברחבה כמו גם לשחק על מתפרצות, מסוכן בבעיטות מרחוק או בפיניש מסובב לפינה מזוית, מופיע באופן קבוע גם במשחקים הגדולים ולא רק נגד יריבות חלשות. החלוץ הכי טוב בליגה למעט התפלץ, ובמובנים מסויימים טוב ממנו.
    לא יעמוד בציפיות? אולי, אבל ביטול כל מה שהוא הראה כבר בליגה הזאת, בעקביות, זה לא רציני.

Esomech אוהב/ת את זה.
  6. k_700 Member

ברדלי בארקולה בדיוק בשיא של הקריירה שלו.
    יפתח את העונה הבאה בגיל 24.
    משחק פחות? כן, הוא משחק פחות בהרכב כי בשמאל משחק הקיצוני הטוב בעולם.
    ועדיין אני לא יודע איך לספר לך את זה אבל ב43 הופעות העונה הוא כבש או בישל את כמות השערים של.....דיאמונדה.
    מי שרואה את בארקולה יודע שהוא די בקלות נכנס להרכב של כל קבוצה בליגה בשמאל.
    אין שום קיצוני שמאלי יותר טוב ממנו.

אם גורדון שווה בשוק של היום 80-90 מליון ומאדווקה שווה 60, בארקולה בקלות שווה 100 כשאולי הוא מגיע גם מקבוצה שמרימה צ׳מפיונס ליג שני ברציפות.

ידוע שדיאמונדה משחק יותר בימין העונה, כתבתי על זה באיזור אליפות אפריקה.
    העמדה הטבעית שלו היא שמאל אבל הוא יכול להיות אפקטיבי גם בימין. היתרונות בו ברורים, שחקן בפרופיל של סמניו שיש לו עוד הרבה מה לפתח.
    המחיר גבוה מאוד בגלל ההייפ. אני לא נחשפתי לידיעות אחרונות שהוא ימכר ב80 מליון אירו אבל אם יש לך ידיעות רציניות לגבי המחיר הזה אתה מוזמן לשתף.

לא כתבתי שאיזק הוא קווין פיליפס. לא קרוב לזה.
    היה חלוץ נהדר כראש לשועלים, מהטובים בליגה.
    נראה שלא מסוגל לשחזר משהו שמתקרב לרמה הזאת בנקסט לבל, על הבמה הגדולה באמת.
    לא חושב אגב שאקטיקה סקורר פחות טוב ממנו או נחשב לסקורר פחות טוב ממנו.
    מזכיר שגם סביב איזק בגיל 22 אמרו שהוא עושה הרבה מאוד דברים אבל שהוא לא סקורר מספיק כדי להצדיק מחיר של 70 מליון פאונד(כשהוא עוד קושר לארסנל כששיחק בספרד). אקטיקה קצת לייט בלומר אבל ניצנים לזה שהוא סקורר אדיר ראו כבר בגרמניה ורואים את זה גם אצלכם מהרגע הראשון.
    זה לא רק הבטחון, זה הליטוש בכל פעולה אחרונה.
    לגבי איזק. עוד לפני הפציעה בפיבולה הוא שיחק ב15 או 16 משחקים בכל המסגרות(10 בליגה). לי זה מדגם מספיק מייצג כדי לגבש דיעה על איך הוא מתמודד עם הלחץ, הציפיות והדרישות הפיזיות ברמות שלכם. אי אפשר היה לפספס את זה שהוא פשוט לא ברמה.
    אתה עדין איתו כי זו עונה ראשונה וחצי שנה סיפרת לעצמך סיפורים שהוא לא עשה הכנה.

בעונה הבאה אני בטוח שגם אתה תהיה כבר הרבה פחות עדין.

7. oranfu Member

שים לב מה אני כתבתי ושים לב מה אתה מגיב לי.
    הגיל לא רלוונטי, בארקולה שחקן ספסל. זה שיא הקריירה?
    אני לא אומר את זה כביקורת, מובן למה הוא בספסל כי יש להם הרכב אדיר, זאת פשוט עובדה. בגלל זה ההוא כנראה רוצה לעזוב.

אני גם לא מנסה לטעון מי מהם יותר טוב מהשני, זה ממש לא מעניין אותי.

אין שום דיווחים אמינים בנוגע למחירים של מי מהם, הכל כרגע ספקולציות. להגיד שהם יעלו 100 מיליון זה קל, צריך לראות איך זה מתכנס בסופו של דבר, כמו שגם גורדון לא יעלה 80 מיליון.

אני לא יכול להתייחס ברצינות יותר למי שקובע שהוכח שאיזק לא יכול לספק את הסחורה בקבוצה גדולה על סמך העונה הזאת כשהוא היה פצוע ברובה וכשלא היה פצוע ספק כמה בכלל היה כשיר לעלות לדשא (וכשכן היה על הדשא פשוט העפנו לו כדורים כאילו הוא DCL).
    "סיפרתי לעצמי סיפורים שהוא לא עשה הכנה" - הוא באמת לא עשה הכנה. עונה שהיא כישלון אדיר אבל איך אפשר על סמך העונה הזאת לקבוע שהוא לא ברמה? אי אפשר, לא אם שופטים אותו בצורה הוגנת.
    בעונה הבאה יהיה גרוע - נקרע אותו כמו שקורעים אחרים.

אני רואה הבדלים ביניהם כרגע. אקיטיקה יוכל להתפתח לחלוץ שנותן מספרים מצויינים? אולי, לא כתבתי את הדברים כביקורת. מההתרשמות שלי, ואני גם ראיתי אותו פה ושם בגרמניה, הוא לא מתנהל כמו סקורר. אני רואה הבדל בין איך שהוא מתנהל לבין איזק. אקיטיקה יותר מלוטש עם הכדור, יותר מנסה לתת שואו, איזק יותר מוכוון מטרה, יותר מוציא לפועל.

8. k_700 Member

בארקולה פתח ב12 מ14 משחקי האלופות של פסז׳ השנה וב18 מ28 משחקי הליגה שלהם.
    כאמור, הוא בפריים שלו, אפשר לראות את זה בכל חצי שעה שהוא משחק. זה שיש שם רוטציה גדולה? ובכן, אין שחקן שיש לו תחרות קשה מברקולה בעולם והוא עדיין מתמודד איתה נהדר. הוא שחקן נפלא בפריים של הקריירה. שחקן שפתח ב71% מהמשחקים המרכזיים שלהם העונה הוא לא איזה עציץ בסגל ובטח לא שחקן ספסל בהגדרה. הוא בגיל הנכון, הוא פיתח את המשחק שלו מהשחקן הקצת בוסר שהיה לפני שנתיים כשעשה את הפריצה, הוא משחק בשני האגפים, הוא שיפר את הסיומת שלו. כאמור, המבחן שלי פשוט. תגיד לי באיזה קבוצה אחת בליגה הוא לא נכנס לשחק בשמאל בהרכב והתשובה פשוטה- אין אחת כזאת.

אם להתייחס לרוב הספקולציות מהעתונים המובילים מדברים על איזור ה100 מליון אירו על כל אחד מהם.
    האם המחיר מנופח כרגע? כן יכול להיות. אבל 80 מליון אירו? לא ראיתי שום דיווח כזה על אף אחד מהם.

גורדון עם הייפ של כמה שנים בנבחרת, כל שני וחמישי ספקולציות על ליברפול, השוואות אם הוא טוב בהרבה או רק טוב בקצת מלואיס דיאז, פנדליסט, צוללן, משחק גם חלוץ אם צריך, אנגלי. אין סרט בעולם שהוא עולה פחות מ80 מליון פאונד. הוא מניוקאסל. אתה זוכר טוב בכמה הם מוכרים את השחקנים המרכזיים שלהם, כן?

לא כתבתי שהוכח משהו על איזק.
    כתבתי את דעתי. לפי דעתי וממדגם שהוא מספיק מייצג עבורי ראיתי פשוט שחקן לא ברמה, בחלקים גדולים מהדקות שלו הוא אפילו מעורר רחמים. זכותך לחשוב אחרת. אתה גם חושב שאפשר לשחק 442 עם שניהם בחוד ואמרתי לך שלפי דעתי זה הזיה. אולי בעתיד יתייצב אצלכם להיות שחקן סגל סביר, לא רואה את זה מתניע ליותר מזה.

אני רואה דווקא את אקטיקה מתנהל כסקורר מדהים. רוב השערים שלו בדרגות קושי גבוהות, הוא מייצר לעצמו, הוא חושב על השער, הוא הרבה פעמים תופר את המצב הראשון או השני, הוא נראה נחוש ובעיקר הוא נראה כמו אלפא דוג. כזה שרוצה להוכיח שהוא יכול להיות המנהיג של ההתקפה שלכם גם כששום דבר לא מתפקד מסביב. בקיצור, כוכב כדורגל, היה מישהו בעולם הזה שחשב שהוא יהיה כזה כבר בינואר 25.

נערך לאחרונה ב: ‏2/5/26
  9. oranfu Member

אמרתי עציץ? אמרתי משהו על היכולת שלו? השבוע הם בחצי גמר האלופות, הוא בהרכב? לא. הוא שחקן ספסל.

חלוץ משחק לא כשיר באופן מובהק, הקבוצה שלו מעיפה עליו כדורים למאבקים פיזיים כאילו הוא מתאבק סומו ואתה אומר שזה מייצג את היכולת שלו. אוקיי.
    אולי בעתיד הוא יצליח להיות שחקן סגל סביר בקבוצה ששואפת לטופ5 (ויש לה 2 חלוצים בסגל כשאחד מהם קרע עכשיו את האכילס). אחלה.

10. alexshw Member

איזה רכש גרוע זה איסק. הוא פשוט נראה גמור פיזית.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  11. k_700 Member

גם בוקאיו סאקה לא פתח השבוע בחצי גמר ליגת אלופות, אז גם הוא אם ימכר לא יהיה שווה 100 מליון אירו? מה איתו, חצה את הפיק של הקריירה?

בחייאת.
    שניהם בפיק הפיזי של הקריירה שלהם, שניהם בקלות שווים את הסכום הזה בשוק הווינגרים שלא צריך לעשות הרבה כדי להגיע לווליו הזה.
    מזכיר לך שלא לפני הרבה מאוד ימים הייתה לפחות קבוצה אחת שהסכימה לשלם 85 מליון אירו על וולטמאדה וקבוצות זורקות בליגה הזאת כמו חרא על הקיר כל מיני 40-48 מליון פאונד על בראנן ג׳ונסון, אלאנגה וגארנצ׳ו.

נערך לאחרונה ב: ‏2/5/26
  12. oranfu Member

כן, השוואה מצויינת. סאקה ובארקולה בדיוק באותו מעמד בקבוצות שלהם.

היית מצפה שבארקולה יהיה בפיק של הקריירה שלו בגילו, אבל הוא לא. בגלל זה הוא ככל הנראה רוצה לעזוב את פריז.

13. k_700 Member

מהר מאוד תגלה אם הוא יעבור לאנגליה שהוא לגמרי בפיק של הקריירה שלו.
    גם שחקן שנמצא בטופ 10 קונטנדרס לבלון ד׳אור יכול להפסיד את המקום שלו בהרכב לקוורצחליה(לטעמי הווינגר השמאלי הטוב בעולם כבר שנתיים). זה לא מוריד ממה שאתה. אם הוא רוצה לעזוב זה כדי להרוויח יותר ולהיות הפנים של ההתקפה בקבוצות לא פחות גדולות מפריז והוא שווה את זה.
    באנגליה אין אף ווינגר שיפריע לו בשמאל ואני בטוח שקבוצות יריבו כדי שהוא יבחר לשחקן אצליהן.

14. oranfu Member

אתה ממשיך לדבר על היכולת שלו, אני מדבר בכלל על משהו אחר.
    מיציתי.

15. Esomech Member

אליסון לא הספיק להיות כשיר למשחק היום, איזק פצוע גם (שמועות שהתחילו מאתמול כבר)

המון ילדים כנראה יהיו על הספסל.

מאמין שנראה את וירץ בשמאל, פרימפונג בימין, גאקפו חלוץ.
    מקאליסטר וגראבנארח בקישור עם אחד מג׳ונס וסובו שהשני ישחק מגן.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.