ליברפול 2025/26: FSG סוף סוף פותחים את הכיס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י owen11111, ‏2/8/22.

1. Esomech Member

למה או או שאפשר גם וגם.
    סתם, וברצינות עכשיו. מסכים לגביי מילנר, אני פשוט יודע שלטיאגו יש תעודת מאמן. לא יודע לגבי מילנר.
    ובנוסף טיאגו בשנתיים האחרונות עבד צמוד לפליק, שגם הוא מאמן אינטנסיבי. אז ככה שיש לו גם קצת ניסיון בחדר הלבשה כאיש צוות. ולא רק כשחקן.

@oranfu
    מי שיגיע עם אריאולה, כנראה יהיו מאמן הכושר ועוזר המאמן שלו מבורנמות׳ טומי אלפיק (שאומרים שהוא בעצמו אוהד של המועדון)

עדיין נצטרך מישהו במצבים נייחים, לא היה לו מישהו כזה בבורנמות, ולנו אין מישהו כזה כבר המון זמן.

oranfu אוהב/ת את זה.
  2. Scouser Member

https://x.com/i/status/2061517896249966832

אחלה גול של איסק.
    עונת בכורה מזעזעת (עם נסיבות מקלות של קבוצה רעה ופציעות) אבל הוא שחקן טוב עם קבלות בליגה. קבלות אמיתיות. מקווה שאיראולה ימצא איך להשתמש בו ובאקיטיקה נכון כי יש לו כדורגל.

oranfu ו-cheddar אוהבים את זה.
  3. Ori8 Member

די מוזר שבצוות של איראולה שם לא הי איתו אף ספרדי. כולם היו אנגלים מהמועדון שאיתם עבד.

בסוף נגלה שהמועדון השאיר את ואן ברונקרוסט וכל מיני אהבלים שסלוט הביא.

4. oranfu Member

איפשהו נדמה לי שראיתי שכן יש לו מאמן כושר ספרדי שעובד איתו.

כבר הודיעו שכל הצוות של סלוט עוזב\עזב.

Scouser Tommy ו-Ori8 אוהבים את זה.
  5. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מצד אחד כן, מצד שני מעניין אותי לראות את הנתונים שלו בלי הכדור לאורך כל הקריירה. נכון שלא היה לו קדם עונה וכו' אבל אני לא זוכר שחקן עם רמות כושר ביזיוניות כאלה בליברפול מאז אולי ג׳ו קול. זה היה מביך לראות אותו על המגרש העונה, עוד יותר כשהייתי ביציע נגד יונייטד.

עם הכדור זה ברור שיש לו כישרון אבל פיזית הוא נראה כלומניק. וזה בעיה לדעתי.

6. k_700 Member

גול יפה אבל ראיתי איזה קטע שהוא מקבל כדור באגף, היה לו חמש שניות לחשוב מה הוא עושה איתו ואיזה 3 שחקנים ניסו לשים לו גליץ׳ בדריבל ואפילו לא היו באיזור.
    הגנת דייגים בקיצור, לא משהו שקרוב בכלל לפיזיות שהוא פוגש בליגה.

7. oranfu Member

מקבל כדור על החצי, מטעה את השומר שלו ומסובב כדור לחיבורים הרחוקים = גול פארש.
    הבלם שעליו זה בלם מהצ'מפיונשיפ, אגב. אולי לא הרמה הכי גבוהה, אבל כנראה שהדבר האחרון שאפשר להגיד על בלם נורווגי מהצ'מפיונשיפ זה שהוא לא פיזי.

זה גול טוב מאוד ומצחיק לנסות להציג את זה אחרת.
    האם זה אומר משהו לגבי מה שנראה ממנו בעונה הבאה? לא.

8. k_700 Member

רשמתי שהגול מדהים, הרמת הגנה של המגנים שם לא קיימת.
    עכשיו אני שם לב שאיזה רילס נוסף שמפמפמים מאתמול הוא מול יריבה אחרת.
    https://x.com/ImOliviaPatrick/status/2061711856314483026
    אפשר לראות איזה רמת הגנה מביכה פה.

חוץ מזה שאני זוכר הרצאות של שעות על גבי שעות שאתה לא סופר בחיים הופעות בנבחרת, זה לא מעניין אותך.
    ואתה לא טועה פה. שיעשה את זה מול מגנים באנגליה עם המדים של ליברפול נתלהב ביחד.
    בינתיים במה ששיחק הוא נראה גירסה חיוורת והכי יקרה בהיסטוריה של הליגה למוראטה מצ׳לסי.

9. Ori8 Member

איסק זה כישלון שלא ימריא, אין מה לעשות.
    יש לו אפס סיכוי להצליח בליברפול כי יש לו מנטליות של שחקן ליגת על ואישיות מחורבנת.

עוד הוכחה שאין שום צל צילו של קשר בין הצלחה במועדון קטן למועדון גדול.

גם איגור טיאגו נותן גולים כמו זבל, לא רואה אף אחת שתניח עליו סכום אסטרונומי. גם אם תתן 60 גולים בעונה בקבוצה קטנה זה לא אומר שיש לך סיכוי במועדון גדול. במה הוא יותר טוב מקווין פיליפס?

מניח שנסחוב את החרא איתו עד הקיץ הבא. נקבל מה שנקבל והעיקר שיעוף.

וזה נכון גם לאיראולה שאני מוכן להמר שיהיה כישלון.
    כמו שחקנים, מה שעשית לא מעניין כי אין קשר.
    קל להצליח בבורנמות עם אפס ציפיות כשנופל עליך סגל מעולה שמישהו בנה לך.

הכל הרבה הרבה יותר מקרי ממה שרוצים להאמין בענף הזה.

אין לי טענות למינוי הזה בכלל כי אין אופציות בשוק וכל מאמן שלא יחתימו יהיה הימור. הכל תלוי בסגל ובחיבור שיצליח להיות. הוא תלוי במה יביאו לו.

בסוף חבורה של מאמנים אנגלים מקבוצת אמצע טבלה קלאסית הולכים לאמן את ליברפול יחד איתו ואין גרוע בעולם כמו אנשי מקצוע אנגלים.

יש איש מקצוע אנגלי טוב בענף הזה?
    אין כלום. לא מאמן ולא מנהל מקצועי ולא איש צוות.
    הם אסון. הכי גרועים שיש.

במה הוא שונה מפוטר בצ׳לסי?
    ממה הוא שונה מפרנק בטוטנהאם?
    ממה הוא שונה מנונו בטוטנהאם?
    ממוייס ביונייטד?

יש בכלל דוגמא למאמן שבא מקבוצה קטנה ואשכרה הצליח? פוטצטינו זה בערך הדוגמא הכי טובה להצלחה. כן? מביך

הכל אותו חרא. כולם אותם מאמנים שהצליחו במקומות נחמדים עם אפס לחץ ואפס ציפיות ואז עברו למועדונים גדולים וגילו ששנם סתם עוד מאמנים גנרים.

לא יעזור כלום, החיים אחרי קלופ הם אפורים ועצובים.

10. cheddar Member

מה עם ונגר ופרגוסון מאיפה הם באו? לא מאריות הכדורגל

11. Ori8 Member

אם הדוגמא הטובה ביותר היא מלפני 130 שנה אז אולי זה אומר משהו?

12. k_700 Member

כמה מאמנים כמו גווארדיולה שנולדו בחממה של מועדון על מסתובבים בינינו ומגיעים לגבהים האלה(בלי לשחק רוגבי ברחבה)?

רוב רובם של המאמנים המצליחים בשנים האחרונות צמחו מקבוצות פחות גדולות מבורנמות׳.
    הוא מאמן מדהים. עם שני המנהלים המטומטמים מעליו והקמצנים מעליהם לא יחריבו לו את הסגל(וזה אם גדול מאוד) הוא יעשה דברים יפים.
    אני אוהב הכל באייראולה. מהצורה שהוא נראה מחוץ למגרש, לצורה שהקבוצה שלו עוברת בלחץ מ442 למשהו עם ניחוחות של גנג פרסינג, למשחק מעבר קטלני ומהיר וגם הצורה שהם משחקים בפוזשן.

חוץ מזה שהוא עושה עבודת פיתוח שחקנים נדירה וכבר על כמה שנים. אנחנו הפראיירים הכי גדולים בעולם שהתלבטנו לגביו לפני חודשיים והמשכנו עם המאמן הבינוני שהוא בשר מבשרינו.

13. Andrei Kanchelskis Member

המינוי של אנדוני איראולה הוא מינוי בהחלט ראוי אבל חשוב לזכור משהו שיכול להתגלות בבוא העת כקריטי וגם בלם העבר ג'ימי קראגר הזהיר מפניו: מדובר במאמן שעדיין לא התנסה באימון של קבוצה שרצה בשתי חזיתות במקביל(ליגה ואירופה)וזה אולי הדבר היחיד שמציב סימן שאלה לגביו. אפשר היה לראות בברור את הכישלונות של ניוקאסל ואדי האו בעונת 2024 ובעונה הנוכחית שבהן היא השתתפה בליגת האלופות והעומס פשוט גמר עליהם והעלה ספקות רבים לגבי יכולתו של האו להריץ קבוצה בשתי מסגרות קשות ונוקשות, גם הכישלון המחפיר השנה של תומאס פרנק בטוטנהאם הוכיח שמה שמספיק לפרמיירליג לבדה לא בהכרח מתאים לשתי חזיתות בו זמנית אם כי במקרה הזה אני חושב שהכישלון היה עמוק יותר כי פרנק פשוט לא התאים לרמה הזו. ככה או ככה אני מאחל לאיראולה הרבה הצלחה כי בהחלט מדובר במאמן שרק עושה טוב לפרמיירליג.

14. oranfu Member

אני בהחלט לא מייחס חשיבות להופעות בנבחרת, ואני גם כתבתי שאין מה להסיק מהגול שלו לגבי מה שיציג במדים שלנו בעונה הבאה.
    פשוט הגבתי שזה מגוחך (בעיניי) לטעון שזה גול לא מרשים מבחינת ביצוע.

מנטליות של שחקן ליגת על ואישיות מחורבנת, אוקיי. וזה על סמך?

לא עקבתי אחרי איגור טיאגו, אבל בחייאת הגולים של איסק בניוקאסל היו גולים של איכות הכי גבוהה של חלוץ. כבר כתבתי לפני ואכתוב שוב - כל הפעולות שרוצים לראות מחלוץ הוא הראה:
    יכולת לסיים מצויין בשתי הרגליים ועם הראש, כדורים מסובבים לפינה או פשוט להפציץ מרחוק, יכולת הובלת כדור על שטח גדול או להתגבר על שחקני הגנה על שטח קטן, מהירות טובה וכח פיזי לא מבוטל, גולים כשהוא נשלח לעומק, גולים מכדורי רוחב או גולים מכניסה מאוחרת לרחבה\מיקום טוב.
    רפרטואר שלם של יכולות שרוצים מחלוץ, כולן ברמה גבוהה.
    "במה הוא יותר טוב מקווין פיליפס"...

האם הוא יראה משהו מהדברים האלה אצלנו? לא יודע, אני מוטרד מאוד. לא כי הוא לא מספיק טוב בשביל לעשות את זה בקבוצה גדולה (חד משמעית ובלי שום ספק - כן) אלא כי הכשירות הגופנית שלו חשודה ביותר. היא היתה חשודה לפני שהשתוללנו עליו והיא נראית חשודה הרבה יותר מאז.
    נספוג את ההפסדים עליו עוד שנה? אולי, אני לא שולל בכלל. אני מקווה שעם הכנה סבירה לעונה, ובלי חוסר מזל של שבירת רגל (ביחד עם עבודה של צוות מקצועי טוב יותר בתקווה ולא עם הבית זונות המוחלט מבחינה פיזיולוגית שהיה אצלנו בשנה האחרונה) הוא יישמור על כשירות טובה. אם זה יקרה אין לי ספק שמקצועית הוא יהיה טוב.

לגבי איראולה, אני לא אתיימר לטעון שאני יודע אם זה מינוי טוב או לא, ויש לי ספקות. אבל אני לא ממש רואה אופציה טובה ממנו (אלא אם אפשר להביא את אנריקה או משהו כזה).
    ולטעון שהוא הצליח בבורנמות' כי פשוט בנו לו סגל מצויין? קודם כל מי שבנה את הסגל היה יוז. אז הוא טוב או לא טוב?
    איך זה מסתדר גם עם העובדה שהוא איבד כמעט הרכב שלם בעונה האחרונה ועדיין המשיך בצורה חזקה ונראה שהקבוצה רק הולכת ומשתפרת?
    היתה שם עבודת אימון מרשימה, בין אם זה יתאים למועדון גדול ובין אם לא.

ולפי מה שאני ראיתי, הוא מצליח באופן סדרתי עם קבוצות קטנות, ממש לא רק בורנמות'.

רוב המאמנים המצליחים התחילו בקבוצות קטנות. לא כולם הם פפ או ארטטה שקיבלו מועדון גדול לידיים מהרגע הראשון.
    אנריקה התחיל במועדונים קטנים, אלונסו המהולל התחיל במועדון לא גדול (ואז לא בדיוק הצליח במועדון הכי גדול אבל לא הוגן לשפוט לדעתי), קומפאני כשל במועדון קטן ועושה עבודה לא רעה במועדון גדול, שנזכיר מאיפה קלופ התחיל?
    אידאלית היינו לוקחים מאמן שכבר הוכיח את עצמו במועדונים גדולים, אבל אני לא רואה אופציה כזאת בשוק.

הדאגות בנוגע לשתי מסגרות במקומן, כמו גם היכולת להצליח בקבוצה שמצופה ממנה לשלוט יותר בכדור ויתגוננו מולה יותר מאשר התגוננו נגד בורנמות'.
    אני לא חושב שהאו כשל רק (או בעיקר) בגלל העומס. הסגל של ניוקאסל קצר מאוד (ומאוד לוקה מבחינה איכותית ביותר מדי עמדות) וברור שלא בנוי בשביל להתמודד בהצלחה בכמה מסגרות.

פרנק כשל כי הכדורגל שלו לא מתאים לקבוצה גדולה, זה לא עניין של עומס. למרות שעם ההצלחה הנוכחית של ארטטה בארסנל אולי כן אפשר להצליח עם כדורגל כזה אם הסגל חזק מספיק.

Scouser Tommy ו-Esomech אוהבים את זה.
  15. Ori8 Member

למה יש לו מנטליות של ילד אפס? כי מראיינים אותו בשבדיה על זה שהמאמן שלו בליברפול פוטר והוא אומר "אני מנותק לגמרי ממה שקורה בליברפול", זה בגדול מספיק בשביל להבין את עומק החרא שנפלנו איתו.

לא יודע מה זה איכות הכי גבוהה של חלוץ, הוא לא סוארז ולא הנרי. הוא חלוץ טוב שנתן כמה גולים בקבוצה קטנה כמו עוד 350 שחקנים אחרים ואז שלשל על הפרצוף של המועדון שלו בשביל לעבור. כבר אז היינו צריכים להבין במי מדובר. הוא הלך אפילו יותר רחוק מקוטיניו, מאסצ'ראנו וסוארז יחד בשביל לקבל את המעבר שלו.
    יש גם קארמה בחיים והעסקה הזאת גם כשקרתה כבר הריחה לא מספיק טוב, בטח כשאקטיקה התפוצץ והיה נרהא כמו הדבר האמיתי (עזוב את הדמיון בניהם בצד רגע)

ראיתי את הגישה שלו כשהוא היה על הדשא וזה הספיק לי. לא משחק, לא שניים ולא שלושה. לדעתי בכל המשחקים שלו יחד הוא רץ פחות ממה שאני רצתי היום ועוד לא יצאתי מהבית.

שילמנו עליך מאה מיליארד פאונד, לא תראה לפחות שאתה מוכן להשקיע קצת? טיפה לזוז? טיפה ללחוץ? כלום. עומד כמו פרימדונה מסריחה. אתה לא מסי יא חתיכת שבדי מזדיין.

וכן, עובדתית אם יוז באמת זה שבנה לו את הסגל בבורנמות' אז הוא עשה שם עבודה טובה. זה לא כזה תלוש מהמציאות, גם אם כרגע הוא לא הצליח אצלנו.
    בורנמות' המשיכה גם אחרי יוז להביא שחקנים מדויקים שהם לא נפלו איתם, וכן. אני חושב שבסוף בסוף מאמן (כל מאמן) תלוי 80% בסגל שיש לו ועוד 20% שמתחלקים בין יכולות האימון שלו ויכולת ההשפעה שלו כבנאדם על האנשים שהוא עובד איתם.

יש סגלים אדירים שלא מתחברים ולא ממריאים. גם זה קורה. זה לא בהכרח אומר שלא עשו עבודה טובה עם רכישות וכו' אבל לא נוצר קליק בתוך הסגל.
    יש כל כך הרבה דברים שקורים בתוך מועדון כדורגל שאין לנו מושג לגביהם אבל אנחנו משליכים הכלללללל (אם יש הצלחה או אין הצלחה על האם השחקנים מספיק טובים או האם המאמן, כשיש עוד 800 משתנים שמשפיעים על ההצלחה.

הסגלים שלנו עם קלופ היו סגלים של 400 נקודות בעונה? עם וינאלדום, מילנר והנדרסון שאתה קיללת פה הלוך ושוב? ברור שלא, אבל היה קלופ והסגל היה מחובר והייתה סינרגיה ודברים פשוט עבדו חלק. אולי גם דווקא זה שלא הבאנו רכש כל קיץ וכל חלון עזר לסגל הזה להיות מגובש יותר, חזק יותר וטוב יותר, אני לא באמת יודע.

הנה, עכשיו טיעונים על זה שאיראולה לא יודע מה זה לשחק בשני מפעלים.
    הרי אני במנג'ר יודע שצריך לחלק עומסים כשיש לי עוד מפעל ושחקנים שלי גמורים אז מאמן עם צוותים רפואיים במועדוני על לא ידע? ידע, פשוט הכל שאלה של איזה סגל יהיה לו.