זה כמובן לא משכורת מיידית שהוא היה מקבל כילד בן 15 על חוזה סקולרשיפ. הוא היה נהנה ממנו רק כשהוא היה יכול לחתום על חוזה מקצועני ראשון. ואני לא אפול מהכסא אם צ׳לסי זו שהציעה לו את החוזה הזה. ג׳יי ג׳יי גבריאל כבר לפני שנה, בגיל 14 קיבל הצעות והבטחות אפילו יותר מרחיקות לכת כדי לעזוב אותנו(כולל ממועדונים גדולים באירופה). מזל שזה לא קרה.
כמו שאורן אמר, בגילאים האלה, כשהכשרון באמת שם, והסביבה הנכונה מקיפה את השחקן. רוב המקרים השחקן מעדיף את המקום שיראה לו שהוא יקבל את ההזדמנות. גם ריו קיבל הצעת חוזה מטורפת מצ׳לסי. מה ששכנע אותו זה שבתקופה של קלופ, כמה שחקנים קיבלו את ההזדמנות. בעיקר במשחק גביע מול צ׳לסי. אם זה היה באייטציץ, דאנס, מקונול, בראדלי, קלארק וכו. בגלל זה אני חושב שלחוסר העניין של סלוט בצעירים היווה משקל מאוד גדול בהחלטה להתקדם ממנו. בהמשך לזה מקווה שניוני יקבל את ההזדמנות בעונה הבאה, ולא נחפש להשאיל אותו כל-כך מהר. —— מי לדעתכם צריך להיות הסגן קפטן בעונה הבאה? השם הברור הוא אליסון. אבל בגלל שהוא יעזוב בעונה הבאה, יחד עם וירג׳יל. האם זה לא הזמן לאתר את הקפטן הבא ולתת לו את הסרט של הסגן קפטן? כרגע השם היחיד שאני חושב עליו זה סובו, אבל זה רק בהבטחה והוא חותם על חוזה. אולי אפילו אם יתנו לו את המילה הזאת, זה ישכנע אותו לחתום על החוזה כמה שיותר מהר. חייבים חייבים חייבים לפתור את החוזה שלו כמה שיותר מהר. ועוד משהו קטן, עוד מישהו חושב שאם נשכיב את הסכומים שרוצים על דיומונדה, זה לא היה מוגזם מאוד? מדברים שלייפציג רוצה 110+. גם 90/100 זה קיצוני בעיניי.
גבריאל יכול לקבל הצעות מאירופה כי יש לו אזרחות אירופאית. אייב רק בעל אזרחות אנגלית (לכן ריאל יכולי לקרקר סביבו כמו שקרקרו, אבל לא יכולים להחתים אותו כרגע). בעיקרון קשה לחשוב על עוד שם מלבד אליסון, אבל גם הוא כאמור יעזוב עוד שנה. סובוסלאי? אם הוא לא חותם על חוזה חדש מבחינתי זאת לא אופציה. מי אחריהם? אין אפילו שם אחד רלוונטי, וזה דיי מדהים. זה או שחקנים שהגיעו בשנה האחרונה (ורחוקים מלהוכיח את עצמם בינתיים) או שחקנים שספק כמה עתיד מקצועי יש להם בקבוצה\יכולת עלובה כמו מקאליסטר. דיומנדה? נשמע לי מוגזם לחלוטין האמת. השאלה היא כמה אופציות אחרות יש לעמדה הזאת וכמה הוא יותר טוב מהם? אני מניח שאין הרבה שחקני אגף ימין (שיכולים לשחק גם בשמאל) והם מטוסי סילון עם דריבל מצוין. כל שם אחר הוא גם הימור\לא מוכח וגם יקר מאוד. אם הם חושבים שהוא כישרון נדיר אז אני מניח שאלה כבר המחירים, אבל זה נשמע הימור ענק. אבל איזה כיף להסתקרן שוב ממה המועדון יעשה ולא להיות בדיכאון שאין לזה שום משמעות כי יש מאמן שאיבד את הצפון.
השאלה כמה הוא יותר טוב מהם זה שאלת המפתח. זה שחקן סופר צעיר שעשה דברים יפים בבונדסליגה בעונת בוגרים המלאה הראשונה שלו בערך. מה שמפחיד אותי עם הסכום הזה, מעבר לעובדה שיש פה ריסק גדול יותר בגלל הניסיון שלו, זה על חשבון איזה עמדות אחרות זה יבוא. צריך בלם, קשר, מגן ימני ועוד שחקן התקפה בנוסף אליו.
אלא אם יש לו סעיף שחרור בחוזה, ואני מניח שאין, אני לא מאמין שנסכים למכור אותו בסכום שבאיירן יסכימו לשלם. בטח כואב להם שלפי הדיווחים אנחנו בדרך לקחת עוד ילד פלא גרמני שהם מאוד רצו ומנסים לנקום. אם סלוט היה נשאר לא הייתי שולל כלום, שחקן צעיר צריך להיות טיפש ברמה קיצונית בשביל לרצות להיות שחקן שלו, אבל אחרי שהוא פוטר? במועדון הזה אף פעם לא יכולים להיות רגועים אבל אני מעריך שיש יותר סיכוי שנשמע על חוזה חדש וארוך טווח לריו עד סוף הקיץ (יש לו חוזה לעוד שנתיים).
הגיוני שהם סימנו אותו כאלטרנטיבה לדיאמונדה. דיאמונדה יעלה הרבה יותר בקיץ הזה. אם יציעו לכם איזה 50-60 מליון לא תמכרו?
לפי הכתב הגרמני שפרסם את זה. הם הגיעו לסיכום איתו לפני שבועיים כמעט (הוא ציין שם ב26.5) כמה ימים לפני שסלוט פוטר, לא יכול להגיד שאני לא מבין למה הוא סיכם איתם. הוא אמר שנכון לאתמול, העסקה נפלה… לבנתיים. צריך לראות איך זה יתפתח. בכל מקרה, גם אם ירצה ללכת לשם. הסכום צריך להיות גבוה. מאוד גבוה. אם דיומנדה מוערך ב113 מיליון פאונד. עם עונה אחת טובה מאוד ברזומה ועם פוטנציאל. אז בשוק של היום צריך להוציא מהם לפחות את ה80/90. רק על הפוטנציאל. בכל מקרה, הכתב שמסקר את הנוער שלנו, לואיס בוואר. אמר שאין שום סיכוי שיתנו לו לעזוב בקיץ
המחיר של דיאמונדה חצה כל פרופורציה. שיערתי שזה יגיע ל100 מליון אירו אבל מחיר וירצי? חליבה של מאה אחוז ממה שאפשר מבחינת לייפציג. מדהים שהם ממשיכים לסחוט את כל העולם קיץ מס׳ 900 ברציפות. אם אורנסטיין יוצא לפני פחות משעה עם הדיווח על ריו(וגם בן ג׳ייקובס שיש לו איזה סוג של קרדביליטי בקיץ הזה- מאשר) אז הייתי קצת חושש. הרי לא היו דיבורים איתכם אם הילד לא בעניין של המעבר הזה. לא מאשים אותו. רואה איך דיאז עושה שם חיים ואצלכם לשחקני כדורגל אין בטחון תעסוקתי גם אם הם במקרה מגיעים לרמה של בלון ד׳אור יוציאו להם את הנשמה עד שיתנו להם חוזה ראוי.
הכתב הגרמני הוא שופר של באיירן. כואב להם שאנחנו כנראה לוקחים גם את אייכהורן. לא רק לואיס בוייר אומר שאין סיכוי, רומאנו אמר עכשיו שריו untouchable, חלק חשוב בפרוייקט שלנו ואין סיכוי שיעזוב. אורנסטין אמר שלא היו שיחות בין המועדונים. בטח באיירן פנו אליו, ניסו לברר, אולי אפילו קיבלו עידוד מסויים כשסלוט עוד היה בתםקיד, ומאז זה נפל. אפילו השופר של באיירן אמר שזה נפל עוד לפני שהיו שיחות בין המועדונים.
אורנשטיין אומר הרבה דברים. לא תמיד יש להם פואנטה. לא אומר שהם לא נכונים, פשוט בלי פואנטה. שנה שעברה הוא לא אמר שליברפול חושבת ללכת על קבארצחליה עם הוא יהיה זמין? וכמה זמן שבועיים או פחות אחרי הוא בפסז. ואנחנו לא ניסנו אפילו. וגם אם כן יש לזה פואנטה, יכולות להיות עוד מאה סיבות אפשרויות לפרסום הזה. מעבר לזה שאנחנו מוכנים למכור או מכשירים את הקרקע. משחקי סוכן על חוזה, או הבטחה ליותר דקות. להראות שאנחנו לא מתכוונים למכור בשביל לצבור קרדיט. וכו וכו
אני שוב אשאל, אם באיירן יגישו לכם הצעה של 50 מליון פאונד והשחקן ירצה את המעבר. גם תגידו או אנטאצ׳בל? אתם עושים שרירים, הגיוני. אנחנו בתחילת יוני, כולם מזיעים בתחתונים בחודש הזה.
כן, אני דיי בטוח שלא נמכור אותו ב-50 מיליון. לי מרגיש שמי שמזיע בתחתונים בשלב הזה זאת באיירן - לא הצליחו להחתים את ילד הפלא החדש של גרמניה (לפי הדיווחים), רצו את גורדון ולא הצליחו, לפי הדיווחים ריאל סימנו את אוליסה ועכשיו הם מנפיצים שהם רוצים ילד מליברפול שברור שלא יסכימו למכור. אם השחקן ירצה לעבור, ולא לגמרי ברור לי למה הוא ירצה ללכת לספסל של באיירן בשלב הזה אבל נגיד שהם ישתוללו עם משכורת, אני מניח שאנחנו נדרוש יותר מ-50 מיליון. ובמצב הנוכחי של הסגל אני ממש לא רואה אותנו מוותרים עליו, יש הרבה מאוד סיכויים שהוא יהיה שחקן הרכב בעונה הקרובה. ואני בספק גדול אם הוא רוצה ללכת (מילא אם סלוט עדיין היה המאמן, אז לגמרי הייתי מאמין וגם מבין).
לא קראתי שבבאיירן באמת התכוונו לשלם על ווינגר את מה שעלה גורדון(לא רק בסכום העברה גבוה, גם במשכורת). נראה שהכיוון שלהם זה להביא מאחורי דיאז ברוטציה פרוספקט צעיר שאפשר לבנות אותו לטווח הארוך, בישול על אש קטנה. כמו שאגב הם עשו לאורך שנים על הרבה עמדות אחרות. לא מאמין שתקבלו יותר מ50 מליון פאונד על ריו(מוכשר ככל שיהיה הוא מאוד לא מלוטש ועם מעט מאוד דק׳ משחק העונה, כמובן לא באשמתו). הוא גם צעיר מאוד. אורנסטיין לא מפריח פלוץ ברוח או זורק חץ באוויר בתקווה שיפגע במטרה. הוא גם לא עובד לפי תדרוך של איזה סוכן שמנסה להשתמש בו כדי להוציא חוזה חדש(כמו שמשתמשים בכתבים אחרים בתקופה הזאת בשנה). אם אורנסטיין מאשר את הדיווח הזה של אג׳יבלי, שהוא השופר הכי קרוב להנהלה בבאיירן, כנראה שיש פנייה קונקרטית ואיתות גם מהשחקן שמעבר כזה אפשרי אם באיירן ישימו את הסכום הנכון. בסוף אתם גם צריכים למכור בקיץ הזה וברור שבהנהלה שלכם לא יזרקו עוד פעם 500 מליון פאונד בלי למכור. ולמכור זה לא תמיד לפי השורטליסט החלומי של הקו שמוציאים האוהדים(גאקפו, צימיקאס, מאקאליסטר וכו...). אני רק משער שגם בהנהלה שלכם כנראה לא מחזיקים מריו כאיזה באנגר ארוך טווח כזה שמייעדים להיות פרנצ׳ייז פלייר אם זה לגמרי עבר חלק הספסול המעליב הזה שלו 3/4 מהעונה הזאת בזמן שבחלקים גדולים מהעונה ייצרתם התקפה ממשחק פתוח פעם ב-3 משחקי ליגה בערך. לא שאני מצדיק אותם כמובן, אני לגמרי ראיתי בו כשרון ענק עוד לפני שעבר אליכם. אבל הרעיון שאפשר לרשום עליו רווח הון יפה מאוד לשחקן צעיר כנראה עושה להם את זה יותר, בטח כשהם כנראה מחשיבים אותו למישהו שיכול להתפתח להיות שחקן רוטציה. אגב, להיות חילוף ראשון מהספסל בבאיירן כפרוספקט שבאמת בונים עליו זה פתח להמון הופעות והמון דק׳. ומי יודע, אולי תוך שנה הוא יעשה מה שמוסיאלה עשה כשעבר לשם בגיל שלו.
כולם באופן גורף אמרו שבליברפול אין שום סיכוי שימכרו אותו ושבונים עליו. אורנסטין הוא כמו כולם, הוא גם טועה לפעמים, וגם לפעמים אומר סתם דברים בלי פואנטה. וגם בו משתמשים ככלי תעמולה כחלק מתדרוכי סוכן/מועדון. לא שאני אומר שבמקרה הזה הוא טועה, אלא שזה דיווח בלי מהות. אם היה עניין בלמכור אותו, היית מקבל only in the right price או ערבול מילים כזה או אחר שהשתמשו בו בכל הסאגה של דיאז. לא כאלה דחיות והכחשות שיש בכלל עניין למכור אותו. 50 מיליון זה סכום בדיחה בשבילו בשוק של היום, גם עם הניסיון המועט שלו. וגם אם הוא אותת להם שהוא היה בעניין, לפי הכתב של באיירן, זה היה לפני שסלוט פוטר, והרי זה ברור שגם התחלף מאמן, זה די טורף את הקלפים. ולהגיד שהם לא רואים בו את הפרנצייז פלייר הזה, הכל נחמד חוץ מזה שסלוט כן קיבל שיחת הבהרה בינואר שריו צריך לקבל יותר דקות. וחוץ מזה, מה ציפית שהם יעשו? יפטרו את סלוט באמצע העונה רק כי הוא לא משחק עם ריו? זה אפילו לא היה בטופ 5 סיבות עיקריות לזה שהיה צריך לפטר אותו, ועדיין לא פיטרו אותו באמצע העונה. אז לקבוע מזה שכנראה הם לא מחזיקים מהילד? וגם הסיטואציה שהוא נמצא בה כרגע אצלנו זה פתח להמון דקות וקרדיט. בטח ובטח שיש שמועות על זה שגאקפו רוצה לעזוב ושיש בו התעניינות, וגם לפי הראיון שלו אתמול, זה נראה שהוא לקח קשה את העזיבה של סלוט.