אורנסטיין לא אמר שבאיירן יקנו אותו וגם אני אגב לא טוען את זה. הוא אמר שיש עניין אמיתי ורמז גם שהשחקן מודע לעניין בו(למשל, התדרוך שקיבל הוא שקומפאני דוחף חזק להחתים אותו ובמערכת רואים אפשרות לעשות איתו מה שעשו עם מוסיאלה ומה שקומפאני בעצמו עשה עם אוליסה וקארל(כלומר שדרוג מהיר מאוד לרמה של כוכב בהרכב)). כמו כן, גנאברי כבר חצה את גיל 30 ונכנס לשנה אחרונה בחוזה ודיאז בקרוב יהיה בן 29 ובאיירן ידועה כאחת שלא נסחפת עם שחקני התקפה עמוק לתוך שנות ה30 שלהם(כן קיין חריג). באותו דיווח הוא כתב כמה פעמים שמבחינתכם אין תוכניות למכור אותו ואתם תתנגדו לזה. אם אורנסטיין היה סתם איזה אהבל שמביא ידיעות בלעדיות של בעלי אינטרסים שעושים עליו סיבובים הוא לא היה מקבל את הקרדטביליות שיש לו בכל ליגה ובכל חלון העברות. כנראה שיש שם עניין אמיתי מהשחקן ומבאיירן אחרי שכמה שמות שהסתכלה עליהם ירדו מהרשימה שלהם לקיץ. 50 מליון פאונד זה ממש לא סכום בדיחה עליו. שחקן בן 17 עם חמש הופעות הרכב בקריירה בליגה, 3/4 עונה היה על איזה כמות מגוחכת של 400 דק׳ ויש לו 3 שערים ובישול בכל המסגרות ברטרן. זה סכום גבוה מאוד על הקבלות שהביא בעונה ראשונה בקריירה. ראיתי כבר שחקנים שנראו מפלצות כדורגל בעונה הראשונה שלהם בבוגרים עם כל ההייפ ובלי הלחץ(בטח כשאתה משחק לרוב הרבה באווירת גארבג׳ טיים) ובסוף התפתחו להיות יאנוזיי או גארנצ׳ו. אני לא אומר שזה יהיה העתיד שלו, הוא שחקן מאוד מאוד מוכשר ומאוד מאוד לא מלוטש ואת הקיר של העונה השנייה הוא עוד יפגוש, גם אצל מאמן כדורגל יותר טוב בהרבה מסלוט. אני לא מצדיק מכירה שלו אבל אני בטח לא אזלזל בזה כשברור שאתם מחפשים להכניס כסף, אם השחקן ידחוף לזה מהכיוון שלו וכשמכירה שלו מבחינת האיזון החשבונאי שווה הרבה יותר מ50 מליון פאונד כי אפשר לרשום עליו רווח הון. דבר נוסף, עם שחקנים שהמועדון שלהם לא דוחף באופן מוצהר למכור אותם אתה תמיד תשמע הכחשה גורפת שהשחקן לא למכירה בדיווח הראשון(ממקור אמין). למה אתם צריכים להגיד משהו אחר? זו נקודת פתיחה רעה מאוד לכל משא ומתן, בטח מול מועדון כדורגל גדול ומצליח שיש לו הרבה מה למכור לשחקן צעיר שמגיע אחרי עונת ייבוש. לגבי מה ציפיתי שיעשו עם סלוט? היו בערך 50 נק׳ שונות שבהם היה צריך לפטר את סלוט במהלך העונה ואפשר למצוא 50 סיבות שונות לפחות למה לעשות את זה. לספסל את הווינגר שמבעט דק׳ שקיבל נראה כמו השחקן התקפה הכי מסוכן שלך על המגרש(גם כששיחק 10 דק׳) זו בהחלט סיבה הגיונית מאוד לפיטורין עם מאמן שאז גירד הפסד אחרי הפסד כולל הפסד מביש מאוד באנפילד אחרי 250 שנה ליריבה הכי גדולה שלכם. לגבי על כמה הם בונים עליו- ובכן, אתם בעניין של להביא שני ווינגרים בקיץ כשאחד מהם לשמאל זה שחקן צעיר שיעלה אולי 113 מליון פאונד. מה ריו צריך להרגיש בעשור הקרוב כשזו התחרות שלו והוא גם יודע ששחקני רוטציה אצלכם מרוויחים פחות משחקני רוטציה במועדונים גדולים אחרים(שלא לדבר על זה שעוד שנתיים אולי הוא כבר שחקן הרכב משמעותי בבאיירן ומשם הדרך להשיג חוזה גבוה מאוד קצרה מאוד בניגוד לסדנת שבי שהוא יצטרך לעבור אצל fsg כדי לגרד מתישהו חוזה סטנדרטי של ווינגר מחליף בארסנל וגם זה יקרה חודשיים וחצי לפני שיפוג החוזה שלו כי אם אפשר למצוץ את שארית החוזה שוקו ולחמניה שנתתם לו בגיל 17 אז למה לא?).
נו, יש עניין והשחקן מודע לעניין. זה כמעט כמו להגיד שהיום יום שבת ואתה יודע שהיום יום שבת. זה דיווח של כלום ושום דבר. אני אתן פה הערכה פרועה שיש עוד מועדוני על בעולם שמעוניינים בריו והסביבה שלו מודעת לזה. אנחנו מחפשים להכניס כסף? כמובן. האם אנחנו מחפשים להכניס על ריו? אני חושב שזה לא הימור פרוע שהוא אולי השחקן האחרון בכל הסגל שנחפש לעשות עליו כסף כרגע. 50 מיליון זה מוגזם עבורו? אדרבא זה רק מחזק את הטענה שאין מה לחשוב על למכור כרגע, כי אפילו אם הוא יתפתח בצורה יחסית מאכזבת יש סיכוי סביר שנוכל למכור אותו בסכום שקרוב לזה לאיזה מועדון אנגלי עוד שנתיים. לא צריך ללכת רחוק, כשאנחנו רוצים למכור שחקן (או לכל הפחות מוכנים למכור) אז אנחנו שומעים בכמה הוא מוערך, כמו במקרה של ג'ונס. אף אחד לא טוען שהוא לא למכירה, אומרים מפורשות שהוא מוערך בכ-30 מיליון. מה אומרים על ריו? אין סיכוי שיעזוב, שחקן מרכזי בתוכניות שלנו. הבדל משמעותי. מה יהיה בעתיד בכל אחד מהמועדונים אני לא יודע. נכון להיום הוא בהגדרה יהיה שחקן מחליף בבאיירן. דיאז מבוגר? כן, אבל יש לו חוזה לעוד 4 שנים שם נראה לי. ממש עד לפני רגע אמרו לי שהיינו חייבים לתת לדיאז חוזה חדש וארוך טווח עם משכורת גבוהה, איך פתאום הוא רגע לפני זה שילד בן 17 יעקוף אותו בהיררכיה? אצלנו? אצלנו נכון להיום יש טוטאל של 2 שחקני אגף במועדון (כשסביב אחד מהם יש שמועות שהוא מחפש אולי לעזוב). יביאו בקיץ שחקן אגף בכיר? אולי, נכון לכרגע אין כזה. גם לא בטוח שיגיע שחקן כזה, כי הם קודם כל מחפשים שחקן לאגף ימין במקום סלאח. יישאר כסף גם בשביל אגף שמאל? לא יודע. היה צריך לפטר את סלוט מהרבה סיבות. אחת מהן היא היחס לצעירים ובכללם ריו. לפי הדיווחים כבר במהלך העונה הובהר לסלוט שהיחס לריו לא מקובל והוא צריך לקבל יותר דקות ואכן זמן קצר אחרי זה הוא התחיל להיות משולב (לא מספיק, אבל לפחות התחיל). גם לאחר הפיטורים ראינו בתדרוכים שוב ושוב שעולה עניין היחס של סלוט לשחקנים הצעירים כאחת מהסיבות המרכזיות לפיטורים. אני ממש לא אתפלא אם לפני שהוא פוטר בסביבה של ריו חשבו על לעזוב, הם צריכים להיות טיפשים מוחלטים בשביל לא לחשוב על זה. אבל אחרי שפוטר, כשלדעתי ממעקב אחרי כל הדיווחים והקולות שיוצאים מהמועדון זה שיש רצון ממשי לדחוף את השחקנים הצעירים (הבולטים) שיש לנו קדימה? זה ירד מהפרק ואפילו בדיווח של השופר של באיירן נאמר שזה ירד מהפרק עוד בכלל לפני שהם פנו אלינו. ולגבי החוזה של ריו, עד כמה שידוע לי לפי החוקים באנגליה שחקן בן 17 לא יכול לחתום על חוזה של יותר מ-3 שנים. ריו עוד לא בן 18, לכן הוא חתום על חוזה לעוד שנתיים. מגיל 18 אפשר לחתום על חוזים ארוכי טווח. הערכה? כשיימלאו לו 18 (בסיום הקיץ) אנחנו נשמע גם על חוזה חדש וארוך טווח במועדון.
אראולה מינוי נהדר. אתה אף פעם לא באמת יכול לדעת מה יהיה אבל את הצ'ק ליסט המצופה הוא ממלא כמו שצריך, וממילא אני לא רואה שם יותר מעניין ממנו בשוק כרגע. זה מדהים אותי איך רק לפני עונה זכיתם באליפות ואתם כרגע בפוזיציה שהסגל שלכם במצב די טריקי. עמדות שכמעט ולא מכוסות (קיצוני ימני), או כאלו שמכוסות היטב אבל בספק לגבי הכשירות של השחקנים (חלוץ, מגן ימני) או סתם עמדות שהאיכות של השחקנים בסימן שאלה (מגן שמאלי, בלם ליד וירג'יל). וזה עוד מבלי לדבר על שחקני הרכב שצריכים to step up כמו גאקפו או וירץ. צריך לראות את הרכש שתעשו בקיץ אבל אני כן חושב שזה שם אתכם בעמדת נחיתות ביחס ליונייטד או אפילו לקרקס שיש בצ'לסי. ובהקשר הזה מי כמו אראולה יודע להעמיד קבוצה טובה באמצעים מוגבלים, פשוט הפרופיל שהוא נבחן עכשיו הרבה יותר גבוה ולכן זה יכול להיות ריסקי.
זה נכון וזה כי אנחנו לא מנוהלים טוב כמו שחושבים. המון החלטות תמוהות, דחיינות בחוזים, תכנון לקוי קדימה. יכולנו להימנע לפחות מחלק מהבעיות האלה בקלות. הציפיות מאיראולה כרגע הן מינימליות אחרי העונה האחרונה וזה לטובתו. לא חושב שיש אדם אחד בהנהלה או ביציע שמכוון לאליפות בעונה הבאה. מקום בצ׳מפיונס עם כיוון טקטי ברור וכדורגל טוב יהיה הצלחה, ואני מקווה שהוא יקבל את החיזוק בקיץ כדי שנהיה במקום טוב לזה
זה יכול לעשות תהליך יותר בריא לא לקחת אליפות מפתיעה בעונה 1 כמו סלוט, כי אז המאמן חושב אני מספיק טוב לקחת אליפויות אני לא צריך עוד להשתפר ולהתפתח ולעבוד קשה
אשכרה, לא מפתיע אותי משום מה. שחקן מהיותר מוזרים ומסקרנים שעברו אצלנו לדעתי. פרץ בתור פרוספקט מטורף בגיל 18, עבר אלינו בגיל 20 ובתכלס לא הגיע לגבהים שציפו, אבל לצד זה כמובן שהיה מעורב באופן כבד בזכיות שלנו בצ׳מפיונס בעיקר ובמידה רבה גם באליפות. בליברפול הוא תמיד יישאר אגדה. באמת תופעה של שחקן. לא נראה לי שכזה עניין אותו כדורגל כמו שחקנים אחרים ולכן גם הפרישה המוקדמת. Football without Origi is nothing
הוא פרץ בליל כמעט בגיל 20 ובוא פריצה מטורפת בצרפת זה מה שסאליבה עשה, בוהאדי, אמבפה, מארסיאל. לא מתכחש על זה שהוא חתום על רגעי קאלט אצלכם והיה קלף טוב מהספסל(אף פעם לא מעבר לזה). מגיל 20 אנשים מפריזים לגבי הכשרון שלו. אם היה כזה תותח היו לו הזדמנויות להראות את זה באיטליה לפני איזה 4 שנים, לא?
אני זוכר אותו משחק במונדיאל/יורו בגיל 18 בתור אחת ההבטחות הגדולות בבלגיה בדור סופר מוכשר, אז כן, בתחילת דרכו הציפיות היו גבוהות מאוד. השאיר גם טור לקריאה - עוד לא הספקתי אבל בטוח מעניין: Thank You, God. Thank You, Football. by Divock Origi | The Players’ Tribune
הוא שיחק במונדיאל בגיל 19 עם כמה הופעות מהספסל. מה הוא נתן שם? גול מול רוסיה? בצרפת הוא לא הראה שום דבר חריג בטווח גילאים האלה. להראות כמו כוכב בלגי ענק בגילאי העשרה זה מה שלוקאקו עשה מגיל 16 בערך. כאמור, תמיד אוהדי ליברפול הפריזו בכשרון שלו. חלוץ 9 חזק, כושר בעייתי. יכול היה לתת 30-35 דק׳ מהספסל כשצריך שער. סה תו. אהה ואחלה שירים היו עליו.
היה כישרון גדול אבל זה באמת נראה שכדורגל לא ממש מעניין אותו. היה קלאץ' מטורף בזמנו ובעונת האליפות (נדמה לי) היתה לו סטטיסטיקה הזויה לחלוטין שכמעט כל בעיטה שלו באותה עונה היתה גול, ולא מדובר ב-2 גולים. שחקנים בחדר הלבשה סיפרו גם שהוא מעופף לגמרי, כדורגל מבחינתו זה כאילו סבבה אבל לא משהו חשוב במיוחד.
כן, מדובר ב-4 גולים ב28 הופעות ליגה באותה עונה. כאמור לא כשרון גדול ולא נעליים בצרפת. הוא נראה כמו כשרון שמספיק מתאים לליגה האנגלית. כשרון גדול זה מה שמארסיאל או אמבפה עשו שם בגיל הזה, בליגה ובצ׳מפיונס. מה שסאליבה עשה שם לפני המעבר ובהשאלות. זה כשרון גדול מצרפת. בסוף הוא הגשים את המקס׳ לדעתי. זכה להיות שחקן רוטציה רחבה מאוד בקבוצה אדירה. חתום על רגעי קאלט עם שערים חשובים. לא היה יכול לחלום להשיג יותר מזה.
לאוריגי היה פוטנציאל מעולה שקנינו אותו. היה מהיר, חזק, ידע לפרוץ פנימה עם הכדור, בעיטה חזקה. לא פירק את צרפת כמו אמבפה. אבל היה שחקן עולה ומבטיח שם. בעונה הראשונה של קלופ הוא גם היה מהשחקנים שיותר בלטו. עד שפונס מורי פירק לו את הקרסול. ושם זה נגמר. מאז הוא פשוט היה שחקן קאלט, ברגעים שהיו צריכים אותו היה שם תמיד.