שחקן על המשבצת של גאקפו, נחמד. נקווה שיפתיע לטובה. מסכנים ניוקאסל, עמדו לסגור איתו וזיינו להם את העסקה כמו עם אקטיקה. זוכר שקראתי שלריאל יש אופציה להחזיר אותו קיץ הבא אז מעניין מהבחינה הזו מה זה אומר. אם זה נכון זה די בדיחה.
מה זה אומר? אומר כלום. הסעיף שהיה להם התבטל כי במקביל היה גם סעיף קנייה מלא לכל קבוצה אחרת עבור 40 מליון אירו בקיץ הזה שהפעלתם בלילה. אצל ניוקאסל זה רק התחלת הקיץ. אתה חושב שמישהו שם יזכור עוד יומיים שהם ניסו שבוע לסגור שחקן עם 7 שערים בקבוצה קטנה בספרד על תשלומים במקום להפעיל את הסעיף שלו? יתחילו להתרגש שם אחרי השחקן ה-30 שהם יפספסו בקיץ ליריבה ישירה בליגה. לפי אינסיידר שאני מחזיק ממנו בתחום של האקדמיה אצלינו, לקחנו לכם אתמול את וינסנט ג'וזף שהעדיף לקחת סקולרשיפ אצלינו. היה גם החלוץ הפותח באנדר 16 של אנגליה.
הם לא יזכרו אבל הם כן יתרגשו מהשחקן ה-30 שהם פספסו? עשית סלט. הם אלה שרצו את השחקן פח הזה שהבקיע רק 7 שערים בקבוצה קטנה בספרד, כן. מה לעשות? אם נראה לי שהם יזכרו עוד יומיים? לא כל כך מעניין אותי. פשוט כתבתי שקרה אותו דבר עם אקטיקה.
ניוקאסל רצו בקיץ שעבר את אמבומו, קוניה, ששקו, אקטיקה, צ'אבי סימונס, זו'אאו פדרו ואני בטוח ששכחתי עוד איזה עשרה שחקנים לפחות שעברו קבוצה שהם הגישו עליהם הצעה ומכרו לקהל שלהם שהם יעשו הכל כדי להביא. לא מתרגשים ממלטדאון של תחילת יוני. אגב, אין לי שמץ מה שווה המוניוז הזה. אולי אחלה שחקן. אני קורא שאיראולה דחף חזק להביא אותו אז זה אפילו צריך להיות סימן לאופטימיות מבחינתכם.
נראה שהוא שחקן על קו שמאל (אין חיה כזאת היום ששחקן משחק בצד של הרגל החזקה שלו, די עם זה). כלומר על הבלטה של ריו. זה אומר שגאקפו יעזוב? בכל מקרה ב40 מיליון זה כנראה הימור טוב שחשבנו שצריך לקחת. שחקן רוטציה שנקווה שיספק את הסחורה.
לא מכיר את השחקן אבל אוהב את ההחתמות האלה משום מקום. על פניו נראה שיכול לשחק בשני הכנפיים, שזה מאוד חשוב, יכול להיות שבא לתפוס תקן של מחליף גם בימין וגם בשמאל. ואת דיומנדה הם כביכול רוצים לצד ימין למרות שהוא ימני ברגל, אז לא הייתי ממהר לפסול את הרעיון של הילד הספרדי בצד ימין
אני לא ראיתי שבן ג'ייקובס אמר שאנחנו בשיחות עליו, אבל זה לא יפתיע אם כן. צריך להבין שהוא ואלכס קרוק (שדיי עובדים ביחד) מקורבים ליוז והם אמינים יחסית בכל הנוגע אלינו. רכש משום מקום, איזה כיף. עם כל הכיף של רשתות חברתיות ומעקב אחרי דברים בכדורגל, חסר היום הכיף של העברה כזאת שמגיעה ממש משום מקום. לא מכיר אותו, נראה שעיסקה טובה. לריאל אין סעיף וצריך להבין שאין בזה שום הגיון - היה להם סעיף כשמכרו אותו לאוסאסונה, לא יכול להיות להם סעיף איתנו כי הם לא צד לעיסקה הזאת בכלל. צריך להפסיק להקשיב לכל שטות באטינטרנט, בטח כזאת של השופרות מספרד. חשוב גם שאומרים לנו שלרכש הזה אין השפעה ברצון בעוד שחקן התקפה אחד לפחות ושעדיין מכוונים לדיומנדה. רוב הדיווחים מציינים את זה שהוא משחק בעיקר בשמאל (למרות שיכול גם בימין) ואני תוהה מה זה אומר על גאקפו כי על הנייר זה כאילו 3 שחקנים על אגף שמאל. יכול להיות שזה סימן שיש דברים מאחורי השמועות על גאקפו. לגבי וינסנט ג'וזף - אין בזה שום דבר חדש, ידוע שהוא הולך ליונייטד כבר לפחות איזה חצי שנה. מאוד מעצבן כי הוא כישרון דיי גדול, וסופר מעצבן שהבנזונה הקטן הולך אליהם מכל המועדונים. נאחל לו שהקריירה שלו תיראה כמו של איתן אניס שעשה צעד דומה והיום בגיל 22 הוא בליגה הרביעית, הבן שרמוטה. הוא אחד משלושת הכשרונות הגדולים של קבוצת הגיל הזאת שהיה ספק גדול לגבי הישארות שלהם. מה שחשוב בעיקרון זה ששכנענו את ג'וש אייב להישאר, הוא הסטנדאאוט הרציני שם, אחר כך פארקש שגם נשאר וג'וזף. סה"כ אם היו אומרים לנו לפני חודש שג'וזף הולך אבל פארקאש ובעיקר אייב נשארים כולם היו חוטפים את זה בלי למצמץ בכלל. אגב, יונייטד כנראה לוקחים עוד שחקן, איזק קונדה שמשחק על אגף שמאל. כישרון נחמד אבל ברור שאצלנו אין לו מה לחפש גם בגלל ריו וגם כי יש עוד כמה כשרונות על העמדה שלו ואין לו באמת שום סיכוי סביר להגיע לבוגרים אצלנו. אם כבר מדברים על המחלקות הצעירות, אני התלוננתי (גם) על זה במשך שנים פה אבל אני חייב להגיד שמסתמן שינוי משמעותי אצלנו בהיבט הזה. בתקופה האחרונה אנחנו עושה רושם הפכנו לאגרסיבים במאבק על כשרונות גדולים, ולא מעט כאלה. אני שם בצד את אייכהורן הגרמני שבסוף עבר ללברקוזן (מעניין אם יש איזה הבנה בין הצדדים לגבי מה יקרה איתו כשיגיע לגיל 18 ויוכל לעבור תכלס לאנגליה) אבל בתקופה האחרונה החתמנו (בין היתר): שוער בן 14 מוולבס שדיי השתוללו כשלקחנו אותו (כמובן שלא ראיתי אותו משחק אבל אומרים שמדובר בכישרון גדול מאוד מאוד). ככל הנראה גם יהלום מאברטון, ג'וש צ'יקוואדה בן 14, שחקן אגף שמאל בנבחרות הצעירות של אנגליה, להטוטן כזה, מהיר. אמנם הפסדנו במאבק על דארן מוטסי מלסטר שיילך לסיטי (בעקבות ההישארות של אייב) אבל ככל הנראה לקחנו מסיטי את ז'אבייר פארקר, כישרון רציני ביותר. קשר אמצע, כוכב של הנבחרות הצעירות של אנגליה. אם אכן יגיע זה מחטף רציני ביותר. הגיע גם חלוץ בן 15 מצפון אירלנד עם מספרים פסיכיים וככל הנראה עוד שחקן התקפה מאירלנד שיש עליו מאבק של הגדולות בשם ג'וש הולם אבל הוא ממשפחה של סקאוזרים אוהדים שרופים שרופים ובן דוד שלו גם בנוער שלנו אז נראה לי שיגיע. אנחנו מקושרים לעוד כמה כשרונות מדוברים. באמת, עושה רושם שיש שינוי משמעותי בגישה בכל הנוגע למחלקות הצעירות שלנו. ההשארה של אייב, ואם יצליחו באמת להביא את פארקר מסיטי אלה 2 מהלכים סופר סופר מבטיחים. מעבר לזה יש לנו כנראה לא מעט כשרונות רציניים ביותר בגילאים 13-16. כמובן שזה מאוד מוקדם, אבל המחלקות האלה אצלנו מפרקות כל מה שעומד מולן, פשוט כותשות אקדמיות של מועדונים גדולים אחרים על בסיס קבוע. אולי סוף סוף מתחילים לראות פירות של השקעה שנעשתה לפני כמה שנים בשינוי כל הגישה של המחלקות הצעירות אצלנו, עם דגש על סגנון השחקנים שמגדלים (עד לא מזמן היה מדובר באקדמיה שכמעט כולם לבנים ולא אתלטים, זה כבר לא המצב).
אקדמיה רצינית לא יכולה לאבד שחקנים בולטים על מלגה(אפילו לא על חוזה מקצועני ראשון) רק כי בבוגרים יש איזה שחקן שמסומן חזק. כדורגל הוא דבר דינאמי מאוד. היום ריו מסומן חזק, עוד שנתיים הוא יכול להיות בצ׳לסי(גם גארנצ׳ו היה מסומן חזק) או גרוע מזה יש פציעות וכו שכבר סיימו קריירות לשחקנים מבטיחים. חוץ מזה שבעידן שיש psr קשיח מאוד שגם אצלכם יגיע מתישהו לנשוך את התחת אם תמשיכו להשקיע כמו בקיץ הקודם, כל שחקן כזה שאתה מוכר, אפילו בכמה מליונים בודדים כשהוא בן 20-21 זה רווח הון. קשה לי להאמין שגם אצלינו יש לו למשל עתיד בתור חלוץ, למרות שהוא מסומן חזק בנבחברות האנגליות מגיל צעיר. אבל אם נצליח למכור אותו, אולי עם סל און זו עסקה מצוינת עבורינו. כעקרון אנחנו כבר המון שנים מקפידים שהשנתון הזה של האנדר 16 יהיה עמוס מאוד בכשרון, סטייל מה ששנים עושים בצ׳לסי. ואז יש לך מבחר גדול מאוד של שחקנים לאנדר 18(שאנחנו די שולטים בשנתון הזה באנגליה כבר כמה עונות טובות) ומשם הדרך להופעות בפרה סיזן יכולה להיות קצרה/השאלה/מכירה של השחקן בסכום יפה. לגבי מונוז. לפחות ממה שאני קורא עליו הוא לא נראה קיצוני פר אקסלנס אלא שחקן שאוהב לשחק על תנועה, כניסות פנימה וגם מסוגל לשחק חלוץ או מתחת לחלוץ(מה שכנראה יסגור לכם פינה בשנה שאקטיקה יהיה בחוץ). אם הוא יצליח לעשות את קפיצת המדרגה לליגה הרבה יותר קשה זה נחמד לרמת הסגל. נראה מן הארווי בארנס כזה.
שמח מההחתמה, נראה מצוין בסרטונים. למעט קרקס אין לנו שום שחקן שמאלי בסגל, אז אוקי צימיקאס יחזור ולא באמת משנה אם יש לנו בלם שמאלי או קשר במרכז השדה עם רגל שמאל אבל... מה קורה באגפים ? ריו, קייזה, גקפו, מונייס שחקני האגף שלנו ואף אחד מהם לא שחקן לאגף ימין, אפילו וירץ. יש אמת בדיווחים על חזרה של נונייז ? לואיס קומאס המושאל מהנוער עלה לפרמייר ליג עם האל סיטי, אין צפי חזרה ?
אין שום דיווח על נונייז. את קומאס אתם תמכרו. לא אפול מהכסא אם גם גאקפו ימכר לקראת סוף החלון. קייזה כבר רגל וחצי בחוץ, לא?
כנראה לא הייתי ברור: מאוד רצינו שוינסנט ג'וזף ימשיך, הוא כישרון לא מבוטל. יחד עם זאת, הצפי היה שגם הוא וגם אייב יעזבו וזה שאייב נשאר אלה חדשות מצויינות בגזרה הזאת וחד משמעית הרבה יותר חשוב מאשר הישארות של ג'וזף. לאבד אותו בגיל מלגה? מעצבן מאוד, לא יודע למה הוא היה כל כך נחוש לא להישאר אבל זה מה יש. אולי הוא לא ראה אפשרות ריאלית לקבל דקות בבוגרים והחליט לעזוב. ולגבי איזק קונדה - הוא פשוט לא כזה כישרון, הוא צעיר מריו בסה"כ בשנה (ומשחק על אותה עמדה) ואני לא בטוח שהוא עשה אפילו 5 הופעות ב-U18 שלנו. לא מעמיסים אצלנו שחקנים על כל עמדה כמו בחלק מהאקדמיות האחרות. אין מה להחזיק עוד ועוד שחקנים על עמדה אחת כשמספר המשחקים מצומצם ואנחנו מעדיפים לקדם את אלה שאנחנו מעריכים כבעלי הסיכויים הגדולים ביותר להגיע לבוגרים. קומאס ועוד כמה צעירים שהיו מושאלים יימכרו בסבירות דיי גבוהה. הם לא באמת מספיק טובים עבורנו. הם נחמדים בשביל לעשות עליהם קופה בשלב מסויים, כמו שקיי ציין. אני חושב שמצבנו מבחינת ה-PSR טוב מאוד. זה יחסית מתחת לרדאר אבל אנחנו מכרנו בהרבה מאוד כסף בשנים האחרונות, והרבה מאוד שחקני בית (כלומר רווח נקי מבחינת PSR).
כן גם את קונאדה אנחנו לוקחים לכם על הדרך(אני יכול לראות אותנו מוכרים אותו בכמה מליונים אם יתפתח בצורה נורמלית בלי פציעות). במסגרת השופינג סוף עונה אנחנו גם גונבים את דויד אזה שהוא ביי פאר הכשרון הכי גדול באנדר 16 של סיטי(כבר הפך לנוהל באמצע יוני לקחת להם את הקשרים הכי טובים בקבוצת גיל הזאת). להעמיס לפי משקל.
הדיווחים מתחזקים על דיומאנדה, אורנסטיין מדווח שאנחנו מוכנים להציע חבילה של 100 מיליון בטוטאל. אין לי מושג מה נהיה מהמועדון הזה בחיי. החתמה שלישית בתלת ספרתי תוך שנה זה מטורלל. באופן אישי מרגיש שהסגל הזה צריך גם חיזוק רוחבי אבל אין ספק שאם יש עמדה שצריך בה חיזוק בפרופיל גבוה זה אגף ימין. מקווה שהוא באמת יהיה שווה את הסכומים האלה כי ה2 האחרונים רחוקים מלהוכיח שכן עד כה, ולגבי איזאק אני גם בספק שיוכיח בעתיד. מקווה שיישאר כסף לעמדות הדחופות האחרות בחלק האחורי אחרת אנחנו נחטוף בלי סוף העונה.
קונדה, שכמו שאמרתי לא נחשב אצלנו ככישרון מוביל. למכור בכמה מיליונים בעתיד? אולי, אבל כמו שאמרתי לא מעמיסים אצלנו שחקנים סתם אם לא רואים איפה הם יקבלו דקות. ובשביל למכור אותו בעתיד במיליונים צריך לתת לו לשחק איפשהו. כמו כן לא כל ילד אנגלי אפשר למכור במיליונים. אם באמת נצליח לקחת לסיטי את פארקר, אחרי שהשארנו את אייב (ופארקש) - זה כבר חלון חבל על הזמן מבחינת האקדמיה אצלנו. מדובר על טופ של הטופ של כשרונות בקבוצת הגיל הזאת באנגליה, במיוחד אייב ופארקר שעם קצת מזל ובלי פציעות יש להם את הנתונים להפוך לכוכבים. אם דיומנדה יגיע זה רק תחילת הפיצוי על כל החרא שאכלנו מהבעלים האלה כל השנים. ובואו לא נתבלבל, זה לא כסף שלהם שהם משקיעים במועדון אלא רווחים שהמועדון מייצר וסוף סוף משמשים לרכש. הוא הימור גדול, אבל השוק בעמדה הזאת נראה מאוד דל. והוא, מצד שני, נראה כאילו אם דברים יתחברו לו יהיה מהטובים בעולם. הוא ממש התעלל בהינקפי במשחק שלהם נגד אקוודור, והינקפי חזק הגנתית. מקווה שיישאר כסף גם, אבל אני מניח שדיומנדה זה העמדה הכי קריטית מבחינתם להביא את המטרה הראשית. אז הכי חשוב לסגור אותו ואחר כך לדאוג לשאר העמדות. אני גם ממש לא שולל מכירות לא צפויות שיכניסו לא מעט כסף. ג'ונס נראה כמו עוזב ודאי, אבל לא יפתיע אותי לראות גם את מקאליסטר וגאקפו נמכרים. השלושה האלה יכניסו אני מניח לא פחות מ-100 מיליון. חוץ מזה יש כל מיני קייזה, אנדו וצעירים כמו קומאס שיכולים להכניס עוד כמה וכמה מיליונים במצטבר, ואני אזכיר שגם אליוט עדיין שלנו ומכירה שלו תניב בטח איזה 20 מיליון. אגב, אני לא אפול מהכיסא אם נמכור אפילו מישהו כמו סובוסלאי. אני חושב שזה ברור שהם החליטו לעשות מהפיכה שלמה בסגל (ובאקדמיה) לפני שנה.
זה באמת נחמד להיות בכלל במשחק הזה של חלון העברות ולא מובן מאליו, אבל בשלב הזה די ברור לי שמקצועית נטו אנחנו שוב מוותרים על רכש לקישור וזה משהו שאני פשוט לא מצליח להבין. אין ספק שההתקפה דורשת שינויים ומחליף לסלאח חייב להגיע, אבל נישאר בקישור עם ריאן ועם מקאליסטר? זה לא אנושי. אנחנו חייבים שם קשר אחורי אמיתי שלא הגיע מאז פאביניו. המרוקאי של ליל היה מרגש אותי יותר (שם מוכר עוד לפני המונדיאל) אבל אולי גם הוא לא בדיוק הטייפ שהסגל הזה צריך. לא רואה אותנו קופצים מדרגה בלי חיה חדשה ורצינית בקישור האחורי.