ליברפול 2025/26: FSG סוף סוף פותחים את הכיס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י owen11111, ‏2/8/22.

1. oranfu Member

למה אתה קובע שזה ברור שמוותרים על קשר?

2. k_700 Member

קונדה נחשב אצלכם לכשרון מוביל ושם שכולם הכירו באקדמיות. היו דיווחים אפילו על אופציות עליו מקבוצות מגרמניה.
    לא כשרון על, אבל כשרון בולט.
    ובטח שאתם קונים גם שחקנים לאקדמיה מתוך מחשבה שאפשר לגזור עליהם קופונים בעתיד. זה בלתי אפשרי לא לפעול ככה עם ההגבלות שהליגה מציבה.

קנית לפני שנה את וויל יוז מסלפורד, לא היה צריך יותר מחצי דקה של צפייה בו כדי להבין שאף אחד לא בונה עליו שיפרוץ לסגל הראשון.
    קנית אותו ב250 אלף בתקווה שעוד שנתיים-3 תמכור אותו ב-5 מליון. עסקה סבירה.
    אתה מדבר איתי על פארקר מסיטי. בוא, ניוני לא מקבל אצלך דקת משחק(גם אותו בטח תמכרו) ושנינו יודעים איזה שם גדול היה ניוני באקדמיות.

אפשר למכור שחקני אקדמיה בכירים בכמה מליונים(אולי עם השאלה סבירה) גם מבלי שיפרצו לסגל הבכיר.
    אפילו המנהלים הכי מעפנים ביונייטד עשו את זה ב-5 שנים האחרונות. סיטי שנים ״מאזנת״ את הספרים ככה.
    נראה שגם אצלכם מהקיץ הקודם התחילו להבין את המשמעות הזאת ולכן משקיעים מאמצים וגם לא מעט כסף בגיוס שחקני אקדמיה בגיל 16-17.

3. Ori8 Member

אני לא קובע אבל מרגיש לי שאנחנו לא בכיוון.
    אם אתה מנסה להשכיב 100 על ההוא, מה יישאר לקשר רציני?

יש דיבורים חלשים על וורטון ואני מקווה שלא הוא יהיה הקשר שלנו. אחלה שחקן אבל כלכך לא מה שאנחנו צריכים.

4. oranfu Member

קונדה לא מהכשרונות הבולטים של קבוצת הגיל הזאת אצלנו, נקודה.
    יש קונדה אחר בקבוצה הזאת שעליו יש יותר הייפ, אולי זה גורם לבלבול.

ברור שאנחנו מביאים שחקנים לקבוצות הצעירות מתוך מחשבה שעל חלקם פשוט נעשה כסף בעתיד. אבל שוב אני אומר - בשביל לעשות על צעיר כזה כסף, הוא צריך לקבל דקות בשביל חשיפה. לקונדה הזה פחות ראינו מקום לתת דקות כי יש לנו צעירים שמועדפים על פניו בעמדות האלה.
    שוב אני אגיד - הוא צעיר מריו בסה"כ בשנה ובקושי קיבל דקות ב-U18. למי תמכור אותו במיליונים? צעירים אצלנו שמקבלים דקות בבוגרים נמכרים בכמה מיליונים בודדים (אלא אם מדובר בכשרונות רציניים) אז כמה נקבל על מישהו שרחוק מאוד מאוד אצלנו מהבוגרים?
    לא שסבבה לאבד אותו, אבל זה לא שחקן שמישהו במועדון יתקשה להירדם בלילה בגללו. יש הרבה כמוהו במחלקות הצעירות.

וויל רייט, לצורך העניין, הגיע אולי מתוך מחשבה לעשות עליו כסף בעתיד (כישרון טוב אבל כנראה לא מספיק בשביל הרמות הכי גבוהות) אבל הוא אכן דוגמה טובה - היה לנו מחסור בחלוץ בקבוצת הגיל הזאת אז הביאו מישהו.

פארקר זה שם יותר גדול מניוני, לפחות מבחינת ההייפ.

לא יודע אם נמכור את ניוני, אני מקווה שזה שהעפנו את סלוט ישנה את היחס לצעירים (ובראשם ניוני).

אני לא יודע מה התקציב אז לא יודע מה יישאר לקשר. צריך לראות גם מי יימכר ובכמה כסף. כמו שכתבתי אני לא אתפלא אם נכניס משהו כמו 100 מיליון ממכירות של שחקנים בקיץ.
    אני כן יודע ששחקן לאגף ימין זה משהו שהוא לא רצוי אלא אין מה לפתוח עונה בכלל בלי זה.
    אני מאוד לא מרוצה ממה שיש לנו במרכז הקישור, אבל זה פחות גרוע ממה שיש באגף ימין כי באגף ימין אין לנו שום שחקן, מילולית.

אני דווקא רואה שהדיבור על וורטון נעלם כמעט לחלוטין מאז שסלוט פוטר.
    מה יביאו? לא יודע. מקווה מאוד שיביאו מישהו ברמה גבוהה.
    חוץ מזה חייבים גם מגן ימני.

נערך לאחרונה ב: ‏20/6/26
  5. Scouser Member

איסק עם משחק טוב ואחלה של לינק אפ פליי. נראה קליל, נייד וחד. לגמרי מאמין שהוא יהיה מצוין עבורנו.
    מן הסתם כל עוד אקיטיקה בחוץ אין שאלה מי ישחק אבל אני מאוד סקרן לראות האם לאיראולה יש תכנון איך לשלב אותם ביחד עם וירץ.

וגאקפו עם צמד... כמה המגנים של שוודיה חלשים שהם אוכלים את החיתוך לאמצע?

נערך לאחרונה ב: ‏20/6/26
    Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  6. Ori8 Member

אין לי שום בעיה שגאקפו יימכר הקיץ, אבל יחד עם זה ראוי לציין שהוא לדעתי נכנס לטילט מאוד מאוד מאוד שלילי אצלנו והביקורות הקיצוניות והשיח על המקום המובטח שלו בגלל שסלוט הולנדי דחקו אותו עוד יותר לקצה ולהערכתי הוא פשוט לא הצליח להתמודד עם זה טוב ולהפיק מזה דברים חיוביים.

הוא עשה אצלנו גם דברים יפים ויש לו יתרונות אבל הוא קלירלי בעיקר וואן טריק פוני והואן טריק הזה לא מבוצע באיזו רמת על חלל.

כל הסגל הזה ברמת העיקרון ראוי להיבחן תחת מאמן רציני, בגדול. בעיקר מקאליסטר שלדעתי טעות עצומה תהיה לשחרר אותו.

7. k_700 Member

הרבה מהסגל הזה נראו טקטית רע, נראו עייפים מנטלית.
    מאקאליסטר פיזית נראה אחרי השיא שלו. אי אפשר להגיד שהוא לא ניסה או סתם סבל מההוראות הטקטיות. הוא נראה פיזית איטי מאוד.
    מהראשונים שהייתי מקווה במקומך שיהיה לו מונדיאל טוב ואז ריאל מדריד תגיע עם הצעה אחרי שלא יתחשק להם לשלם 120 מליון על אנזו.

גאקפו נתן עונות טובות אצלכם. הוא לחלוטין סבל מהשכונה שסלוט הנהיג העונה. לא היה מי שירסן אותו, לא הייתה לו תחרות על העמדה, המקום שלו היה בטוח.
    כשהיה שחקן כדורגל ברמה הכי גבוהה על העמדה שלו זה הוציא גם יותר ממנו.
    כמובן שגם לו יש מחיר ואם נניח אתם מקבלים איזה 60 מליון פאונד מנניח טוטנהאם, הייתי מוכר.
    אבל לא הייתי דוחף לזה בכל מחיר. זה כן שחקן שיכול לתת מספרים(גם בבישולים) עם מאמן שידע לרסן אותו, מה שסלוט לא עשה.
    אייראולה לקח שחקנים יותר בעייתים כמו קלייברט וטראבניר ועשה איתם קסמים.

שבדיה לא שיחקה עם מגנים היום ואולי בגלל זה גאקפו יצא לטיול בפארק.
    בלמים איטיים מאוד ומאמן שהתחיל להגיב ב4-0.

8. Scouser Member

דיומאנדה הזה נראה קצת מפוזר ובוסרי אבל עם צעד ראשון ומהירות שהיא בלתי ניתנת לעצירה.
    האם שווה סכום מטורף ולהמר עליו כיורש של סלאח? לא יודע.

9. oranfu Member

הוא בוסרי אבל ברור שהפוטנציאל שם מטורף.
    הוא כמעט בלתי ניתן לעצירה באחד על אחד.

אבל זה לא רק זה, זה גם המחסור באופציות שהן באמת טופ.

חוץ מזה שלדעתי צריך להכיר בזה שלא יהיה "יורש" לסלאח. צריך פשוט שחקנים מצויינים עם איכויות שמתאימות לנו.

10. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

את התפוקה של סלאח לא המחליף שלו אמור לתת, אלא בדיוק איזאק. זה חלוץ של 20 גולים בעונה בתאוריה. דיומאנדה אם יגיע יהיה יותר יוצר כנראה.

איזאק בהחלט נראה יותר קליל וזה סימן טוב, על אף שאני כנראה מהמבקרים הגדולים יותר שלו. וירץ לעומת זאת נראה רע עד כה. בשביל לחזור להתחרות אנחנו חייבים את שניהם טובים, אין ספק בכלל.

לגבי גאקפו, בהינתן מוניוז, ריו ודיומאנדה, ואם נהמר על זה שגם בעונה הבאה וירץ אולי יצטרך למצוא את עצמו באגף מדי פעם, אני לא רואה סיבה להשאיר אותו. וזאת למרות שאני לא חושב שהוא באמת גרוע כמו שהיה העונה. גם ניכר שזה לא בדיוק הפרופיל שאנחנו מחפשים לאיראולה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  11. k_700 Member

דיאמונדה נסגר נהדר בחצי השני. היה יותר צל מוירץ באגף.
    בכלל, נראה שפתרון טוב עליו זה לא ללכת אחד על אחד כמו שבגרמניה הם חשבו שהם יכולים לעשות איתו בחצי הראשון. גם באנגליה יבינו את זה מהר.
    הוא כמובן צעיר ויכול להשתפר מאוד אבל הפוטנציאל התרסקות איתו במחיר הוירצי שהוא אמור לעלות הוא מרהיב מאוד.

12. Ori8 Member

די נו, מדובר בתאום של מאדואקה.

המחיר לא מעניין.
    מי שעדיין מסתכל על המחירים האלה כאילו הם אמורים להגיד משהו, שיבושם לו.
    תביאו לי קשר אחורי אמיתי שיפרק כל מה שעובר לידו ואז אפשר יהיה לדבר על מי משחק לפניו מקדימה.

ריאן מבורנמות מרשים יותר וגם הוא יעלה 100 מיליון.
    מתאים יותר או פחות אני לא יודע.

13. Esomech Member

לפי גויס נחזור עם הצעה חדשה על דיומנדה בימים הקרובים.
    מחיר מטורלל בעיניי לשחקן עם עונת בוגרים מלאה אחת.

וגם זה שאין אופציות טופ לא אומר שצריך להתפרע עם המחירים האלה. למרות הפוטנציאל הגדול שטמון שם.
    אם הם נעולים עליו עד כדי כך ומוכנים לשלם, מי אני שאתלונן. אבל זה פשוט קצת אבסורד בעיניי.

לגביי גאקפו, מסכים שהוא נכנס לפינה מאוד גדולה בעונה שעברה, ולא קיבל הכוונה. אבל קבלת ההחלטות שלו באמת הייתה נוראית ומלאת אגו בשליש האחרון. לי קשה עם שחקנים כאלה, אבל אנחנו לא במקום שצריך לחפש בנרות למכור אותו, אם הצעה מספקת תגיע/הוא ידחוף לעבור, זה משהו אחר. כרגע כשחקן שיכול להיות רוטציה בשמאל וגם כחלוץ במידת הצורך (חלוץ פרווה מאוד יש לומר) יכולה להיות בו תועלת. אבל מצד שני, אז למה החתימו את מונייז? יכול לשחק בכל ה3 עמדות לכאורה, אבל בעיקר בשמאל.

וגם לגביי זה שכל הסגל ראוי להזדמנות להוכיח את עצמו. גם מקאליסטר. בעיניי האיטיות המורגשת אצלו היא הרבה יותר חוסר הכוונה / בלאגן טקטי / חוסר סדר.
    הוא תמיד היה שחקן איטי וכבד, אבל מבחינת מחשבה וידיעה מה לעשות עם הכדור בתוך שיטה, הוא פיצה על האיטיות הפיזית עם פעולות מהירות.
    העונה כל פעם שקיבל כדור לקח לו כמה שניות אקסטרה להבין מה קורה, מי עושה ריצות, איפה שחקנים ממוקמים. (וגם זה ששיחק מאוד גבוה הרבה פעמים, לא האזור הטבעי שלו) שחקנים כבר סגרו אותו.
    לא שאני משוכנע שהוא יחזור להיות אלכסיס של 22-25. אבל הוא יכול להיות יותר מהגרסא החיוורת והחלשה של העונה האחרונה, שזה יכול להיות מעולה כשחקן סגל.
    גם אליוט, שבזמן האחרון חשבתי שאולי יקבל הזדמנות להרשים בקדם העונה ולנסות להחזיר את עצמו לתמונת הסגל אצלנו כגיבוי בימין, כבר לא רלוונטי עם ההחתמה של מונייז. במרכז המגרש לא חושב שיש לו זכות קיום.

14. oranfu Member

חוף השנהב הפסיקו לשחק דרך האגף שלו במחצית השניה.

שוב - הוא מאוד בוסר. הפוטנציאל מפלצתי ועל זה הכסף. כרגע הוא שחקן שיכול לתת אימפקט אבל כנראה לא באופן עקבי ועם נוכחות מלאה במשחק.
    המחיר הזוי אבל הגענו למצב שהמחירים הם לא מחוברים למציאות כבר. אליוט אנדרסון ב-120 מיליון? סומרוויל ב-50 מיליון? אלנגה ב-50 מיליון?
    יש פה פוטנציאל גדול לנפילה, חד משמעית. אבל אני לא יודע איזה אופציות טובות ממנו יש. אם נלך לפי הרשימה שאמרו לנו שהם האלטרנטיבות (למרות שאני לא מאמין שאלה באמת האלטרנטיבות) - מינטה, אל-מלה ופרננדז פארדו - אף אחד מהם לא מרשים במיוחד ולפי מה שאומרים הם גם יעלו לא פחות מ-80 מיליון.
    ראיין יותר מרשים? לדעתי לא, אבל אנחנו מדברים פה שוב על למעלה מ-100 מיליון.
    מבחינתי הבעיה הכי גדולה בנוגע לדיומנדה היא שאם עכשיו אנחנו חושבים שהוא שווה סכומים כאלה, איפה לעזאזל היינו לפני שנה כשהוא עלה גרושים?
    כנ"ל ראיין, אגב. קושרנו אליו לא מעט כשהיה בברזיל, עבר לבורנמות' במחיר נמוך (יחסית) והיום אנחנו נואשים לשחקן באגף הזה.
    הרי את הצורך בשחקן לאגף הזה ידענו גם בקיץ שעבר. את דיומנדה היה אפשר להביא ממש בגרושים.
    אמנם זה נכון לכל המועדונים הגדולים שהיום אולי מצטערים, אבל הצורך שלנו בשחקן לעמדה הזאת היה ידוע, והיום אנחנו כמעט נואשים לדיומנדה בקרוב ל-100 מיליון.

הסכום מוגזם, ופוטנציאל הנפילה גדול. אני לא יודע מה התוכניות שלהם לגבי שאר העמדות, ואני לא רואה שהשוק משופע בשחקנים עם פוטנציאל כזה. אבל אני כן חושב שאנחנו צריכים שחקן התקפה בלוקבאסטר לאגף הזה ואני מעדיף שיילכו על הכי טוב שהם חושבים שיש במקום לחפש כל מיני מציאות בשביל "לחסוך" 20-30 מיליון.

גאקפו לא שחקן רע, והעונה שעברה עשתה לו רע כמו לכל הסגל שלנו בערך.
    אבל מה הוא נותן לנו למעשה בסגל הנוכחי? אני חושב שריו עדיף עליו בשמאל, הביאו את מוניוז שיכול\מיועד לשחק בשמאל. חלוץ? חד משמעית לא, הוא מזעזע שם ואני מעדיף שיעלו חלוץ מהנוער על פני לתת לו לשחק שם.
    הוא לגמרי expendable מבחינתי. אני צריך 2 שחקנים שלפחות אחד מהם יכול לשחק בימין ורצוי שאחד מהם יכול לשחק באמצע.
    מוניוז ישחק בעיקר בימין? בסדר, שגאקפו יהיה מחליף לריו.

מקאליסטר - שוב אנחנו נכנסים לעניין החוזים. הוא בן 28, יש לו חוזה לשנתיים. אתם נותנים לו חוזה חדש אחרי השנה האחרונה העלובה שלו? כי לדעתי אסור לתת לו חוזה חדש.
    אנחנו כנראה נצטרך גם למכור שחקנים בשביל עוד 2 שחקני התקפה, קשר ומגן ימני (כל אלה נדרשים). את מי אתם רוצים למכור חוץ מג'ונס שנקבל עליו כמו שזה נראה 20 מיליון?
    אנחנו נצטרך למכור לפחות עוד שחקן אחד בכסף משמעותי לדעתי.

15. Ori8 Member

אני לא מבין מה ההבדל בינו לבין מאדואקה, בשיא הרצינות.
    שניהם יכולים לרוץ מהר ולעבור שחקן. מה יש שם מעבר?

מעדיף את בארקולה בהרבה, והוא באמת יעלה הרבה פחות.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 4, אורחים: 0)

1. oranfu
  2. cheddar
  3. yakov_y
  4. Liverpool-Forever