ליברפול 2025/26: FSG סוף סוף פותחים את הכיס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י owen11111, ‏2/8/22.

1. oranfu Member

אם אני צריך לנחש:
    התקציב מצומצם יחסית ליריבות, אז אחוז הפגיעה ברכש חייב להיות גבוה מאוד, והוא חייב להיות כזה שנותן תפוקה משמעותית מהרגע הראשון.
    אין לנו את התקציב להביא כמה "זולים" יותר, להשתפשף עליהם\להשאיל אותם עד שיהיו ברמה המספקת.

אבל עם המחירים שנהיו נורמה היום אני לא רואה ברירה אחרת. זה או להוציא הון באופן קבוע, או השקעה גדולה יותר ב"הימורים".

2. oranfu Member

אחרי שבמשך חודשים ארוכים יש כבר שמועות\דיווחים ממקורות ערביים, עכשיו גם אורנסטין והמקומיים פחות או יותר מאשרים שיוז יעבור לסעודיה בסיום חלון ההעברות.
    לי אישית לא היה ספק כי השמועות\דיווחים האלה רצים כבר חודשים ולא הוכחשו.

אני לא יכול להבין את הדבר הזה. הוא סגור בסעודיה כבר חודשים, איזה צורה יש לזה שהוא מנהל לנו את חלון ההעברות עכשיו? איזה מחוייבות יש לו בכלל לתפקיד?
    איך הוא אמור לנהל מו"מ עם שחקנים לגבי תוכניות ארוכות הטווח של המועדון ודברים כאלה כשהוא בכלל עוזב עוד חודשיים?

בכלל, מה הקטע שהוא עוזב אחרי חלון ההעברות? יש לו חוזה לעוד שנה.
    הם רוצים אותו? שישלמו.

והחרא הזה עובר בשקט, לא נראה שזה מטריד יותר מדי את האוהדים (חוץ מכמה ברשתות). התרגלו שמחרבנים להם על הראש.

3. k_700 Member

הוא בטח כבר הוריד הילוך, הוא לא בפול קונטרול.
    יש דיבורים במקביל שהחלון הזה מנוהל על ידי אדוארדס.

4. oranfu Member

אדווארדס שבעצמו לא צפוי להמשיך?
    אחלה.

אני לא יודע מה הדיבורים, קל לזרוק דברים לאוויר כשאף אחד לא ממש יודע מה קורה מאחורי הקלעים. כן ברור לפי הדיווחים שיוז יעזוב בסוף הקיץ ושלמעשה הוא סגר בסעודיה לפני הרבה זמן.

5. Scouser Member

מעניין שיש דיווחים שקלופ בדרך לנבחרת גרמניה. לפחות זה ייתן לנו את מי לעודד.

6. oranfu Member

בגלל שיבש כמו המדבר בכל הנוגע להעברות במועדון הזה, נעדכן שגם במחלקות הצעירות (אחרי שהיה נראה שמשהו השתנה) חזרנו לפספס במאבקים על הכשרונות הגדולים.
    האחרון שבהם, ואולי הפספוס הכי גדול, זה שאבייר פארקר שכל הדיווחים היו שכבר סיכם אצלנו, בסוף השתכנע על ידי הכסף הגדול שכביכול הציעו לו בסיטי ונשאר שם.
    חבל, לפי כל הדעות מדובר בכישרון ענק ובגלל זה גם סיטי כל כך נלחמו להשאיר אותו.

נערך לאחרונה ב: ‏7/7/26
  7. Esomech Member

האמת עם כל השוק המת של שחקני כנף ימין.
    חבל שלא הלכנו על חלאיילי.
    אני מת עליו אז אני לא אובייקטיבי ממש בדעה (בדרך כלל אני הרבה יותר סקפטי עם שחקנים ישראלים), אומנם שיחק ווינגבק בבלגיה, אבל אני חושב שגם בתור קיצוני ימני, כמו ששיחק בחיפה או בנבחרות הצעירות. הוא יכול להיות שחקן טוב אפילו טוב מאוד בעמדה הזאת באירופה.

אצלנו כרגע שקט ודממה, כנראה המון בגלל המונדיאל.
    מקווה שעובדים הרבה מאחורי הקלעים ולמדו מהטעויות של לדווח כל צעד לתקשורת.

השחקנים צריכים לחזור לאימונים בימים הקרובים תחת אריאולה.
    מחכה למשחק האימון הראשון כבר

8. k_700 Member

אין לחלאיילי מה למכור ברמות האלה כקיצוני.
    רק כווינג בק ואתם כאמור לא משחקים עם אחד כזה.

רכש מעניין לאינטר.

9. oranfu Member

אני מאוד אוהב אותו אבל אני לא חושב שהוא מספיק טוב כקיצוני בשביל הרמות האלה.
    כן חושב שהוא יכול לשחק קיצוני באירופה ( או חלוץ, כמו שהוא גדל בנוער), אבל לא ברמות הכי גבוהות.
    הכח שלו כמגן זה ההצטרפות. כשחקן התקפה זה שונה (כמו שראינו עם פרימפונג).

10. oranfu Member

איזה הפתעה - אדווארדס התפטר.

היה צפוי אחרי שראינו תדרוכים שלו לפני כמה חודשים ש-FSG שיקרו לו ולא עמדו בהבטחות שנתנו לו.

לא צפוי להתמנות לו מחליף.

כאמור גם יוז עוב בסוף הקיץ.

איזה ניהול הא?

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  11. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

מועדון במאניה דיפרסיה, כרגיל. קיץ שעבר מגיעים אחרי אליפות, שופכים מאות מיליונים בחלון העברות, תחושה של התנהלות של מועדון גדול לראשונה מזה 40 שנה בערך.

12 חודשים אחרי זה המאמן מפוטר, המנהל המקצועי עוזב וזה שמעליו מתפטר. לאיראולה יש חתיכת עבודה לעשות פה לדעתי כי הרכש הולך להיות מאוד אנדר וולמינג.

בהצלחה לנו.

12. Esomech Member

לא אתפלא אם יוז יעזוב כבר בקרוב, וגם הם לא באמת מנהל את הקיץ הזה.

לא יכול להגיד שאני מופתע, ולא יכול להגיד שאני מאוכזב אחרי ההתנהלות בשנה האחרונה.
    מתאר לעצמי שזה כבר היה באוויר המון זמן.

צריך לראות מכאן איך זה ימשיך מבחינת מטרות וגיוס שחקנים.
    וכמה משקל יש לאריואלה עכשיו בהחלטות רכש בהתחשב בזה שאין ״ראש מערך רשמי״. לא אתפלא אם נשמע על יותר שחקנים שהוא מכיר/מעריך/אוהב. ולא אתפלא שגם אם נגייס שחקנים, זה יהיה לקראת תחילת העונה, אחרי שהוא יוכל להעריך את הסגל באופן כמעט מלא ולנסות למצוא פתרונות מתוך הסגל.

ההוא מהאקו רשם ששוקלים אולי להעביר את ריו ימינה (אני לא מתחבר, לא נראה שהוא יודע להשתמש ברגל שמאל בהופעה שהייתה לו בנבחרת אנגליה) אולי אליוט יקבל הזדמנות להוכיח את עצמו מחדש.

דרך אגב, אני גם לא יכול להגיד שזה באמת מדאיג אותי יותר מידי. משום מה אני סומך מאוד על אריאולה כמאמן שמאוד יודע איך לעבוד עם שחקנים באימונים. ולא אופתע אם נראה כמה שחקני אקדמיה שיקבלו קצת יותר קרדיט אצלו (מקונול, ניוני או אפילו באייטציץ) או שחקני סגל שפחות קיבלו דקות ו/או נראו לא טוב , אולי קצת ממציאים את עצמם מחדש.

הרבה פחות מודאג מאשר מה שהייתי בקיץ הראשון של סלוט שלא הבאנו אף אחד חוץ מקייזה.

13. Scouser Tommy משתמשים של כבוד היכל התהילה

להעביר את ריו ימינה זה לעשות עוול מטורף לשחקן.

אם לא נחתים ווינגר ימין בקיץ הזה, אפילו בפרופיל נמוך יחסית, זאת תהיה בדיחה. אבל אני בהחלט לא אופתע בהינתן מה שקורה כרגע במועדון.

oranfu אוהב/ת את זה.
  14. oranfu Member

מה ז"א לא תתפלא אם יוז יעזוב בקרוב? הכתבים כבר אמרו את זה כמעט מפורשות בשבוע שעבר שהוא יעזוב בסיום חלון ההעברות.

הבעיה היא לא בעזיבה של אדווארדס כרגע, אלא בתמונה הגדולה:
    הם החזירו אותו עם הבטחות שהם לא קיימו, זה נאמר לנו כבר מפורשות בחודשים האחרונים.
    הם מינו את איראולה, על סמך מה? יוז? הרי גם הוא יעזוב בתחילת העונה.
    בתחילת העונה אנחנו נהיה בלי מנהל מקצועי ועם מאמן בחוזה לשנתיים.
    כלומר שחקנים שאנחנו אולי רוצים להחתים (רכש ולחדש חוזים לשחקנים שכבר במועדון) - מה בדיוק אמורים למכור להם? ברור שאין שום תוכנית מקצועית למועדון, שום חזון.
    זה רק מראה לנו שוב כמה המועדון הזה פשוט לא מנוהל.
    איך לעזאזל מגיעים למצב שצוות ניהולי שעשו כזה רעש מזה שהחתימו אותו, להוביל את המועדון מבחינה מקצועית, עוזב שנתיים אחרי (למרות שהם תחת חוזים)? ואסור להקל ראש בזה שאדווארדס עוזב כי הם לא עמדו בהבטחות שנתנו לו, זה קריטי. הוא רוצה לנצח, הוא רוצה לנהל אימפריה, וזה פשוט לא מעניין את הבעלים האלה.
    הוא לא עוזב כי הוא לא הצליח בתפקיד, הוא לא עוזב כי פיטרו אותו, הוא לא עוזב כי מרגיש מיצוי. הוא עוזב כי הוא הגיע עם הבטחות לגיבוי של הבעלים לתוכניות אמביציוניות והם לא עמדו בהבטחות.
    אפשר וצריך להעביר ביקורת על התוצאות של חלון ההעברות בקיץ הקודם, אבל זה לפספס את הבעיה העיקרית. המנהלים הבכירים במועדון מביעים אי-אמון בבעלים.

מקווה שלא נעביר את ריו ימינה כי זה לעשות לו עוול גדול, אבל שום החלטה מחורבנת של המועדון הזה לא תפתיע אותי.

15. Esomech Member

בקרוב, זה כמובן לפני סוף הקיץ.
    אפילו בשבועות הקרובים.

שמע, תמונה גדולה או לא. גם אני לא חסיד גדול של הבעלים.
    אבל לבוא אליהם בטענות על שלא מימשו את התוכניות שרצו לבנות איתו, שכללו רכישה של מועדון שני שהוא מנהל את מערך הכדורגל. כאילו קניית מועדון זה דבר שיכול לקרות באהלן אהלן. בטח ובטח יותר משנה וחצי.

בסוף הוא התפטר מFSG, גורדון לוקח חזרה את התפקיד של המנכ״ל.
    אם יש להם מטרות, מי שמוצא אותם זה סקאוטים בטח שלא אדווארדס, הוא היה מנהל מו״מ אדיר, וידע לפגוע בול שהוא היה המנהל הטכני בתקופת קלופ.
    בקיץ האחרון, זה לא בדיוק שניהול מו״מ היה הצד החזק של הקיץ.

מתאר לעצמי שמי שיחליף את יוז יהיה מישהו מבפנים.

גם, סלח לי. אבל זה שהוא התפטר לא אומר שהיחסים לא השתבשו עוד לפני. הקיץ הקודם, הסאגה של סלוט. הפארסות שהיו במועדון הזה יום יום תחת ניהולו כמו כל סיפורי החוסר באימונים.
    והוא התפטר על זה שלא קיבל את ״מולטי קלאב מודל שלו״. זה משהו שמאוד היה מקל לנו על החיים בכל מה שקשור לשחקנים צעירים. אבל זה לא כי אכפת לו מאוד מאיך שהמועדון מנוהל.

שוב לא בא להגן על הבעלים, זה שיש כשלים מאוד גדולים בכל מה שקשור לניהול השוטף של המועדון מ2022 זה לא חדש.
    אבל לא חושב שהעזיבה שלו עכשיו או העזיבה שלו יוז עוד חודש וחצי זה מעיד על הבעיה הזאת, כמו שהעזיבות האלה שלהם הן אולי סימפטום של הכשלים שהם עצמם יצרו.

בוא, השמועות על יוז היו כבר בספטמבר הקודם, ממש אחרי שהבעלים ידעו לאשר כמה רכישות גרנדונוזיות, אפילו שנכנסו הרבה ממכירות. זה לא שהוא יכול להתלונן על אמביציה תוך כדי שאתה מבזבז 500 מיליון ברוטו ומשנה את מבנה השכר במועדון לגמרי.

בסוף אדווארדס חזר עם הרבה רעש וצלצולים לתפקיד שאף אחד לא יודע כמה היה נוגע לניהול המועדון בכלל, ויוז הגיע כמישהו שאדווארדס מכיר וסומך עליו.

אפשר להפנות אצבע מאשימה לבעלים שבמשך שנים, בתקופות מפתח ובתקופות קשות סגרו את הברז בדיוק כשהיה פה מאסטרו כמו קלופ, אפשר להתלונן על הספינים, על כל מה שקרה מאז שוורד עזב, הזריקת זין שלהם אחרי ניסיונות המכירה ב2022.

אבל על זה שיוז ואדווארדס עזבו, בין אם פוטרו, התפטרו או התפוטרו. הצמד עוזב אחרי רצף כשלים שבאופן אירוני הגיעו אחרי שקיבלו מחמאות כל הקיץ הקודם ומה שעשו, אבל קיץ אחד לפני, לא עשו כלום, קיבלו ביקורת ובסוף זה נגמר באליפות.

אז ככה שאני עדיין לא מתחיל לחשוב שעתיד המועדון לוט בערפל בגלל שהצמד האלה עוזב למרות שיש להם חוזה לעוד שנה. את זה אני אחשוב בגלל דברים אחרים.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 1, אורחים: 0)

1. oranfu