ג'ק אנגלידיס מנהל גרוע שתמיד מתנגח עם ארגוני האוהדים כי זה קל להוציא אותם שעירים לעזאזל. קבע מדיניות של בידוק קפדני, מצלמות והצגה של תעודות זהות בכניסה לשערים 10-11, למרות שהמעורבים בהתפרעויות, ובטח בהזיה המופרכת בבית של לאזטיץ', לא קשורים לזה בכלל.
אם אני הייתי צריך לעבור בידוק, להציג ת.ז, ושיצלמו אותי אם אני עובר על החוק, הייתי מוכן לזה בשביל לעודד ולראות את הקבוצה שלי.
כל עוד זה נשאר ביציע ולא פוגע במשחק עצמו אני בעד האבוקות, זה יפה עם התפאורה, זה מוסיף לאווירה ולטירוף ביציע (עונת ליגת האלופות של מכבי חיפה לפני 3 שנים), אבל אם אני צריך לבחור בין הקבוצה שלי לאבוקות, אין פה שאלה בכלל. אפשר לעודד ולקרוע את הגרון גם בלי פירוטכניקה. לארגוני האהודים בכל מקום יש כוח עצום, והם יכולים לעשות המון טוב, והם עושים המון טוב אבל לצערי הם גם עושים המון חרא. מספיק לראות את המשחק שלנו שהתפוצץ שנה שעברה במחצית נגד מכבי ת"א בסמי עופר, תחילת ארגוני האוהדים במחווה מרגשת ומדהימה לזכר האהודים שנפלו במלחמה, 40 דקות אחרי הם אחראים על פיצוץ המשחק בצורה פושעת. למה אי אפשר לעצור בעשיית הטוב?.
זה מה שנקרא מדרון חלקלק. זה הופך כדורגל לאירוע חריג, וזה לא אמור להיות. אתה לא מציג ת.ז בשום מקום בו יש לך כרטיס אליו, למעט עבור מכירת אלכוהול. זה שזה רק ביציע מסוים הופך את זה למבזה כלפי האנשים, ומקטלג אותם כמסוכנים. זה נוהל מגוחך לחלוטין. לא סתם מתנגדים לזה בכל העולם.
באופן כללי אני מסכים עם מה שכתבת ואם היום מציגים ת.ז מה יודע מה יתטרכו לעשות מחר בשביל להיכנס למשחק. אבל בפועל באיזה אירוע ציבורי יש אלימות כמו שיש בכדורגל (או בכדורסל). כן אני לא חי באשליה ויציע כדורגל הוא לא תיאטרון הבימה וטוב שכך אבל אם אוהדי כדורגל מצפים שלא ייתחסו אליהם כאל עבריינים הם גם צריכים להפסיק להתנהג ככאלה. באיזה אירוע ציבורי אנשים מביאים אלות בשביל לריב עם אנשים אחרים שלוש שעות לפני משחקים? באיזה אירוע ציבורי זורקים חפצים לעבר שחקנים או משתתפים? שים לב שבכלל לא הכנסתי את נושא האבוקות. אני לא סותר את הטענה ואפילו מסכים שהטיפול של בתי הדין, המשטרה, סדרנים, הכנסת וכל המעורבים הוא רע מאוד. אבל נאה דורש נאה מקיים.
לדעתי אין בעיה בהצגת תעודה מזהה בכניסה ליציע, הבעיה שהיום זה זה, ומחר זה משהו אחר ועוד שנה זה כבר יהיה הגבלות רציניות שעלולות להיות מוגזמות. יחד עם זאת כמו שהייתי נגד הצבת הרשתות ביציעים כי זה ממש לסגור קהל אוהדים בכלוב, אבל הגיע הזמן שגם אותם אוהדים לא יתנהגו כמו חיות שצריכים לסגור בכלוב.