ערן זהבי הודיע על פרישה מכדורגל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י italiano, ‏1/1/26.

1. italiano Member

אחד השחקנים הגדולים בתולדות הכדורגל הישראלי פורש רשמית.
    חבל לי שלא זכינו לראות אותו בשיאו בליגות רציניות. בחר בכסף הסיני(לגיטימי מצידו) ולמעשה ויתר על התחרותיות.

איפה הוא ממקום ביחס לבניין, ברקוביץ' וכו' שעשו קריירה אירופית מרשימה?

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  2. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מלך שערי הנבחרת בכל הזמנים.

לא חושב שיש שאלה, מהגדולים שהיו לכדורגל הישראלי. האם 1 או 2 או 6 אני לא יודע, אבל בטופ של הטופ. מסכים לגבי תחושת הפיספוס. בשיאו שחקן שלטעמי יכל לשחק בגדולות של אירופה אבל בחר במסלול אחר. יכל להגיע לקבוצות אמצע באנגליה וגרמניה ומשם לצמרת (זכור לי הצעות קונקרטיות מפרנקפורט, אברטון ועוד) ומשם אין לי ספק שהיה מגיע גם לגדולות ביבשת. אבל זאת הבחירה שלו.

3. oranfu Member

מהגדולים, כן.
    לא יודע לגבי אוחנה, שפיגלר וכאלה (את אוחנה אני זוכר רק בשלהי הקריירה), אבל מבחינתי הוא רמה מתחת לרביבו.
    ברקוביץ' ובניון ברמה משלהם בטופ.

שום סיכוי שיכול היה לשחק בגדולות של אירופה ובגלל זה לא הגיע לשם. פינישר מצוין אבל שחקן שלא קיים בלי הכדור, בלי מהירות ובלי פיזיות וגם כזה שמחפש כל הזמן את השער לעצמו ולא עבור הקבוצה.
    זה עבד בליגות חובבניות כמו הישראלית והסינית. הגרופיז יציינו את איינדהובן אבל עובדה שבתקופתו הקבוצה כשלה והוא עצמו הציג יכולת לא להיט. שחקן שהקבוצה צריכה להשתעבד אליו וזה לא היה קורה בליגות רציניות.

4. yedidel Member

אחד מגדולי אם לא הגדול בכוכבי הליגה הישראלית.
    לא מתחרה בטבלה של הישראלים שעשו קריירה אירופאית אמיתית. זה כולל גם שחקנים כמו רפאלוב וברדה. רביבו או בניון זה בכלל פלנטה אחרת

de Middenweg, oranfu ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך להגיד, שגם מדובר בסופר מקצוען שבזכות זה הצליח להמשיך להישאר רלוונטי עד גיל מבוגר במונחי כדורגל כשידע לשמור על עצמו ועל הגוף שלו.
    גם מבחינת אופי על המגרש (מחוץ למגרש אני שותף לביקורת שהעדיף כסף קל בליגה חלשה מאשר להתחרות ברמות גבוהות יותר ושהיה הרבה פעמים אדם קטן וקטנוני בהתנהלות שלו) זה שחקן שאתה תמיד מרגיש, מאוד דומיננטי, והיה לו חלק משמעותי בזכייה של מכבי באליפות שנה שעברה עם פלייאוף מצוין בזכות אותו אופי.
    מקצועית, כולם מדברים על הסיומת שלו שהייתה אדירה, אבל גם מבחינת התנועה שלו, הייתה לו תנועה ברמה אירופאית, לא פחות, זוכר בתקופת אלישע לוי שהצמדנו לו שומר אישי ואני רואה איך מהיציע הוא בכל פעם עושה תנועה חכמה ופשוט מבטל לגמרי את השמירה עליו.
    לא חושב שהוא ברמות של בניון, ברקוביץ' ורביבו, שמבחינתי הם הטופ 3 שחקנים הכי גדולים שהיו כאן, אלא מדרגה מתחת עם שמות כמו אלי אוחנה (שלדעתי עדיף על זהבי) אבי נימני ואלון מזרחי.

oranfu אוהב/ת את זה.
  6. DRORIKO Member

אחד מגדולי השחקנים בהיסטוריה של הכדורגל הישראלי. כאוהד מכבי חיפה סבלתי ממנו אבל תמיד הערכתי את גדולתו. שיהנה שם למעלה על ההר של הדולרים.

7. DRORIKO Member

צריך לעשות הפרדה בין הכדורגל הישראלי לכדורגל האירופאי. אם אתה נותן לי לבחור את מי אני לוקח למכבי חיפה את ברקוביץ׳ או את זהבי אני לוקח את זהבי בלי שאלה בכלל, אבל לכדורגל האירופאי ברקו יותר התאים כי הוא יותר יוניק. חלוצים כמו זהבי יש באירופה כמו זבל, מוסרים כמו ברקוביץ׳ אין הרבה. מה שכן ברקו פחות היה מתאים לכדורגל האירופי של היום. היום אתה לא יכול להיות קשר אמצע בלי לעשות הגנה, אין חיה כזאת.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בן כמה אתה?
    ראית את ברקוביץ' בשיאו?
    הבחור היה מהמוסרים הכי גדולים ואיכותיים בפריימר לייג, לא בליגה הישראלית/סינית.
    בניגוד לדימוי ולאופי שלו, הוא היה עובד סופר קשה כדי להיות זמין ולקבל כל הזמן את הכדור וראה משחק כמו שאף שחקן ישראלי לא ראה.
    היו לאחרונות כל מיני ראיונות עם שחקני מכבי חיפה בתקופה ההיא, גלאם, חזן ועוד, וכולם אמרו שמבחינתם ברקוביץ' היה הכי גדול, גם יותר מרביבו, וכמובן יותר ממזרחי שהזכיר מאוד את זהבי מבחינת סיומת, כי הוא הפך את כל מי שמסביבו לטוב יותר.

oranfu אוהב/ת את זה.
  9. DRORIKO Member

עכשיו אני מבין למה יורדים עליו כל הזמן בפורום של הפרמייר ליג. איזה מין טיעון מפגר זה "משה גלאם ואלון חזן אמרו שברקוביץ' טוב יותר" ברור שהם יגידו את זה, הם שיחקו איתו ביחד! לשאלתך אני בן 40 ורואה את הליגה הזאת מאז 1993. ערן זהבי הוא השחקן היחיד שהיה רמה מעל הליגה. ברקוביץ', רביבו, נמני, איציק זוהר, בניון, קטן, רוסו. כולם היו שחקנים גדולים, אבל על אף אחד מהם לא יכולת להגיד שהוא רמה מעל הליגה. זהבי היחיד שיכולת להגיד את זה עליו. ומה זה ברקוביץ' הפך שחקנים לידו לטובים יותר? ראובן עטר היה צריך שיהפכו אותו לטוב יותר? הוא היה המלך של הקבוצה עוד לפני ברקוביץ'. רביבו היה צריך שברקוביץ' יהפוך אותו לטוב יותר? אפילו אלון מזרחי היה מלך שערי הליגה עוד לפני שפגש את ברקו. ברקוביץ' היה שחקן גדול והמסירות שלו הציתו את הדמיון, ועדיין מבחינת דומיננטיות ואימפקט שום דבר לא התקרב לזהבי ומאזן האליפויות אומר הכל.

10. yedidel Member

כי זהבי נשאר פה המון שנים.
    אתה לא יודע להגיד מה היה קורה עם כל השאר אם הם היו נשארים פה כל הקריירה

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

זכותך לחשוב שזהבי היה שחקן ליגה ישראלית גדול יותר (מספרית זה נכון, כי הוא בילה יותר שנים בישראל, בטח בשנות השיא), אני ראיתי את ברקוביץ' בשיא שלו, והוא היה דומיננטי ולפעמים השחקן הכי חשוב בקבוצת פריימר לייג ולכן די ברור שאם היה נשאר בישראל הוא היא כמה רמות מעל הליגה כאן (אותו הדבר רביבו שהיה מהשחקנים הכי דומיננטיים בסלטה ויגו בליגה הספרדית).

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. DRORIKO Member

מה שאני יודע זה שברקוביץ' ורביבו שיחקו ביחד ועדיין הצליחו להפסיד אליפות לקבוצה של נגרים. זהבי עם קבוצה נגרים הפסיד אליפות רק במחזור האחרון לקבוצה היסטורית. הוא אשכרה סחב אותם לבד עד הפוטו פיניש, ברקוביץ' היה יכול לעשות את זה?

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה קבוצת נגרים?
    זאת שעשתה שלב בתים בליגת האלופות?
    זאת עם ראיקוביץ' בשער, דסה בצד ימין, גארסיה וטיבי בלמים, אלברמן, איגבור ומיטרוביץ' באמצע (ולאחר מכן גם מדוניניאן), טל בן חיים ודור מיכה בצדדים? עם דור פרץ, גילי ורמוט, אבי ריקן, יואב זיו וברק יצחקי בספסל?
    זאת קבוצת הנגרים?
    זאת קבוצה שלוקחת אליפות בישראל גם השנה וגם שלוש שנים אחורה, למעשה חוץ מהאליפות השנייה של בכר במכבי חיפה, ושתי האליפויות הראשונות שלנו, זאת קבוצה שלוקחת אליפות בישראל בכל שנה אחרת.

14. DRORIKO Member

קודם כל היא עשתה צ׳מפיונס אך ורק בגלל זהבי. דבר שני הסגל שלכם היה הרבה יותר טוב. אתה משווה את אלברמן לאוגו? את מיכה למליקסון? את טב״ח לוואקמה? הסגל שלכם היה כל כך עמוק שלפעמים שחקנים כמו ראדי ובוזגלו היו יושבים על הספסל על מה אתה מדבר איתי בכלל.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה קשור הסגל שלנו?
    מכבי של אותה שנה היא אחת הסגניות הכי איכותיות שהיו כאן.
    תסתכל על השמות בסגל ותבין עד כמה היו איכותיים.
    זהבי היה מעל כולם כמובן, אבל לטעון ששיחק עם נגרים זה עובדתית לא נכון.

נ.ב
    גם מכבי של עונת 1994/1995 לא הייתה "קבוצה של נגרים".
    אובראוב בשער, האחים ברומר, אמיר שלח, יעקב הלל, ניר קלינגר, אבי נימני, אלי דריקס, ניר סביליה, אלון מזרחי, יורי שוקאנוב למי שזוכר. היו בסגל גם נועם שוהם ובן לוז. ממש לא קבוצה של נגרים.