רומא 2025/2026 :: החל עידן גאספריני.

הנושא בפורום 'פורום כדורגל איטלקי' פורסם ע"י טל., ‏20/8/23.

1. טל. Member

מנהלת הסרייהa ממשיכה במאמציה לבצע סיכול ממוקד לרומא בעמדת השיפוט.
    והפעם מול רונה שיבצה את סוצה הידוע לשמצה שכבר זכור לנו העונה הזו מהחמישייה שחטפנו מאינטר השנה וגם ה 3-3 עם גאטי נגד יובה.
    ובנוסף:
    השופט שאחראי באופן ישיר על כך שרומא איבדה את המקום בטופ-4 בסוף עונה שעברה עם הפנדל והשיפוט השערורייתי מול אטאלנטה. המשחק ההוא שאם אתם זוכרים שראניירי התלונן ואז במסיבת עיתונאים אמר ''אני לא ראויי בעיניו''.
    צריך להיזהר מהמנוול המשומד הזה.

2. טל. Member

התקשורת ברומא מעלה שוב את השם של זירקזי. לקראת הקיץ…
    שיואו. תדמיינו אותו ואת מאלן ביחד בשפיץ.
    טירוף.

וואלה אני מוכר את סולה + מטביע את כריסטאנטה יימח שמו בים התיכון…: ורוכש את הקשר האחורי הכי טוב ואתלט שאפשר להביא.
    קשר אחורי כזה פנתר להשלים משולש הפוך במרכז שדה ביחד עם קונה ופיסיקלי…

ובחוד זירקזי ומאלן.

אמאל’ה. קבוצה לפאקינג סקודטו.

3. טל. Member

בובי רסטה
    Instagram

------------------------------------------
    ולחדשות פחות משמחות: הרמוסו שסיים חוזה הקיץ חתם הארכה לעונה נוספת. לצערי. מקווה שלפחות קיזזו לו בשכר, כי הוא היה המרוויח השלישי הכי גדול בקבוצה אם אני זוכר נכון.
    בקשר לשאר שלושת השחקנים בסגל שנגמר להם חוזה (חוץ מאלשע) -כל הדיווחים הם שבקרוב יחתמו גם עם פלגריני ודיבאלה... מקווה שלא. אבל הכי הרבה מקווה שלא יאריכו לצ'ליק הנכה הזה. שייקח את הכרטיס שלו ושיילך. ליובה.

4. טל. Member

מסארה ורומא נפרדו רשמית. לאחר שנה אחת בלבד. בעקבות העימות המתוקשר שהיה באפריל בין גאספריני לבין ראניירי ומסארה.
    -גאספריני הציב אולטימטום,
    ואז ראניירי כזכור עזב ראשון לפני חודש.
    מסארה מאז היה רגל וחצי בחוץ, חיכו לתום העונה שהיה סעיף בחוזה שאפשר היפרדות הדדית, וכעת לאחר שהעונה נגמרה הסעיף מומש.

אגב, לאחר שמסארה עזב gds מפרסם היום שגאספריני לא נתן לו לעלות לאוטובוס של הקבוצה החל מלפני כמה חודשים אחרי ההחתמה של ואז. וב 3 הזדמנויות שונות לאורך העונה ביטל מסיבת עיתונאים בעקבות ראיונות מוקדמים של מסארה, או שיח זועם שהיה לו קודם לכן עם מסארה או ראניירי.

מבחינה מקצועית בתור ds היו למסארה 2 הצלחות עצומות, בקנה מידה עולמי האמת: ווסלי ומאלן.
    והצלחה אחת קטנה יותר שהיא גילארדי.
    יחד עם שורה של שחקנים שהראו ניצוצות, שנתנו קצת מקום לתקווה בעתיד, -אבל מוקדם מידי להכתיר אותם כהצלחה: כמו ואז זיולקובסקי ו-ונטורינו.

במקביל,
    היו למסארה גם הרבה כשלונות, הן ברכש (הדוגמאות המובהקות זה פרגוסון ביילי צימיקאס סרגוסה ואלעיינוויֿ), והן במכירות: בחוסר היכולת להיפטר משחקנים. כשהדוגמא הכי מובהקת זה דובביק.

אבל מעל הכל הבעיה היתה חוסר התיאום בין גאספריני לבין מסארה. שכאמור לבסוף גלש להתבטאויות בתקשורת, ובמהרה לחיכוכים מעבר לפן המקצועי. והתרחב גם ליחסים עם ראניירי (שבאופן אירוני היה מאלו שדחפו להבאת גאספריני מלכתחילה).

מהרגע הראשון, גאספריני לא היה מרוצה מהאיטיות ומחוסר היכולת של מסארה להביא את השחקנים שדרש בקיץ כמו ריוס וסאנצ’ז. לא היה מרוצה מהשחקנים שכן הגיעו במקומם, ולחלוטין לא היה מרוצה מחוסר היכולת להיפטר מדובביק.

ובחלון של ינואר לאחר שנפרדו בקושי מבלדנצי וביילי, כשמסארה במקום להביא לגאספריני את שחקני הכנף שביקש בינואר - מסארה במקום זה הביא את סראגוסה ואת ואז (בכמעט 30 מיליון יורו) : גאספריני בתגובה בכלל איבד את השפיות…
    והיחסים העכורים ממילא - התדרדרו עוד יותר. כולל בהתבטאויות בתקשורת. עד לסוף הבלתי נמנע שכולנו כבר מכירים איך נגמר.

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/26
    ASROMA, Cup of Tea, Roma ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  5. SerieA Il Capitano

תודה על הפוסט, מעניין.

עם כל הטלנובלות ברומא (הבלתי נגמרות, מאז פרנקו סנסי וכנראה הרבה לפני) אני די חושש לעונה הבאה. בלי הנהלה מתפקדת, גאספריני לא יוכל לשחזר הישגים.

באיטליה מי שמצליח יש לו הנהלה מתפקדת, והיוצאת מן הכלל היחידה היא נאפולי, שם הנשיא פשוט יודע מה הוא עושה. אבל מלבדו?

אטאלנטה
    אינטר
    קומו
    יובנטוס עד שמארוטה הלך
    בולוניה של השנים האחרונות

זה מתחיל בהנהלה.

אני לא בטוח שגאספריני עצמו איש שקל לעבוד איתו. אבל משהו שם צריך להסתדר.

6. טל. Member

זה שקשה לעבוד עם גאספריני - זה ידוע.
    כבר מזמן.
    כשגאספריני הגיע לאטאלנטה - היו לו בהתחלה הרבה התכסחויות עם סראטורי. למשל. -אבל אח''כ זה התפתח לאהבה גדולה ושיתוף פעולה ברמה כזו גבוהה שהיום נחשבת הסטנדרט האידאלי באיטליה.
    אח''כ היה לו שיתוף פעולה טוב עם ד'אמיקו.

עכשיו הנהלת רומא החליטה כידוע להיפטר ממסארה וראניירי. לדחוף אותם החוצה ולתת את המפתחות לגאספריני.
    כחלק מהתהליך הזה גאספריני דרש וקיבל את ד'אמיקו הנ''ל. שבימים אלו ממש עוזב את אטאלנטה ומצטרף לרומא.
    (את סראטורי כבר אי אפשר להביא, כי א- הוא מבוגר מידי אני מניח. ב- הוא בתפקיד כבוד בבולוניה)

אגב #2 כחלק מה-מהפיכה ברומא התחלפו גם הרבה בעלי תפקידים אחרים בסגל הרפואי ובמערך הסקאוטינג וישובצו במקומם אנשים חדשים, שגאפריני דורש/יהיה אחראי על הבאתם. ממש נותנים לו את כל המפתחות לקבוצה. במלואם.
    רק שיפסיק ליילל.

בעיה עמוקה יותר בעיני היא הסיבה שבגינה הוא מיילל.
    יותר מאשר היללות עצמן.
    לא ברור מה הוא חושב לעצמו ומה הציפיות שלו... יהה ה ds אשר יהה...

רומא זה לא ריאל מדריד. אי אפשר להביא סופרסטאר תוצר מוגמר לכל עמדה.

אני מבין שבניגוד לאטאלנטה הוא מקווה לקבל כאן מ ה ds שלו שחקנים שהם תוצר מוגמר או קרוב מאוד לשם. ולא רק כשרונות גולמיים. אני מבין שבניגוד למה שהיה לו באטלנטה - הוא כנראה רוצה כעת לעלות ברמה.
    אני מבין.
    אבל גאספריני צריך לקלוט ש-
    א: על סמך היכולת שהציג באטאלנטה בכלל הביאו אותו לרומא מלכתחילה.
    ב: עם כל הרצון הטוב, להביא שחקן תוצר מוגמר לכל עמדה, ברומא, זה פשוט לא אפשרי.
    יש מגבלות תקציב... מה נעשה...?

אי אפשר שיגיב ככה בחריפות ויירד מהפסים, על כך שהביאו לו את ואז למשל או את פרגוסון.
    לפעמים אי אפשר להביא יותר מזה.
    לפעמים, במועדון כמו רומא, אי אפשר לשחרר שחקן ללא שום תמורה, ואם אין קונים אז משאירים את השחקן בסגל. (אהם אהם דובביק). אין מה לעשות. יש הפסדים שקבוצה בסדר גודל של רומא לא יכולה לספוג.
    פשוט לא יכולה. עניין תקציבי. מתמטי.

SerieA אוהב/ת את זה.
  7. Roma מנהלים

אתה לא רואה הבדל בין סגנון הרכש של ואז\פרגוסון\מאלן?
    הראשון פוטנציאל גדול שברור שהוא לא מוכן בהשקעה גדולה.
    השני אחרי עונת נפל באנגליה שהיה בעברו כישרון גדול בעסקה ללא סיכון גדול (עסקאות שבאופן עקרוני אני בעדם, כמובן שבגילו יש עוד אופציה לעשות רווח ממכירה עתידית)
    האחרון זה שחקן מוכח באופן יחסי ברמות האלו והציפייה לתרומה מיידית.

בהחלט יש על מה להתרעם, ואז מרגיש כמו השקעה מיותרת במצב של הסגל, למזלנו זה לא היה על חשבון חיזוק הכרחי כמו מאלן.
    בכללי לא חכם להנחית על מאמן שחקנים שהוא לא רוצה, בטח לא צעירים כי זאת השקעה שסופו לרדת לטמיון.

8. טל. Member

מה זאת אומרת ”לא חכם להנחית על מאמן שחקנים שהוא לא רוצה”
    -זו בדיוק הבעיה…
    להבנתי מסארה הנחית על גאספריני צעירים שהוא לא מעוניין בהם כי הם צעירים שהוא לא מעוניין בהם. נקודה.
    רוצה לומר: גאספריני לא היה מעוניין באף צעיר... לא ואז. גם לא צעיר אחר. גאספריני אמר את זה בעצמו שהוא מעוניין בדיוק הפוך: בשחקנים וותיקים. בעלי ניסיון.

כל צעיר (אחר) שמסארה היה מנחית, עדיין גאספריני לא היה מרוצה.
    (לא משנה אם רואים לו ואז או קוראים לו פישנזון).

אני מבין ומסכים שואז (ועוד בסכום ששולם עליו) זה רכש הזויי ומיותר.
    כתבתי את זה בעצמי. בינואר בזמן אמת.
    -אבל במקביל גאספריני צריך להבין שזה סוג הרכישות שקיימות ברומא.
    במועדונים אפילו יותר גדולים מרומא.
    אין מה לעשות.
    לפעמים לעמדת החלוץ לפעמים לעמדות אחרות. זה ככה היה וככה יישאר. מה הציפיות שלו אני לא מבין.

מאלן זו לא דוגמא מייצגת.
    אי אפשר להיתפס על מאלן.
    זה מקרה נדיר בינגו שכזה.

הרי כולנו ראינו את טובי המועדונים באיטליה ובאירופה - שופכים כספים עצומים על חלוצים “מוכחים”ִ חלוצים בוגרים שהם תוצר מוגמר, שכבר בעלי ניסיון וצברו לעצמם מוניטין (ולכן גם המחיר שלהם גבוה) והנה, הם נכשלו. כישלון חרוץ… אחד אחד.

במועדון כמו רומא - הבאה של צעירים כשרוניים אבל נטולי ניסיון זה חלק מהחיים. גאספריני צריך להבין את זה.
    לא טוב לו אז שיילך לאמן את אינטר או ריאל מדריד.

9. Roma מנהלים

פרגוסון צעיר ויש הבדל בין עסקאות ואז לפרגוסון. עסקת ואז פוגעת משמעותית בתקציב בניגוד לפרגוסון שבסוף זאת השאלה עם אופציה ואפשר לבצע מהלכים נוספים בשוק העברות, למעשה העסקה כמעט ולא מגבילה אותך. בנוסף אתה לא מחויב לשחקן אם החיבור לא מצליח. עסקאות שאני חושב שרומא צריכה לשאוף אליהם יותר אלא אם מדובר בצעיר שכבר הוכיח את עצמו בליגה כמו עסקת סולה, ניקו פאס ודומיהם.

בהחלט צריך לרכוש צעירים כישרוניים ונטולי ניסיון כמו שציינת אבל זה לא בהכרח צריך להיות חלק המרכזי מהתקציב ובטח לא בקבוצה מחוררת כמו רומא שגאספריני קיבל, אולי קבוצה שרצה מספר שנים ושומרת על הבסיס יכולה להוסיף פרוספקט מהסוג הזה.

10. טל. Member

אגב מאלן הגיע גם כסוג של הימור מסוים... בדיוק כמו לאון ביילי הייתי אומר.
    וואלה, בזמן הגעתו בינואר, מאלן לא היה מניה בטוחה יותר מאשר לאון ביילי בקיץ.

אי אפשר לומר ש-מאלן הגיע אלינו בשיא, אחרי עונה של 30 ומשהו גולים. כמו דובביק למשל.

11. טל. Member

רגע. לפי הדיווחים גם את פרגוסון (שכאמור לא הגיע בעסקה כבדה כלכלית) - גם אותו גאספריני לא אהב ולא רצה.
    ברור שמקרה רוביניו ואז בכלל שבר את הכלים מבחינת גאספריני… זה היה הקש ששבר את גב הגמל, ולכן גם גאספריני הגיב כפי שהגיב עם האוטובוס ועם כל התלכלכות שהחלה לצאת החוצה.

אבל עדיין שווה להדגיש: גם את פרגוסון בקיץ - גאספריני לא רצה. הוא לא היה מרוצה מההחתמה של פרגוסון. ולא מההשארה של דובביק (חוסר היכולת למכור את דובביק)

12. טל. Member

אגב#2
    אתה לא יכול להביא שחקן צעיר שכבר הוכיח את עצמו באיטליה (או בכל ליגה אחרת) בעסקה של השאלה עם אופציה.
    (אני אפילו לא יודע אם תצליח להביא בעסקה השאלה עם התחייבות.
    זה בד’’כ יהיה רכש מיידי.)
    ———————————————————

אם לסכם את דבריי:
    מה שהכי מטריד אותי זה ש(כמו בהרבה מובנים אחרים) עושה רושם שגאספריני החליט שברומא הוא לא הולך להיות “גאספריני של אטאלנטה”.
    ובמסגרת המהלך הזה, -לא מובן לי האנטי הזה שהוא פיתח לעצמו ברומא כנגד שחקנים צעירים באופן כללי. כולל רכש של צעירים.

13. Roma מנהלים

אני בהחלט אוהב את ההימורים מסוג ביילי ומאלן, ברור שכל עסקה יכולה להיכשל אבל זה מהסוג העסקאות שהכי מתאימות לרומא. השאלה עם סעיף ובמיוחד רג'יקטים מהפריימר ליג שעמוסה בסחורה איכותית שלא בהכרח משתלבת.

זירזקי זה החלום. שחקן שכבר ראינו מתבלט בליגה.

14. Roma מנהלים

הדגשתי את השחקנים הצעירים שהרשימו בליגה המקומית כשחקנים שאני בעד להפוך לעסקת ואז כי מדובר בהימור קטן יותר כי כבר ראינו אותם מצליחים וגם במידה ולא אני בטוח שיהיה להם שוק למעבר המשך במידת הצורך.

15. טל. Member

זירקזי גם החלום שלי.
    אבל... אם להיות כנה, אלא אם גאספריני מתכוון לעבור ל 3-5-2 עם 2 חלוצים,
    לא סביר להניח שרכש כזה כמו של זירקזי אכן יקרה.

כי אנחנו כבר לא בקיץ 2025. זהו, מצאנו את מאלן. אז לא סביר להניח שרכש כזה כעת ייצא לפועל.
    לא רק מבחינת רומא. גם זירקזי בעצמו לא ירצה להגיע למקום שבו הוא שחקן ספסל, שבמקרה הטוב נכנס ברבע האחרון של כל משחק…

(שוב. אלא אם גאספריני מתכנן לשנות מערך. אבל אם גאספריני מתכנן להשאר עם מערך נוכחי רגיל שלו, עם חלוץ בודד + שני שחקני כנף משני הצדדים שלו: אז אני מניח שבשחקני כנף יתרכזו מאמצי הרכש בקיץ הנוכחי בגזרת ההתקפה... בטח ובטח אם ימכרו את סולה).

נערך לאחרונה ב: ‏31/5/26