לא, אתה לא מציע כלום. אתה בעיקר מדבר מסביב. אפשר ללכת לפסקת ההתגברות ברוב מיוחד (הוספת אחוז מסוים מהקואליציה). הרפורמה של לוין לא חייבת לעבור במלואה, כרגע לא נתנו לפסיק לעבור שלטון האייתולות של בג"צ ועל זה הם יישלמו ברפורמה על מלא. העובדות ש-64 מנדטים בעד רפורמה משפטית בצורה כזאת או אחרת, תלמד להכיר במציאות. וכן, אם אני צריך לבחור למי את הכוח אני אבחר לתת למי שאני יכול לבחור ולהיבחר ולא למיליה קטן ומושחת. אני יודע מי יותר מחובר לעם ומי המנותק. גם בקואליציה של 61 והצעת חוק שהורגים את הג'ינג'ים מחר אני בטוח אמצא בן אדם מספיק הגון להפיל זאת, מנגד בג"צ מוכיח פעם אחרי פעם שאין שם אף אחד הגון. סליחה, תמיד יהיה הסרוג המתחנף שייתן סייג בדעת מיעוט שלא קובעת כלום אבל ברגע האמת שדעתו חשובה הוא יתיישר כמו הכלב שהוא.
זו פחות הסיבה. הסיבה היא שלתפיסתי, אנחנו כבר בדיקטטורה. פשוט במקום פוליטיקאים יש משפטנים שניכסו לעצמם את הדמוקרטיה בישראל. אז כשיש לי את האפשרות לבחור, אני מעדיף לבחור בדיקטטור שאפשר להחליף כעבור 4 שנים אם אני לא מרוצה. הפיתרון האידאלי הוא חוקה אבל מכיוון שזו פשוט לא אפשרות ריאלית, מתקדמים הלאה לאפשרות הכי פחות גרועה. שמח שהצלחנו להגיע לפשרה. עכשיו נשאר רק להעביר את המסר לאלה שיש להם יכולת להתניע מהלך שכזה.
אגב עוד כישלון מחפיר של שרת התחבורה מירי רגב. כ150 אלף ישראלים תקועים בחו"ל והמשרד בראשותה לא מנהל כלום ושום דבר בנושא. אין תשובות, אין תוכניות, אין חשיבה מחוץ לקופסה. "דברו איתנו כשהטיסות יחזרו".
הבעיה היא האישה הרקובה בראש משרד התחבורה ומי ששם אותה שם. איך אפשר לצפות לארגן יאכטה ממי שלא הייתה מסוגלת לארגן אוטובוס בשבת לחיילים בזמן שטובחים באלפי אזרחים.
לא מציע כלום? מעניין, יש לך זיכרון קצר. פיצול תפקיד היועמ״ש - V ביטול עילת הסבירות - V ואלו רק שני דברים. האדון @VAR שאל אם אני מוכן זה כנגד זה, הוא לא השאיר מקום לשום פשרה בנושא. בדיוק, כזו או אחרת. זה מה שאני כותב פה כבר שנתיים, ואתה בכל פעם מתכחש לעובדה הבסיסית הזו. אולי אתה תמצא, ואולי לא. זה מדרון חלקלק, וזו בדיוק הבעיה. דעתי על בגצ ידועה וכתבתי את זה פה מאה פעמים. אגב רפורמה, כמובן שהדבר היחיד שאתה כותב עליו כל הזמן זה 15 אנשים מבית המשפט העליון, לא ראיתי אותך מתלונן על העומס בבתי המשפט ביום יום, דבר שמשפיע על האזרחים הרבה יותר, וכמובן שהרפורמה של לוין לא נוגעת בהם בכלל. כאמור, אתם רוצים בית משפט שיפסוק לפי מה שאתם חושבים שצריך להיות, ולא רלוונטי מה המשמעות של זה, אם זה חוקי או לא, אם זה יפגע במיעוטים או לא.
קודם כל מטפלים בראש הנחש ואז אפשר לטפל במערכת המשפט בדרגות הנמוכות. הגיון בסיסי כזה. אפשר לבקר את לוין שלא התחיל בדרגות הנמוכות, מבחינתי זה כמו מו"מ עם חמאס - מריחת זמן ובמקרה של בג"צ עד הבחירות. הם לעולם לא יוותרו על הכוח שלהם, עד שהציבור ייעלה ויהרוס את המוסד הזה. דרך אגב, מה שאתה מוכן זה כמו מה שהחרדים מוכנים לתת לצה"ל כרגע זה חצי חוזרים בשאלה וחטיבת החשמונאים. מסתבר שאפילו החרדים יותר גמישים מעריצות בג"צ שאפילו את זה לא מוכנים לתת.
אני כבר לא יודע איזו תשובה רצינית אתה מצפה לקבל. יש משהו שכל יהודי צריך לעשות וזה ללכת לצבא. כל השאר בלבולי ביצים. בג״צ זה קצת יותר מורכב כי אתה יודע יש גם סטנדרטים בינלאומיים שאתה אמור לעמוד בהם בתור דמוקרטיה, שאפילו לוין הודה שהרפורמה שלו לא עומדת בהם. ואמרתי שאת שני התנאים האלה אני מקבל כי פשוט אני מבין יחסית טוב מה המשמעות שלהם. אתה מבין את הרפורמה עד הסוף? אתה משפטן? (אולי כן, אין לי מושג, אנחנו לא מכירים באופן אישי)
ישראלי* תיקון חשוב. אפשר גם שירות אחר, לא קריטי. מי שיכול קרבי\תומך לחימה זה העדיפות. צריך לגייס את החרדים, בהסכמים, במנגנון כמו חטיבת החשמונאים. טעות נגררת מקום המדינה שנשלם עליה לטווח רחוק אבל הפתרון לא יבוא בגיוס בכוח, זה רק יצור קפלניסטים חדשים רק הפעם עם דת יותר חזקה מרל"ב. לא מורכב ולא בטיח, מספיק כבר לספק תירוצים. יש גוף שלא מוכן לוותר על הכוח שלו זה עד כדי כך פשוט. לא צריך להיות משפטן גדול אלא רק אדם עם היגיון בריא. אין מקצוע כזה משפטן, אוסף של פרשנים מיותרים שמתעסקים בניסוחים ולא לראות את האמת הפשוטה. אז אתה טוען שאתה לא מבין עד הסוף אבל מקבל ב-100% את הסיכונים של הרפורמה שנאמרו מצד גורמים המצדדים בבג"צ. מצחיק.
אין 100% בחיים. מה הסיכונים ברפורמה מבחינתך? לא הצגת שום סיכון עד היום. צריך לגייס את החרדים ואם הם לא רוצים שילכו לכלא. בג״צ זה ״לא מורכב ולא בטיח״ אבל לחרדים צריך להתחנן כדי שיוציאו את הראש מהתחת? אז את עסקת המקרקעין הבאה שלך אתה עושה בלי עו״ד? בלי מישהו שמבין במשפט? על מה אתה מדבר? משפטן זה איש שלמד משפטים ויש לו השכלה. תחשוב שמדובר על דיינים חרדים ואז פתאום תהיה הידברות, עם החרדים צריך לדבר אבל עם בגצ לא. לשיטתך.
היא דווקא חכמה מאוד. אחרי שהטיל החותי נחת בנתב"ג וחברות תעופה זרות ביטלו טיסות, היא הבינה שאין טעם לעשות מאמץ להחזיר אותן כי תיכף נתקוף באיראן ושדה התעופה יושבת ממילא. בשבוע שעבר היא אמרה שאין בעיה של טיסות כי עובדה שהיא טסה הרבה (או משהו בסגנון) והיום אמרה למי שתקוע מחוץ לישראל שייהנה כי הוא בחו"ל. מה יש להוסיף על זה.
הסיכונים הם שהממשלה תחליט לבטל את הבחירות או לרצוח את כל הג'ינג'ים. סורי. אם משטר מחליט להיות דיקטטורי גם בג"צ לא יעזור, בטח אם המדינה תגייס את הכוחות החשאים לטובתו. אין לי בעיה, תמלא את בתי הכלא המפוצצים, תעסיק עוד חיילים בעיסוק מיותר והם ימשיכו לא להתגייס. דרך אגב אחרי תקופה מסוימת בכלא מקבלים פטור. עדיף להגיע להסכם עם מנהיגי הציבור על גיוס הדרגתי. לפעמים צריך להיות חכם ולא צודק. עדיף לגייס X לשירות קרבי משמעותי מאשר לתקוע בכלא את כולם ולא לקבל חייל אחד קרבי. מתייחס למשפטנים בנושא בג"צ והדיונים המגוחכים שמתנהלים שם. דרך אגב, בית המשפט הישראלי אלוף בפלפולים ובירוקרטיה מסעפת. לפעמים אנשים מעדיפים לפנות לגורמי עבריינים בשביל לפתור סכסוכים.