ארסנל 2009/10- עוד עונה ללא תארים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י אבו, ‏17/6/09.

1. Rudess Member

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs489.snc3/26727_108926265808450_100000732320951_108852_4978851_n.Xxx

2. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

צודק הילד. אני מקווה שונגר ימצא לנכון לתת לו דקות משמעותיות באדום-לבן כבר בעונה הבאה, אני חושב שהוא הוכיח שהוא בשל וראוי. בטח שיותר בשל וראוי מכמה שחקנים שפתחו בהרכב ב-WHL.

3. Pinko Member

רגע, ווילשר מתכוון למעבר לעונת השאלה נוספת בבולטון? או מעבר קבוע אם ונגר כביכול לא בונה עליו?

4. The_Arsenal Member

ווילשייר לא יעזוב את ארסנל במעבר קבוע. הוא בארסנל מגיל 9 והוא רואה את העתיד שלו במועדון, בדיוק כפי שארסנל (ויאיר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ) רואה את העתיד של המועדון בניצוחו של ג'קי, ולכן הוא בחיים לא ישוחרר.

נערך לאחרונה ב: ‏16/4/10
  5. בועז Member

מצטער על התגובה המאוחרת.

האם כל מה שאמרנו על ארסנל באמת התרחש אחד לאחד? ארסנל של ונגר שיחקה העונה כדורגל מדליק בחלקים לא קטנים שלה, הסגל אומנם היה דליל ביחס לזה של צ'לסי נניח, אבל עדיין, מי יכולה להתחרות בסגל עמוק כמו של צ'לסי? הרי מה שהרג את ארסנל הוא בסופו של דבר מה שהרג גם את מנצ'סטר יונייטד- פציעה של אנשי מפתח ברגעי ההכרעה.

אני מאוד מעריך את ונגר על העונה הזו. הוא הוציא מהסגל הנוכחי שלו את המקסימום שיכל, שחקנים צעירים קיבלו במה, חלקם הוכיחו שהם עתידים להיות שחקנים מובילים (כמו סונג וגיבס נניח). העובדה שהם רחוקים רק 6 נקודות מהמקום הראשון, ושהודחו מאירופה רק ברבע הגמר על ידי מחזיקת ליגת האלופות שדורסת כל יריבה בדרך למעלה, אלו דברים שאפשר לקחת אותם לעונה הבאה וללמוד מהם. אז נכון שהשוער הוא בינוני וההגנה צריכה חיזוק, אבל אני מציע זווית נוספת להסתכל על הדברים:

מנצ'סטר יונייטד הוציאה הרבה יותר כסף(כי היה לה) על רכש בעשור האחרון. הכיס העמוס לכאורה (בשילוב כמובן עם מנג'ר מצויין ושלד שחקנים קיים) נתן להם את הכוח שנתן להם לשלוט בליגה. היחידה שקמה ועצרה את יונייטד היא צ'לסי, ואיך היא עשתה זאת? עם כיס עמוס יותר.
    ונגר יודע יותר טוב ממני, ומרודס ושאר חברי הפורום כמה יש לו וכמה אין לו. הוא בחר דרך(אחרי עונת האינבינסיבל) כי הוא כנראה חזה את ההתעצמות הכלכלית של הליגה, בראשות צ'לסי ובנוכחותה המתמדת של יונייטד, והבין שבזירה הכלכלית הזו אין לו איך להתמודד עימם. מה עשה? הלך למקומות שבהם הכסף עדיין לא משמעותי כמו שהוא בכדורגל הבוגר- אל מחלקות נוער, כדי למצוא שם כישרונות שיום אחד יהפכו(או שלא) לכוח מוביל באירופה. הסכומים בקרב מחלקות הנוער לא מתקרבים לסכומים שמשלמים על שחקני בוגרים( שם לא קונים פלופים בולגרים ב30 מיליון פאונד) וכך ונגר טיפח לו את האני מאמין החדש שלו. הוא כנראה ידע שיהיה לו קשה להתחרות ב2 הגדולות, אבל כנראה שכן הייתה בו האמונה שמה שיש לו, השילוב הזה בין שלושה שחקנים ותיקים להרבה חבר'ה צעירים, עשוי להספיק.
    בשורה התחתונה, אף תואר ב5 שנים האחרונות. אבל שימו לב למגמה . מנצ'סטר יונייטד נחלשה. גם הסגל שלה מבחינת איכות נחלש העונה, אך בעיקר נחלשה יונייטד כלכלית. הכישלון עם הרכש של ברבאטוב היה תמרור אזהרה אדיר לבעלים שהאמינו שכל שחקן שסר אלכס פרגוסון חושב שהוא מתאים, צריך להביא ויהיה המחיר אשר יהיה. ספק אם יוציאו שוב 30 מיליון פאונד על שחקן בשביל שישותף במשחקים הפחות חשובים של הקבוצה. במיוחד כשבתור אנשי עסקים שמסתכלים לעתיד ורואים שארסנל הצליחה להישאר במאבק האליפות ובאלופות ועוד לסיים עונה עם רווחים משמעותיים.

צ'לסי , שכנראה תזכה באליפות , השיגה סה"כ 6-4 נק' יותר מיריבותיה עד כה. באלופות הם נבעטו עוד בשמינית הגמר. אם נקח בחשבון שרוב הסגל של צ'לסי כבר נמצא בשיאו(חלקו אפילו מעבר לשיא), אפשר לראות שבקרוב גם הם יצטרכו לבנות את עצמם מחדש. לקנות ולקנות שוב. לא יודע אם תהיה להם את אותה העוצמה הכלכלית שהייתה להם כשאברמוביץ' רק הגיע, שהרי המשבר די פגע בו , ובנוסף אני לא חושב שהוא ירצה שוב לבזבז כל כך הרבה כסף על רכש.

הרוח נושבת בכיוונה של ארסנל. שבנתה במשך 5 השנים הללו קאדר שחקנים בלי להשקיע יותר מדי כסף, אך יצרה סגל עמוס כישרון שרץ ביחד כבר די הרבה זמן. כולם שחקנים רעבים שרוצים לזכות כבר בתואר , ויש להם מנג'ר מנוסה שיודע ומכיר את המצבים הללו בצמרת. אני כבר בתחילת העונה זיהיתי את הפוטנציאל ש"המהפך של ונגר" יושלם כבר העונה , אבל כנראה שהעונה זה עדיין לא מספיק.
    קצת חיזוק בקיץ בעמדות המדוברות, והרבה יותר חשוב מכך, שמירה על הכוכבים (בראשותם של רובין ואן פרסי וססק פברגאס), ויש הרבה סיבות לאופטימיות באמירויות.

6. Dimitar Berbatov Member

בועז, יש משהו בדברים שלך וכמובן שלמטבע יש גם את הצד השני שמושמע פחות ופחות בדיון של ארסנל משום מה (שלטון האימים של טל רודס מוהאהה), אבל את מה שאתה אומר בפסקה האחרונה - עוד קצת חיזוק בעמדות הנחוצות, מתיחת פנים קלה. כל הדברים האלה חוזרים על עצמם כל-כך הרבה פעמים כאן ואת הדברים האלו אמרו גם לפני שנה ושנתיים וונגר העקשן דבק בדרך שלו ממנה הוא לא מוכן לסטות מילימטר. באמת שהרכש הנחוץ לארסנל הוא לא בשמים, לא סכומים עצומים, אבל ונגר קיץ אחר קיץ לא עושה רושם שמוכן לסטות מהדרך שלו, ועם תפיסת העולם הזו אני לא רואה סיבות לאופטימיות באמירויות. למה שהשנה יגיע השינוי וההתפכחות? למרות שבהחלט, יש הרבה דברים טובים לקחת מהעונה הזו מבחינת ארסנל.

נערך לאחרונה ב: ‏17/4/10
  7. Rudess Member

לא יאומן עד כמה ה- Football Manager 2010 שיצא שלשום ל-iPhone הוא כל כך ריאליסטי (לא מבחינת הגרפיקה, כי המשחק תופס רק 27 מגה) אבל מבחינת הפציעות בארסנל. עוד לא התחילה העונה, נאסרי נפצע לשבועיים באימון, אדוארדו ל-4 חודשים, רוסיצקי נפצע אחרי משחק בו הוא מבקיע צמד וכן הלאה... פציעות,פציעות ועוד הפעם פציעות, ממש כיף להיות ארסן ונגר :)

8. Rudess Member

הנה דברים של ונגר מהיום

ככה נראית ההתנהלות של ארסנל בדיוק כמו שאני אומר פה הרבה זמן, הבטחת מקום ב-4 הראשונות זה הכי חשוב. אליפות? אחרי זה, צ'מפיונס ליג? גביע? לא ממש חשוב לחברנו משטרסבורג. כל זאת במקום שהמטרה הראשית המוצהרת תהיה אליפות ושגביע כמו הגביע האנגלי יהיה לא פחות חשוב אבל מה שמעניין את ארסן וההנהלה זה רק כסף ולכן הזלזול בגביע האנגלי ובעצם גם באוהדים שמשוועים לתואר ומעדיפים זכייה בתואר מקומי.

אח"כ אין מה להתפלא שהמאמן מזלזל בגביע האנגלי וזורק אותו לפח ועוד מחייך בסוף המשחק כאילו שום דבר לא קרה וכאילו זה לא היה הצ'אנס הבאמת יחיד שלנו לזכות במשהו העונה. 

כן ארסן , וגם בעונה הקודמת אמרת בדיוק אותו הדבר וגם בעונות שלפני, הסבלנות נגמרה.

9. THE STRETFORD END Member

בועז

ארסנל שיחקה כדורגל "מדליק" גם בעונות קודמות,לא פחות ואפילו יותר,בסופו של יום תארים זה מה שחשוב,
    בטח כשאתה קבוצת צמרת שנאבקת עליהם ו 5 עונות בלי זה משהו שלא היה עובר חלק במקומות אחרים.

אי אפשר להשוות כל דבר ליונייטד או צ'לסי ובכל אופן,במיוחד יונייטד כי היא נבנתה אחרת,
    הבסיס היציב קיים כבר כמה וכמה עונות וזה לא נבנה רק בגלל כיס עמוק יותר
    ואגב,הכיס העמוק נוצר מתוך ההצלחה של הקבוצה,בכל המישורים שזה בשונה לגמרי מצ'לסי שאליה הגיע גביר ביום בהיר.

יונייטד אחרי 3 עונות אליפות רצופות לכן להשוות גם בעונה הזו ליונייטד זו טעות,
    מה שיונייטד עשתה,להמשיך ולהלחם ואולי אולי לזכות בתואר אליפות נוסף הוא בלתי נתפס,
    אתה רואה בעונה הזו החלשות,אני רואה בעונה הזו קסם מדהים.
    ארסנל בכל שנותיה תחת ונגר מעולם לא הצליחה לזכות ב 2 אליפויות רצופות,
    אתה מבין את העוצמה לעשות זאת שוב ושוב?

הקצת חיזוק שאתה מדבר עליו,היה לו מקום בקיץ שעבר,אפילו בקיץ שלפני,
    לו זה היה מתקיים ארסנל היתה חזקה הרבה יותר,
    ונגר בחר אחרת,אולי בקיץ הוא סוף סוף יבין את הכישלון ויפעל אחרת.

10. Jack Wilshere Member

חייבים לנצח מחר ולהמשיך את הלחץ.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx

תקופה נוראית, שבוע נוראי. שתיגמר כבר העונה הזו.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏18/4/10
  11. Rudess Member

זה לא המשפט שלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

מחר לפני המשחק בוויגאן אתה תכתוב: "יש לי הרגשה לא טובה לפני המשחק הזה, אמנם לוויגאן יש את אחת ההגנות הגרועות בליגה אבל גם ההגנה שלנו היא לא אימת החלוצים בפרמיירליג, ועכשיו כשחושבים על שילוב הבלהות של סילי-סול... אבל אני פסימי מטבעי אז לכו תדעו מה התותחנים יעשו היום" http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

12. AronB Member

דז'ורו חוזר בתוך שבועיים... איזה יופי.

13. Jack Wilshere Member

כולם בים כבר?!

ההרכב: פביאנסקי(!), סאנייה, סול הגדול, סילבסטרה, קלישי, איסטמונד(!), דיאבי, נאסרי, רוזיצקי, ת'יאו ובנדטנר.

ספסל: מאנונה, רובין, ולה, אבואה, טראורה, מרידה, הנדרסון (מה הוא עושה על הספסל?!).

14. Rudess Member

ישששששששששששששששששששששששש..................בעצם לא.

אני מקווה שהמשחק של אלמוניה נגד החלאות היה גם המשחק האחרון שלו במדי ארסנל ושלא נצטרך לראות אותו מטמא את החולצה הקדושה. הגיע הזמן שפביאנסקי יקבל ריצה של משחקים בהרכב. חבל שדיאבי בהרכב, הייתי מעדיף לראות את מרידה מקבל צ'אנס במקום הגמל השכונתי.

בהצלחה לתותחנים.

15. Pinko Member

הרכב מפתיע מאד. אני מקווה מאד שאת אלמוניה לא נראה יותר בארסנל. יש לי תחושה טובה שונגר הפיק את הלקחים מהעונה הזו, ומהקיץ נראה את השינויים המתבקשים.

C'mon you Gunnerssssssss!!