ארסנל 2012/2013

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Bender, ‏11/8/12.

1. Bender Member

זאת בדיחה תגיד לי? 3-4 שחקנים?

Vanity is the quicksand of reason

ואתה כבר עמוק בבוץ חבר...

2. Mellow29 Kopite

לא האמנתי שיגיע היום בו בנדר ירסן אופטימיות פרועה של כותב אחר בדיון של ארסנל. #ThingsMoreLikelyToHappenThanStewartDowningScoring

3. skyday20 Member

^
    לדעתי אפילו שחקן לא ממש בכיר שם, כמו ג'ק רודוול היה מוצא מה לתרום בארסנל, אז בטח שגם השחקנים היותר חשובים (לא כל אחד מהם, חלק).

בכל מקרה תמיד אפשר לקחת נקודות במשחק מולם, סנדרלנד עשו את זה שנה שעברה, וסאות'המפטון היו בסך הכל קרובים, אבל לאורך זמן האיכות שלהם בליגה תבוא לידי ביטוי.

4. Gumigum Member

זו דעתי הכנה, אני לא אעשה ? קופי פייסט? לקבוצה שלי מקבוצה אחרת כדי שאהיה מרוצה מהסגל, לסגל הנוכחי של ארסנל הייתי מוסיף מסיטי את יאיא טורה, את מיקה ריצ?ארדס ואת אגוארו, כחלוץ חוד. זה הכל.
    לא טוב לך או לא מסכים איתי אז בסדר, לא ביקשתי ביקורת, תתקדם.

5. סדרו קייטע Member

ארסנל קבוצה פחות טובה ובוודאי פחות מוכשרת מסיטי לאורך עונה של 38 מחזורים. מצד שני, היא לא קבוצה שארסנל לא יכולה לשחק מולה את המשחק הרגיל שלה, גם בחוץ.

לדוגמה, אם ארסנל הייתה צריכה לשחק בברנבאו, אז באמת לא היה מה לעשות חוץ מלקרוא תהילים, לצפות שרונאלדו יהיה עצוב ושהספרדים ימשיכו לעשות ברוגז עם הפורטוגלים. להבדיל, לשחק מול סיטי זה כמו לשחק מול דורטמונד או יובה. משחק קשה מאד מול קבוצות מצוינות, אבל כזה שיש לה מה למכור בו (שתי הקבוצות שהזכרתי הן פחות מוכשרות מסיטי אבל הרבה יותר מחוברות).

6. Gumigum Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    לא כל כך מסכים עם הפסקה הראשונה כי אנחנו כן שווים להם לדעתי. צריך להיות משחק פתוח ורב שערים.

נערך לאחרונה ב: ‏21/9/12
  7. סדרו קייטע Member

אתם לא שווים להם, כי ארסנל לא יכולה לעשות 90 נקודות בעונה (מה שסיטי, עובדתית, עשו) וכי הסגל שלהם בכל זאת מוכשר ועמוק יותר.

8. מזגן Member

אין מה להשוות בין קבוצה שרק מוכרת כוכבים וקבוצה שלפחות בקצב הזה קונה או יותר. הם יותר טובים על הנייר בכל עמדה גם על המגרש וגם על הספסל אולי רק בעמדת המאמן הם יותר חלשים.

נערך לאחרונה ב: ‏22/9/12
  9. סדרו קייטע Member

הם לא יותר טובים מארסנל "בכל עמדה". כתבתי כבר בנושא אחר, שיש לאנשים נטיה להפריז מאד באיכות הסגל של סיטי.

ברמת הרכב ראשון, היתרונות שלהם הם שוער, קופמאני, מגן שמאלי (ימני שסאניה פצוע), יאיא טורה והצמד הארגטינאי בחוד. זה לא מעט, אבל זה לא כל עמדה ובחלק מהעמדות זה גם לא פערים שלא ניתנים לסגירה במשחק נתון. וזה לפני שדנים ביתרון שיש לארסנל בעמדת המאמן, על כל חסרונותיו.

10. yakov_y YNWA

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
    לוקח את ריצ'ראדס על סנייה בלי לחשוב בכלל, נאסרי עדיף על ווקלוט, איך שכחת בכלל את דוד סילבה אני לא יודע, אגב, מה עם עומק בספסל? סיטי לוקחת בענק.
    ואפשר לחשוב מה היתרונות של ארסנל, ורמלאן על לסקוט וגם זה בקושי, ארטטה על בארי/גרסיה? לא בטוח בכלל, עכשיו תשווה את הארט לשנ'נזי ותקבל פער עצום, כנ"ל עם יא יא טורה וארטטה, דוד סילבה ות'יאו ווקלוט גם פערים עצומים ואני לא מדבר על זה שחוץ מפודולסקי אין לכם חלוץ שמתקרב לאגוארו, טבז, דזקו ובלוטאלי.

11. Gumigum Member

משחק בפריימרליג הוא כמעט אף פעם לא ''על הנייר'', הסגל נוצץ יותר ויקר יותר, אבל במשחק נתון דויד סילבה יכול להתקשות מול דיאבי שיציק לו משחק שלם, אז טבז ואגוארו לא יקבלו מספיק כדורים ולא ימצאו ת'רשת, קאסורלה יתפוס יום עם פולדי ויעשו לטורה את המוות וג'ירו יקדים בראש את קומפאני או לקסוט, כאשר קבוצות כמו סיטי או יונייטד מתקשות בבית ובחוץ מול סאות'המפתון שכרגע עלתה מהליגה השניה, אז הכל יכול להיות וזה לא היה רחוק משיונייטד תושפל מולם.

כמובן שאו שלא.

נאסרי לא משחק, אגוארו הבנתי כשיר אבל לא צפוי לפתוח, אני באמת חושב שהכל יכול לקרות ואנחנו שווים יותר מתיקו באתיחאד, במיוחד בכושר האחרון והיציבות בהגנה.

12. סדרו קייטע Member

קודם כל, אין לי מושג מי זה "אתם", היות שאני לא אוהד ארסנל.

ברור שבהשוואות מהסוג הזה יש ענין של דעה אישית, אבל עובדתית מנצ'יני לוקח את ריצ'ארדס רק כאופציה השלישית שלו, כך שהוא בכלל לא רלבנטי להשוואה הזו.

אני לא מחשיב את קאסורלה לשחקן פחות טוב מסילבה (גם כי אני מחזיק מקאסורלה וגם כי אני לא מחזיק מסילבה את הסופר סופרטסאר שאולי אחרים מחזיקים ממנו) ובהרכב של ארסנל אני גם מכניס את ווילשר. ארטטה יותר טוב מבארי (לגבי גארסיה, נחיה ונראה). לגבי ההתקפה הסכמתי שלסיטי יש יתרון בשתי העמדות, אם כי אני לא חושב שקון וטבז משלימים אחד את השני בצורה אידאלית.

לא חלקתי לשניה על הקביעה שלסיטי יש יתרון, אני כן חולק על התפיסה שלסיטי יש הרכב חלומות שלארסנל אין כלים להתמודד איתו. יש לה לא מעט שחקנים שברמות הגבוהות הם די בינוניים וזה עוד לפני שנכנסים לענין חוסר החיבור. זה ברמת 11 הפותחים. עומק הסגל הוא אכן אחת הסיבות המרכזיות שסיטי יכולה לסיים עונה עם 90 נקודות וארסנל לא. רק שזה פחות משמעותי למשחק נתון שבו שתי הקבוצות עולות בהרכבים כמעט מלאים.

בוא נחכה למשחק. הימור שלי? משחק דו צדדי עם יתרון קטן לסיטי, לא יותר.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מחזיק אצבעות לארסנל מול הסיטי אבל אתם שוכחים פרט מאוד חשוב וזאת העובדה שסיטי משחקת בבית. משחקי הבית שלה הם סיפור אחר לגמרי, והם גם היו הסיבה לאליפות שלה עם מאזן מפלצתי בבית שכלל 18 ניצחונות ותיקו אחד מ19 משחקים!
    גם השנה, את הנקודות הם איבדו במשחקי החוץ.

נ.ב
    ההבדל המרכזי בין סיטי לארסנל מבחינת איכות הסגל הוא שלסיטי יש שחקנים מהדרג הראשון בעולם (יא יא טורה, טבז, קומפאני, אגוארו) ולארסנל אין. וכמובן הבדל לא פחות חשוב שארסנל פגיעה באיזורים מסוימים בקבוצה והיא משלמת על זה מידי עונה. לעומת זאת העומק והאיכויות של סיטי גורמים לכך שגם אם יש להם חולשות מסוימות, קשה הרבה יותר לנצל אותם ולכן לאורך זמן הם קבוצה הרבה פחות פגיעה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/9/12
  14. מזגן Member

טוב לאחר הדיון הזה אם וכאשר ננצח זה יהיה מתוק שבעתיים. אנדרדוגים מובהקים.
    כל שנשאר לחכות הוא לכך שקומפני יחרבן במכנסיים מול ג'רביניו... אוי שאלוהים יעזור לנו.

15. Bob_is_gone Member

מה לגבי שחקנים כמו ווילשר, סאנייה, ורמאלן, קאסורלה, קוסיילני ופודולסקי? לדעתי הם בהחלט מהדרג הראשון בעולם, אבל זה כמובן סובייקטיבית.
    מסכים בהחלט שההבדל הגדול הוא בעומק הסגל. בזה שיטי עולים עלינו שבעתיים. לכן זו דווקא הגרלה לא רעה לקבל את רוב המשחקים מול הקבוצות הגדולות במחזורים הראשונים, כששחקנים עוד לא הספיקו להיפצע/להתעייף.