שטויות ,זה לא קשור ללאום הבסקי. עובדה שסוסיאדד ,אלאבס ואוססונה ,שאר הקבצות הבסקיות בליגה הראשונה בספרד , רוכשות שחקנים זרים. זה קשור למדיניות של מסורת מוטעה. לדעתי לפחות.
אלאבס, אוסאסונה וסוסיאדד נשברו, וזה דווקא מחזק עוד יותר את הגאווה שיש לאוהדי בילבאו מזה. ואמרתי את זה דעתי, אתה רואה בזה "מדיניות של מסורת מוטעה", אבל אוהדי בילבאו הבאסקים לא.
כן , ואיך אתה יודע את זה בדיוק , לפי סקר מסכן שערכו באתר אינטרנט של איזה עיתון אינטרסנטי ? אוהד אמיתי רוצה בהצלחת הקבוצה שלו ,ואם שבירת המסורת הזו בקנייה של שחקנים זרים איכותיים תוציא את המועדון הזה מהבינוניות ומטה שהוא נמצא בה כעת, וככול הנראה ימצא בה בעתיד הקרוב ,אז כך צריך להעשות!
אל תהיה כל כך בטוח, תראה את דוגמת סואן ובית"ר. ברגע שגאידמאק שקל להביא את סואן הקהל ישר התחיל להתנגד וכבר היה מוכן לעלות אותו על מטוס לצרפת.
לא, אני לא ראיתי ולא שמעתי על אף סקר. אני מניח לבד שזה מה שמעניין את האוהדים, בגלל שהעקרון הזה הוא חלק בלתי נפרד מהזהות של המועדון. קח לדוגמא מה שקורה בהפועל בארץ שלנו. יש הרבה מאד אוהדים של הפועל, שלא נמצאים בלב שלם עם קניית הפועל ע"י לבייב ויש כאלה שבכלל לא היו רוצים שלבייב יקנה את הקבוצה, שכן הפועל עכשיו יכולה להיות ממש כמו מכבי.
sagiv, אני מורשם מהבקיאות שלך בנושא לבאסקים ובילבאו, אבל בכל זאת, אני חושב שהגזמת העלת הפלסטינים. אין לזה מקום של ממש בדיון. אתלטיק בילבאו תשמור על צביונה הלאומי כל זמן שמצבה ישאר יציב פחות או יותר. עונות הזוהר שלהם חלפו מזמן (אליפות אחרונה ב- 82), ולכן, כמו במקרה של מועדונים כמו סביליה אליפות עבורם היא זכרון עבר מתוק, אבל ממש לא מטרה ריאלית בהווה. הרעב לתארים שכך בבילבאו, ולכן הם מוכנים להישגים בינוניים עבור קבוצה על טוהר הבאסקיות. כל עוד הם ישארו במצב דומה, אני לא רואה סיבה שמדיניות זה תשתנה. ישנם רק שני מקרים בהם ישקלו את האפשרות בבילבאו, שניהם קצוות קיצוניים שווים. האחד הוא המכה של ירידת ליגה פוטנציאלית. אני לא רואה את בילבאו יורדת ליגה בזמן הקרוב, וחושב שהסגל הנוכחי של הקבוצה שווה הרבה יותר מאשר מקומה בטבלה. הקאנטרה שלהם היא מהטובות באירופה - יש סיבה שהם החזיקו מעמד עד עכשיו. בכל זאת, עם המגמה הנוכחית בכדורגל, סביר להניח שזה יקרה במוקדם או במאוחר. אם וכאשר, האוהדים ירגישו לפתע לחץ ויציבו דרישות. אז, אולי כבר יגיעו זרים לבילבאו (בהתחלה, רק לא ספרדים, ממש כמו בסוסיאדאד). האפשרות השנייה, והסבירה פחות, היא שבילבאו תשתלב בצמרת הגבוהה. לא חד פעמית, כפי שקרה לפני כמה עונות, אלא במשך כמה עונות. ויראו אוהדי בילבאו כי טוב, ישאפו את אוויר הפסגות של הליגה הספרדית, ויבינו שמפה צריך להתקדם. בנקודה זו, הם ידרשו חיזוק כדי שהקבוצה תשוב להיות אימפריה. עד שאתלטיק תגיע לאחד משתי קצוות אלה, המסורת תשמר.
אל-קפיטן סחתיין עלייך. אני אוהד הפועל שמוכן שהיום לבייב יקח איתו את גרנט, יקח גם את המיליארדים, ויילך למכבי. בקשר לנושא הדיון: אני חושב שיש דעה אחת ויחידה בה צריך להתחשב, והיא דעת האוהדים. ברור שיהיו כאלו שיגידו ככה וכאלה שיגידו ככה, אבל צריך לחשוף אוזן ולהאזין לדעה הרווחת. כמו שכבר כתבתי, אני מקווה שהאוהדים לא ילכו בעקבות ההצלחה הספורטיבית המיידית, אלא בעקבות המסורת והרומנטיקה.
בוריס, זה בדיוק המצב שבו נמצאת כרגע בילבאו, בסכנת ירידה. הם לא צריכים להגיע למצב נואש, שזה כבר יהיה מאוחר מדי. אני הייתי מציע דבר כזה- קניית זרים, אבל שמירה על שחקנים ספרדים רק ממוצא באסקי.
לא, זה לא. מצב קיצוני זה אם 2 מחזורים לסיום הם יהיו בסכנת ירידה. כעת, הם בתקופת מעבר לא נוחה, שהם כנראה יצאו ממנה (בכל זאת, הסגל שלהם עדיף על שאר קבוצות התחתית).
כמעט הכל נכתב על התופעה הזו שנקראת אתלטיק בילבאו. אני מוריד את הכובע בפני הקבוצה , בליגה כל כך חזקה כמו הספרדית להתבסס על ילידי ארץ חבל הבאסקים והמון שחקני מחלקת הנוער (מהמשובחות בספרד!) ולשרוד כל כך הרבה שנים זה דבר יפה. אבל העונה כבר רואים סדקים בקבוצה , למרות שאני לא חושב שהקבוצה תרד לאט לאט בעלי הקבוצה יבינו שבלי חיזוק מעבר לבאסקים הקבוצה תתקשה לשרוד. תלוי באמת איך יתפתח מצבה של הקבוצה בעונות הבאות , להזכירכם בילבאו סיימה לפני כמה עונות במקום השני ושיחקה בצמ'פיונס , אפשר להצליח אבל זה קשה מאוד בעידן של היום.
נו ומה אני אומר? שעדיף שאם הם יעשו את הצעד הזה, שזה לא יהיה במצב קיצוני שיהיה מאוחר מדי, כמו המצב שתיארת.
מישהו ציין כאו שהמועדון הבסקי הלאומני נושא שם אנגלי? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx
אם יביאו זרים אז זה כבר לא ישנה להם שום דבר העניין של הבאסקים, העיקרון של הקבוצה הזאת היא לשחק רק עם שחקנים ממוצא באסקי וצריך להעריך את זה. עובדה שהקבוצה עם סגל רק באסקי לא ירדה ליגה פעם אחת, עם זה יקרה השנה בעקבות ההסתבכות בתחתית זה יהיה מאוד מאכזב בגלל שזו קבוצה שונה שאין כבר כאלה... קבוצה עם עקרונות, שלפני הכדורגל יש בה עוד דברים ועובדה שאני בטוח שזאת לא הפעם הראשונה שהקבוצה הזאת הסתבכה בתחתית, עם הפעם היא תרד מזל רע, עם לא תרד מצוין אבל לשנות עקרונות יהרוס את המוניטין שהקבוצה בנתה לגבי שנים והיא כבר לא תהיה קבוצה מיוחדת כמו שהיא עכשיו ואני בטוח שזה לא מה שהם רוצים.
השאלה היא לא אם הדבר הזה מצליח או לא, אני חושב שאת התוצאות ראינו לבד, השאלה היא האם זה לא התערבות גדולה מדי של אידאולוגיה בכדורגל?