בית"ר ירושלים 13/14: הפרויקט של רביבו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏14/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Don Joan Roman Member

אחלה בחור ואחלה בלם

2. סגול בדם Member

הוא לא קשר?

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם לפי מה שאני זוכר מדובר בקשר אמצע - מרכז שדה.
    יכול לשחק גם בקישור האחורי וגם בקישור הקדמי, מהשחקנים הבולטים בנוער של בית"ר, יש לו מקום בלאומית בקבוצה כמו הכח.

אגב, במשחקים הראשונים של העונה הקבוצה תעלה עם הלוגו של עמותת "גדולים מהחיים" בחזית, זה יראה ככה:

http://www.beitarfc.co.il/App_Themes/he-IL/Uploads/Contents/Images/Games13-14/image.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏21/8/13
  4. Don Joan Roman Member

הוא בלם שעבר הסבה בנוער לקשר, אני יותר אוהב אותו כבלם

5. Ice Cream חסה

עוד כשהוא הגיע אלינו מבאר שבע הוא הגיע בתור קשר אחורי.

אחלה חולצות לשם שינוי. גם טביב הפתיע כשהעביר היום 7.3 מיליון שקל, לשם שינוי. יא אללה. כל נבואות הזעם הולכות להתנפץ עכשיו. מי יודע, אולי עוד יתגלה שהעמותה והלה פמיליה צדקו... אני עדיין לא מסוגל לאכול את הכובע, מודה שזה כי פיתחתי שנאה יוקדת לאיש הזה.
    עדיין לא העבירו בבקרה חצי שחקן, אבל טביבי אומר עד מחר ב-19:00. אולי בסוף אוראל חורב ישב ביציע...
    אגב יציעים, איך הולכת החלוקה של היציעים למנויים מול ב"ש?

אם שילמו (עדיין לא, אבל סיכמו והכל...) על איציק כהן חצי מיליון שקל, למה מחתימים אותו רק לעונה אחת? ועכשיו קראתי גם שהולכים לבוררות עם איזיקוביץ' הנוכל לגבי התשלום על רועי זכרי, וגם הוא יצטרף אלינו ויחזק את החוד שלו. מישהו יודע על מה המחלוקת בדיוק? דמי השאלה? השבחה? אחוזים מהכרטיס?

ושאלה אחרונה, באמת שואל: למה אנחנו צריכים עוד מנכ"ל או יו"ר כשיש לטביב את רביבו? לא חבל על הכסף?

6. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא מפתיע, ברגע שהוא נכנס חשבתי שהוא הולך במטרה לתקן את השם שלו וההתנהלות שלו עד עכשיו הייתה המפתיעה. הוא שם את הכסף שהוא הוציא עד עכשיו מהפועל. בכל מקרה הבעיה הכי גדולה עם טביב מתחילה כשהוא מחליט להתנתק מהקבוצה, יהיה מצחיק עוד שנתיים.

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/13
  7. Ice Cream חסה

אם הבנתי נכון הוא מעולם לא הכניס להפועל שקל (רק שילם למוני הראל 6 על הבמבי), אז זה כן חידוש מבחינתו. בתקשורת ובקרב האוהדים לא ממש מתייחסים אל זה שהוא רוקן את התקציב של הפועל, אלא לזה שהוא מכר אותה ברווח עצום.
    הוא בא להרוויח כסף, אבל אין לו יותר מדי אפשרויות בבית"ר כמו שהיו לו בהפועל שהייתה כבר באירופה והוא העביר אליה שחקנים מוכשרים מכפ"ס בנוסף. בבית"ר אזלו לו כמעט כל הכישרונות, ויש לו רק 2 אפשרויות ריאליות לעשות מכה: התביעה של בית"ר נגד מס הכנסה, וחוזה לטווח ארוך עם חברת כרטיסים. שתיהן יחד שוות 15 מיליון שקל (שגם אותם צריך להעביר איכשהו), ואולי עוד 1-2 מיליון דרך סוכני שחקנים. כבר הוא השקיע כמעט חצי מהסכום שאותו הוא אמור להרוויח, אלא אם הוא באמת בונה על זה שאנחנו זוכים בליגת האלופות ומוכרים את צחי אליחן ותומר ירוחם תמורת 20 מיליון יורו כ"א, ואז שיהיה לו לבריאות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/8/13
  8. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהוא באמת מאמין שהאוהדים שלכם יבואו בכמויות והוא לא יצטרך להפעיל את הערבויות האלה.

9. Ice Cream חסה

הוא בנה על 9 מיליון שקל מהכנסות מנויים וכרטיסים בדיווח לבקרה. יש יותר סיכוי שזה יביא לגירעון. חוץ מזה 2.3 מתוך ה-7.3 מיליון האלה זה כסף שייעשה בו שימוש מיידי. גם זה כידוע המון בשביל טביבי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏22/8/13
  10. tapuzo Member

המהלך הכי חכם של טביב ובית"ר ירושלים צריך להיות השקעה במועדוני נוער. לא יתכן שבעיר כמו ירושלים יהיו מועדוני נוער עם 400 שחקנים. זה צריך להיות 4000 שחקנים. ברגע שיקימו בתי ספר לכדורגל ילדים ונוער גדולים קודם כל יספקו כשרונות מקומיים במקום מרדף אחרי שחקנים שכשלו בליגות זרות, דבר שני יעשו תזרים מזומנים ממכירת שחקנים ודבר שלישי יצליחו לחבר הרבה יותר אוהדים לקבוצה כי לכל ילד יש הורים ואחים וחברים שבאים לתמוך בו ויגיעו למשחקים.
    בית"ר ירושלים צריכה להשקיע בילדים ובנוער ולהצמיח לא רק דור חדש של שחקנים אלא דור חדש של אוהדים. היא צריכה ניהול מקצועי בעיקר בקידום מפעל הילדים והנוער. כנ"ל אגב גם בכדורסל.

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/13
  11. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

טטה באנגורה נחת היום בישראל, עבר את הבדיקות הרפואיות וחתם לעונה אחת בבית"ר כמושאל מבורסאספור. השיחרור הבינלאומי של באנגורה עדיין לא הגיע והוא לא יוכל לקחת חלק במשחק נגד ב"ש בשבת. גם איציק כהן שכבר חתם לא ישחק בשבת מאחר שבית"ר והפועל ירושלים עוד לא הגיעו לסיכום על תנאי ההעברה. מנגד שאר שחקני הרכש כולל דור מלול ואייס קרים עברו בבקרה וישחקו בשבת.

ההרכב שהבובה ככל הנראה יעלה בשבת:

הרוש - דסה, קפילוטו, כחילה, מולמו - אייס קרים, קריאף, חדד, מלול, רביבו - עדן נחמני.

השינויים היחידים שאולי עשויים לקרות הם הכללתם של ברק משה וצחי אליחן על חשבון אייס קרים ונחמני בהתאמה, יכול להיות גם ששי חדד לא יהיה כשיר ואליחן יעלה במקומו, בכל מקרה זה נראה הרכב חלש ובאף מקום אני לא קורא משום מה שאצילי מתורגל בהרכב. אני מקווה בכל אופן שההגנה תתפקד כי בחלק הקדמי שסולליק ועזריאל עדיין לא סגרו ובלי איציק ובאנגורה אין לנו כמעט מה למכור בטח עם צחי "פאול" אליחן.

12. Love Is Red Member

הבנתי שקפילוטו לא עבר בבקרה בגלל שלא הגיע השחרור, האם זה נכון?
    במצד כזה ההרכב שלכם מבחינה הגנתית יהיה דיי חדיר :\

13. Don Joan Roman Member

הבנת נכון, גם קפילוטו לא ישחק, מי שיהיו בהגנה הם מולמו, דסה, כחילה ואוראל חורב, אותי אישית לא מדאיג שקפילוטו לא ישחק, יותר מדאיג אותי שאין בלם זר, יותר מזה אני מעדיף ציוות של בלם זר ושל טל כחילה מאשר שילוב של קפילוטו ובלם זר.

14. Ice Cream חסה

דר, בימינו לבדוק אם שחקן עבר בבקרה או לא זה כמעט כמו לבדוק באיזו שנה פרצה מלחמת האזרחים בארה"ב. יש את אתר ההתאחדות ושם בעמודי הקבוצות מעדכנים את כל מי שעבר בבקרה...

בכל אופן, קפילוטו לא עבר בבקרה כי אלי טביב בנה על זה שמכבי תל אביב ישיגו את השחרור הבינ"ל שלו, הטלת אחראיות קלאסית. דברים כאלה יכולים לקרות, אבל בשביל שהם לא יהיו קריטיים אפשר להעביר את הקבוצה בבקרה שבוע לפני פתיחת הליגה ולא יומיים. ברק משה יחולטר לצדו של טל כחילה, ואוראל חורב/דוד קלטונס יקבלו הזדמנות על הספסל. בהתחשב במה שציפיתי שיקרה לקראת המשחק הזה, לא רע בכלל. אשכרה טביב שם 3.7 מיליון שקל בתור כסף חי בקבוצה.

היום עברו בבקרה 17 שחקנים: אריאל הרוש, אוהד סיידוף; שי חדד, אלי דסה, תומר ירוחם, מתן בן סימון, לנדרי מולמו; אופיר קריאף, ברק משה, אייס קרים גואובדיה, דור מלול, דוד רביבו, צחי אליחן, דור מלול, עומר אצילי ועדן נחמני. הם יהוו את הסגל של בית"ר למשחק מחר (בצירוף אחד מבלמי הנוער, ואולי עוד חלוץ מנוער במקום אחד המגנים, תלוי בסידור של אבישי כהן). אפשר לשמוח גם על זה שאביתר ברוכיאן לא הועבר בבקרה, והוא ככל הנראה יוקפא. אה כן, יש משחק נגד הפועל באר שבע עוד 42 שעות. פשוט אין, אין התרגשות ואין ציפייה. אולי היא תתחדש כשאני אכנס לאיכסטדיון (איזה יציע? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx)

שמעת מה באנגורה אמר? במועדון שאלו את הסוכן שלו אם הוא מוסלמי, והוא הביא כתגובה צילום של קעקוע הצלב שלו. את מה שעמיר פלג כתב היום על זה שטביב ורביבו שתקו לאור כל מה שהאוהדים אמרו, ניחא, הבנו כבר שהם לא מתכוונים ללכת נגד הלה פמיליה עד להודעה חדשה (מישהו פעם כתב ששקט הוא רפש, אם אני לא טועה הוא גם היה קשור לבית"ר, לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx). גם את זה שלשאול שאלה כזו יכולה להיות וואחאד קובלה לתביעה פלילית מצד הסוכן אם זה מה שהיה מפיל את העסקה אפשר לדלג עליו. אבל באנגורה הזה, הוא האפס האמיתי פה. לפני שאסביר, סיפור קצר: היה היה לפני 76 שנה סופר בריטי בשם ג'ון שכתב ספר ילדים חביב ורצה להפיץ אותו בגרמניה. מי מכם שיודע לעשות מהר חישובים בראש כבר הגיע לזה שזו הייתה שנת 1937, שנים שבהן בגרמניה הייתה ממשלה נוראית שפיקחה על כל תחום בחייהם של האזרחים, ובין היתר פיקחה שמו"לים יוציאו לאור ספרים אך ורק של סופרים אריים. על כן, ג'ון שלנו, שיש לו שורשים גרמניים - התבקש במכתב מהוצאת רוטן את לונינג להצהיר על כך שהוא ארי כדי שיתאפשר להוציא לאור את ספרו בגרמנית. ג'ון שלנו, לא התבלבל וזה חלק מהמכתה ששלח למו"לים הגרמניים: "...אם עלי להבין שאתם מבקשים לדעת אם אני ממוצא יהודי, אני יכול לענות רק כי לצערי אין לי כמדומה בין אבותי מן האנשים המוכשרים הללו... איני יכול, עם זאת, להימנע מלהעיר שאם שאלות מחוצפות ובלתי ענייניות כאלה יהפכו למנהג נפוץ בתחום הספרות, כי אז לא ירחק היום שבו שם גרמני לא יהיה עוד מקור לגאווה". כלומר ג'ון הוא אדם ערכי שגחמות מקצועיות או כספיות לא גרמו לו לסטות ולו במילימטר מדרך הישר, בניגוד לאורי מגבו ששנה שעברה ענה לאוהדי בית"ר המקללים אותו "חלאס, אני לא ערבי" במקום להזדהות עם מה שחבריו הערבים לקבוצה עברו, ובניגוד לטטה בנגורה שלא רואה שום פגם בזה שמועדון כדורגל מבקש ממנו להוכיח שהוא לא מוסלמי. לא אכפת לא מגזענות, לא אכפת לו מהאחר והוא אדם חסר ערכים. איקס אדום גדול על הבנאדם, גם אם הוא ינצח את הפועל 3 פעמים העונה.
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx

(הסופר אגב הוא טולקין, הספר המדובר הוא ההוביט, עבודה עליו זיכתה אותי שנה שעברה בציון 97 על יחידה אחת בספרות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx, פה ניתן לקרוא תרגום של המכתב ששלח טולקין למו"לים)

15. Ice Cream חסה

גבר, אבוי לבית"ר אם תהייה לה בעיית אוהדים ונצטרך לגייס אותם דרך מחלקת הנוער. כמויות של אוהדים (כשהמצב טוב) זה לא בעיה בבית"ר. והורים שבאים לראות את הילדים שלהם לא נהיים אוהדים של הקבוצה, אלא להיפך רבים עם המאמנים והמנהלים ועושים בעיות, אחרת אבא של מיכאל אוחנה לא מוציא אותו מהקבוצה לנדודים במכבי תל אביב ומ.ס. אשדוד.

4000? אתה יודע, בכל ירושלים יש 200 אלף ילדים ונערים בגילאים הללו, ומתוכם אתה יכול לנפות כמה עשרות אלפים שלא ממש מעוניינים בכדורגל, ועוד עשרות אלפים שלא ממש מעוניינים להגיע לבית"ר, ואת זה תחלק בעוד 2 מחלקות נוער לא קטנות, וקבוצות של שכונות או פרברים של ירושלים (שאנחנו משתפים איתן פעולה בכל הנוגע לכשרונות, אבל הגיוני שבגילאים הטרום ילדים והילדים הם ילכו למה שקרוב לבית שלם. חוץ מזה לא נסחפת עם מספרים? לטוברוק יש 550 ילדים, למכבי תל אביב 500, לבית"ר 300, וזה גם לא רע בכלל. צזרים מזומנים דרך השקעה מהנוער? זה עניין של 7 שנים לפחות אם אתה שולח פדופילים שיאתרו כשרונות בחיתוליהם בקבוצות קטנות. עד אז טביב יספיק לעשות את הקופה שלו גם בבית"ר, גם בבני יהודה וגם במכבי נתניה. חוץ מזה, יש לבית"ר 4 נציגים בנבחרת הצעירה ועוד 2 בנוער, ומתוך 20 שחקנים יש 12 שגדלו בבית"ר (ועוד את איציק כהן שנתן עונה טובה בנוער של בית"ר לפני שחזר להפועל ירושלים), 3-4 מתוך הללו שחקני ליגה לגיטימיים, עוד 4 כשרונות בסבירות גבוהה להתקדם להיות כאלה העונה, וכל זה עונה אחרי ש-4 שחקנים מתור הזהב של הנוער+בן שושן עזבו בבת אחת (כי יש מישהו שנתן להם להגיע לתום החוזה שלהם בלי לעשות כלום בנידון, כך שלא ראינו מזה אפילו שקל אחד).

מצב נושא:
הנושא נעול.