ברצלונה 08\2007: תם עידן הגאושו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏5/7/07.

1. Mr.Eko Member

לאחר החתימה של סיידו קייטה ג'רארד פיקה חתם רשמית על חוזה לארבע עונות,
    עם סעיף שחרור של 50 מיליון יורו.

http://www.goal.com/images/30629_news.Xxx
    Bienvenido!!

2. Raulito Madridista

דוד סילבה מתקרב לברצלונה

http://www.chelseafc.com/javaImages/fc/61/0,,10268~3170812,00.Xxx

התקשורת בספרד מדווחת שדוד סילבה, קשרה הצעיר של וולנסיה, יהיה זה שיירש את המשבצת של רונאלדיניו בברצלונה. פפ גוארדיולה מאוד התרשם מהשחקן שהצטיין בעיקר בשנה שעברה, וכבר ניפגש עימו ביום ראשון. סילבה הביע הסכמה לעבור לשורותיה של ברצלונה והעובדה שוולנסיה חייבת את המזומנים כדי לשפר את מצבה הכלכלי(וולנסיה מתכננת למכור את השחקן בקיץ והציבה אותו בחלון ההעברות), בוודאי שתורמת לעניין. הסכום המדובר כרגע הוא 20 מליון יורו פחות או יותר.

----------------------------

לא מספיק טוב להחליף את רונאלדיניו. העמדה הטבעית שלו בכלל היא במרכז ולא בצדדים. השנה הוא הלך אחורה במקום להתקדם. ברצלונה יכולה להשיג משהו יותר טוב.
    בקשר להחתמת פיקה, מהלך מצויין, הוא כישרון גדול מאוד שהוכיח בשנה שעברה(07\2006) מהן היכולות שלו. השנה הזו סתם התבזבזה עבורו ביונייטד, הוא לא שיחק הרבה.

3. oFiRzZz Member

החתמה מצוינת .
    גם בלם לעתיד שאולי יהפוך לאחד הטובים בעולם (כבר עכשיו הוא מעולה ) , וגם שחקן בית .

4. Sergio Ramos Member

מדובר בשחקן פונציאליסט מאוד עם כי , אני ספק אילו יהפוך באחד מהימים לשם גדול יותר. סילבה שחקן מצוין, אך מצד שני מאוד פרווה ולא אחד שסוחף אחריו אחרים. הוא פרץ בעונה שעברה, הראה שיש לו הרבה מה למכור, אבל העונה שקע בבוץ של ולנסיה. מאז כמו כל קבוצתו, וכפי שאמר דור, יש נסיגה ניקרת ביכולתו וכמו כן גם הערך שלו ירד. אני די חצוי בדעתי לגביו. לא בטוח שהוא התחליף האידאלי וההולם לרונלדיניו. כי בכל זאת מדובר בשחקן הטוב של ברצלונה בעשור האחרון שמשאיר חור גדול מאוד בקישור ההתקפי. אז נכון שאין מחליף לשחקן בדומה לרוני, וגם לא יהיה בתקופה הקרובה, אבל ברצלונה תתצטרך לחפש תוצר קצת יותר טוב מסילבה לשם כך. כיום, השחקן האולטמטיבי לכך הוא פרנק ריברי. אך מיותר לציינו בשל העובדה שאני לא רואה אותו מחוץ לחוצות קבוצתו הנוכחית לפחות לקראת העונה הבאה.

בכל אופן, אני מחזיק מסילבה כשחקן בעל פוטנציאל רב, אך במידה ויגיע לבארסה, אני עדיין לא חושב שהוא מספיק 'קילר' בכדי לענות על הציפיות הגבוהוהת שידרשו ממנו.

5. XabiAlonso Member

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/5/08
  6. RubberSoul Member

אז ההחתמות המהירות תוך יומיים(אגב,מי יודע,אולי שנה בדיוק אחרי ההחתמות נהיה בגמר הצ'מפיונס?) של המאליאני והקטלוני יכולות להוות רק פתח למהפכה שהולכת להיות פה.
    אני מאמין שדוד סילבה יבוא,הוא אמנם לא כוכב כמו וייה,אבל בהחלט חיזוק טוב.
    אני חושב שחייבים להביא את דני גוויזה לקבוצה(הוא היה פה בבארסה ב'),חיזוק עצום,ובתור חלוץ מטרה שכובש הרבה,וחלוץ טבעי שאין לנו חוץ מאטו,יכול להיות משהו מצוין.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏27/5/08
  7. Mr.Eko Member

יש לנו כבר שלושה חלוצים מצויינים בסגל(בעונה שרק הסתיימה הנרי לא התרגל למערך של רייקארד כשהוא הוצב ב4-3-3 כקיצוני וזאת לדעתי הסיבה שהוא לא סיפק את הסחורה כמו שציפו ממנו,הוא חלוץ שאוהב לשחק ליד חלוץ אחר), בוז'אן חלוץ והוא כבר הוכיח את זה העונה ואטו גם אחרי הפציעה סיפק ממוצע טוב,אני כלל לא חושב שנחוץ להביא עוד חלוץ אלא אם כן אחד מהחלוצים הנ"ל יעזוב. העניין הוא גם איך פפ ישתמש בחלוצים שיש לנו כרגע.

בנוגע לסילבה,אני יותר מאשמח אם הוא אכן יגיע,שחקן ענק. יש דיבורים גם על מאלודה אבל אני מעדיף אותו ומקווה שהוא יבוא במידה שרוני יעזוב כמובן אבל אם הייתה לי את האפשרות להתלבט בין להשאיר את רוני או להביא את סילבה הייתי משאיר את רוני.

8. A. Arshavin Member

ההבדל בין מאלודה לסילבה, הוא שמאלודה הוא שחקן קו טבעי, ווינגר אמיתי, בעוד סילבה בכלל שחקן אמצע, פליימייקר. לכן אני חושב שהצבתו של סילבה באגף, אם וכאשר יבוא, תהיה טעות טקטית של גווארדיולה.

9. xavi6 Member

לא צריך אף אחד מהם.
    אבל אם רוצים קשר, ללא ספק-סילבה. כזה חכם, טכני, בעיטות מעולות, שחקן רגוע ושקט.

עוד הבדל בין שניהם, זה שמאלודה לא יודע לשחק בשום מקום, ושסילבה יודע לשחק במקום אחד או שניים. ווינגר טבעי או לא, אין לו מושג ואני באמת לא מבין איך הבחור הגיע לצ'לסי.

10. A. Arshavin Member

אני אגיד לך איך, כי הוא היה אחד מהווינגרי םהטובים בעולם כשהיה בליון, אבל התקשה להסתגל לליגה האנגלית, הפיזית יותר ובעלת הקצב המרתק והמהיר בעולם.
    לך תדע, אולי הוא גם לא הסתגל לתרבות האנגלית, אני אישית הייתי שמח לראות אותו בארסנל, ונגר הוא ה-מאמן בדיוק בשביל שחקנים כאלה, שחקנים עם כשרון שלא מתפרץ מאיזושהי סיבה.

11. xavi6 Member

אוי תפסיקו לדחוף אתץ ונגר וארסנל שלכם לכל חור. כל דבר "ונגר היה עושה ממנו שחקן". שמענו. הוא קונה אותם בגילאים 15-16 כשהם מככבים בכל חור.

ולענין מלודה-לא יודע, גם כשהוא היה בליון אותי אישית הוא כ"כ לא הרשים.

12. A. Arshavin Member

רק נתתי את הדעה שלי, מה הבעיה בזה, אם זה מפריע לך אשתדל לא לעשות את זה פה, אבל באמת, זה כ"כ מפריע?

בקשר למאלודה, אם הוא יבוא לבארסה הוא יכול להיות שחקן כנף נהדר, ובלי בעיות לחזור להיות שחקן נהדר.

אגב, יש חשיבה על שוער מחליף לואלדס, או שבגלל שהוא קטאלני אז לא יימכרו אותו?

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/5/08
  13. xavi6 Member

אל תיקח את זה אישית, באמת שלא, זה לא אישית נגדך, אבל הדברים האלה מעצבנים אותי. זה דיון על ברצלונה למה לדחוף את ארסנל ומה ארסנל ושונגר היה עושה ממנו שחקן. יש דיון לארסנל.
    אני בכל אופן נגד הבאתו.

יש חשיבה להביא מחליף לויקי, ואם זה יקרה-אוי גורדיולה, אוי. התחלנו ברגל שמאל.

14. A. Arshavin Member

אז מזה אני מבין שרוב האוהדים נגד החלפתו של ואלדס?
    כאחד שלא מבין הרבה בכדורגל ספרדי, יש לי שאלה, אין שוער קטאלני שטוב ממנו? הוא אחלה שוער לקבוצות מרכז טבלה+, לא לבארסה.

15. Sergio Ramos Member

קשה מאוד להבין לשם איזו מטרה נובעת ההתעניינות על סילבה. מדצ אחד, כבר נרכש שחקן מרכז שדה, קייטה. מצד שני, אותו קייטה הוא לא פליימייקר ואין לו את היכולות למלאות את החלל הזה כך שיש היגיון שבארסה תכוון את סילבה לשם במידה ויירכש. מצד שלישי, חסר לבארסה קיצוני שמאלי טבעי, וסילבה הוא אחד שעונה על הציפיות של קיצוני. אני אף חושב שכקיצוני הוא לא פחות טוב מאשר בעמדתו הטבעית כביכול.

או שבכלל גווארדיולה מתכנן לשחק במערך אחר, שיכלול עמדות אחרות. קשה מאוד לעשות סדר בדברים. ישנם הרבה התעניינויות והדברים עדיין מטושטשים מידי על מנת לשפוט.

מאלודה הוא אופציה גרועה לדעתי עבור בארסה. בליון ובמונדיאל האחרון התרשמתי ממנו, אבל בצ'לסי הוא לא עשה כלום ושום דבר. למרות שגם סילבה לא מניה בטוחה על פי דעתי, מאלודה יהיה סיכון הרבה הרבה יותר גדול וכמו כן גם מיותר למדי.