גביע המדינה 10/11: זכיה רביעית להפועל ת"א בשש שנים

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י הרצליה, ‏15/12/10.

1. shlomydavid מנהלים

האכזבה היא אמנם קשה, אבל האושר על החזרת האליפות הוא הרבה יותר גדול מאיבוד הגביע.

לגבי המשחק, כרגיל בונקר מגעיל של הפועל מדקה 3, והעיקר שאוהדים שלהם גאים בזה. גועל נפש שאוהד כדורגל גאה בכדורגל כזה.
    אם אתם חושבים שהקבוצה שלכם יותר טובה מאיתנו, אז למה לשחק ככה? למה להגעיל את המשחק?
    בשנה הבאה כנראה יעזבו מ"ס שחקנים חשובים, אבל אני בטוח שהקבוצה עדיין תישאר טובה.

ואל תשכחו,

מכבי חיפה אלופת המדינה 2010/11 !

נערך לאחרונה ב: ‏26/5/11
  2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

דור, GUYR הגזים אבל כשאתה מסתכל על שלוש השנים האחרונות-מצד אחד, תקופה שנשחבת ל"תור הזהב" של הפועל, מצד שני תקופה שנחשבת בינונית בהיסטוריה של מכבי חיפה, ועדיין בסיכום הכללי הם משאירים לנו אבק, אפשר להבין למה הוא כתב את מה שכתב. הפועל, מאז הירידה ב-1989 והעלייה כעבור שנה, היא מועדון בינוני עם הבלחות ספורות. אין מה לעשות.

3. riquelme1 Member

שטויות. הפועל ת''א היא עדיין אחד המועדנים המפוארים בארץ, היא הקבוצה השנייה הכי מעוטרת בארץ מבחינת אליפויות וגביעים, גם מבחינת קהל ואוהדים, הקבוצה הישראלית המצליחה ביותר באירופה ביחד עם מכבי חיפה ויש יגידו שגם יותר ממכבי חיפה.

אין ספק, קבוצה שלקחה אליפות אחת וגביע אחת בלבד, שווה לקבוצה עמוסה בתארים כמו הפועל ת''א, עם הצלחות באירופה, וחוג אוהדים מכל רחבי הארץ שחולון האוהדים הם בעיקר מחולון. אכן חולון מועדון קטן כמו הפועל..

נערך לאחרונה ב: ‏26/5/11
  4. Raulito Madridista

אף אחד לא ביקש שתשכחו מהאליפות וברור שהאכזבה מאי-זכייה בדאבל אינה שווה לאכזבה שלי במידה והפועל הייתה נשארת בידיים ריקות.
    מעניין שהתייחסת רק ליכולת של הפועל במשחק אתמול(ולא באופן אובייקטיבי - יש לומר). מה עם הקבוצה האלופה שלך שלא הצליחה לאיים על השער ולו פעם אחת למעט הנגיחה ההיא של תומר חמד? זה מה שמכבי חיפה שווה? אני לא מכיר קבוצה שמשחקת בונקר ומגיעה ל-4-5 מצבים של מאה אחוז שער. שיחקנו על מתפרצות וזה לגיטימי. חיפה קיבלה גול ונכנסה לבלק-אווט - מה קרה? יש עוד הרבה זמן. חיפה לא הופיעה למשחק ו-2-0 היה הרבה יותר משקף.
    הרבה יותר קל להגיע לגמר גביע כשיש לך כבר את התואר הגדול והמשמעותי ביד. הפועל למשל חששה מאוד לסיים את העונה או את העידן המוצלח הזה יותר נכון בידיים ריקות.

איזה אבק הם משאירים בידיוק? חיפה זכו בשתי אליפיות, אנחנו לקחנו דאבל והוספנו עוד גביע והופעה מרשימה בליגת האלופות בניגוד ל'אפס נקודות-אפס שערים' ואסור לשכוח את המקום הראשון בליגה האירופית. הפועל החלה להיות קבוצת צמרת עיקבית רק בעשור האחרון וגם זה בסדר. אפשר לחשוב שמישהו ידע מי זאת מכבי חיפה לפני 1980. אין ספק שמכבי חיפה היא קבוצה מצליחה הרבה יותר ומועדון חזק בשל בעל-בית שאפתן, חכם ודומיננטי - אבל הפער קיים רק ב-15 השנים האחרונות. באופן כללי, לאורך ההיסטוריה - הפועל ת"א מועדון לא פחות גדול ממכבי חיפה.
    חסרות קבוצות מעולות שלא זכו באליפות? מה עם מכבי חיפה 2002-03? יש הרבה במשותף לשתיים האלה: שחקן מפתח עוזב בינואר, פציעות של שאר שחקני מפתח, קריסה פיזית בסיום, שובע של השחקנים..

אתה יורד לעובי הקורה וזה מיותר, במה זה מועיל? אני בטוח שהבנת את הנקודה שלי ואת האמירה הטיפשית של הכותב ההוא. אנחנו מועדון קטן עאלק :aaarofl:

בקיצור ולעניין יש כאן כמה אנשים שלא יודעים בכלל מהו המושג בונקר אבל הכי קל לזרוק שטויות מבעד למקלדת.
    מצטרף לדברים שכתב nave - כותב אחד שפוי זה עדיף על כלום.

5. shlomydavid מנהלים

הקבוצה שלי לפחות ניסתה להתקיף עם מ"ס רב של שחקנים ועם הנעת כדור טובה, אבל לצערי לא הצליחה להתמודד עם 8-9 שחקנים שלא עוברים את קו ה-30 מ' משערם.
    מזה אם לא ה-אבא של הבונקרים?! ושלא נדבר על ביזבוזי הזמן העלובים שלכם..
    לדעתי קבוצה שמחזיקה מעצמה כטובה מיריבתה, לא אמורה לשחק ככה. תהיה בטוח שחיפה לא הייתה משחקת ככה במצב הפוך..

6. Mellow29 Kopite

אין מה לבכות, כל קבוצה עושה את מה שהיא יכולה על מנת לעמוד במבחן התוצאה. מכבי חיפה לא הייתה עושה בונקר כי אין לה כלים לעשות בונקר אפקטיבי, כזה שגם מסוגל לעקוץ במתפרצות כי ההגנה לא מספיק מהירה ומנוסה והקישור ההתקפי שלנו כ"כ איטי שאין שום סיכוי למתפרצות.
    אנחנו ורק אנחנו אשמים בכך שלא הצלחנו לפרוץ את ההגנה של הפועל ת"א, הם מצידם עשו כל מה שניתן כדי לשמח את האוהדים שלהם ובסופו של דבר כל הדיבורים האלה על בונקר יישכחו בעוד חודשיים.

7. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ריקלמה-בכל הזמנים אין ספק שהפועל ת"א היא ממועדוני הפאר בארץ. אבל אם נסתכל על העשורים האחרונים:
    1990-הפועל עולה ליגה.
    1990-1997-כלום, שום דבר, אפס, נאדה, שנים של בינוניות עם סיני.
    1997-1998-עונת השרוכים, עונה מצוינת אבל בסופו של דבר אין אליפות, גם בגלל קושרי השרוכים מבית שאן אבל לא רק.
    1998-1999-עוד עונה בינונית בליגה.
    1999-2002-שלוש שנים טובות עם קשטן, אליפות אחת, עוד שתי סגנויות אבל קשטן עשה את ההישג הגדול באירופה ששווה ערך לאליפות לדעתי.
    2002-2008-שוב בינוניות, שש עונות ללא מאבק על האליפות ועם כמה שנים של תחתית.
    2008-2011-העידן הנוכחי והמוצלח, אבל בסופו של דבר רק אליפות אחת וגם היא ברגע האחרון ועם הקיזוז.

אני יודע, היו זכיות בגביע אבל אני מדבר כאן על התפקוד של הקבוצה בליגה-בהחלט לא מספיק טוב וזה לאורך שנים. בתקופת הזמן המקבילה מכבי ת"א לקחה ארבע אליפויות, בית"ר חמש ומכבי חיפה תשע.

8. Raulito Madridista

כשנוח לך אתה מסתכל על ההיסטוריה באופן כללי וכשזה לא מתאים לך אתה בודק רק לגבי העשור האחרון. כמוכן - הרשימה שהצגת כאן נכונה אבל לא מדויקת:
    נניח בעונת 2001-2002 - אמרת בעצמך - ניצחונות על צ'לסי, לוקומוטיב, פארמה ומילאן - זה עדיף על אליפות וגם על דאבל. שלא נדבר על זה שהפועל הגיעה למשחק העונה בקריית-אליעזר כשהיא עם שתי נקודות יתרון על פני חיפה. אבל באדיר נגח לחיבור כבר אחרי שתי דקות והפועל שהגיעה אחרי ניצחון על פארמה כבר הייתה גמורה. להפועל לא היה סגל עד כדי כך עמוק לשתי חזיתות וזו הייתה הפעם הראשונה שרצנו חזק גם בליגה וגם באירופה. כמוכן, מכבי חיפה גם בעונת 2000-2001 הציגה סגל שחקנים אדיר על הנייר. בניון הפך לשחקן הכי טוב בארץ וזו הייתה חיפה של פראליה ושות' כשגם רוסו הצטרף בסוף.
    מה עם עונת 2002-2003? הפועל הוליכה את הטבלה בהפרש שערים אחרי המחזור ה-30 - הטבלה הייתה 60-60-60 - מאבק משולש. קשטן לא העיז מספיק במשחקים האחרונים ולכן פיספסנו את הכתר. בסיבוב האחרון הפועל הובילה את הטבלה לא פעם וגם הצליחה שלא להפסיד פעמיים ברציפות בקריית-אליעזר שזה שיא.

דבר נוסף - מכבי ובית"ר הציגו עשורים מסויימים עם יותר אליפיות - אז מה. מכבי חיפה עד 1980 הייתה עוד קבוצת כדורגל. בני-יהודה או מכבי פ"ת. הפועל לא הציגה תקופת יובש כל-כך ארוכה אך גם לא הציגה עשור רצוף עם הצלחות. מה היה עם בית"ר מ-1999 עד 2006 - כלום. פעמיים היא כמעט ירדה ליגה. עונות של מקום 10.

אולי אתה גם רוצה פרס על זה שניסתם לתקוף? ברור שתנסו לתקוף אחרי שנקלעתם לפיגור כבר אחרי שתי דקות. הנעת כדור לא שווה דבר אם היא לא מובילה ליצירת מצבים. עם כל הביקורת על הכדורגל שהפועל הציגה - הגענו לעוד ארבעה מצבים של מאה אחוז ורוצה אני אפרט לך? אין בעייה:
    * בן סהר לבד מול דוידוביץ בועט אלוהים יודע לאן.
    * באדיר נוגח למשקוף
    * אלרואי מתרגש מגודל המעמד ובועט החוצה.
    * מסיללה נוגח ברגע האחרון אחרי כדור גדול של טועמה רגע לפני שסהר נוגח.
    ויודע מה - גם אם שיחקנו מכוער - אתה האחרון שיכול להתלונן על שיטת משחק כלשהי. רוב העונה הכדורגל שהציגה מכבי חיפה היה מביש. ירקו דם כדי לנצח קבוצות כמו אשדוד, סכנין, הפועל פ"ת. תמיד 2:1 או 1:0 קשה. עד סוף הסיבוב השני חיפה נתנה בידיוק הצגה אחת העונה - ב-3:0 על מכבי ת"א שהביא לסוף עידן נמני.

9. alexshw Member

לא היה לכם שום סיכוי ב - 2001/02. למכבי חיפה היה את הזרים הכי טובים שידעה הליגה שלנו, שלא לדבר על הישראלים.

10. EO11 בפה אליל היכל התהילה

תגיד לי אדון תירוצים,באמת נראה לך שמעניין אותנו שהפועל הובילה את הטבלה במחזור 30 עם הפרש שערים או משהו כזה?מעניין אותי דבר אחד-התארים,העובדות.
    הפועל ת"א זכתה ב20 השנים האחרונות ב9 תארים מתוכם שתי אליפויות בלבד!,זה מעט יחסית לשלוש הגדולות האחרות.

לשם השוואה,בית"ר זכתה באותה כמות תארים אבל מתוך זה 5 אליפויות.

11. shlomydavid מנהלים

את הפרס הגדול שלי כבר קיבלתי, הגביע זה היה רק הדובדבן. אמנם זה כואב ומעצבן שוב לא לזכות בתואר הזה ובמיוחד לאבד אותו לכם, אבל זה לא מעיב במאומה על האליפות הכ"כ מתוקה שלנו.

הקבוצה שלך היא המומחית בסגנון הכדורגל המגעיל הזה, ולכן הגעתם להזדמנויות שהגעתם.
    לגבי כל העונה, אתה כמובן מגזים ולא אובייקטיבי. להגיד מביש זה זילזול. אפשר להגיד ששיחקנו אפור ולא תמיד הברקנו, אבל לא היה משחק אחד ששיחקנו כמוכם אתמול..

12. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ברור שלא היה משחק 'ששיחקתם כמוהם', כי אף משחק העונה לא שיחקתם בגמר גביע שהובלתם בו 0-1 אחרי 120 שניות מול היריבה הכי גדולה שלכם (העונה)

13. shlomydavid מנהלים

לא נשחק ככה בחיים, כי האופי של המועדון שלנו זה לא להגעיל את המשחק. קבוצה שמחזיקה מעצמה כ"כ טובה ומוכשרת לא משחקת ככה..

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

קשה לי לקרוא את ההודעה הזאת, להיזכר בכל המשחקים שלכם ברוב העונה ולא להקרע מצחוק. באמת.

15. Los Che Member

זה מגוחך לבוא בטענות להפועל ת"א. ל'בונקר' המצליח מגיע(אם יש דבר כזה)הגביע הרבה יותר מאשר למשחק ההתקפה האשלייתי של מכבי חיפה, כי הוא, לעומתו, מצליח. כדי להיות דאבליסטית חיפה תצטרך להתשפר בלדעת לפרוץ בונקר בחוכמה כי אתמול זה היה ההפך הגמור, ואולי גם להחליף את המגן הימני שלה במישהו טיפה יותר חכם. ההגנה של הפועל דרשה אתמול עבודת מגנים מסיבית כדי לרווח שטחים, משומר מהיר ובעל כושר אבל אין לו מושג מעבר לכך.

חוץ מזה, לא היה צריך לצפות מהפועל שתשחק את משחק הלחץ ההתקפי שלי, היא מעבר לזה ואיבדה את זה בחצי השנה האחרונה, אדרבא שהיא בלי ורמוט וזהבי בכושר חלש ביותר. משחק ההגנה של האדומים התעלה ברגע האמת וזה מה שגוטמן חיפש לדעתי. כמובן שהוא צריך להודות קצת למזל והרבה ליעילות היוצאת דופן של סלים טועמה, אחד השחקנים היעילים שראיתי אי פעם.