אה פתאום היא קיימת 1922. אולי עוד שנה נגלה שמ - 1722. בהתאחדות בעצמם לא יודעים מה הלך כאן לפני קום המדינה, היו כבר כתבות על כל מיני אליפויות בשנות השלושים שרשמו על הפועל ואחר כך על מכבי ת"א.
שאלתי את עצמי מתי ללוזון יימאס מהקריאות נגדו, והוא יתחיל להפיל תיקים על מכבי חיפה, אז הנה הוא התחיל. הקבוצה תעמוד לדין, וצפויה גם לקבל שוב משחק ללא קהל, השאלה היא כמובן על מה הפעם. זאת הטענה של ההתאחדות ""אוהדי הקבוצה התנהגו בצורה בלתי הולמת וביזו את מעמד חצי הגמר". כל זה בגלל הקריאות ללוזון. אם הוא חושב שהקריאות נגדו יפסיקו אחרי מהלך כזה הוא טועה ובענק. ביזיון. טור שאומנם נכתב בוואן אבל לשם שינוי אני בהחלט מסכים איתו: http://www.one.co.il/Oppinion/178/179581.html
א. אלכס אתה טועה ב. הליגה פה קיימת משנות ה-30. ג. הרשימה של ההתאחדות היא לא נכונה. ד. האליפויות לפני קום המדינה מתחלקות כך: מכבי ת"א 5 זכיות. הפועל ת"א 5 זכיות. המשטרה הבריטית גם זכתה אבל לא היתה האלופה הראשונה. ה. בעונה הראשונה בליגה התמודדו 6 קבוצות: מכבי ת"א, הפועל ת"א, הפועל חיפה, מכבי פ"ת, ועוד 2 קבוצות, אל תתפסו אותי בשמם, אני יגיע הביתה ואני יבדוק את זה. המקור שלי הוא הספר מכבי ת"א 100 שנים ראשונות, שהוא לבטח יותר אמין מהרשימה הזאת של ההתאחדות. (הספר עצמו טוען שלא היתה ליגה בשנות ה-20 ושמכבי מעולם לא היתה אלופה אז) אלכס הכדורגל התחיל לפני קום המדינה והאליפות שהיו שם נחשבות ועוד איך. זה כמו שתגיד לי שהאליפויות באיטליה לא נחשבות כי עד שנת 1930 זה לא היה כדורגל מקצועי ולא היתה קיימת ה-SERIE A. שטויות. ברגע שהתחילו לשחק כדורגל ויש ליגה מסודרת והתאחדות - זה נחשב ועובדה שהיא מכירה בזה. הבעיה היחידה היא שהרשימה שלה לא נכונה כי בשום מצב בחיים לא היתה ליגה בשנות ה-20...אלא רק משנות ה-30 ומכבי והפועל זכו כל אחת ב-5 אליפויות. אגב הקבוצה היחידה מאז ומעולם שסיימה עונה מושלת רק של נצחונות זו הפועל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx בשנות ה-30 אם אני לא טועה זו היתה האליפות הראשונה שלהם. אגב כיום יודעים בדיוק למי נרשמה כל אליפות ואליפות.
עומר - אני מסכים לגמרי עם זה שהאליפויות מלפני קום המדינה צריכות להחשב, אבל עושה רושם שאף אחד לא יודע באמת מה היה באותה התקופה, כך שאני לא יודע עד כמה באמת העסק אמין. להסתמך על ספר הסטורי של קבוצה כלשהי זה נחמד, אבל לא רציני. בהתאחדות לכדורגל צריכים למצוא הוכחות חותכות לכך שהם סופרים אליפויות לקבוצות.
א. אנשים חיו פה, זה לא שהמציאו פה דברים. היה פה עיתונות. ב. כל ספרי ההיסטוריה למיניהם זה לא שאנשים ממציאים אירועים, רובם לקוחים מן הסתם כעדויות חיות של אנשים מבוגרים שחיו שם בגיבוי קטעי עיתונות. ג. הוכחות חותכות זה לא בעיה למצוא, לכל שנה ושנה, השאלה אם הולכים ומחפשים...במכבי הלכו וחיפשו ולכן אני כן מחשיב את זה כמשהו אמיתי. כי את הספר לא חיברו המפטי ודמתי.
אם לא המציאו, אז שיציגו הוכחות ונסגור את העניין. אני לגמרי בדעה שצריך להחשיב כל אליפות שהושגה על אדמת ארץ ישראל, בלי קשר למתי נוסדה המדינה. עד אז, אני מקבל לגמרי דעה כמו של alexshw שזה לא רציני להתייחס למה שהיה באותן השנים.
עומר, מעבר לכל הבדיחות של האוהדים שלנו על אליפויות שלכם מתקופת הממלוכים, מן הסתם אסור למחוק שום אליפות לאף אחד. אבל ההתאדחות שלנו היא בדיחה עצובה בכל הנוגע לאותם שנים. עוד דוגמא לכך היא ידיעה שהתפרסמה שהם טעו בהופעות של שחקנים בנבחרת ולא ידעו מי בדיוק שיחק. זה נושא רציני, אבל כנראה רציני מדי לאדונים כמו לוזון וחלובה. מסכים עם כל מה שכתב היהלום הצהוב.
אליפויות מכבי ת"א לפני קום המדינה: 1936, 1937, 1939, 1941, 1946. גביעי מדינה לפני קום המדינה: 1929, 1930, 1933, 1941, 1946, 1947 סיפור האליפות של 1936: ב-1936 לא נערכו משחקי גביע ארץ ישראל בגלל "מאורעות 1936" וההתקפות של כנופיות ערביות על הדרכים והכבישים. הזכיה באליפות של אותה שנה תועדה ברישומי ההתאחדות בטעות על שמה של הפועל ת"א. במשף 70 שנה לא נבדק כהלכה הרישום. בדיקה מקיפה ועיון בעיתוני אותה תקופה מוכיחים שהאליפות הראשונה של מכבי ת"א נרשמה כבר ב-1936 ומחייבת תיקון ברישומים ובספרי ההיסטוריה, כולל ברישומי ההתאחדות לכדורגל. להלן הטבלה הסופית של 1936, בסיומה נמסרה הודעת ההסתדרות הארץ ישראליות לכדורגל על זכייה של מכבי ת"א בתואר רבן (אלוף) ארץ ישראל. הטבלה: 1. מכבי ת"א 10 16 2. הכח ת"א 10 15 3. הפועל ת"א 10 12 4. הפועל חיפה 10 10 5. מכבי פ"ת 10 7 6. נס ציונה 10 0 המשחק שהכריע את גורל האליפות של 1936 נערך ב-11.12.1936 בנגרשה של הפועל ת"א, מגרש התמרים. למכבי ת"א ולהכח תל אביב היו 14 נק' ולהפועל 12. קהל רב ורעשני, כ-7000 צופים, תמך בהפועל ת"א. אמנון חרל"פ כבש שער בדקה ה-9, בנצלו קיפאון טקטי של מגני מכבי, רזניק וליברמן. הוא הכניע את סידי הצעיר שהחליף את ישראל אלסנר הפצוע. 0:1 להפועל. מבוכת מכבי גברה בדקה ה-20. יוחנן סוקניק (התותחן) בעט כדור חופשי מ-25 מטר לרשת העליונה, 0:2. מיד לאחר מכן הורחק הרץ המרכזי יעקב זליבנסקי והשאיר את מכבי בעשרה שחקנים. המשחק הפך פראי ובעקבות פגיעה של פורי בפנץ הצעיר, הורחק אף הוא וגם הפועל המשיכה ב-10 שחקנים. סמוך להפסקה הצליח ג'רי בית הלוי ממכבי לכדרר על פניו אחיו הבוגר אברהם, מגן הפועל. בית הלוי העביר את הכדור לנתן פנץ, שהקפיצו ושילחו בבעיטה חזקה לרשת. השוער האגדי וילי ברגר לא הצליח להגיב, התוצאה במחצית 1:2. צעקותיו של מאמן מכבי הדהדו אל מחוץ לצריף ההלבשה. את הפיקוד על המשחק נטל קשר הקבוצה, פריץ דוננפלד, יוצא הכח וינה. בדקה ה-60 מסר דוננפלד את הכדור לפרי נויפלד על קו האמצע. נויפלד פתח בכידרור סולו, שחובבי הכדורגל באותה תקופה דיברו עליו ימים רבים. נויפלד הצנום חלף על פני 6 שחקני יריב, בדרכו לפינת הרחבה השמאלית ומשם שלח כדור רעם לרשת העליונה, 2:2. אפילו השוער ברגר מחא כפיים על המבצע המרהיב של יריבו-חברו, נויפלד. בדקה ה-71 חל המהפך הגדול. םריץ דוננפלד, בעל הבעיטה החזקה ביותר באותה תקופה הניף את רגלו לבעיטה חופשית מ-24 מטרים. הכדור טס לשער, מכבי ניצחה 2:3. הרכב מכבי ת"א: סידי, רזניק, דוידקה, ליברמן, זליבנסקי, פרי נויפלד, מ. מרימוביץ', מכליס, דוננפלד, ג'רי בית הלוי ופנץ. הרכב הפועל ת"א: ברגר, אברהם, בית הלוי, פרידמן, סוקניק, זלמן, בקשי, ברשדסקי, חרל"פ, זימון, פורי, נודלמן. הניצחון העלה את מניין הנקודות של מכבי ת"א ל-16 והציבה במקום הראשון. הכח החמיצה את ההזדמנות להשוות את מספר הנקודות לזה של מכבי ת"א לאחר שסיימה רק בתיקו 1:1 את משחקה נגד הפועל חיפה ולפיכך הסתפקה במקום השני. ---- עונת 1937 הסתיימה בזכעעה בצטאר האחעםטצ. הקבוצה הקדימה את הכח תל אביב בליגה שבה השתתפו רק 6 קבוצות. --- בראשית 1939 התכוננה מכבי ת"א למסע ענק ביבשת החמישית, אוסטרליה. הדבר לא הפריע לה להשיג תואר נוסף בארץ ישראל. היא זכתה באליפות בהקדימה את הפועל ת"א ביחס שערים, בליגה בת 6 קבוצות. 1. מכבי ת"א 10 (8:32) 17 2. הפועל ת"א 10 (10:41) 17. הקבוצות האחרות בליגה היו מכבי פ"ת, מכבי נס ציונה, הפועל הרצליה והכח ת"א. --- עונת 1941 התנהלה בסימן סכסוך בין מרכזי מכבי והפועל והליגה כמעט בוטלה. בסיומו של הסכסוך הושלמו כל המשחקים והתואר המכובד נפל לידי מכבי ת"א. היא זכתה באותה עונה גם בגביע המדינה והשלימה דאבל מצוינת. בעמדת המאמן שוב ניצב אגון פולאק שחזר מאוסטרליה. משחק הגמר הועיד למכבי דרבי נוסף נגד הפועל...יש פה שלל תיאור על המשחק גמר הגביע ותמונות. בעונת 1946 נערכט משחקים בין הקבוצות אך ללא רישום טבלאי בשל סכסוך נוסף בין המרכזים. מכבי ת"א ניצחה ברוב משחקיה ונחשבה לאלופה. הכל כמובן מלווה בתמונות בספר מכבי ת"א 102 שנים ראשונות --- לא אומר שאתם חייבים לקבל את זה, אני רק אומר שלפחות מהצד של מכבי, נעשה מחקר מקיף שכלל ראיונות עם לא מעט אנשים מהתקופה ההיא, לרבות היסטוריונים, וכמובן מקור טוב ביותר: עיתונים של התקופה.
אז לפחות במחזור האחרון נכנס להתאחדות קצת שכל לראש. בפעם הראשונה בעונת 2010/11, כל משחקי המחזור בליגת העל (פרט לאחד כמובן) ייערכו בשעה אחידה - 20:00 בערב. בשל העובדה שגם מכבי תל אביב וגם בני יהודה מארחות בבלומפילד, הצהובים ישחקו מול מכבי נתניה ב-15:30 ואילו הכתומים יארחו את מכבי חיפה, בשידור חוזר של משחק הנעילה מאשתקד, ב-20:00. במקביל ייערך המפגש בין עירוני קריית שמונה להפועל ת"א. גם שלושת משחקי הפלייאוף התחתון, מהם תצא היורדת הנוספת פרט להפועל רמת גן וזו שתשחק במבחנים, ייערכו ב-20:00: הפועל אשקלון - הפועל פתח תקווה, בני סכנין - בית"ר ירושלים, מ.ס. אשדוד - הפועל רמת גן.
מקווה שחיפה תסגור סיפור מחר, ככה יהיה אפשר לעקוב בשקט אחרי המאבק הבאמת מעניין בליגה, המאבק בתחתית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
"קצת שכל לראש", מה אני אמור לעשות בתור אוהד הפועל שרוצה ללכת לקריית שמונה וגם להיות בבית ספר יום אחרי זה? לחזור הביתה ב3?
הקיזוז כאן, כדי להישאר. אם השיטה ההזויה הזאת תמשיך גם בשנה הבאה, אני באמת כבר לא יודע מה יהיה אפשר להגיד על ההתאחדות שלנו והעומד בראשה..
אני לא חושב שלומדים באותו יום. ל"ג בעומר יוצא במוצ"ש לכן יום למחרת אין לימודים בבתי ספר. שחם, אני לא רוצה להיכנס אלייך לכיס אבל במידה וזה יהיה משחק לא קובע (כלומר חיפה יסגרו היום אליפות) לא עדיף לחסוך את הכסף לארבע ימים מאוחר יותר?
ל"ג בעומר זה שבת שאחרי זה ב-28 במאי בגמר ליגת האלופות. ואני לא מסכים שזה שכל להתאחדות, אני חושב שזה חלם להתאחדות, כי במקום שיהיה תקנון שלכל קבוצה איצטדיון משלה ובאיצטדיון יכולות לחלוק במקרה הצורך 2 קבוצות בלבד (ואז אפשר לקבוע לוח הגיוני מלכתחילה ולא ייצא מצב שמכבי והפועל יארחו ביחד כמו מילאן ואינטר לדוגמא) מגיע מצב שיש 7 קבוצות באותו איצטדיון.