אין פלא ששחקני התקפה מתקשים בשיטה שלו. סימאונה הוא מוריניו משודרג היום. הפילוסופיה שלו מנוגדת לחלוטין למגמות המודרניות במשחק. מבין למה הוא מקבל קרדיט גדול כי הוא אחד המאמנים המצליחים בתולדות אתלטיקו אם לא הכי מצליח. השיטה הזו השתלמה לו, אבל לכל דבר יש סוף. לאף מועדון טופ לא שווה לקחת את סימאונה, גם כי יש לו גישת אנדרדוג שלא תעבוד במועדון שכזה. הכי הצחיקו אותי אוהדי יונייטד שבצדק התלוננו על כדורגל של מוריניו אבל רצו את סימאונה.
בספרד מתייחסים בהתאם למאמנים הגנתיים כמוהו. חטאפה, עם תקציב נמוך בהרבה, עם שיטת משחק הגנתית מלהיבה הרבה יותר, עם יכולת התקפית מרשימה הרבה יותר. לחטאפה יש התקפה עמוקה, עם משחק אגפים משובח. למה בורדלאס יכול וסימאונה לא? כבר שנים שנמאס לראות את צ'ולו משחק באגף עם קשרים מרכזיים. זה די שקוף שזה מסרס את משחק ההתקפה. אולי הגיע הזמן לשנות? זה בערך מה שזועקים צופי הליגה מ-2016.
כמובן שאתמול צ'ולו לא היה יכול לעשות דבר והרקורד שלו בברנבאו היה בלתי נתפס בין כה. אבל אין סיבה לשחק נגד חטאפה כאילו אתה משחק נגד ריאל מדריד. סאול כקשר שמאלי ולעתים יש אנחל קוראה בצד ימין או ויטולו, אני חושב שאתלטיקו מעבר לכך שהיא זקוקה לריענון דחוף במשחק ההתקפה - קבוצה מספיק חזקה עם עקרונות והיא תיראה אגוז קשה לפיצוח גם עם שני קשרים במרכז. משחק האגפים היחיד שלה הוא תלוי במגנים. רנאן לודי לא רע וקיירן טריפייר זה בסדר אבל זה לא מספיק. אלברו מוראטה ממש לא חלוץ כושל, הוא לא מספיק טוב להיות בחוד של קבוצה ברמה עולמית אבל אתלטיקו לא כזה. הוא מלך השערים שלה מאז שהגיע, לא מעט נקודות רשומות על שמו. לא תמיד הוא גם פתח בהרכב. יש הבדל כמובן בין שחקן שאתה מביא ב-126 מיליון יורו כשהוא צעיר כמו פליקס אבל אתה רוצה שהוא יהיה הכוכב של הקבוצה - אתה חייב להשקיע הכל כדי שישתלב בקבוצה ולעשות גם ויתורים, לבין גלסון מרטינס לדוגמא שהגיע כהבטחה אבל היה די עצלן כנראה ולכן עף. תומא למאר כישלון עצום, היה שחקן הרכש היקר בהיסטוריה של אתלטיקו עד שבא פליקס. גם לגבי דייגו קוסטה הייתה לי תחושה שלילית. אבל הוא כבש צמד בסופר קאפ האירופי בקיץ 2018 ורביעייה במשחק אימון בקיץ הזה! וואו! סימאונה 'נחלץ' מפאדיחה גם עם ג'קסון מרטינס שלמזלו אתלטיקו איכשהו הצליחה למכור לסין. מה שהיה לגיטימי מבחינת אתלטיקו מדריד בעבר השתנה כי הציפיות עלו ממנה וזו גם רמת הכדורגל הכי נמוכה ומגעילה שלה מאז שצ'ולו הגיע. בעונת האליפות כן היה קסם והיא כבשה הרבה שערים. ותמיד היה שם את גריזמן שאוהדים אולי רק עכשיו מבינים כמה הוא היה חשוב - גם פליימקר וגם חלוץ.
אני לא עוקב באדיקות, אבל להבנתי סימאונה ניסה לשחק התקפי ואטרקטיבי יותר העונה. זה חלק מהעניין ברכש של פליקס. אבל זה לא עובד ואולי הוא פשוט לא ממש יודע לאמן התקפה? מסכים עם אלכס, סימאונה מלהיב ויכול להיות שיחוק ענק לרוב המועדונים בעולם (כשיעזוב) אבל הוא הימור מטורף (ושגוי לדעתי) עבור מועדונים ממש גדולים. זה גם שונה לחלוטין מהמגמה של המאמנים הגדולים האחרים בעולם בעשור האחרון.
תראה זה לא ממש מדויק, הוא לרוב משחק עם קשר מרכזי בכנף, יש את מוראטה, פליקס ושחקן התקפה נוסף שהוא קוראה או ויטולו. אני לא חושב שיש צורך בכך נגד רוב קבוצות הליגה. פליקס שיחק בכנף כמה פעמים והיו לו דריבלים נפלאים ומשחקים שסחט פנדל אבל לא יותר. רכישת פליקס היא מעין משהו שנעשה בלית ברירה לאור עזיבתו של גריזמן שלא היה אפשר לעצור ואולי להעביר מסר שמדובר במועדון גדול שיכול לנצח במאבק על כוכב על, אני לא יודע כמה קבוצות גדולות באמת התעניינו בו, יובנטוס לדעתי זו הפלצה של התקשורת. סימאונה טעה ברכש, לא שיחרר את הרסן ולא עזר מספיק לפליקס. לא יכול להמר חד משמעית נגד צ'ולו כמאמן עד אשר יהיה במקום אחר, הוא היה יכול לעשות באינטר את מה שקונטה עשה לדוגמא. אני חושב שחייבים לומר שלמרות שיש התדרדרות מסוימת העונה הזו היא כן יוצאת דופן עד כמה שהיא שלילית, והכל שאלה של היצע או ביקוש. לא משוכנע שהוא היה מחריב את אולד טראפורד ואני מניח שהוא כן יכול לשחק התקפי יותר בקבוצה אחרת. גם על מוריניו בעבר אמרו שהוא הגנתי וריאל מדריד שלו כבשה מאה גולים בכל עונה בליגה.
תומר קשטן בשידור באמת ביזיוני היום- וראן הורחק (קונטה), חכמון הלך לבדוק ב-var (גרינפלד) והשחקנים המתינו לבדיקה של צהוב ב-var (דבר שלא יכול לקרות). מראים שקופית של בני יהודה עם 9 בעיטות לשער ו-3 למסגרת וההוא אומר שלבני יהודה 9 בעיטות ולבית״ר 3 כאשר כל המשחק הוא מתלונן שביתר בעטה רק פעם אחת
המופע של רז זהבי ונדב צנציפר בחמש באוויר: העיתונאי של 'ידיעות אחרונות' מחמיא לבני יהודה "צירפו שחקן זר מצוין" - ובהמשך אומר "אני לא יודע מה השם שלו". מעבר לכך שבחים לאלישע לוי וביקורת על יוסי אבוקסיס על סגנון המשחק למרות שהמאמן החדש על הקווים פחות מחודש. מעבר לכך, רז זהבי עם אנטי גדול כלפי אייל סגל ואומר שאלמוג כהן שחקן חלש שבעוד שנה יישחק עם מקל (לא חושב שהיו כאן הרבה שהיו נגד צירופו של אלמוג כהן, וגם ביקורת מוגזמת על דראפיץ' כמובן) - אם זו לא סגירת חשבונות אני לא יודע מה. מעבר לכך שלא משנה לאיזה ערוץ אתה מעביר (מחכים למסע"ת הפועל תל אביב לקראת מכבי חיפה) - צנציפר ברקע, לא יודע מה לעשות עם זה.
ספורט 5 עושה עוד צעד לכיוון הרייטינג על חשבון מקצוענות עם אחת הכתבות העלובות שזוכה להיות ב"שער". כתבה על הואר, שטוענת שבדקה באופן מקצועי את כל החלטות הואר העונה ויצרו טבלה של המרוויחות והמפסידות הגדולות העונה. אז, האם בדקו את כל ההחלטות הקריטיות, את כל הטעויות, את הפעמים שהשופט היה צריך ללכת לואר ולא הלך? לא לא לא אומר מוטי. הם יצרו בטבלה שתי עמודות, החלטות לזכות והחלטות לנגד, והאבסורד הוא שגם הנתונים העלובים האלה לא מדויקים. לטענתם חדרה המרוויחה הגדולה שרק החלטה אחת נפסקה לרעתה, שזה מצחיק בהינתן העובדה שבמשחק האחרון ומול מכבי תל אביב לפני שבועיים נפסקו שתי החלטות נגדנו. אם כבר יש טעויות בנתונים משלושת המחזורים האחרונים מה יקרה אם נלך עד תחילת העונה? ו @אבי סנדור אתה תאהב את זה, המאזן של רעננה לפי הטבלה הוא רק -1 בהחלטות נגד אל מול בעד. העיקר שיש כותרת מפוצצת, תמונה של ואר ומאה תגובות.
צ'יזיק: "בתקופתי, ירדן שועה היה נשלח ליציע" במיוחד היית ברוטאלי עם כאלב גם לעולם לא יבוא לאימון בוקר לשבור את האוטוריטה של המאמן. גם לעולם לא יגיד לו את מי לקדם בכוח. https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/173/576/Wat8.Xxx?1315930535
בפעם הקודמת כשמכבי חיפה כבשה חמישיה לרשת הפועל ת"א, קלינגר היה בצד המנצח, יחד עם בלבול ActivePaper Archive