איך הגעת למסקנה ש'חרב הפיטורים נמצאת כמעט קבוע מעל הראש של בניטז'? כל הזמן זה שמועות, בסופו של יום בניטז לא לקח תואר כבר 2 עונות(אם חס וחלילה לא ניקח גם העונה אז 3) ועדיין נשאר יציב בליברפול, וגם אם יפטרו אותו בקיץ, 5 שנים למנג'ר זה המון זמן יחסית לשאר אירופה.
לא אמרתי שמחר מפטרים אותו, ואני מצטער אם ככה נשמעו הדברים שלי. בסך הכל באתי להגיד שלא כל קבוצה באנגליה מחזיקה במאמן שהוא האלוהים שלה. מבין 4 הגדולות באנגליה ו4 הגדולות באיטליה, אני הכי פחות אהיה מופתע אם בניטז יפוטר.
שים לב שכתבתי שאר אירופה בכוונה, כולל התייחסות לספרד למשל. כי זה חלק מהעניין. לצורך העניין אני דווקא אהיה יותר מופתע אם רפא יפוטר מאשר אם ראניירי, ספאלטי או ראמוס יפטורו. ואם אני לא טועה רפא גם נמצא בליברפול יותר זמן מאשר שהם נמצאים בקבוצותיהם(יותר מראמוס וראניירי בטוח שכן, לגבי ספאלטי אני לא בטוח).
זה שריאל מדריד מתנהגת (בעיקר עם מאמנים) בלי לחשוב פעמיים זה לא חדש, לא בריא, ולדעתי גם אחת הסיבות לכשלונות שלהם. בכל מקרה, בלי לרדת לרמת ספאלטי מול בניטז, הנקודה המרכזית שלי היא שמעמד המנג'ר באנגליה לא חזק יותר (לפחות לא בצורה משמעותית) ממעמד המאמן באיטליה (מלבד הצד הכלכלי של רכש, משכורות, וכו').
מעמד המנג'ר באנגליה ירד בצורה חריפה ולא בריאה אבל ב 3 מתוך 4 הגדולות, המעמד יציב מאוד, פרגוסון ו וונגר וגם בליברפול,בניטז שככל הנראה ניצח במאבק שלו מול הבעלים לגבי כמה עקרונות קריטים עבורו ולפניו הוייה שקיבל כמה שנים טובות ועוד הפך למנג'ר הראשי לאחר שהגיע לליברפול לעבוד בצוותא עם אוונס בזמנו. באנגליה ולהוציא כמה מקרים שלא הצליחו,המנג'ר הוא הסמכות הבלעדית לגבי רכש, לא כמו בספרד ולגבי איטליה אני לא יודע אם זה נכון לכל הקבוצות או רק חלק מהן. לגבי משכורות,זה לא עניין של המנג'ר.
1. הכעיסה אותי התמימות המדומה של אוהד רומא שהגיב כאן קודם. כיצד אפשר לערוך השוואה בין הקבוצות האנגליות שמבקרות באיטליה לקבוצות מצרפת למשל? לא רק שהסיכוי שהקבוצות האנגליות יצאו עם ידם על העליונה היא גדולה יותר בעשרות מונים (מה שגורם לחוליגנים האיטלקים להתנהג בצורה עברינית אף יותר), אלא גם כמות הקהל שמלווה את הקבוצות האנגליות הוא גדול יותר ותומך הרבה יותר ולכן הוא מושך הרבה יותר תשומת לב. סיפור אמיתי - לקראת סוף הטיול שלי בשנה שעברה באנגליה התחלתי לברר דרך חבר משותף שלי ושל טל (שהשיג לי מנוים למשחק הבית מול הוילה) את האפשרות להשיג כרטיסים למשחק החוץ ברומא. הוא הסביר לי שהכרטיסים הם לא הבעיה, אלא ההגעה עצמה. ההתראות כלפי פגיעה באוהדי יוניטד היו רבות (מה שלצערנו אכן קרה) ולכן רבים מהאוהדים בחרו להגיע בדרכים מסוימות ומאוד יקרות כדי להימנע מפגיעה על ידי האוהדים האיטלקים. סיפור נוסף זה חבר שלי אוהד ליברפול שטס לאיטליה למשחק הגומלין מול אינטר. גם כאן, התכנון שלו היה להיות עם אוהדי ליברפול, אבל בעקבות שיחה עם חבר משפחה הגר באיטליה, הוא לבסוף החביא כל סממן של ליברפול וישב עם אוהדי אינטר. התמימות כאן לא במקום. היציעים הריקים במגרשי איטליה והתקריות בשנים האחרנות (גם בתוך איטליה) מלמדות על חומרת המצב של החולגינים באיטליה. הכדורגל האיטלקי היום הוא בעיקר דוחה בעקבות העובדה שהרפורמה הכללית שהייתה צריכה להתרחש בעקבות מקרי השחיתות (גם ביציעים) לא התרחשה. 2. לטעון שהעליונות האנגלית היא רק בגלל הפן הכלכלי היא לטעות ולהטעות. ההבדלים, כפי שכבר צוינו לפני, בתחום המשכורות והכסף שבוזבז על רכש, הם לא כאלה משמעותים כמו שהם מתבטאים בתוצאות של האנגליות באירופה. הפן המקצועי, הקשור בעיקר לפיזיות האנגלית ולדבר הבולט ביותר, הקצב האנגלי, הוא שיוצר את הפערים. היום הדבר החשוב ביותר במשחק כדורגל הוא הקצב. הקבוצה שמכתיבה את קצב המשחק היא לרוב תהיה המנצחת במגרש. הכדורגל המהיר המשוחק באנגליה יוצר פער בין הקבוצות האנגליות לקבוצות הספרדיות, האיטלקיות וכיוצא בזה. לא בכדי השחקן שזכה בתואר השחקן הטוב ביותר בעולם בשנה החולפת (רונאלדו) היה השחקן הטוב ביותר מבחינת קצב משחק בשנה החולפת. גם המחליף שלו השנה (מסי) הוא שחקן ששולט בקצב המשחק בצורה אבסולוטית. הזמנים ששחקנים מהסטייל של זידאן זכו בתואר השחקן הטוב בעולם עברו. היום הכל עניין של קצב, של מהירות, ובזה האנגליות (ברצלונה היא אולי הקבוצה היחידה המתקרבת לאנגליות במובן הזה וגם זה רק בחלק ההתקפי) מובילות בפער ניכר על כל היתר. 3. כאוהד יוניטד אני מתלבט. מצד אחד, אני מאוד רוצה להגריל את ברצלונה. מפגש מול ברצלונה זה מסוג המפגשים שאוהד כדורגל חולם עליהם, שגורמים לנו לאהוב כדורגל. גם אם הסיכוי שנעוף מול קבוצה כמו ברצלונה הוא גדול משמעותית מהסיכוי שנעוף מול קבוצה כמו פורטו, לוקחים המון ממשחקים כאלה, גם אם מפסידים. בנוסף, אני חושב שפגישה עם ברצלונה בגמר כמו שרבים מאוהדי יוניטד רוצים, יסרס במידה מסוימת את המשחק בעקבות המעמד, לא לדבר על שמדובר במפגש אחד ולא בשתיים. ומהצד השני, הגרלה קלה יכולה להעביר אותנו לשלב הבא שם יש סיכוי שאני אפגוש את הקבוצה שאני באמת רוצה לקבל, וזאת כמובן ליברפול. ככה שבסופו של דבר, כל הגרלה (למעט ויאריאל שתבוא ותהרוס את 2 המפגשים) תתקבל בשמחה.
אני הבאתי כדוגמא את מנצ'סטר ומילאן, אולי שני הקבוצות הגדולות ביותר בארצן כל אחת. מנצ'סטר הוציאה מעל שלושים מליון פאונד אחרי עונה כמעט מושלמת, שכללה זכיה בשני התארים החשובים ביותר (הליגה וCL). מילאן, אחרי עונה עלובה שבה היא סיימה במקום החמישי ועפה בשמינית הגמר, הוציאה לא יותר כסף. אם היה מדובר בצ'לסי, אני משוכנע שהם היו עוברים את ה80 מליון יורו. גם ליברפול, לפי מה שהיה כתוב פה, מוציאה כמו היונייטד. ארסנל היחידה שלא מוציאה הרבה, והיא לא אנגלית ולא מביעה שום עליונות אל איטליה (הדחה מקרית מבעיטה של פברגאס? פנדלים?). אגב, משה אוחיון, זה די צבוע לכתוב שויאריאל תהרוס 2 מפגשים, כשאתה יודע\מקווה שיונייטד (קשה לי להאמין שהתכוונת לבארסה) תסגור את המשחק אם תהיה מול בארסה, ובטח ובטח אחר מה שיונייטד עשתה בשנה שעברה.
קודם כל אתה מתעלם/שוכח שעונה לפני מילאן ארסנל בעטה גם את יובנטוס. מעבר לכך, מה זה הטיעון המצחיק הזה "הדחה מקרית מבעיטה של פאבריגס"? ארסנל הייתה בפירוש הקבוצה הטובה בהתמודדות, גם בלונדון שבה הם הגיעו להמון מצבים קורצים ושלטו במשחק, וגם בסאן סירו שבו מהדקה ה70 הייתה רק קבוצה אחת על המגרש, ביתרון בולט ומעליב ממש של כושר גופני. אותו כנ"ל לגביי רומא- ראית את המשחק הראשון בלונדון? ואז מה אם הדחנו את רומא בפנדלים? גם מילאן לקחה את ליגת האלופות מול יובה בפנדלים- זה לא נחשב?
1. אתה שוב טועה ומטעה. מה זה ארסנל היא לא אנגלית? מי קבע? איפה היא משחקת כל שבוע, בפורטוגל? בצרפת? באיטליה? ארסנל היא קבוצה שמתמודדת בליגה האנגלית ולכן גם הכדורגל שלה מותאם לליגה האנגלית מבחינת קצב ומהירות המשחק. קבוצה אנגלית לא נמדדת רק במספר השחקנים האנגלים בסגל, כמה חלק מהצוות המקצועי שלה אנגלי וכיוצא בזה. קבוצה מתאימה עצמה לליגה שהיא משחקת בה, וארסנל לא שונה בכך משאר הקבוצות באנגליה. מה זה הדחה מקרית בפנדלים, אתה עושה צחוק? ממתי ניצחון בפנדלים אינו נחשב ניצחון שיש לספור אותו? 2. על מה לעזאזאל אתה מדבר? איך אתה יכול להגיד שאלופת אירופה תהרוס את המשחק מול ברצלונה? אם כל הכבוד לברצלונה, שאולי מבחינה התקפית היא הטובה באירופה השנה, כקבוצה, כמכלול, יוניטד טובה יותר מברצלונה. במפגשים שנה שעברה היינו יותר טובים ב2 המפגשים מול קבוצה שלא הצליחה להתעלות מולנו. אם רולנאדו היה כובש את הפנדל בקאמפ נואו ההתמודדות הייתה מסתיימת כבר לאחר המשחק הראשון. אם כל הכבוד לספורטינג גיחון ויתר הקבוצות נטולות ההגנה בספרד, קשה לי לראות את ברצלונה משחזרת את התוצאות שלה מבחינת כיבוש שערים מול קבוצות אנגליות. אני חושב שמנצ'סטר יוניטד היא הקבוצה הטובה בעולם היום, והסיבה שאני רוצה את ברצלונה היא כדי לבחון את זה מול הקבוצה שהתקשורת והאוהדים בעולם כבר בונים עונה שלמה. בקשר לויאריאל, מצטער, לאחר המשחקים מול יוניטד (אולי בצדק מבחינתם) הם אמרו בגלוי שהמטרה הייתה לבוא ולהפריע ליוניטד, להרדים את המשחק ולכן אני לא אוכל לסבול עוד מפגש שבו היריבה לא באה בכלל במטרה לנצח אלא כדי להפריע ליריבה. 3. אני מצטער להגיד לך אבל עלייך להיות הרבה יותר מתון בהצגת העובדות שלך. אין לי בעיה עם דעות לא מתונות, יש לי בעיה עם הצגת עובדות בצורה לא מתונה ומוטעת. מישהו שאינו מכיר את הכדורגל האירופאי עוד יכול לחשוב שארסנל משחקת בכלל באיטליה ושיוניטד היא קבוצה חלשה ולא אלופת אירופה. שים לב איך אתה מציג את הדברים.
1. אמרתי שהדחה בפנדלים לא נחשבת? הדחות בפנדלים לא קובעות איזו קבוצה טובה יותר, וגם לא אומר כלום על 'שליטה אנגלית'. זה שאמרתי קבוצה לא אנגלית היה אמור להיות הערה קטנה וצינית (מוזר, חשבתי שדווקא פה אמורים להבין את זה). 2. כתבתי שיונייטד קבוצה פחות טוב מבארסה? אני חושב ויודע שמנצ'סטר יונייטד קבוצה טובה יותר מברצלונה (ומכל קבוצה אחרת) כרגע, וחמישיות נגד קבוצות עלובות בספרד לא קונות אותי. רצף של 11 משחקים בלי לספוג דווקא כן. הנקודה שלי בהודעה הקודמת לא היתה שברצלונה קבוצה טובה יותר מהיונייטד, אלא שגם אתם (כמו שראינו בברור בשנה שעברה בחצי גמר) מסוגלים לבוא ו'להרוס' משחק. אתה זוכר כמה דיברו על רונאלדו-רוני נגד מסי-אטו וכל זה לפני החצי גמר בשנה שעברה? אז אתם באתם, קידשתם את התוצאה, אבל כן באתם והרסתם את המעמד, בדיוק כמו שאתה טוען שויאריאל תעשה. אני לא בא ואומר אם מותר לעשות בונקר ולסמוך על בעיטה מקרית מ30 מטר או לא, אבל זה כן צבוע להאשים את ויאריאל בהריסת משחק אחרי חצי הגמר בעונה שעברה. 3. עד כמה שאני יודע כולם כאן מכירים את הכדורגל האירופאי, וקשה לי להבין איך אפשר להבין שהיונייטד קבוצה חלשה כשכתבתי בתחילת ההודעה 'אולי הקבוצה הגדולה ביותר בארצה'.
yonmwa המשחק השני באולד-טראפורד עונה שעברה בין יונייטד לברצלונה,במשחק שבו הזכרת את השער של סקולס מ 30 מטר,לא היה משחק של להרוס את המאורע או משחק הגנתי ומסוגר יותר כמו בראשון בקאמפ-נואו מצד יונייטד. זה שברצלונה החזיקו יותר בכדור אבל לא הגיעה למצבים זה משהו אחד,זה שיונייטד הגיעה ליותר מצבים זה משהו אחר ומשמעותי יותר. לא היה משחק גדול או פתוח מדי כאילו היה זה משחק ליגה רגיל אבל בהחלט לא משהו שהרס את המאורע או איזה בונקר כמו שכתבת.
במשחק השני זו לא חוכמה לא לעשות בונקר, אחרי הכל חייבים לכבוש מתישהוא ואף אחד לא בונה מראש על פנדלים. במשחקים שלכם העונה נגד ויאריאל הם לא היו חייבים לכבוש ולכן הם הסתגרו פעמיים. אתם לא הייתם חייבים לכבוש במשחק הראשון, ולכן פרגוסון העדיף לא להסתכן וללכת על משחק הגנתי (שוב, אני לא אומר שזה אסור, ואני לא אומר שברצלונה היתה טובה יותר). בשורה התחתונה, אני לפחות התאכזבתי בסיום המפגשים. אומרים ברצלונה - מנצ'סטר יונייטד, חצי גמר ליגת האלופות, ובפועל משחק בינוני. בדיוק כמו שבאשמתכם החצי גמר בעונה שעברה היה מאכזב, כך לויאריאל תהיה הזכות, במידה ויוגרלו נגדכם, לשחק הגנתי ומבוקר על חשבון היופי של המשחק, ולכם לא תהיה זכות לבקר אותם על כך מכיוון שאת אותו הדבר אתם עשיתם, גם אם ברמה שונה. אם כבר, לויאריאל יש את התרוץ שהם לא באותה רמה כמוכם.
ושוב, אתה משנה את העובדות. היוניטד הגיעו לברצלונה כדי לנצח. חצי שעה ראשונה שהייתה כולה יוניטד כולל פנדל שהוחמץ. היוניטד לבטח לא שיחקה בונקר כי היוניטד לא משחקת בונקר. הסיבה שהתאכזבת שנה שעברה לבטח לא הייתה נעוצה ביוניטד אלא בברצלונה שלא הגיעה למפגשים. אבל עזוב, אל תיתן לעובדות לבלבל אותך, אנחנו עשינו בונקר בקאמפ נואו, אנחנו עשינו בונקר באולד טראפורד וניצחנו בעזרת שער מקרי מ30 מטר, ארסנל בכלל לא משחקת כדורגל בסגנון אנגלי והיא עלתה בפנדלים אז זה בכלל לא מוכיח כלום על העליונות של האנגלים, והכי חשוב, האנגליות לא שולטות בגלל הפן המקצועי וקצב המשחק המדהים שהם מציגות אלא רק בגלל הכסף וההבדל העצומים בין האימפריות הכלכליות מאנגליה לעומת העניות האיטלקיות.
למעט 20 הדקות הראשונות, יונייטד בהחלט שיחקה בצורה מאוד מאוד מבוקרת. ווין רוני היה על תקן מגן/קשר, רונאלדו שיחק בשפיץ לבד וכל היתר צופפו את האמצע. זו בהחלט הייתה הפתעה, אני לא ראיתי משחק מבוקר שכזה של יונייטד מעודי. ועדיין, היו במשחק שניים וחצי מצבים טובים וכולם היו של...יונייטד.
משה אוחיון - תעשה טובה ותראה את המשחקים שוב (או יותר פשוט, תזכר דרך התגובות כאן http://www.asoccer.co.il/index.php?showtopic=22923&st=260) חוץ מזה, כבר אמרתי שההערה על ארסנל היתה סרקסטית, מצטער שאתה לא יכול להפנים את זה, וכן, נצחון בפנדלים לא מוכיח כלום. ג'ורג' בסט - לי אישית ברור שמנצ'סטר היתה עדיפה על ברצלונה בשיקלול צמד המשחקים, אבל להגיד עכשיו שויאריאל יהיו מגעילים אם הם יעשו את אותו הדבר שמנצ'סטר עשתה במעמד מכובד הרבה יותר, זו צביעות.