הדיון הרשמי של ארסנל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י ArsenalFan, ‏4/7/04.

1. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואם, נניח, יש לקבוצה מסוימת שני שחקני בית אנגלים, אז זה "מספיק" מבחינת החוק הזה? או שהקבוצה צריכה בנוסף עוד שני אנגלים\שחקני בית?

בכל מקרה, אשלי קול הוא אנגלי ושחקן בית, קמפבל אנגלי ובעונה הבאה קלישי סוגר שלוש שנים בארסנל אם אני לא טועה. אבל, כמו שג'רמיין אמר, אפשר כמובן להביא את שוני רייט ולגמור עם העניין... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

2. KirkH Member

זו בדיוק הבעייה עם החוקים הדביליים של אופ"א - שחקני בית אמיתיים, לא תמיד נחשבים ככאלה.

שחקני בית נחשבים רק שחקנים בני 15 עד 21. כך שעם כל האירוניה, קלישי למשל, בעונה הבאה, יחשב שחקן בית בעוד שאשלי קול או נניח שחקן כמו גארי נוויל, לא יחשבו כאלה.

בעונה הבאה כל קבוצה צריכה לרשום שני שחקני בית אמיתיים ועוד שני "שחקני בית" מיובאים, כלומר שחקנים בני פחות מ-21 שנקנו מקבוצה כלשהי אך הספיקו להשלים שלוש עונות בקבוצה (קלישי). אפשר כמובן לשחק עם ארבעה שחקני בית אמיתיים (אבל לא להיפך).

בעונת 2007/8 יתווסף שחקן אחד לכל משוואה (כלומר שלושה שחקני בית אמיתיים ושלושה מיובאים).

חשוב לציין שמדובר רק במפעלים של אופ"א ולא בליגות מקומיות.

נערך לאחרונה ב: ‏21/4/05
  3. Rudess Member

ויירה, רעיון ענק להביא את קוראני. אני פשוט מת על השחקן הזה, חלוץ ענק, אבל לא נראה לי ריאלי ששטוטגארט תשחרר אותו. חוץ מזה לא נראה לי שטרזגה יגיע לארסנל, למרות ששנה הבאה ביובנטוס הולכים להיות מוטו,איברהימוביץ',דל פיירו וטרזגה שיתחרו על מקומות בהתקפה.

אני עדיין מקווה שארסנל תעשה בשכל, תשלח את רייס הביתה לספרד לקבוצה שהוא באמת רוצה לשחק בה (ריאל מדריד), ותחזיר מהגלות את מייקל אואן, אואן מתאים לארסנל, ויחד עם הנרי זה שילוב מנצח.

4. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אואן כעיקרון מתאים יותר לתבנית של ונגר מהחלוצים שהזכרתי, מכיוון שהוא גם יכול לצאת מהרחבה ולהשתתף בהנעת הכדור, אבל זה לא מה שאני הייתי מחפש לארסנל. צריך חלוץ עם משחק ראש משובח בין היתר, ואת זה לאואן הקטן אין, ולחלוצים שהזכרתי בהחלט יש. ונראה בהחלט ריאלי לקנות את קוראני באיזה 10 מיליון פאונד, שטוטגרט לא במצב כלכלי עד כדי כך טוב שהיא תסרב לכאלה הצעות, וגם השחקן עצמו ירצה לעבור להייבורי.

5. GOALER Member

אולי אפשר לקנות את ברבטוב מלוורקוזן? הבנאדם פשוט מבקיע כל משחק.

6. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם כן חלוץ נחמד בסגנון שהייתי מביא להייבורי, אבל אני חושב שאלה שציינתי קודם עדיפים עליו. בוא נגיד שלא הייתי מתנגד לראות גם אותו אצלנו, כמובן בהתחשב בנסיבות ובמחיר.

מי שלדעתי לא מקבל מספיק קרדיט בהתקפה (כפי שהחתימה שלי מבהירה) הוא רובין ואן-פרסי, שקורע רשתות במשחקי המילואים ומוכיח את עצמו העונה בכל הזדמנות שהוא מקבל, ובכל זאת ונגר מעדיף לשחק בחוד (בהעדרו של הנרי) עם שני החלוצים הכי לא חלוציים בעולם, רייס שפותח רק כי הוא נקנה בסכום עתק ודניס ברגקאמפ שכבר מזמן לא יכול לשחק יותר מחצי שעה כמו שצריך. רובין אומנם שחקן טכני ביותר כמיטב המסורת ההולנדית, אבל הוא גם מוסיף מימד של פיזיות להתקפה שלנו שכל-כך חסר עם גופו החסון. להרכב ומיד!

7. GOALER Member

ברגקמפ באמת היה חלש מינוס ביום רביעי וגם רייס לא הבריק אבל משום מה ונגר תמיד מכניס את ואן פרסי רק אחרי הדקה ה-80(ובדר"כ הילד גם תורם) אז אם לא לפתוח איתו לפחות לתת לו יותר דקות

8. Roberto Baggio Member

אם כבר מדברים על חלוצים שארסנל צריכה ויכולה להביא יש הרבה יחסית.
    הקבוצה יכולה להביא את אנדי ג'ונסון מפאלאס... הוא לא יקר מדי כמו הרבה חלוצים שהזכרתם. היא יכולה להתחרות עליו. ארסנל מסוגלת להביא אותו והנה יהיה לה שחקן אנגלי בהתקפה. יש לו עדיין חוזה בפאלאס וזה יעלה לארסנל עוד כמה מיליון בעבור סכום השחרור שלו.
    מה אתם אומרים ג'ונסון מתאים לארסנל ? הוא לא חלוץ רחבה קלאסי אבל גם באפטיסטה פחתו או יותר לא החלוץ רחבה קלאסי.

ובאמת אלכסנדר פריי יכול להתאים מאוד , צודק ויירה.

9. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם ג'ונסון בהחלט מתאים לקטגוריה הזו, וגם יש סיכוי טוב למדי שפאלאס ירדו ליגה והחלוץ הכשרוני הזה (שכאן בפורום יש לו דווקא כמה מבקרים, אני בטח לא אחד מהם) יעזוב את סלהרסט פארק. הוא בעיקר קושר לליברפול לאחרונה, אבל אני בהחלט חושב שהוא יכול להתאים למערכת בהייבורי, וכפי שבאג'יו ציין, הוא גם אנגלי בניגוד לשאר השחקנים שהזכרתי, וזה בהחלט יתרון אם להתחשב בחוקים שאופ"א הולכת להכניס בהדרגה בשנים הקרובות.

אלכסנדר פריי חלוץ אדיר, מכונת שערים מהלכת, שפשוט לא ברור לי איך עם כל ההופעות הנהדרות שלו בנבחרת שוייץ וברן אף קבוצה גדולה לא קונה אותו. מה שעוד יותר לא ברור לי זה איך רן כל פעם פוגעת עם שחקני הרכש שלה (פטר צ'ך, איסאקסון, קאלסטרום), אבל זה כבר באמת לדיון אחר http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx .

10. Rudess Member

הייתי מביא את פריי רק בגלל שהוא אחיו התאום של להמן http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
    אנדי ג'ונסון? מה לו ולארסנל? שחקן שחצי מהגולים שלו זה בפנדלים, נראה לי יותר מתאים ליונייטד.

אני מאמין שונגר ינצל את הכסף שעומד לרשותו בחוכמה.
    ונגר בהחלט טעה במשחק מול צ'לסי, אחרי התצוגה בחצי הגמר ואן פרסי היה חייב לפתוח בהרכב. אבל נראה לי שבשנה הבאה אם דניס יישאר, אז הוא יהיה שחקן ספסל וואן פרסי יפתח לצד הנרי הרבה יותר פעמים.

11. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם כבר העליתם את זה אז רוב הסיכויים שדניס לא יישאר, מאחר וגם במועדון לא ממש מרוצים מהיכולת שלו העונה וקיים סיכוי שכלל לא יציעו לו חוזה לעונה הבאה, או שיציעו לו חוזה נמוך בהרבה מזה הנוכחי, כיאה לשחקן ספסל. רוב השמועות קושרים אותו למעבר חזרה לקבוצת נעוריו איאקס, אני מקווה בשביל דניס שמעבר כזה אכן יתבצע, ומאחל לו את כל ההצלחה בעתיד. מלך אמיתי, שהיה כנראה הסיבה המרכזית שהתחלתי לאהוד את ארסנל, אבל מקומו כבר לא עימנו.

אגב רודס, זה שג'ונסון כובש חלק ניכר משעריו בפנדלים לא אמור להרתיע את ארסנל, להזכירך אין לנו גם אף בועט פנדלים ראוי במועדון בנוסף לכל הבעיות האחרות.

בקיצור, הרבה דיבורים באוויר דיברנו כאן, נקווה שונגר קורא את הדברים ויפנים אותם ( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx ), אך בינתיים זה לא הכי רלבנטי, למרות שלפנטז זה תמיד כיף.

12. GOALER Member

רודס, יש מצב שאתה תשלח את ההצעות לאימייל של ונגר? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/lol.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/lol.Xxx

13. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני נכנס לפורום ותראו איזה ביזיון, אנשים פה קוראים להביא כל מני חלוצים עלק כמו אנדי ג'ונסון ולהעיף את דניס ברגקאמפ. מילא, אני יכול להבין אם זה איזה גלורי האנטר אוהד יונייטד שקורא להעיף את קין וגיגס, אבל אני לא מוכן להבליג על זה פה. דניס ברגקאמפ הוא אחד מהשחקנים הכי גדולים ששיחקו בארסנל בכל הזמנים, הוא נתן לנו כל כך הרבה רגעי אושר, השתתף ברגעים השמחים והעצובים, מבחינתי הוא השחקן הכי "גאנר" היום בקבוצה. ואני רואה כאן אנשים שקוראים לשלוח אותו בחזרה לאייאקס, ולהביא במקומו שחקנים כמו קוראני, ג'ונסון, פריי - מי מהשחקנים האלה ברמה של ארסנל בכלל?!

ונגר לא טעה. אי אפשר לספסל שחקן ששיחק בקבוצה בקושי עונה ועלה 20 מליון פאונד. דבר כזה לא קיים בשום קבוצה גדולה באירופה, אני לא חושב שאני צריך להסביר למה. בקשר לברגקאמפ, אולי זה רעיון טוב להעביר אותו לעמדה אחורית יותר, אולי להתחיל לתת לו קצת לנוח מדי פעם, אבל להעיף אותו לאייאקס? Over my dead body.

מקומו עדיין עימנו ואני מאמין שיש לו עדיין מה לתרום. בתחילת העונה הוא היה אדיר, אני בטוח שעם קצת מנוחה מדי פעם הוא יכול לתת עוד עונה מצוינת (בשנה הבאה).

15. imrim Member

אני מסכים שלא צריך לדבר על העפה של ברגקאמפ אחרי מה שהוא עשה לארסנל.
    שחקן ענק, מבריק, מרשים והוא הסיבה העיקרית שבגללה התחלתי לאהוד את ארסנל (בעונת 98\97 אז לקחנו דאבל יחד איתו אובארמרס, אנלקה, אדאמס ועוד).
    לדעתי צריך לתת לברגקאמפ את הכבוד המקסימלי, להשאיר אותו בארסנל עד השנייה שבא הוא מחליט לפרוש .
    אני גם לא הייתי מתנגד לראות את החולצה שלו מתנוססת באיצטדיון החדש ,בערך כמו שקבוצות ב-nba עושות.
    בשורה התחתונה, ברגקאמפ צריך להשאר ואם תרצו הוא לא תרצו, ואן פרסי הוא לא היורש שלו, אין לדניס יורש , ואני לא ישכח אותו.

דניס , אני אוהב אותך, תשאר!