הישראליות באירופה 11/12: שלוש נציגות - שלוש הדחות

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Number 8, ‏20/6/11.

1. Don Joan Roman Member

הראש שלו מוטרד בשאלה "האם זה היה צעד חכם לעבור למכבי חיפה?" כי מיסטר לוי קורע את הבחור לגזרים, מבקש ממנו להתעסק יותר בעזרה להגנה מאשר להתקפה, מבקש ממנו לנסות ולמסור תמיד לגולסה או כשהוא משחק לקטן כי הם יותר ותיקים ממנו במכבי חיפה ועוד שלל דברים שהילד הזה עובר.
    כדאי לאלישע לוי ומהר לטפח את הביטחון של עידן ורד ולתת לו את המושכות כי הוא לכל הפחות לא טוב פחות מגולסה זה שגולסה גדל בטוברוק ונתן עונה מצויינת לפניי שנתיים ומאז לאציו נראה כמו צל על המגרש לא אומר שצריך לסרס את עידן ורד.

נערך לאחרונה ב: ‏7/11/11
  2. alexshw Member

כן זה תמיד לא הראש של השחקן הישראלי, אלא ה"ביטחון".

ורד שהיה מהמצטיינים בעונה שעברה, השנה נראה כי מתרכז יותר בבילויים.
    בחודש האחרון הוא בפירוש מסריח את המגרש.

במכבי חיפה יש דרישה למקצוענות וכולם צריכים לעמוד בה. אתמול ורד היה יותר מועיל להתקפת בני יהודה.

3. Ice Cream חסה

אתה צודק לגמרי. להציג את אלישע לוי בתור האשם במצבו של ורד זה מכוער מאוד.

ורד עם הראש בבילויים, ובחימום הוא לא שפוף וחסר ביטחון, אלא להפך עם האף גבוה ומתעסק בצחוקים. אז אלישע צריך לזעזע אותו, לא "להעניק לו ביטחון" ולהתייחס אליו ברוך. מבקשים ממנו לעשות הגנה? אוי אוי אוי.

4. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אני זוכר שהיו אוהדים שאמרו שטוב שגנק עלו במקומינו לליגת האלופות, כי בטח היינו חוטפים שם תבוסות על ימין ועל שמאל. בפועל, גנק חטפה 5 מצ'לסי, והיום חטפה 7 מולנסיה. אני לא זוכר מתי מכבי חיפה חטפו תבוסות כאלו בליגת האלופות. המשחק הראשון שספגנו בו הרבה היה ה 5:2 מול יונייטד באולד טרפורד.

נערך לאחרונה ב: ‏23/11/11
  5. Roma מנהלים

לפחות היא הבקיע שער וצברה 2 נקודות.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx

----

אני בטוח שחיפה הייתי גם מובסת אולי לא 7-0 אבל מפסידה 4-0.

6. Mellow29 Kopite

זה מגוחך. בעוד שנתיים כולם ישכחו את הקמפיין של מכבי חיפה ובעוד ארבע שנים גם ישכחו שגנק חטפה שביעיה מולנסיה. אולי היינו חוטפים תבוסות, אולי לא, אבל להגיד "טוב שלא עלינו" (וללכת יותר רחוק- ולקוות שנודח בפלייאוף) זה מאוד פתטי מבחינתי. מועדון כדורגל תחרותי צריך לשאוף קדימה ובשום סיטואציה גישה כמו 'מזל שהפסדנו' לא צריכה להתקבל. ואני כבר לא מדבר על המענקים מההעפלה (שסוגרים לך את התקציב מתחילת העונה ועד אמצע העונה הבאה).

ואני בטוח שהיא הייתה מנצחת 14-2 את ולנסיה במסטאייה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx
    מכבי חיפה התמודדה עם באיירן מינכן, יובנטוס ובורדו - כולן קבוצות שלא רחוקות מהרמה של של ולנסיה, למעלה או למטה. בחמישה מהמשחקים היא החזיקה את היריבה על שער אחד במשחק, ורק התפרקות במשחק הפתיחה נגד באיירן פגמה במאזן. מכבי חיפה של הקמפיין ההוא לא ויתרה והייתה אגוז קשה לפיצוח. אתה יכול להגיד עד מחר שהיא הייתה מובסת, אבל גם באלייאנץ ארנה וגם בשבאן דלמס וגם בטורינו היא החזיקה מעמד ולא הובסה. עם כל האכזבה על הכשלון בצד ההתקפי, מכבי חיפה נתנה קמפיין הגנתי אדיר בקנה מידה ישראלי - עם כלים די מוגבלים.

7. ייא Member

לדעתי חיפה של העונה הייתה כובשת 1-2 גולים בבית הזה אבל חוטפת באזור ה18 וכמובן לא משיגה אף נקודה

טוב שהלכה לאופ''א

8. Mellow29 Kopite

טוב למי?

9. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאוהדים הישראלים התבוסתנים. מי שמדהימים אותי יותר מכל בסיפור הזה הם דווקא האוהדים הירוקים עצמם: מצד אחד, הם מפמפמים ללא הרף על רצונם ל"הישגיות" ו"שאיפה למצוינות" מצדו של המועדון, אך מן העבר השני- מודים לאל כאשר הקבוצה מודחת מליגת האלופות ונושרת למפעל השני בחשיבותו באירופה, ולו רק בשל העובדה שבצ'מפיונס ליג עומדות קבוצות טובות יותר. כנראה שאנחנו באמת צבועים...

10. alexshw Member

אין כאן תבוסתנות. אין לנו סגל ראוי לצ'מפיונס. מה הבושה להכיר בכך?
    אני שמח על הקמפיין לפני שנתיים. אבל לא עשו מספיק עם הכסף הזה, אז אין לנו כרגע מקום במעמד הזה.

תבוסנתות, זה כשיש אוהדים בקרבינו שכל קיץ מאוננים על הרכש של מכבי ת"א ולא לומדים.

נערך לאחרונה ב: ‏24/11/11
  11. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

האם עצם העובדה שהסגל שלנו אינו טוב מספיק לרמתה של הצ'מפיונס ליג אומרת כי עלינו להודות על ההדחה מהמפעל? להזכירך, בשום שלב מהמוקדמות לא התמודדנו מול יריבה עדיפה, ובהחלט יכלנו לעבור את גנק עם מעט יותר מזל. אני לא מתלונן על הנשירה לליגה האירופית, חלילה (עדיין מדובר במפעל יוקרתי למדי עבור קבוצה ישראלית), אבל עד היום בהחלט מקוננת בי תחושה של אכזבה על מפח הנפש שחווינו בסוף אוגוסט.

12. Mellow29 Kopite

אני מסכים לגמרי ורשמתי גם משהו דומה בנושא השני. גם אם נתעלם לרגע מהעניין של הכסף (ואי אפשר להתעלם ממנו. במקום שיעקב שחר יסדר לך תקציב לשנה אופ"א מסדרת אותך. חובה לקחת בשתי ידיים כל עוד השיטה לא שונתה!), אני פשוט לא מסוגל להבין את מי שאומר ש'מזל שלא עלינו'. אנחנו מועדון כדורגל מקצועני, אנחנו חייבים לשאוף לנצח ולהתקדם כמה שאפשר ואם זה כרוך בסכנה לקבל כמה תבוסות - לא נורא. שחקני מכבי חיפה, על אף אורח החיים וחוסר הרצינות (http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx), הם ספורטאים מקצועניים שצריכים גם לדעת להתמודד עם תבוסות. כך גם האוהדים. אני לא מתאר לעצמי איך אוהדים יכולים להגיד 'בקטנה...' על זה שהפסדנו, רק כי בזכות ההפסד הזה נמנעה מאיתנו התקדמות שכרוכה בקשיים ובסכנה לחטוף תבוסות.

אגב. אני יוצא משתי נקודות הנחה שקשה לי למצוא סיבה שפויה לחלוק עליהן:
    1. כל עוד אלישע לוי יביא אליפויות הוא יאמן את מכבי חיפה.
    2. כל עוד אלישע לוי יבנה קבוצה היא לא תהיה טובה מספיק כדי להתמודד בכבוד בשלב הבתים של ליגת האלופות.
    מסקנה : כל עוד אלישע פה, אתה (אלכס) תהיה מרוצה מזכייה באליפות והשתתפות בליגה האירופית?

13. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

כאן יש לך טעות. כל עוד הקבוצה תעמיד תקציב שנתי שאינו עולה על 9 מיליון יורו, יהיה זה כמעט בלתי אפשרי לבנות קבוצה ש"תתמודד בכבוד" בשלב הבתים של הצ'מפיונס ליג. כמובן, שחר יוכל לבחור להשקיע מעט יותר כסף ולהזרים לנו שחקנים מעט איכותיים יותר לקראת ההשתתפות בליגת האלופות, אבל סביר להניח שהוא לא יעשה זאת כל עוד שיטת המוקדמות תיוותר בעינה (ובצדק: אין שום טעם להשקיע 25 מיליון יורו כדי לשפר את סיכויי העפלה לשלב הבתים של המפעל היוקרתי בעולם, כאשר גם עם כשליש מהסכום ניתן להביא את הקבוצה למרחק של דו קרב פנדלים משם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx).

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏24/11/11
  14. Mellow29 Kopite

כמובן שאין סיבה לבנות תקציב של 25 מיליון יורו כדי לשפר את סיכויי ההעפלה, אבל ברגע שכבר העפלת בהחלט אפשר למתוח קצת למעלה את התקציב. במצב בו יש לנו במקרה הטוב 3-4 זרים בהרכב, שמתוכם מ1-2 מנסים להיפטר בכל רגע נתון, באמת קשה לבנות קבוצה שתתמודד בכבוד. חוששני שאני לא סומך על אלישע לבנות קבוצה כזאת. תמיד ינחיתו עליו זר או שניים שהוא לא רצה, ותמיד הקבוצה תיראה לא מאומנת והשחקנים לא יבינו מה הם צריכים לעשות על הדשא בסיטואציות מסויימות.

15. alexshw Member

כאדם אופטימי מטבעי אני מקווה שקודם כל נשמור על הכתר ואז בסופו של דבר נשפר את הקבוצה ובמועדון יבינו שהבסיס להכל זה שכל הזרים יהיו איכותיים.
    בעונה הזו אני שמח עם ההשתתפות בליגה אירופית.