שמענו מספיק שדרים מבטאים את השם, בעיקר בקשר לגונסאלו חארה. אף-אחד לא באמת מצפה שהם יהגו J ו-R באופן נכון, הרי רק להסביר להם את ההבדל בין R ל-RR ייקח שנתיים. אני הייתי מציע לתרגם את השם שלו לג'ארה, סה"כ מקור המילה הוא מערבית. טוב, זו שאלה שיותר מתאימה לתחילת הטורניר, אבל עכשיו בפרו עובדים על העונה הבאה והעלו כל מיני מודלים משונים. האם תהיה משמעות אמיתית למשחק בין אלופות שתי הטורנירים, או שעדיין יהיו שתי אלופות בעונה, וזה יהיה סתם גביע?
אני לא יודע בוודאות אבל מאמין שנדב יעקובי אומר חארה, כמו גם שאר החברה שמשדרים את הליגה הארגנטינאית באופן קבוע (בטח שיהודה ארם). במונדיאל האחרון היו צמד-חמד, לא זוכר מי, שהובכו מהשם כנראה ואחרי צחקוקים סטייל גן חובה בחרו בעיוות כלשהו של שמו על מנת חס וחלילה לא לומר חארה. לא זוכר מה הם בחרו בסוף. בהתחלה רצו שתהיה משמעות והמשחק יקבע את האלופה היחידה של העונה, בסוף החליטו שיהיה את המשחק אבל עדיין יהיו שתי אלופות (אלא אם אחת תזכה בשני הטורנירים כמובן). ככה שאני לא יודע איזו משמעות תהיה לו מבחינת ההתאחדות. אבל צריך לחכות למשחק כנראה, כי כמו כל דבר בחיים המשחק יקבל את המשמעויות השונות שאנחנו נעניק לו...
איבוד נקודות שמוציא אותנו סופית מהמירוץ אמש, לפחות לדעתי. מחצית ראשונה טובה יחסית בה הגענו למספר מצבי כיבוש, ומחצית שנייה בה השארנו את הבמה לטיגרה במרכז השדה אבל עדיין הגענו למצבי כיבוש לא רעים. מבחינה התקפית אחד מהמשחקים היותר טובים שלנו העונה, רק חבל שהעבודה הטובה של ויאטו, ריקי ולעתים ויז'אר, מתבזבזת ללא חלוץ עקב היכולת המאכזבת של פפה סאנד. הגיעה לטיגרה להשוות, גם אם הגול מקרי למדי ובדקות הסיום. חובה לעבור את ה-30 נקודות ולשכוח מהממוצעים, אין גם סיבה שזה לא יקרה.
מאז האינטרנט אני נמנע מלראות שידורים עם שדרנים ישראלים (גם אם זה עולה לי באיכות שידור), אבל נדב יעקובי זה מהשדרים הישראליים הבודדים אם לא היחיד, שהוגה נכון את השמות הדרום אמריקאיים למעט השטות הזו שנקראת סביליה, שעדיין אין לי מושג אריך בישראל הגיעו אליה, במקום להגיד סבייה.
ברצלונה, ונצואלה, ארגנטינה ועוד לא מעט... שזה נוגע לשמות של מקומות, ערים וארצות, תרגום מסוים שתפס לפני המון שנים קובע את איך שאנו הוגים היום. אישית, לי זה לא כל כך מפריע. שמות של אנשים יותר מפריע לי.
השם הערבי המקורי היה איסביליה, היהודים באותה תקופה כבר כתבו סביליה, ולכן השם נשאר. זה כמו שתגיד שלא נכון להגיד צרפת או יוון, יש מקומות שבעברית יש להם שם שונה, וזה בסדר. אגב, ה-צ' של ברצלונה, ונצואלה וכו' מקורו בגרמנית. אגב, לטינים הם האחרונים שיכולים להתלונן על זה, מספיק לראות בחדשות שם על הנסיך גיירמו (וויליאם), או על משחת השיניים קולגאטה.
כולם יכולים להתלונן על זה, בלי ראשונים ובלי אחרונים. אחרי שהם מתלוננים כולם גם יכולים להמשיך הלאה... כי בתעתיק העברי בזמנו החליטו ששמות מלועזית "לטינית" מתרגמים על פי גרמנית, לא זוכר איזה ראש ממשלה היה זה שעמד על בימת הכנסת ודיבר על ציצרו הרומאי (בגין או בן גוריון לדעתי)... כנראה זרם להם עם המרצדס בתקשורת הארגנטינאית לפחות, הופכים את השמות האנגליים ל"לטיניים" בעיקר שמחפשים ללעוג להם או לעקוץ. זו גם תופעה נפוצה בעיקר בקרב עיתונים יותר צהובים. זה עוד גם לכיוון ההפוך, שהם מכנים לעתים את טבס צ'רלס, ובכלל בקרב החברה ווילי זה כינוי מוכר כמעט לכל גיז'רמו או לפחות לחלק נכבד. לא יודע לגבי מדינות "לטיניות" אחרות, אבל שם לפחות זה נעשה במודע ולרוב עם קריצה.
סליחה על האוף טופיק. ההשפעה של הגרמנית על האקדמיה העברית ידועה, פעם הייתה שאלה באיזה שפה ללמד בטכניון ובשאר המוסדות.... פעם הלטיניזציה/איטלקיזציה של שמות הייתה יותר נפוצה באיטליה (בעיקר בתקופת הפאשיזם, גם שמות קבוצות הכדורגל השתנו בתקופה הזאת), אבל גם היום אפילו. בשמות הרחובות אפשר למצוא ויה איזאקו ניוטון, ויה אבראמו לינקולן, ויה ג'ורג'ו וושינגטון, ג'ורג'ו סטיבנסון, ג'ורג'ו צ'אבס דארטנל, ג'אקומו וואט, ג'ובאני הוס, ג'ובאני קפלרו, גוליילמו טל, קרלו מרקס, קרלו דארווין, קרלו מריה וובר, ובלי סוף. לגבי בעלי דם כחול זה מאוד מקובל - כל המלכים, הנסיכים ושאר האצילים קיבלו בהרבה שפות אירופאיות את השם שלהם בשפה המקומית, זה נפוץ גם היום ברוב המקרים. בספרדית ובפורטוגזית ההשפעה הערבית מאוד חזקה, ועד היום בערבית אומרים בלד אוליד (بلد الوليد), אישביליה (أشبيليّة), ר'רנאטה (غرناطة),קורטובה (قرطبة)...אומנם יש תעתיק לגוואדאלחרה ולשמות אחרים, אבל גם להם מקור בערבית. רק שימו לב שיש הבדל במשמעות בין Jara ל-Jarra.
חבל שהיה רק בסדר ולא יותר, חוץ מאותו רצף נשכח לפני כחודש התחושה היא שתמיד חסרה האגורה לשקל... אני מאוהב בסוקוליני ופלטיארי, לא משנה כמה כדורים הם יאבדו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
ולס מנצחת משער נוסף של צ'וקי פריירה ופותחת פער של 3 נקודות בפסגה אחרי שניואלס לא מצליחה לכבוש מול בוקה האנמית. לאנוס ממשיכה להתמקם חזק במאבק על התואר עם ריצה מדהימה, למרות שברוס סקלוטו משתדל להוריד ציפיות. במקומות 4-5, מרחק שש נקודות מולס, ראסינג ובלגראנו (משחק חסר) שקשה להאמין שיאיימו על התואר למרות שהפיראטים יכולים ואמורים להצטרף לדבוקה במקום השני. ראסינג מתאוששת מתקופה לא מוצלחת עם ניצחון חוץ יפה במנדוסה בהובלתם של ילדי המועדון - סוקוליני, פארינייה, סנטוריון וויאטו - שסחבו את הקבוצה (יחד עם סאחה) לניצחון יפה. המשחק של אינדפנדיינטה ובלגראנו פוצץ במחצית לאחר זריקת נפצים וכו' למגרש, שפגעו באולבה והובילו לביטול המפגש בתחילת המחצית השנייה. אוהדים רבים זועמים על הכוונה לחדש את המשחק במועד אחר ולא להעניק ניצחון טכני לפיראטים, זו גם הפעם השניה שאוהדי אינדפנדיינטה פוגעים בשוער היריבה ויוצאים בלי עונש (ספורטיבי) בתקופה האחרונה (פעם שעברה נגד יריבה אורוגוואית בסודאמריקנה). אבל מצד שני, קאנטרו, נשיא האדומים, מוכיח שוב שהוא לא רק דיבורים וככל הנראה מסגיר את הזורקים (מהבארה בראבה) לידי החוק בעזרת המצלמות באיצטדיון. חבל שאין עוד נשיאים כמוהו בכדורגל הארגנטיני. מילה נוספת על הבחור מהשורה הראשונה, צ'וקי פריירה, הילד שגדל בראסינג והצטיין גם בנבחרות הצעירות מבלי לזכות באותה חשיפה שזכו לה חבריו - אחרי הכל, הוא לא השחקן הכי יצירתי, לא גדול בקבוצות הנכונות ולא מחזיק כנראה בסוכן ממולח ומקושר, אלא סתם מציג יכולת טובה על הדשא - בדרך לקבל את ההכרה המגיעה לו כשהוא מוביל בחודש האחרון את ולס לאליפות עם יכולת טובה והרבה שערים. גם אם לא תזכה באליפות בסופו של דבר, ההחתמה המאוחרת של צ'וקי הצילה לולס את הטורניר.
דובאן בפורם נהדר. 5 שערים ב-4 המשחקים האחרונים ו-6 בטורניר בסה"כ לקולומביאני בן ה-21, שהוסיף עוד שער אתמול בניצחון של הפינצ'ה (ואיזה חוזר מזל של המגן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) על הרוחו.
לא יוצא לי להגיב הרבה לאחרונה, הופתעתי שאתה לא נזכרת בו קודם http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx, אבל אני עוקב קרוב מתמיד אחרי הליגה והיכולת של דובאן לא נעלמה מעיני. בניגוד למרקו פרס, בתקופה הטובה שלו, שהאמנתי שיש לו פוטנציאל אבל גם היו לי הרבה ספקות, עם דובאן אני לא מאמין שזה ייגמר באותה צורה (לא שמרקו גמר סופית, עדיין צעיר). רק לחשוב מה יכל לתת לפינצ'ה העונה אילולא הפציעה בהתחלה שעיכבה את הפריצה הגדולה שלו בתקופה האחרונה.