הנציגים שלנו בחו"ל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י rainman, ‏27/7/09.

1. לא מצאתי כינוי Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    הם רק מחפשים את הג'ובות, שום דבר מעבר.

2. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מסכים איתך שמחפשים רק את הג'ובות, אני חושב שמקבךים פה יותר חשיפה מהמקומות בהם הם משחקים, קולומביה וגיאורגיה...הם קיבלו אותה בליגת האלופות, וקבוצות החלו להתעניין, וכמובן גם להציע יותר כסף, אז הם די מיצו את עצמם פה.

3. eran levy Member

יש מספר מוגבל של שחקנים שיכולים בכלל לשחק בקבוצות הגדולות. חו"ל זה לא רק צ'לסי וריאל מדריד, יש עוד מאות קבוצות שהגעה אליהן תהיה בגדר התקדמות מליגת העל, הן כלכלית והן מקצועית.

ואם זה נעשה בגלל ג'ובות - מה כל כך רע בזה? הקריירה קצרה והזמן לא עוצר. כל עוד משחקים כדורגל מקצועני - למה לא?

4. Gianluigi Buffon Campione d'Italia

סליחה על התגובה המאוחרת, אבל עדיף מאורח מאשר...

מה היציאה לפולין תעזור לו ? זה קודם כל.
    הוא יתקדם במשהו משמעותי ?

זה לא עניין של מכובד או לא, זה עניין של פשוט מהר מאוד אחרי ההגעה לשם הם מוצאים את עצמם מתייבשים על הספסל, ואז לא רק שהם לא משתפרים ומרוויחים מ"אירופה", אלא נחלשים [לא חסרים מקרים], או במקרה הטוב זה לא עזר להם...

זה דבר אחד.

ובסדר, עונה וחצי. עדיין לא חסרים השחקנים שיצאו ועשו אחורה פנה, וכל זה מדובר בשנים האחרונות.
    מי הצליח באירופה ? למשל בניון ואוואט, שהיו כמה שנים בארץ בכושר טוב, ורק אז התחילו לדבר וכמו כן עברו לאירופה. ולא, לא לבלגיה, פולין, שוויץ וכד'...

5. eran levy Member

אתה חוזר על "הם", תמיד "הם", אבל מליקסון עדיין לא שייך לקטגוריה של ה"הם". זו הפעם הראשונה שלו, הוא עוד לא חזר לארץ עם הזנב בין הרגליים, הוא עוד לא מחמם את הספסל כל העונה. ה"הם" יכולים לקבל על הראש, אבל מליקסון זכאי למאה ימי חסד משלו ולא לחטוף על הראש בגלל שאחרים נכשלו.

ומה אתה בעצם אומר? שרק שחקנים בטופ של הטופ צריכים לצאת לחו"ל, וגם אז רק לספרד או אנגליה? למה מה שעובד בכל העולם לא אמור לעבוד בישראל? אנחנו טובים יותר ממישהו שלא בסטייל שלנו לשחק בפולין, שוויץ או בלגיה? הזמנים משתנים, היום שחקנים יכולים לעבור לחו"ל בלי לספק הוכחות של חמש שנות כוכבות. ואם אפשר אז למה לא? אתה מאמין באמת ובתמים שעדיף למליקסון להישאר בהפועל ב"ש על פני ויסלה קראקוב? איזה יתרון יש לו בב"ש על קראקוב? חם יותר? לראול מזג האוויר הגרמני לא מפריע להרשים, גם לא לנאתכו ברוסיה. הפרובינציאליות? מה טוב בזה?

6. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

מזל טוב לאליניב ברדה שאחרי חודש וחצי חוזר לכבוש במדי גנק. ברדה כבש בדקה העשירית במשחק הבית מול בירסצ'וט, המשחק נגמר ב1-1.

מזל טוב עוד יותר גדול לשרלואה, שמצליחה להשיג ניצחון ליגה שני בלבד! 0-2 ביתי על בירסצ'וט. דודו ביטון ומתן אוחיון כלל לא התלבשו למשחק, תמיר כחלון ישב על הספסל אבל לא שותף.

רמי גרשון שותף 90 דקות בהפסד החוץ של קרויז'ק 1-0 למכלן.

אתמול, בירם כיאל שותף 65 דקות בניצחון החוץ של סלטיק על אברנין.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

סתם שאלה בשביל מה שרלרואה הביאו את כל ה-3 אם הם אפילו לא משלבים אותם?
    הם בכלל בונים עליהם?

8. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

באמת היהמוזר לראות שהם מובילים 0-2, להכנס להרכב ולראות בו 0 ישראלים. אגב עכשיו אני רואה שגם תמיר כחלון לא היה בסגל, בניגוד למה שכתבתי אתמול.

עד כה שוחקו 3 משחקים אחרי שהישראלים חתמו שם. אוחיון וכחלון שותפו בשני משחקים, דודו ביטון באחד ובמשחק השלישי, אתמול, אף אחד מהם אפילו לא היה בסגל.
    אם יש כאן מישהו שמכיר אתרי ספורט על הליגה בלגית אולי הוא יוכל לחפש מידע. על הדרך אם מישהו יוכל למצוא את השער של ברדה אתמול (נכון לעכשיו אין ביו טיוב) זה יהיה נחמד http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

9. danielone Member

http://www.youtube.com/watch?v=13kDAtgFAGI

נערך לאחרונה ב: ‏3/2/11
  10. לא מצאתי כינוי Member

אני הבן אדם הראשון שיסכים איתך לגבי התפיסה הזאת, לפיה לשחקן הישראלי הממוצע עדיף לצאת לבלגיה, רוסיה, ושאר הליגות הבינוניות באירופה על מנת להתקדם כלכלית ויש גם סיכוי לא רע שמקצועית.

השחקנים הזרים שצויינו הנ"ל נמצאים בטופ של הטופ בארץ. מעבר לקבוצת תחתית ברוסיה יכול לקדם בעיקר את הכיס שלהם, בהרבה מקרים הם ישבו על הספסל, ואפילו בעיית החשיפה זה לא העניין כאן. אתם תמיד טוענים שאין בארץ חשיפה מספקת לשחקנים ובאירופה החשיפה גדולה יותר. הרשו לי להגיד לכם שבישראל 2011 זה כבר לא כל כך נכון, במיוחד בקבוצות הגדולות סטייל הפועל תל - אביב ומכבי חיפה. אז נכון שבאירופה סקאוט יכול לתת קפיצה קטנה ברכב כדי לראות שחקן במדינה אחרת, אבל מאז שנכנסנו לחיינו כל הדודו דהאנים למינהם שמנסים להכניס כל שחקן שלא נתן פס בליגת העל לליגה הבלגית השוק נהפך להרבה יותר פרוץ, והכדורגל כידוע לכולנו הפך לשוק גלובלי אחד גדול. בשנים האחרונים ממספר מועט מאוד של לגיונרים עלה מספר שחקנינו המשחקים בחו"ל לכמות לא קטנה בכלל. מישהו זוכר שעד לפני כ10 שנים השחקנים היחידים שהיו בחו"ל היו רביבו, ברקוביץ', ועוד 2-3 שחקנים בינוניים שמתחלפים כל הזמן(כדוגמאת אבי תקווה, שחקן בינוני מאוד שהיה מוזמן לנבחרת רק חרף העובדה שהוא "לגיונר", בכושרו הנוכחי דאז הוא לא היה שווה אפילו את הפועל כפר סבא - וזה הוכח שנה לאחר מכן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx ), ואילו כיום משוטטים בליגות ברחבי אירופה בסביבות ה15 שחקנים ישראלים?

או בקיצור, לדעתי מעבר של מליקסון לקראקוב הוא דבר מבורך. אם נעבור על הפרמטרים אחד אחד נגלה שהוא השתדרג כמעט בכל הפרמטרים. מבחינה כלכלית(ד"א, אני מתגורר בעיר שבה הוא נולד גדל וגר עד היום שהוא עבר לפולין, ואני אומר לכם שהוא בן אדם צנוע... עדיין גר עם ההורים.), וגם מבחינה מקצועית, ולא אני לא מדבר על הליגה הפולנית שכאן הנושא הוא חלוק, אני מדבר על הקבוצה. ויסלה קראקוב היא קבוצה הרבה יותר טובה מהפועל באר שבע. קבוצה שכמעט כל שנה נאבקת על אליפות פולין, קבוצה שכמעט כל שנה מתמודדת במוקדמות של גביעי אירופה השנים, מתי לאחרונה לבאר שבע היה חלק בכל העניין?

לעומת זאת קולמה? מה יש לו לחפש ברוסטוב, חוץ משידרוג כלכלי לא רע בכלל אין לי מושג. הליגה אומנם יותר חזקה מהליגה הישראלית, אבל לטעמי מכבי חיפה כמועדון לא נופל בהרבה פרמטרים (אם לא עולה) על רוסטוב. בעניין זרים שמשחקים בארץ, ברוב המקרים זה עניין של כסף, רובם הם בסך הכל שכירי חרב שמחפשים לעשות עוד כמה מאות אלפי דולרים להבטיח את עתידם, אצל ישראלים רבים זה לא ככה מסיבה אחת - הם מעדיפים לעשות כמה מאות אלפי דולרים פחות אבל להיות עם הקוסקוס של אימא, הbmw בחנייה, והגלינה והוויסקי א-גוגו (מועדונים בת"א), באופן קבוע.. או בקיצור - הם לא מסוגלים להתאקלם לחיים הקשים והחירוף המדכא(מה זה מדכא..... סיוט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx ) באירופה.

נערך לאחרונה ב: ‏3/2/11
  11. eran levy Member

ואתה לא יכולת לקלוע יותר לדעתי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

קולמה, עם כל הכבוד, הוא לא נושא הדיון כאן. כשמדברים על שחקנים שעוברים לליגות בינוניות מתכוונים לרוב לישראלים. קולמה הגיע לארץ מלכתחילה כדי להשתדרג כלכלית ומקצועית. הוא לא שחקן נבחרת ישראל וכנראה שלא יתאזרח בקרוב. הוא יכול לעבור לרוסטוב או לליגה השלישית באוקראינה אם הוא רוצה, הוא לא יהיה "הנציג שלנו בחו"ל". מליקסון כן, גם ברדה וכחלון וביטון. להיות שחקן זר בחו"ל זה קשה מאוד, וכמו שציינת - מועדונים, קוסקוס של אמא (למרות שאצל אמא שלי זה צ'ולנט. אני אמנם לא שחקן כדורגל, אבל לא קל בלי הצ'ולנט של אמא...), שפה זרה, תרבות זרה, אימונים קשים, להיות לבד. מי שעושה את זה וגם מצליח להישאר, על אחת כמה וכמה להשתלב בסגל ולשחק באופן קבוע פחות או יותר, עוזר לשנות את תדמית השחקן הישראלי למקצוענית. המעבר לקבוצה בינונית הוא רק תחילתו של תהליך, ואני לא רואה יותר מדי שחקנים ישראלים שמצליחים להתקדם מעבר לטיסה לחו"ל. הלוואי ומליקסון יהיה אחרת, ודווקא יש לי תחושה אישית שהוא לא יחזור מהר מדי לארץ. ימים יגידו.

12. riquelme1 Member

אני רואה דווקא לא מעט. אלמוג כהן, יוסי בניון, דודו אוואט, אליניב ברדה, ביברס נאתכו, רמי גרשון, טל בן חיים, דקל קינן, בירם כיאל, שלומי ארבייטמן, וכו'.

דווקא אופי אף פעם לא הייתה הבעיה של מליקסון, גם אני חושב שהוא יצליח.

13. לא מצאתי כינוי Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
    לא יודע באיזה פלנטה אתה חי ידידי...
    מדובר בבן אדם שאחת הסיבות שהוא עדיין גר בבית היא אימא.. האימא מגיעה לכל משחק, מחנה אימונים, ואימון, ומבשלת לו את הארוחות... שהוא היה בבית"ר הוא חזר הביתה כי הגעגועים לאימא ולמשפחה הכריעו אותו והיה לו קשה לבד עם ברק יצחקי בדירה בירושלים... (אתה יודע מה המרחק בין יבנה לירושלים? 45 דקות!). אני מאוד מקווה שהוא התבגר והוא יוכיח את זה.

14. alexshw Member

בגלל שאין לו בעיית אופחי כנראה הוא נכשל בבית"ר ובמכבי חיפה.
    הבנאדם עצמו הודה שאין לו אופי. יותר מזה?

15. yedidel Member

אז גם לאליניב ברדה אין אופי? הרי גם הוא לא הצליח בחיפה...

זה מזמן לא אותו שחקן שאתה זוכר מאצלכם.