נכון, אבל מבחינתי זו בעיה מספר 3 אחרי בלם וחלוץ ואפילו מספר 4 אחרי קיצוני איכותי. יכול לחיות עם גיא מזרחי כרגע.
זה עובד לשני הכיוונים. מכבי וחיפה בלי ביתיות אמיתית השנה, כשמכבי גם משחקת באירופה כשבגלל המצב כל המשחקים שלה הם משחקי חוץ כלומר המון טיסות, ולכן הם פחות איכותיות השנה. אם המצב הביטחוני ימשך, זאת יכולה להיות הזדמנות גדולה ללכת עד הסוף ולכן השאלה מה עדיף, לקחת מקום 3 בלי תחרות אמיתית אבל להתמודד עם חיפה ומכבי חזקות יותר, או לקבל חיפה ומכבי פחות חזקות כמו השנה אבל לקבל את בית"ר שיכולה גם לקחת לנו את המקום השלישי (אני באופן אישי תמיד בגישה של לשאוף כמה שיותר גבוה). אנחנו בזכות המצב גם קיבלנו רצף של משחקי בית בסיבוב הראשון, מה שאומר שבסיבוב הבא יהיה לנו רצף משמעותי של משחקי חוץ ויהיה קשה יותר. מצד שני, במציאות ביטחונית אחרת המשחק מול סכנין לא היה מתפוצץ ואולי היינו היום עם עוד 4 נקודות. אני חושב שקוזוך בליגה עושה עבודה טובה עד עכשיו, הבעיה היא שהבעיות מהקיץ (ושעליהם דיברתי משלב מוקדם של הקיץ), עד היום רודפות אותנו. אי החתמה של בלם זר פלוס ההחתמה של מזרחי הולידה שני שחקנים שכל משחק שווים לפחות שער אחד (מזרחי ובלוריאן). כמו שכתבת, גריטה כרגע מאכזב וזה מייצר גם בעיה בחוד, וגם באגפים, יש הרבה מאותו דבר אבל אין באמת קיצוני ימני קלאסי. יש גם בעיות בניהול סגל ובחילופים של קוזוך בחלק מהמשחקים, אבל התוצאות עד עכשיו טובות אז זה פחות משמעותי. יהיה מאוד מעניין לראות מה נעשה בינואר, האם נלך על מלמד, אולי על בן הרוש, האם נביא זר ואם כן באיזה עמדה, וכמובן איך מיגל יחזור מהפציעה, כי העונה יש הזדמנות שמי יודע מתי תחזור להתמודד עד הסוף על האליפות מול חיפה ומכבי מאוד פגיעות ובלי ביתיות, ועם רכש איכותי בינואר אולי זה אפשרי (בהנחה וכמובן נצליח לשמור על יציבות לאורך עונה שלמה כולל בסיבוב השני עם לא מעט משחקי חוץ).
קוזוך קיבל קבוצה מפורקת בקיץ, בלי שום בסיס, בלי שום חוט מחבר, בלי ויטור, עם חוסר איכות בכל חוליה במגרש. לצפות ממנו שהכל יהיה דבש כבר עכשיו זו דרישה הזויה. בכל סגל יש חורים. כן, גם אצלנו. וכן, מקווה שבינואר נצליח להיפטר מעוד כמה שחקני שומן שהוחתמו בעבר ונשכיל להביא שחקן או שניים איכותיים שיוסיפו. חיפה ומכבי לא חלשות יותר. זה הרגיל. כל עונה יש את הטענות של "ליגה חלשה", זה שטויות במיץ. אין כאן סיטי או ברצלונה. זה המציאות.
אני לא חושב שהיה מדובר בקבוצה מפורקת מבחינת איכות הסגל. אליאסי הוא לדעתי השוער הישראלי עם הרף הכי גבוה בליגה, לופס הוא מגן שמאלי עם מספרים של קיצוני, מיגל הוא מיגל ובתקווה יחזור כבר מול נתניה, להוסיף לזה זרים שלדעתי היו חומר מעניין (פוקו, קיניוניס) צעיר מוכשר כמו גאנח, שחקנים עם מספרים כמו ספר וחטואל, גורדנה שהיה מצוין, היה בסיס לא רע, בטח כשלוקחים בחשבון שאפשר היה להביא לפחות שני זרים (על חשבון אימראן וארתור), וישראלים לא רעים שהיו בשוק (וחלקם גם הגיעו בקיץ). אני כן חושב שלוקאס וכמובן קינגס הם שדרוג גדול. לטעמי השדרוג הכי גדול הקיץ. הם לדעתי ההבדל הגדול משנה שעברה, כי יתר הרכש הוא או לא יציב או עדין עם סימני שאלה. צריך גם לתת קרדיט לקוזוך עד עכשיו על שיטת המשחק, סגנון המשחק וכמובן קצב צבירת הנקודות. הוא עושה עבודה טובה מאוד עד עכשיו. אני פשוט חושב שאם רוצים לנצל את העובדה שחיפה ומכבי בלי ביתיות השנה (ולטעמי עדין לא מחוברות) וללכת עד הסוף, עדין צריך להוסיף איכות לקבוצה (מזרחי ובלוריאן לדוגמא פשוט לא ברמה) ויש גם נקודות לשיפור בניהול המשחק והסגל מבחינת קוזוך. לא חושב שיש למישהו ספק שעד עכשיו קוזוך עושה עבודה טובה מאוד בליגה.
מבאס ממש. לא פחות הסיטואציה שזה קורה כשהוא פצוע ולפי וסרמיליה שוב מדובר בצעד חד צדדי ואם זה נכון שוב לא יודעים להיפרד אצל משחקן כמו בריירו שהוא כולו לב.
האבא של תומר יוספי טען בשנה שעברה שהם ביקשו חוזה לשלוש שנים בשכר של 170 אלף יורו והקבוצה סירבה ולכן הוא יצא להשאלה. לא יודע מה דרישות השכר היום, כן חושב שמבחינה מקצועית אנחנו כן נצטרך להרוויח עוד שחקנים עד סוף העונה. יוספי, ספר, גורדנה, אולי אלמוג, אני גם מקווה שנצליח להוציא משהו מחטואל, חייבים שעוד שחקנים יכנסו לרוטציה של ההרכב.
בעונה שעברה לא הגיע לו. העונה כן. מקווה שיצליחו להשאיר אותו בכל זאת. לא נראה שיש לו הצעה רצינית מבחוץ.
תמיד הייתי נגדו, אבל במצב שנוצר חייבים להשאיר אותו. כנראה שעונה אחת כן יכולה לשנות שחקן גם בגילאים מאוחרים. אהבתי את הגישה שלו כששיחק, הוא משחרר את הכדור הרבה יותר מהר, נע בין העמדות, והוא מתאים לגישה של קוזוק. העונה התפתחה כך שאנחנו חייבים סגל עם 20 שחקנים משמעותיים. גם לא חושב שנוכל להביא שחקן ישראלי ברמתו.
מי קבע שהוא לא רוצה להיות פה? השמועה שיש לו "פציעת חשק" הופרכה כשהבדיקות לימדו שיש לו קרע במיניסקוס. הכותרות שיוספי לא רוצה להישאר נועדו לייצר קליקבייט, מי שנכנס לכתבות עצמן ולדעתי גם האבא והסוכן דיברו על הנושא, מבין שיש רצון מצד יוספי להישאר אבל יש מחלוקת לגבי השכר. אני לא יודע מה הדרישה שלו, אבל השאלה עד כמה רן מחזיק ממנו, כי בקיץ פירסמו שאליאל פרץ למשל חתם תמורת 250 אלף ד' נטו, ויוספי הוא זה שאמור להילחם איתו על ההרכב, ככה שאפשר להבין למה ישראלי אחרי עונת פריצה כשהוא חצי שנה לסוף החוזה דורש שדרוג בשכר (כמה זה כבר נושא אחר) מהחוזה שחתם כשהיה במקום אחר ומעמד אחר לגמרי. אבל שוב, יוספי, חטואל, השם הספציפי פחות קריטי, מה שכן קריטי הוא לייצר סגל מספיק עמוק כדי שלא נגיע למצב שהגענו בשנתיים האחרונות שבפלייאוף העליון השחיקה מובילה לפציעות ולקריסה פיזית ואז עולים בהרכב מאוד משני והרבה פחות רענן. ההרכב הקיים רץ כבר תקופה ארוכה כמעט בלי שינויים, ובתקופה של עומסים, בטח לאורך זמן, זה לא יכול להמשיך ונצטרך למצוא שחקנים שכן יוכלו להשתלב בהרכב.
לא קראתי שום כתבה על יוספי מאז שחזר אלינו. מה שרן יחליט אני איתו, עצם העובדה שיוספי עדיין בסגל למרות האימרה הברורה שלו שהוא לא רוצה לחתום על חוזה מלמדת שקוזוך כן מעוניין בו. אחרת היה נותן לו מסובבת לראש כמו שקיבל חתואל. מי קבע? שכל אחד יקבע מה שהוא חושב. אני חושב שיוספי לא רוצה להיות פה דקה. הוא כן רוצה? ת'פדל, העתיד יגלה לנו. אגב כשיש לי באגפים את ספר, סטויאנוב, פרהוד ואחמד אני חי עם זה בשלום. חתואל מוזמן להמשיך לדגמן ביציע. יש לנו את גורדנה ואליאס כגיבוי של ונטורה וקינגס. דן ביטון יכול להיכנס לאמצע במקום פרץ במקרה הצורך ואז ווינגר אחר פותח באגף ימין. אני חי בשלום עם העומק הזה. כמובן שחוסר האיכות בחוד ובלם לצד ויטור זועקת לשמיים.
מבחינתי חטואל צריך לשחק כחלוץ או ליד החלוץ, רצוי בסוף המשחק כמחליף. לדעתי יוספי לא אמור לשחק באגף, הרבה יותר מתאים לו לשחק את התפקיד של אליאל פרץ וזה גם התפקיד שהוא פרץ בו בהפועל חיפה. ושוב, השורה התחתונה שלי זהה, אנחנו חייבים להכניס עוד שחקנים לרוטציה ולרענן את ההרכב, למעט עמדת הבלמים ועמדת החלוץ בחוד, שאר ההרכב לא השתנה תקופה ארוכה וזה לא מצב בריא לאורך זמן, בטח עכשיו כשיהיה גם משחק גביע ויש משחק אמצע שבוע, ובטח במבט לסוף השנה שם כל העומס של כל השנה בדרך כלל בא לידי ביטוי בפציעות ועייפות.