השיפוט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י לב ישראל, ‏22/9/09.

1. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

תפסיקו כבר עם ההשוואות האלו בין מכבי חיפה להפועל ת"א, אתם מזכירים כאן טעויות שיפוט מהעונה שעברה, גם במשחק העונה בין 2 הקבוצות לא היה שיפוט רע, הפועל קופחה רק פעם אחת שלא נשרק לטובתה פנדל.

בואו נדבר על עניינים יותר רלוונטים:

לדעתי אגייאר צודק שדי שוכחים את העניין ולא עושים רעש משערוריית שיפוט שלא הייתה מביישת את המשחק של צ'לסי-בארסה בגשר בעונה שעברה.
    קופחנו 3-4 פעמים בצורה קשה, אלי חכמון צריך לקבל השעייה ארוכה.
    אסף קינן שבמחזור הראשון טעה בצורה קשה במשחק של מכבי ת"א-סכנין זכה להאשמות מכל כיוון והרעש התקשורתי היה עצום אבל הוא לא הכריע בידיו את תוצאת המשחק כמו אלי חכמון.

הנה תגובה של המועדון לגבי ההאשמות של אגייאר:

2. quation Member

הפועל קופחה יותר מפעם אחת, פשוט אף אחד לא מדבר על זה.
    לעומת זאת, כולם מדברים על ה"אדום" שהיה צריך להישרק לדה סילבה.

3. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

היה את הפנדל על שכטר ו...?

4. quation Member

היה עוד פנדל ברור שראיתי משער 8 במחצית השנייה.

5. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

וואו, משער 8 ראית? שמע בן אדם, אתה חד הבחנה שאין דברים כאלה. לא הגיע עוד פנדל להפועל.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמו בכל טופיק אפשרי אתה מתעסק בעיקר בשיפוט.
    קצת קשה לי לנהל דיון עם אדם שראה את המשחק של בית"ר - ב"ש בחצי עין תוך שהוא מוותר על חלקים גדולים מהמשחק ומזפזפ לכתוב כאן באינטרנט ולמשחק של הסיטי.
    ועדיין, להאשים את ההפסד של בית"ר בשופט אתמול זה לברוח מהאחריות של השחקנים (מוכר לך מטופיק אחר שניהלנו בו דיון?).
    כל המקרים אתמול היו מקרים קשים לשפוט.
    הפנדל על מליקסון היה מקרה קשה לשיפוט בגלל הרמת הרגל של עזריאל. הנבדל בגול של עזריאל לא היה, אבל תמוז שכן היה בנבדל היה קרוב לכדור ויכול להיות שהקוון או השופטים חשבו שתמוז נגע בכדור.
    לא מדובר בטעויות שהם שערוריה, שבהם כל אדם ביציע ראה פנדל והשפוט לא ראה. מדובר במקרים קשים מאוד שגם עכשיו אחרי שראיתי עשרות פעמים את המקרה קשה לראות, גם מההילוכים החוזרים, האם היה פנדל על מליקסון.

8. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הסרתי אחריות מהשחקנים על המחצית הראשונה הביזיונית שלהם וכתבתי את זה גם כאן, אבל במחצית השנייה הם היו מצוינים הבקיעו 3 שערים חוקיים והגיעו לעוד לא מעט הזדמנויות.
    עזריאל נתן למליקסון סיבה ליפול נכון, אבל בהילוך החוזר רואים בבירור שמליקסון מקפל את הרגל עוד לפני ה"מגע" שלו עם הרגל של עזריאל, קוראים לזה צלילה.
    תמוז לא היה בנבדל וזז מהכדור ברגע שבן-שושן החל את התנועה שלו לכיוון האמצע, זה שער חוקי והתפקיד של קוון לראות את זה, בן-שושן ותמוז אפילו לא היו בספק נבדל בזמן המסירה של יצחקי.

היה גם שריקה לנבדל שלא היה כאשר תמוז היה עם הכדור ובן-שושן ויצחקי לצידו כאשר כל ההגנה של ב"ש מאחור, מצב ודאי לגול נמנע.
    מה תגיע על היד הברורה של אסולין שלא נשרקה?

9. FelaKaT Member

וזה עוד מבלי להזכיר את השער של ויסה שלך תדע מה היה שם.
    אני לא מבין למה לבוא בטענות לשחקנים, סבבה לא פתחו טוב, חטפו שער ולא הצליחו לייצר כמעט כלום, אבל מפה והלאה חכמון ועוזריו התחילו עם ההצגה שלהם ולמרות זאת בית?ר הצליחו להבקיע שלושה שערים והיד הייתה עוד נטויה אילולא הטעויות.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://i34.tinypic.com/2cp72me.Xxx

תקשיב, אתה צריך להבין שגם אם הייתה טעות בפנדל שניתן למליקסון, מדובר במשהו שגם עכשיו קשה לקבוע בצורה חד משמעית. גם בהילוך החוזר, שמתנהל באיטיות, שנותן לך זווית מצוינת לאירוע כולל תקריב ושעוצר לך את המהלך ברגע שעזריאל שלח את הרגל, קשה לראות מה הלך שם. אני חושב שיכול להיות שדווקא חכמון שהיה קרוב לאירוע יכול לדעת האם באמת היה מגע.
    אין ספק שבן שושן לא היה בנבדל בגול, אבל לא מדובר בטעות מכוונת אלא בטעות של מקרה שהוא לא קל לשיפוט.

ושוב אני חוזר ואומר, תראה שוב את ההילוך החוזר בגול הרביעי של באר שבע שנפסל, שים לב שיש שחקן של בית"ר שנתקע מאחור ושובר את האופסייד.

נגיעת היד של אסולין? היא הייתה מחוץ לרחבה כשאני אישית חושב שהייתה נגיעת יד, אבל גם כאן, ראיתי תגובות של לא מעט אנשים שאומרים שהכדור פגע לאסולין בראש והם טוענים שבהילוך החוזר גם רואים את הראש של אסולין הולך אחורה אחרי שחטף את המכה.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמעט שכחתי, אתמול כשראיתי את המשחק רואים בבירור את אדון ויסה נותן מרפק לפנים של דנדי אוקוגו לקראת הסיום.
    היה צריך לראות את הכרטיס האדום, גם בלי לדבר על העובדה שויסה כבר סחב צהוב.
    גם את זה כניראה קל לשכוח.

12. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

הכדור פגע לאסולין בפירוש בפנים, בהילוך חוזר שהראו ראו איך הפרצוף נמעך לו כאילו דפקו לו מחבת נרוסטה לפנים, אני אשמח אם תביאו לי לראות זאת שוב לצפייה (ותשתדלו בסירטון וידאו).

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כפי שאתם רואים מהתגובות השונות, גם אם היו טעויות, מדובר במקרים קשים מאוד ובטח לא ברורים כפי שאוהדי בית"ר מנסים להפוך אותם להיות.

http://www.crazyred.co.il/gallery/12547794047DSCF1790.Xxx

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏6/10/09
  14. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שפנדל על מליקסון השופט יכל להפעיל שיקול דעת, זה לא פנדל של 100% ואם יש ספק אז הוא צריך להתייעץ עם הקוון, הוא היה נחרץ מדי לדעתי וזאת טעות שלו.
    אתה אומר שגם בשער של בן-שושן וגם בפנדל של מליקסון היה מאוד קשה לשופט לראות, יכול להיות שאתה צודק(אם כי לדעתי בשער של בן-שושן הוא היה צריך לתת יתרון להתקפה), אבל בסך-הכל זה התפקיד של השופטים והקוונים לראות את המצבים האלו, לקוון לטעמי הייתה זווית טובה לראות שטוטו לא נגע בכדור שהגיע אל בן-שושן.
    את השער של אסולין שנפסל לא ראיתי, אם תמצא הילוך חוזר אני ישמח לראות ולהגיב אבל עד עכשיו אף אחד מאנשי ב"ש לא בא בטענות אז כנראה שלא היה שער.
    היה גם שער של ויסה שנפסל ועדיין לא ראיתי עוד הילוך חוזר כדי לקבוע.
    הייתה נגיעת יד של אסולין מטר מהקוון וראו זאת בבירור בטלוויזיה, לא היה שם פנדל אבל הגיע לבית"ר בעיטה חופשית.
    לא היה משהו מכוון חלילה, השיפוט היה גרוע ובמקרה הזה לרעת בית"ר, אני בטוח שאלי חכמון לא בא בשביל לעזור לב"ש, ככה יצא וחבל, ב"ש עם 3 הנקודות אנחנו נשארים עם המחמאות על המחצית השנייה, הליגה עוד ארוכה, נקסט.

15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה,אין שום בעיה להודות בזה שהשופטים לא שפטו נכון את המשחק אתמול,אני לא מבין על מה הויכוח,מילא על הפנדל האמת קשה להחליט כי גם בטלויזיה הם לא היו סגורים על זה גם כשראו את זה כמה פעמים,אבל היו שם איזה 2 נבדלים שאני זוכר שהיו די ברורים שהם לא נבדלים ובכל זאת פסלו לבית"ר גולים,הפזיזות של חכמון על הצהובים והיו שם עוד כמה דברים הזויים.

זה לא שבאר שבע שיחדה את השופטים או משהו כזה(ככל הנראה אתה לא יודע אבל שחר וצ'יזק כן משחדים שופטים וגם את ההתאחדות וגם את ההתאחדות האנגלית יחד עם פרגי כי פיני זהבי סידר בין כולם איזה ארוחה טובה פעם,גם אלוויס פרסלי היה שם כמיטב המסורת),כן,היו טעויות במשחק אתמול והם בהחלט עשו עוול לבית"ר,חוץ מזה באר שבע צריכה לקחת את הדקות הטובות שלה במחצית הראשונה ולדעת להמשיך עם זה כל המשחק כי גם מול הפועל היו לכם דקות טובות בהתחלה ואז נפלתם חזק ונהייתם גרועים,אבל להמשיך להתעסק ולהגן על השופט זה חבל.

בסופו של דבר מה שקרה שהיה משחק מעניין,חכמון צריך לתת על זה את הדין,בית"ר צריכים קצת פחות לקפוץ מעל הפופיק(מילא קורנפיין מדבר ואבל אגייאר צריך לסתום את הפה) ובכלל לדבר עם מי שצריך ולא עם התקשורת,באר שבע ובית"ר צריכים לקחת את הנקודות הטובות והרעות מהמשחק ולהשתפר משם.

כל הדיון הזה מתחיל להיות ממש מגוחך,אני רואה פה אנשים מביאים פנדלים ונבדלים משנים שעברו(כן פעם זאהי ארמלי הביא שער בנבדל,בואו נקים ועדה),אני רואה אנשים מדברים על שחיתות(פעם זה היה שחר משחד את ההתאחדות,עכשיו זה שופטים,שבוע הבא זה משחד את היריבים - בלה בלה בלה) וכל אחד בטוח שהקבוצה שלו מקופחת כל החיים ומעתלם לגמרי מזה שטעויות שיפוט היו לכולם ויהיו לכולם.