דניאל, ואתה בוחר תירוצים עלומים כדי לפטור עצמך מדיון לגיטימי. האם ווסטהאם שיחקה כדורגל אטרקטיבי העונה? התשובה היא, לדעתי, לא. האם לווסטהאם יש טכניקה בקישור ובהתקפה? המממ בוא נראה... הווינגרים שלדעתך אמורים לספק את ההתקפה הם באגף אחד - ליונגברג שמזמן לא אותו שד התקפי ומהיר שהיה, או סולאנו קשישא, ובצד שני לואיס בואה מורטה שבועט למגנים ברגליים. באמצע נובל, פארקר, אף אחד לא קשר התקפי פרופר, אז פלא שרוב המשחק מכסחים? To put the money where my mouth is - הנה הקבוצות שכבשו העונה פחות מווסטהאם - דרבי קאונטי, וויגאן, בולטון, סנדרלנד, פולהאם ורדינג. תראה איזה חוליות התקפיות "מפוארות" יש לקבוצות הללו ותבין בעצמך איך הקבוצה שלך תפקדה. חבל שאי אפשר לצפות ממך למעט ראייה אובייקטיבית. אז אתה יכול להמשיך לפטור את זה, לא ראיתי, אני לא יודע, בינתיים אני לא רואה אותך נותן טיעונים לגיטימיים. איפה ראית ששוריי אחראי ראשי על טעויות ברדינג? אם מישהו אומר סתם בלי לדעת עושה רושם שזה אתה. בכל פעם שראיתי את רדינג העונה הוא דווקא היה אחד הסבירים.
עוד פעם הקישקוש של מספר שערים? הם צריכים להיות גאים על זה שהם לפני קבוצה כלשהי בהתחשב בהרכבים שהם שיחקו איתם.
מישהו אמר שהיינו קבוצה אטרקטיבית? שיחקנו עם שחקנים שבכלל לא תוכננו להיות שחקני סגל במשך זמן רב במהלך העונה הקודמת. הקטע הוא שאני כן אובייקטיבי וכאחד שראה את כל המשחקים של הקבוצה שלו העונה אני יכול להגיד לך שאנחנו לא קבוצת נגרים, כסחנים, הגנתיים ואפורים. אתה אומר שהטיעונים לא הגיוניים אבל איך בן אדם שראה משחקים שלנו יכול להגיד מילה רעה על פארקר ונובל מבחינת צורת משחק, אתה מתבסס על סטיגמות ותיאוריות מופרכות. פארקר לדוגמא שחקן שיש לו שם של שחקן אפור והעונה תרם המון להתקפה והטיפול שלו בכדור נהדר. ליונברג לא שד התקפי מהיר אבל שחקן טכני מאוד עם ראיית משחק מצוינת, כנ"ל סולאנו שבגילו יותר טכני מלפחות חצי מהסגל שלכם. בואה מורטה שחקן מוגבל ולא זוכה לאהבה רבה באפטון פארק, אבל להזכירך בחלק מהעונה שיחק שם מאטי את'רינגטון שהוסיף לנו המון ברק. אז תמשיך עם התיאוריות שלך שאנחנו כסחנים ונגרים, ששיחקנו מכוער על סמך שלושה משחקים, תתעלם מהעובדה שהיו משחקים שהתקשינו להעמיד 16 שחקנים בריאים למשחק ומהעובדה שניצלנו מירידה בנס עונה קודמת. מרכז טבלה רצינו-קיבלנו. וזה בלי רכשים שאמורים לדחוף את הקבוצה קדימה כי הם נפצעו על ימין ועל שמאל. אני מקווה שמשהו מזה תצליח להכניס לעצמך לראש לפני שאתה מדבר על קבוצה שעם שחקני נוער וריזרבס סיימה מעליכם בטבלה.
אם מאט את'רינגטון הוא בשבילך ברק זה אומר מבחינתי בדיוק מה זו טכניקה מבחינתך. לא אמרתי מילה רעה על פארקר ונובל שהם שחקנים שאני מעריך, אמרתי שהם לא התקפיים פרופר, אבל זה כבר מסביר מה אתה קורא או יותר נכון, מה אתה רוצה לקרוא.
בשיא הכנות ראית את את'רינגטון העונה? ובקשר לנובל ופארקר- "אז פלא שמכסחים רוב המשחק?" מילים שלך. מן הסתם הם לא התקפיים אלא 50/50 כי הם משחקים במרכז המגרש. בוא נסגור את זה כאן כי הדיעה שלך לא תשתנה ושלי גם כן, ואם יתאפשר לך מדי פעם כשהמשחקים שלנו לא יחפפו תראה משחק או שניים, אולי זה יעזור לך להכיר שחקן או שניים.
נו באמת דניאל, זה ממש זול. את'רינגטון? שאני לא אכיר את את'רינגטון? לא ראיתי את את'רינגטון שהיה אצלי, שאחרי זה עבר אליכם ולכלך עלינו? בחייך. את'רינגטון שחקן לא רע. גאון כדורגל הוא לא. אם תרצה, שחקן לרמה של ווסטהאם. בכל משחק שראיתי העונה של ווסטהאם ללא יוצא מהכלל, שיחקו על אגרסיביות, על הפחדה של היריב, על לחץ אבל בפן ההתקפי... לא מציאה גדולה. אפשר להתחבא מאחורי תירוצי הפציעות אבל כמו שאמרתי בעבר - כשהרכש מובנה על injury prones, ומקומות הפציעה באמת לא חשובים לדיון, זה מה שקורה. אז אפשר לצהול שסיימתם מקום אחד מעלינו כששליש ראשון של העונה לא הייתה שיטה ובשלישי השחקנים כבר יצאו לחופשה, בשני כבר נתנו לכם רביעייה, אבל העיקר שיש לכם שחקנים כמו מקארטני ולכן אין לכם צורך בשחקנים עם מעט יצירתיות, כמו שוריי.
מגן יצירתי? למה? מצטער אבל אני אוהב מגנים שדואגים קודם כל להגנה, ואז לתמוך בהתקפה(מקרטני היה טוב מאוד מהבחינה הזו העונה ד"א, יש לו הרמות טובות). את'רינגטון שהיה אצלכם ואת'רינגטון שלנו שחקן טיפה שונה הייתי אומר, ובקשר לפציעות זה בולשיט ואתה יודע את זה, פשוט קל מאוד לחזור ולחזור על זה.
אני לגמרי עם דניאל. נכון, ווסטהאם לא שיחקה כדורגל אטרקטיבי במיוחד העונה, היא לא שואפת לשחק כדורגל פתוח ומהנה כמו טוטנהאם, כי מה לעשות - עם מכת הפציעות שהייתה לה, זו לגמרי הפתעה שהיא לא נאבקה בתחתית ועוד סיימה בחלק העליון של הטבלה. לגבי שוריי - לטעמי הוא אחלה מגן שיודע לתמוך נהדר בהתקפה, אבל האם זו העמדה שווסטהאם צריכה לחזק את עצמה?אני בספק.מקארתני בהחלט היה אחד היציבים והטובים בסגל של הפטישים העונה, ולהביא מגן(למרות שהרויאלס ירדו לצ'מפיונשיפ, שוריי לא יעלה מליון וחצי פאונד) בגלל שהוא תוקף טוב יותר, נשמע לי מיותר, אם כבר מגן חדש אז רק בצד ימין במקום ניל הקצב. גרין, אפסון, אנטון, סולאנו, פארקר, נובל, אשטון, בלאמי, ליונברג - אם רק כולם כשירים, אני בטוח שנראה קבוצה טובה וחזקה שגם משחקת כדורגל יפה.
לצערי שוב אוהדים של קבוצות שסיימנו בחצי התחתון של הטבלה ממהרים לבטל את סגנון המשחק שלנו. אני מתאר לעצמי שכואב להביט בטבלה ולגרד בראש, לשאול לאן נעלם הכסף ואיך זה שחירבנו עונה שהתחילה עם ציפיות למיקום באיזור הצ'מפיונסליג והסתימה במקום שהופך אותה לקבוצה הלונדונית הרביעית בטיבה. אותי מעניין מצב בו לא היה לכם את ברבטוב, קין, לנון, מלברנק, בייל, קינג, וודגייט, כול אלה בו זמנית, האם אז הכדורגל שלכם היה אטרקטיבי יותר ממה שהיה שלנו העונה. אני רק יודע שתחילת העונה כשהיו הרבה תרנגולים פצועים, הקבוצה דישדשה בין בולטון לדרבי ולא מעט מכנסי שוער לא עברו כביסה בגלל שהוא חירבן במכנסיים כל כך הרבה. with that said, אני לא חושב שיש טעם לאוהדי הפרגיות לזלזל באנטון פרדיננד, הוא בלם חזק, ממעט לעשות שטויות ובוגר להפליא. והוא מקצוען חבל על הזמן, ארסנל בהחלט יכולה להשתמש בו יותר ממנצ'סטר יונייטד, אבל זה כנראה לא יקרה כי כמו שנאמר וונגר פוסל אנגלים.
ורק בגלל שאני בטוח בצדקתי אפילו שפה אני שוחה "נגד הזרם", אז בוא ניקח את הרשימה שנתן כאן אריאל: רוברט גרין היה כשיר למעשה כל העונה. דין אשטון שיחק העונה 34 משחקים כנ"ל אפסון מארק נובל שיחק העונה 36 משחקים פרדי ליונגברג 28 משחקים סולאנו 25 אפילו סקוט פארקר ולי בוייר הגיעו ל-20 משחקים. עם מה נשארנו? פארקר, ובלאמי. תוסיפו את דאייר ומה קיבלתם? 3 שחקני רכש שלא היו כשירים במהלך העונה. זה יכל להיות תירוץ נחמד, אם לא היו לוקחים את זה בחשבון! אני אומר את זה בתור אוהד שהקבוצה שלו שילמה בזמנו 5 מיליון ליש"ט על ג'יימי רדנאפ ועשתה ממנו קפטן - קבוצה שלא לוקחת בחשבון נטייה לפציעות היא קבוצה שמתנהלת בטמטום, ולא לקחת בחשבון שקיירון דאייר עלול להיעדר, אחרי שעונה ראשונה הוא סוף סוף סגר יותר מ-10 משחקים אחרי שנתיים שבקושי ראו אותו? כן, זו טיפשות! להחתים שחקן כזה זה סיכון! העיקר שכשאנחנו מחתימים את ג'וני וודגייט מדברים על הסיכון הנורא שבכך (מה שנכון, נכון), אבל אצל ווסטהאם? חוסר מזל טהור. לא! קל להתעלם מהעובדות, קל להפטיר סיסמאות או עקיצות חסרות תוכן על הפרשות גוף, לומר שזה כמו מצב שלנו כשמוציאים הרכב שלם (כשהוכחתי לכם הרגע שלא זה היה מצבה של ווסטהאם העונה, בטח לא שווה ערך ללהוציא שני חלוצים ראשונים, שני בלמים ראשונים ושני ווינגרים ראשונים). הסיסמאות שלך בועז היו לחלוטין לא מחוייבות לשום מציאות. וכנראה שהמזל שלכם הוא באמת שלקחנו את גביע הליגה והליגה הפכה לחסרת חשיבות, אתם יכולים להתנחם בהפרש בין מקום 10 ל-11, הנחמה היחידה שלכם, אני עונה הבאה עונה שלישית ברציפות בגביע אופ"א, האם זה אי פעם קרה לווסטהאם? בטח לא בשני העשורים האחרונים. להשוות בין טוטנהאם לווסטהאם זה כמו להשוות בין צפון לונדון למזרח לונדון.
נגד הזרם או לא - מיותר לחלוטין להתווכח איתך היות ואתה מסרב לחלוטין לקבל את מה שאנשים אומרים. הסבירו לך (וגם הוכיחו לך) בויכוחים הקודמים שלא היה מדובר בשחקנים שמועדים לפציעות וגם שהם לא נפצעו במקומות שהיו בעייתיים מבחינתם בקריירה שלהם, זה לא מפריע לך להמשיך עם המנטרות של טימטום בקנייה. אם בעונה של 45 משחקים אתה מתייחס לשחקנים ששיחקו 20 משחקים ככאלה שאי אפשר להוריד מהחשיבות של הפציעה שלהם ועל הדרך מתעלם מהבעייה העיקרית שכמובן הייתה המאסה של הפציעות המקבילות באותו זמן (!!) אז באמת אין הרבה דברים שאפשר להגיע למסקנות אחרות מאלו שניסית לצייר. כמובן שאין לזה שום קשר למציאות. אבל מה זה משנה... אתה עונה הבאה בגביע אופ"א ואותם רק עניין להישאר בליגה - בסוף הם אפילו השתינו על הספרס בקשת בטבלה.
אני לא מאמין שהויכוח הזה מתנהל בכלל. טוטנהאם היא קבוצה טובה יותר ומועדון גדול יותר מווסט האם, ואם מקבלים את הפציעות כתירוץ לכושר הרע של ווסט האם- אז למה לא מקבלים את זה שלא היה לנו על מה לשחק כתירוץ לכושר הרע של טוטנהאם? סיימתם מקום אחד מעלינו, שנה הבאה אנחנו באופ"א שוב ו-ווסט האם תמשיך להסתפק בבינוניות של מרכז הטבלה- אלא אם כן היא תאבק בתחתית. כרגע לפחות אין לה את השחקנים והמאמן לעשות שום דבר מעבר לזה. לצחוק עלינו ש"חירבנו" את העלייה לליגת האלופות במחזור האחרון זה מצחיק, מתי בפעם האחרונה ווסט האם הייתה קרובה בכלל להישג דומה? כמו שאוהדי טוטנהאם לא מנסים להשוות את הקבוצה שלנו לצ'לסי או לארסנל, גם אוהדי ווסט האם צריכים לפעמים להסתפק בזה שסיימתם עונה אחת מעלינו בטבלה, ולא לחגוג את הניצחון הגדול של המזרח על הצפון. עדיין קיבלתם 4-0 בדרבי.
תזכיר לכולנו מה היה המצב בטבלה לפני ש"איבדתם עניין בליגה"? אף אחד לא השווה בין טוטנהאם לפטישים. זה לא האישיו כאן.
ואם לא היינו מאבדים את העניין בליגה, בהתחשב באיך ששיחקנו מאז שראמוס הגיע, אתה באמת חושב שווסט האם היו מסיימים לפנינו? אולי תסביר לי מה האישיו כאן, אני עדיין לא הבנתי...
האישיו הוא שלדעתי ווסטהאם קבוצה די אפורה שמשחקת כדורגל חזק על גבול הברוטאלי ולחלק מהאנשים פה קשה לקבל אתזה.