או.קיי, אז רונאלדו ירד מ-3\3 בריאל מדריד במשחקי הנוקאאוט מבחינת מצבים ושערים ל-2 מ-3 במדי יובנטוס. אף שחקן בעולם לא נותן גול כזה כמו שלו ברגע כזה. אז נגד כל מיני סמפדוריות זה לא יוצא. הפציעה של דיבאלה רגע לפני משחק כזה היא מנחוס אבל יובה כרגיל ספגה והיה לי ברור ששער הזה יהיה בעוכריה. ליון לא קיימה משחק רשמי חוץ מגמר גביע הליגה בצרפת מאז מרץ, מן הסתם צפיתי במשחק של הקבוצה שלי אבל מהגיחות ומתחושת בטן בלבד - הצרפתים היו הרבה יותר פיזיים וחזקים ואולי שקטים. האליפות הייתה לא ממש מרשימה ולעוף נגד ליון בצ'מפיונס זה כישלון זה לא דומה לאייאקס בשנה שעברה לדעתי שבדיעבד ראו למה היא מסוגלת, גם הכדורגל לא היה שונה. לא רואה סיבה שסארי ימשיך. ברביעייה האחורית לא הייתי נוגע, אבל כן קשר מרכזי וחיזוק להתקפה, אולי יותר מאחד.
אם אני צריך לסכם את השנתיים של רונאלדו אצלנו, מבחינת השקעה כספית לעומת תרומה, אז מצטער אבל הראשון עדיין עולה על השני. לפחות מקצועית. לא מבין בבורסות וכאלה.
לבוא בטענות לרונאלדו זה די הזוי. כן, החמיץ בקרן מצב לא רע, אבל מה עוד לעזאזל היה לו? יובנטוס קבוצה פשוט רעה התקפית ותקועה עם שחקנים כמו ראמזי וראביוט בקישור. די עלוב. מדקה 60 כמה פעמים בכלל הכדור הגיע לאזור שאפשר לעשות ממנו משהו מסוכן? בלעדיו גם היום וגם בעונה שעברה יובה לא נותנת גול במעמד הזה גם לא עוד 200 דקות.
קודם כול אחלה ערב של כדורגל, כמה התגעגעתי לליגת האיכותית בעולם . רונאלדו עם עוד משחק אדיר בליגת האלופות, איזה ווינר השחקן הזה אלוהים ישמור . חבל שדיבאלה לא היה כשיר ובמקומו שיחק היגוואין שכבר שנתיים פחות או יותר מדובר בשחקן חלש מאוד . בעסה רצח שיובה ורונלאדו לא יהיו ברבע הגמר . הם חייבים להביא לפחות 2 שחקני התקפה ברמה גבוהה שיוכלו לעזור לרונאלדו ( במידה ויישאר), להעיף את היגוואין ולהפוך את דיבאלה לשחקן הרכב קבוע שמשחק בכל משחק 90 דקות . רונאלדו בגיל 35 לא יכול לעשות הכול לבד . הוא חייב עזרה וזה הכישלון של ההנהלה בשנתיים שהוא נמצא, שלא הצליחה לחזק מספיק את ההתקפה .
@DRORIKO - בולשיט. הבאנו את דה-ליכט בדיוק לפני שנה. אנחנו מטפחים בינוניות בקישור כבר מספר שנים לא הבאנו מחליף אחד ראוי למרקיזיו,פוגבה וידאל ופירלו. קיבלנו החלטות רעות מאוד בכל הקשור למגנים ולחולית ההתקפה בבניה של השנה הזו. בנוסף להכל יש את כל סיפור סארי , להאשים את רונאלדו במה שקורה... בדיחה
בסדר אבל עם הכסף ששפכת על רונאלדו יכולת להביא לפחות שני שחקנים שאולי לא קוראים להם רונאלדו אבל ביחד היו מועילים לך יותר. מה אצל מארוטה הבאנו רק שחקנים חופשים? מה עם היגואין? מה עם פיאניץ'? מה עם דיבאלה?
איך היא תחזק את ההתקפה אם היא שפכה את כל הכסף על רונאלדו(ואת מה שנשאר על דה ליכט). כאילו סארי בא לאנילי ואמר לו ״יש לי חיבור טוב עם היגואין, אני אתופף לו על הכרס את תיפוף הקסם שלי והוא יחזור להיות היגוואין של נאפולי״ די תהיו רציניים.
הם פשוט קבוצה לא טובה. עם אלגרי בזמנו הצליחו להגיע ל-2 גמרים בשלוש שנים כשהייתה להם קבוצה מספיק טובה.
ובשני הגמרים לא היה כריסטיאנו רונאלדו אלא "סתם חלוצים טובים" כמו טבס, מוראטה ולאחר מכן היגוואין(בשיאו). לכל אלה שאומרים לי שאני כפוי טובה ושבלי רונאלדו אנחנו ברמה של לצ'ה. הם לא מבינים שזה לא או רונאלדו או יובה הנוכחית בלי רונאלדו. זה לא עובד ככה.
סיטי הגיעה למיליון חצאי מצבים/טיילה ברחבה/התקשתה יותר מול בורנמות' (האחרון ממש מזכיר לי את הקלישאה על מסי בלילה גשום בסטוק, ברור שיהיה קשה מול בונקר במגרש קטן)/הכל נכון. אענה על זה עם קלישאה משלי - עם ראמוס היום היינו עוברים. אני מקווה שעכשיו, בעיקר פה בפורום אצל אנשים שלא רואים את ריאל באופן קבוע, אנשים יעריכו קצת יותר את ראמוס וההשפעה המנטלית העצומה שיש לו גם על משחק ההגנה שלנו. בסופו של דבר, תפקוד קולקטיבי מוצלח של חוליית הגנה עדיף על כל אוסף של כישרונות אינדיבידואליים אם הם לא מצליחים לתפקד יחד. וראן כמובן האשם המרכזי ולא רק בגלל השערים, הוא אף פעם לא היה במצב שהוא אמור להיות הבלם המנהיג ובמשחקים הבודדים שכן נראינו מזעזע בהגנה. אני ממש לא חושב שזה מקרי שראינו היום כ"כ הרבה איבודי כדור חסרי אחריות שלו, של קאסמירו ושל קורטואה, אחרי עונה על סף השלמות של שלושתם בליגה כשראמוס לצידם. עוד אסימון שאני מקווה שנפל אצל אוהדים אחרים או לפחות אצל שגיא כהן - השלישייה קאסמירו-קרוס-מודריץ' אוברייטד (שוב, כחולייה שמשחקת יחד ולא כשחקנים אינדיבידואליים) ולא באמת משחקת טוב לכל הפחות מאז 2018, בשנתיים האחרונות זה בכלל הגיע למצב קיצוני גם בפן ההגנתי כשמודריץ' כבר לא נייד כמו בעבר. קאסמירו ממש לא הבעיה פה אלא הגרמני והקרואטי שלא היו בכלל באזור כשסיטי הפעילה את המכבש הלחצים על קאסמירו, וראן ומיליטאו. ללוקה יש אולי נסיבות מקלות בהתחשב בגילו, אבל עם ואלוורדה אני משוכנע שזה היה נראה אחרת. אגב, חייב להגיד שזו ההדחה בשמינית הגמר שהכי פחות התבאסתי ממנה ב14-15 שנים שאני אוהד את ריאל - אולי הזכייה באליפות, הפיגור מהמשחק הקודם שהיה לי חצי שנה "לעכל אותו", הקורונה לכשעצמה, הדחה מול קבוצה אדירה ולא איזו אייאקס/ליון אנדרדוגית, אבל לדעתי זה בעיקר כי אנחנו כבר באוגוסט והעונה הארוכה הזו נגמרה עכשיו לא רק מטאפורית. בכל מקרה הרגשה מוזרה רצח להיות מודח ככה.
אפשר להוסיף עוד קלישאה לאחרונה? עם ראמוס בהרכב ואגווארו בהרכב בצד השני, סיטי מסיימת את המשחק הזה בהפרש יותר גדול.
ואם רונאלדו בהרכב של יובה היא מדיחה את ליון כי הוא מיסטר צ'מפיונס ונותן גולים בקלאץ' בדיוק כמו ראמוס האח על מלא. ואם זידאן על הקוים של ריאל היא עוברת היום כי הוא יודע איך לנצח נוק אאוט וגם השחקנים מעריצים את ההילה שלו ועולים למגרש מחוייבים. בטח כשמולו עומד פפ שהוא אולי מאמן ליגה טוב אבל מאמן נוק אאוט גרוע. הלוואי שכדורגל היה קלישאות של ערוץ הספורט. העולם היה הרבה יותר פשוט.